1/2 kg kuřecích jater, 2menší sladkokyselé okurky, 1cibule, 1lžička sladké papriky, olej,sůl a pepř, 2lžíce polohrubé mouky. V hrnci necháme na oleji zesklovatět na drobno nakrájenou cibuli, přidáme očištěná a pokrájená játra a osmažíme je, zaprášíme paprikou, moukou, promícháme a zalijeme vodou nebo vývarem a dusíme. Ke konci přidáme na drobné nudličky nakrájené okurky a dovaříme. Dosolíme a opepříme. Podáváme s dušenou rýží nebo knedlíkem. ..
INGREDIENCE: 4 kuřecí prsa, 4 plátky lehce zmraženého másla, nať petržele, 4 vejce natvrdo, 4 plátky sýru žlutého, žampióny, lusk červené papriky, kyselá okurka, sůl, pepř, bazalka, různé zelené bylinky. Do smažení: olej, 1 vejce, strouhanka. POSTUP PŘÍPRAVY: Prsa z kuřete rozložíme na desce, na každý se dá plátek másla, osolí, opepří, přidá petrželky, sýr, žampióny nakrájené na plátky a osmažené na cibulce, okurky, plátky papriky a bylinky. Stočíme, spíchneme jehlami nebo oboříme nitěmi. Namo ..
INGREDIENCE: l až 2 salátové okurky, l cibule, l zelená paprika, l stroužek česneku, l kelímek bílého jogurtu, sůl, 50 g slaniny. POSTUP PŘÍPRAVY: Okurky oloupeme, nakrájíme na kostičky a osolíme. Přidáme jemně nakrájenou cibuli a na tenké plátky nakrájený stroužek česneku. Přidáme na nudličky nakrájenou papriku, přelijeme jogurtem a na povrch vlijeme na kostičky nakrájenou a rozškvařenou slaninu. Můžeme dochutit pepřem nebo ostrou paprikou. ..
INGREDIENCE: 1 kg tmavých třešní, 1 kg dobře vyzrálých višní, 1/2 l brandy nebo vodky, 2 dl vody, 250 g cukru, několik kapek griotkového aroma (není nutné). POSTUP PŘÍPRAVY: Ovoce opláchneme, necháme okapat a vypeckujeme. Vsypeme do sklenice od okurek, přidáme několik jadérek vyloupaných pecek, zalijeme alkoholem, dobře zavřeme víčkem nebo mikrotenem a gumičkou a necháme 6 týdnů stát na teplém a slunném místě v kuchyni. Pak vlijeme cukrový sirup uvařený z vody a cukru, promícháme vařečkou a ne ..
INGREDIENCE: 300 g fazolí, 400 g uzeného masa, 40 g rostlinného tuku, 20 g hladké mouky, pepř, mletá paprika, bobkový list, sůl. POSTUP PŘÍPRAVY: Den předem namočené fazole uvaříme do poloměkka. Uzené maso vykostíme, přidáme k fazolím zároveň s bobkovým listem, solí, pepřem, mletou paprikou a jíškou, připravenou z tuku a mouky. Dovaříme doměkka a podle chuti přisolíme. Podáváme s chlebem. ..
INGREDIENCE: 200 g sýra Hermelín, 2 jablka, vlašské ořechy, 20 g másla. POSTUP PŘÍPRAVY: Sýr utřeme s nastrouhanými jablky a máslem a mažeme na plátky bílé veky. Zdobíme nasekanými ořechy. ..
INGREDIENCE: 1/2 kila kapřích ocasů nebo plotice, tloušť, parma, cejn apod., rostlinný olej, pepř. Nálev: 1/3 l octa, 2/3 l vody, kořenová zelenina (1/2 celeru, 2 větší mrkve, 1 větší petržel), 2 lžičky soli, 2 cibule, 2 bobkové listy, 3 kuličky nového koření, 5 kuliček celého pepře. POSTUP PŘÍPRAVY: Dokonale očištěné ryby naporcujeme (kapří ocasy 1 porci ještě rozkrojíme podélně na dvě půlky, jiné ryby bez hlavy rozpůlíme podélně podle páteře a nakrájíme z nich menší porce).Ryby osušíme, mírn ..
INGREDIENCE: 300 g varenej fazule, 125 g surových, 50 g klobásy, 50 g anglickej slaniny, 50 g kyslých uhoriek, 25 g cibule, 25 g kečupu, horčice, ocot, soľ, čierne korenie mleté. POSTUP PŘÍPRAVY: Dopredu namočenú fazuľu uvaríme vo vode, scedíme a necháme vychladnúť, môžu byť aj sterilizované fazule. Nakrájanú klobásu a anglickú slaninu orestujeme na panvici. Uhorky nakrájame na pásiky, cibuľu nadrobno. Všetky suroviny premiešame s kečupom, horčicou, octom, čiernym korením a soľou. ..
INGREDIENCE: 5 väčších zemiakov, 1 vajce, 30 dkg mletého mäsa, 5 strúčikov cesnaku, 10 dkg hrubej múky, soľ, korenie, strúhanka. POSTUP PŘÍPRAVY: Mäso pomelieme. Zemiaky ošúpeme a nastrúhame, zasypeme troškou múky a necháme odstáť. Potom zlejeme vodu. Primiešame múku, vajcia, zomleté mäso, roztlačený cesnak, čierne korenie, soľ a dobre premiešame. Z masy formujeme malé guľky, ktoré vyvárame v slanej vody a podávame ako závarku do polievky alebo obalíme v strúhanke a vypražíme. Prilepšíme opraže ..
INGREDIENCE: 600 g vepřových kotlet bez kostí, 2 cibule, 8 stroužků česneku, 3 sterilované okurky, 1 menší plechovka sterilovaných žampionů, 50 ml olivového oleje, 5 lžic rajského protlaku, 1 šlehačka - lze nahradit kysanou smetanou, jíška, worcesterová omáčka, pepř. POSTUP PŘÍPRAVY: Na oleji zpěníme cibulku, přidáme osolené a opepřené maso, orestujeme, přidáme na kostičky pokrájený česnek i okurky a zalijeme dle potřeby vodou. Dusíme 10 až 15 minut do změknutí. Pak přidáme rajský protlak, ste ..
B
BRAMBORY
D
DOBRÁ RADA
DOBRÁ RADA KUCHYNĚ
DOBRÁ RADA KUTILOVÉ
DOBRÁ RADA ZAHRÁDKA
DOBRÁ RADA ZDRAVÍ
DRŮBEŽ
DRŮBEŽ DROBY
DRŮBEŽ HUSA
DRŮBEŽ KACHNA
DRŮBEŽ KROCAN KRŮTA
DRŮBEŽ KUŘE
DRŮBEŽ SLEPICE
G
GULÁŠ
GULÁŠ HOVĚZÍ
GULÁŠ RŮZNÝ
GULÁŠ SKOPOVÝ
GULÁŠ VEPŘOVÝ
GULÁŠ ZVĚŘINOVÝ
H
HOUBY
HOVĚZÍ PŘEDNÍ ZADNÍ
HOVĚZÍ ROŠTĚNKY
HOVĚZÍ RŮZNÉ
HOVĚZÍ SVÍČKOVÁ
HOVĚZÍ VNITŘNOSTI
J
JITRNICE JELITA A PREJT
K
KNEDLÍKY
KNEDLÍKY BRAMBOROVÉ
KNEDLÍKY HOUSKOVÉ
KNEDLÍKY KYNUTÉ
KNEDLÍKY OVOCNÉ
KNEDLÍKY RŮZNÉ
KOŘENÍ
KRÁLÍK
L
LÉČIVÉ ROSTLINY
LUŠTĚNINY
M
MASO HOVĚZÍ
MASO SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
MASO TELECÍ
MASO UZENÉ
MASO VEPŘOVÉ
MOUČNÍKY
MOUČNÍKY DORTY
MOUČNÍKY KYNUTÉ
MOUČNÍKY SLANÉ
MOUČNÍKY TŘENÉ
MOUČNÍKY VÁNOČNÍ CUKROVÍ
N
NÁPOJE
NÁPOJE KOKTEJLY
NÁPOJE LIKÉRY
NÁPOJE POHÁRY
NÁPOJE ŠŤÁVY
O
OD BABIČKY
OMÁČKY
OVOCE
P
POLÉVKA DRŮBEŽÍ
POLÉVKA HOUBOVÁ
POLÉVKA HOVĚZÍ
POLÉVKA RŮZNÁ
POLÉVKA Z VNITŘNOSTÍ
POLÉVKA ZELENINOVÁ
POLÉVKY
POMAZÁNKY
PŘEDKRMY
PŘÍLOHY
R
RECEPTY
RYBY
RYBY CANDÁT
RYBY FILÉ
RYBY KAPR
RYBY LOSOS EXOTICKÉ
RYBY MAKRELA
RYBY PSTRUH
RYBY RŮZNÉ
RYBY ŠTIKÁ
RYBY TRESKA
RYBY ÚHOŘ
RÝŽE
S
SALÁTY
SEKANÁ
SÓJA
SPECIALITY
SPECIALITY DRŮBEŽ
SPECIALITY HOVĚZÍ TELECÍ
SPECIALITY RŮZNÉ
SPECIALITY SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
SPECIALITY VEPŘOVÉ
SPECIALITY VNITŘNOSTI
SPECIALITY ZELENINA
SPECIALITY ZVĚŘINA
STARÉ RECEPY
SÝRY
T
TĚSTOVINY
V
VEPŘOVÉ RŮZNÉ
VEPŘOVÉ SVÍČKOVÁ
VEPŘOVÉ VNITŘNOSTI
VEPŘOVÉ ŽEBRO
VNITŘNOSTI
Z
ZABIJAČKA ASPIKY A HUSPENINY
ZABIJAČKA DOMÁCÍ
ZABIJAČKA GULÁŠ
ZABIJAČKA MASO
ZABIJAČKA OMÁČKA
ZABIJAČKA PAŠTIKY
ZABIJAČKA POLÉVKA
ZABIJAČKA PŘÍLOHY
ZABIJAČKA SÁDLO A ŠKVARKY
ZABIJAČKA TLAČENKY A GALATINY
ZABIJAČKA UZENÉ
ZABIJAČKA UZENINY A KLOBÁSY
ZABIJAČKA VNITŘNOSTÍ
ZAVAŘOVÁNÍ OVOCE
ZAVAŘOVANÍ POVIDLA DŽEM
ZAVAŘOVANÍ ŠŤÁVY SIRUPY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA HOUBY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA NÁLEVY
ZELENINA
ZVĚŘINA