INGREDIENCE: 10 housek, ½ l vlažného mléka, 30 g másla, 2 cibulky, petržel, 4 vejce, 1/2 lžíce soli, troška muškátového oříšku. POSTUP PŘÍPRAVY: Housky nakrájíme na kostičky a zalijeme vlažným mlékem. Pak přidáme směs: 30 g másla a 2 cibulky zpěníme a necháme vychladnout, pak přidáme nasekanou petrželku a 4 vejce, sůl a trochu muškátového oříšku. Těsto promícháme a tvarujeme koule, které pomalinku vaříme v osolené vodě 15 min. ..
INGREDIENCE: 4 pstruzi, 4 stroužky česneku, 4 snítky rozmarýnu, olivový olej, mořská sůl, vločky chilii papriky, 4 plátky anglické slaniny, půl citronu. POSTUP PŘÍPRAVY: Vykuchané pstruhy dobře omyjeme a osušíme. Břišní dutinu pokapeme štávou z citronu, posolíme a opepříme vločkami chilii, zapíchneme snítku rozmarýnu, vložíme plátek slaniny a rozpůlený stroužek česneku. Povrch pstruhů posolíme a potřeme olivovým olejem a necháme chvilku odležet. Grilujeme venku na otevřeném grilu, nebo doma na ..
INGREDIENCE: 3 konzervy rýb v paradajkovej omáčke. 3 vajcia. 1 pohár majonézy. 20 dkg jemnej salámy, 5 sterilizovaných uhoriek, 1 konzerva hrášku, 1 konzerva kukuřice, 1 ČL horčice, 1 dcl sladkej smotany, 1 ČL cukru, soľ, mleté čierne korenie. POSTUP PŘÍPRAVY: Vajcia uvaríme natvrdo. Ryby aj s paradajkovou omáčkou v mise roztlačíme vidličkou. Pridáme nadrobno nakrájané vajcia, uhorky a salámu. Pridáme majonézu, smotanu, horčicu a hrášok s kukuricou. Nakoniec dochutíme cukrom, soľou a korením. ..
INGREDIENCE: 100 g šošovice, 80 g slaniny, 1 cibuľu ,2 lyžice oleja, 20 g hladkej múky, 1 papriku, 2 strúčiky cestku, soľ, mleté čierne korenie, majorán, bobkový list. POSTUP PŘÍPRAVY: V miske necháme v studenej vode odstáť šošovicu. V hrnci zohrejeme olej, opražíme cibuľu s múkou doružova, pridáme slaninu, cesnak, papriku, opražíme a zalejeme vodou. Osolíme, okoreníme, vložíme bobkový list, prisypeme majorán, vmiešame šošovicu a domäkka uvaríme. ..
INGREDIENCE: 300 g kuřecího masa, ½ lžičky kari, ½ lžičky grilovacího koření, 1 lžička sojové omáčky, 1 sklenice leča, 2 stroužky česneku, 1 lžíce Kečupu, cibule, olej. POSTUP PŘÍPRAVY: Připravíme si těsto na bramboráčky, jak ho máme rádi a upečeme je. Zároveň si připravíme náplň – maso orestujeme na oleji, přidáme koření, lečo, česnek, kečup a cibuli nakrájenou na kousky. Vše prohřejeme. Nakonec dáme směs na bramborák a ten přehneme na polovic. ..
INGREDIENCE: 150 g tvrdého syra, 150 g šunky, 150 g sterilizovanej kapie, 150 g sladkokyslých uhoriek, 50 g cibule, 100 g bieleho jogurtu, 50 g majonézy, 1 lyžica vinného octu (citrónovej šťavy), soľ, biele korenie. POSTUP PŘÍPRAVY: Syr, šunku, kapiu a uhorky nakrájame na pásiky, pridáme na tenké pol- kolieska nakrájanú cibuľu, biely jogurt, majonézu, ocot alebo citrónovú šťavu, soľ, biele korenie, všetko zľahka premiešame a vychladíme. Šalát ozdobíme kouskem petržlenovej vňate. ..
INGREDIENCE: 750 g bravčového mäsa – najlepšie z pliecka, 500 g oravskej slaniny,1 kg zemiakov, 4 cibule,soľ,mletá rasca,mleté čierne korenie,mletá červená paprika,100 ml oleja. POSTUP PŘÍPRAVY: Umyté mäso nakrájame na menšie plátky a poklepeme. Očistenú cibuľu a zemiaky nakrájame na kolieska. Oravskú slaninu pokrájame na plátky. Alobal potrieme olejom, poukladáme naň kolieska cibule a zemiakov, posolíme a okoreníme. Kolmo na zemiaky tesne k sebe striedavo prikladáme posolené a okorenené mäso, ..
INGREDIENCE: 1,5 kg vepřových žeber, sůl, 1 svazek mladých cibulek, 1 mrkev, 1 petržel, 1/2 celeru, 6 lžic oleje, 50 g cukru krupice, 1 bobkový list, 10 zrnek nového koření. POSTUP PŘÍPRAVY: Očištěnou kořenovou zeleninu a nať cibule nakrájíme, dáme do kastrolu, zalijeme olejem, posypeme cukrem a promačkáme. Nasekaná vepřová žebra omyjeme, osušíme a přidáme k zelenině. Cibulky očistíme, podélně rozkrojíme a přidáme k masu. Zeleninou pokryjeme maso, nádobu přikryjeme a necháme den v chladu odlež ..
INGREDIENCE: 600 g vepřového masa (kýta, ramínko), 2 cibule, 5 stroužků česneku, 1 červená feferonka, sůl, 4 lžíce oleje (sádla), 3 lžíce hladké mouky, 1 gulášová kostka, 1 lžička sladké mleté papriky, 2 dl světlého piva, 1 zelená paprika (silnostěnná). POSTUP PŘÍPRAVY: Vepřové maso opláchneme, osušíme a nakrájíme na hranolky. Cibuli si oloupeme a nakrájíme, v kastrolu rozpálíme olej (nebo sádlo) a nakrájené maso na něm po všech stranách rychle osmahneme. Maso poprášíme moukou a necháme asi pů ..
INGREDIENCE: 250 g polohrubé mouky, jedno balení (125 g) olomouckých syrečků, 300 g bílého jogurtu, 1 vejce, 100 g anglické (oravské) slaniny, 1/2 prášku do pečiva, kmín, sůl, oregano. POSTUP PŘÍPRAVY: Mouku, kypřící prášek, jogurt a vajíčko dáme do mísy a vypracujeme těsto. Koláčovou formu (o průměru cca 26 cm) vymažeme olejem a vložíme do ní vypracované těsto. Navlhčenou rukou ho rovnoměrně rozprostřeme po celé ploše. Tvarůžky a slaninu nakrájíme na drobné kostičky, promícháme a navrstvíme n ..
B
BRAMBORY
D
DOBRÁ RADA
DOBRÁ RADA KUCHYNĚ
DOBRÁ RADA KUTILOVÉ
DOBRÁ RADA ZAHRÁDKA
DOBRÁ RADA ZDRAVÍ
DRŮBEŽ
DRŮBEŽ DROBY
DRŮBEŽ HUSA
DRŮBEŽ KACHNA
DRŮBEŽ KROCAN KRŮTA
DRŮBEŽ KUŘE
DRŮBEŽ SLEPICE
G
GULÁŠ
GULÁŠ HOVĚZÍ
GULÁŠ RŮZNÝ
GULÁŠ SKOPOVÝ
GULÁŠ VEPŘOVÝ
GULÁŠ ZVĚŘINOVÝ
H
HOUBY
HOVĚZÍ PŘEDNÍ ZADNÍ
HOVĚZÍ ROŠTĚNKY
HOVĚZÍ RŮZNÉ
HOVĚZÍ SVÍČKOVÁ
HOVĚZÍ VNITŘNOSTI
J
JITRNICE JELITA A PREJT
K
KNEDLÍKY
KNEDLÍKY BRAMBOROVÉ
KNEDLÍKY HOUSKOVÉ
KNEDLÍKY KYNUTÉ
KNEDLÍKY OVOCNÉ
KNEDLÍKY RŮZNÉ
KOŘENÍ
KRÁLÍK
L
LÉČIVÉ ROSTLINY
LUŠTĚNINY
M
MASO HOVĚZÍ
MASO SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
MASO TELECÍ
MASO UZENÉ
MASO VEPŘOVÉ
MOUČNÍKY
MOUČNÍKY DORTY
MOUČNÍKY KYNUTÉ
MOUČNÍKY SLANÉ
MOUČNÍKY TŘENÉ
MOUČNÍKY VÁNOČNÍ CUKROVÍ
N
NÁPOJE
NÁPOJE KOKTEJLY
NÁPOJE LIKÉRY
NÁPOJE POHÁRY
NÁPOJE ŠŤÁVY
O
OD BABIČKY
OMÁČKY
OVOCE
P
POLÉVKA DRŮBEŽÍ
POLÉVKA HOUBOVÁ
POLÉVKA HOVĚZÍ
POLÉVKA RŮZNÁ
POLÉVKA Z VNITŘNOSTÍ
POLÉVKA ZELENINOVÁ
POLÉVKY
POMAZÁNKY
PŘEDKRMY
PŘÍLOHY
R
RECEPTY
RYBY
RYBY CANDÁT
RYBY FILÉ
RYBY KAPR
RYBY LOSOS EXOTICKÉ
RYBY MAKRELA
RYBY PSTRUH
RYBY RŮZNÉ
RYBY ŠTIKÁ
RYBY TRESKA
RYBY ÚHOŘ
RÝŽE
S
SALÁTY
SEKANÁ
SÓJA
SPECIALITY
SPECIALITY DRŮBEŽ
SPECIALITY HOVĚZÍ TELECÍ
SPECIALITY RŮZNÉ
SPECIALITY SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
SPECIALITY VEPŘOVÉ
SPECIALITY VNITŘNOSTI
SPECIALITY ZELENINA
SPECIALITY ZVĚŘINA
STARÉ RECEPY
SÝRY
T
TĚSTOVINY
V
VEPŘOVÉ RŮZNÉ
VEPŘOVÉ SVÍČKOVÁ
VEPŘOVÉ VNITŘNOSTI
VEPŘOVÉ ŽEBRO
VNITŘNOSTI
Z
ZABIJAČKA ASPIKY A HUSPENINY
ZABIJAČKA DOMÁCÍ
ZABIJAČKA GULÁŠ
ZABIJAČKA MASO
ZABIJAČKA OMÁČKA
ZABIJAČKA PAŠTIKY
ZABIJAČKA POLÉVKA
ZABIJAČKA PŘÍLOHY
ZABIJAČKA SÁDLO A ŠKVARKY
ZABIJAČKA TLAČENKY A GALATINY
ZABIJAČKA UZENÉ
ZABIJAČKA UZENINY A KLOBÁSY
ZABIJAČKA VNITŘNOSTÍ
ZAVAŘOVÁNÍ OVOCE
ZAVAŘOVANÍ POVIDLA DŽEM
ZAVAŘOVANÍ ŠŤÁVY SIRUPY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA HOUBY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA NÁLEVY
ZELENINA
ZVĚŘINA