INGREDIENCE: 750g kuřecích nebo krůtích řízků, sůl, pepř, 200g sýra Niva, 50g másla, 100g šunky, 50g hladké mouky, 2 vejce, 150g strouhanky, 150g oleje.POSTUP PŘÍPRAVY: kuřecí nebo krůtí řízky naklepeme, mírně osolíme, opepříme a pomažeme vyšlehanou nivou s máslem a drobně krájenou šunkou. Plátky přehneme, okraje sklepneme nebo upevníme párátkem. Obalíme v mouce, vejcích, strouhance a smažíme v horkém oleji. Jako příloha různě upravené brambory, zeleninový salát. ..
INGREDIENCE:650 g brambor, 350 g mrkve, 5 cibulí, 2 pálivé papričky, 4 kuřecí stehna, rostlinný olej, majoránka Marináda: 100 ml bílého vína, 2 lžíce provensálského koření, sůl, pepř, sladká paprika POSTUP PŘÍPRAVY: Brambory a mrkev oloupeme a omyjeme. Brambory nakrájíme na špalíky, mrkev šikmo na kousky. Cibule rovněž oloupeme a pokrájíme na špalíky. Pálivé papričky podélně rozřízneme, vyjmeme zrnka, opláchneme a nakrájíme na kolečka. Připravíme si marinádu: víno smícháme s olejem, přidáme pr ..
Ingredience: 8 kuřecích stehen, 1 zelená pálivá paprika, 1 červená pálivá paprika, 150g nesolených pražených buráků, 2lžíce smetany na šlehání, 2 vejce, 4 lžíce hladké mouky, olej do pekáče.POSTUP PŘÍPRAVY: Papriky nařízneme, zbavíme zrnek a najemno usekáme. Také buráky najemno nasekáme a smícháme s paprikami. Ve smetaně na šlehání rozkvedláme vejce. Stehýnka opláchneme a osušíme, obalíme v mouce, ve vaječné smetaně a ještě v burácích a paprikách. ..
INGREDIENCE: 1 kuře (asi 1,5kg), 1,5dl bílého vína, sůl, majoránka.NÁDIVKA: 80g slaniny, 1 cibule, 200g mletého vepřového masa, 200g čerstvých nebo 20g sušených hub, játra z 1 kuřete, 2 housky, mléko, sůl, pepř, špetka mletého zázvoru, muškátový oříšek, 2 vejce.POSTUP PŘÍPRAVY: Kuře očistíme na prsou a na stehnech uvolním kůži a kuře osolíme a uvnitř poprášíme majoránkou. Kuře naplníme nádivkou v dutině břišní i pod uvolněnou kůží, vložíme do pekáče, podlijeme bílým vínem, přiklopíme vrchním díl ..
INGREDIENCE:400 g žampionů, 600 g kuřecích prsíček, 2 lžíce oleje, 2 sáčky houbové omáčky, 8 lžic smetany, citronová šťáva, 2 lžíce pokrájené pažitky POSTUP PŘÍPRAVY:Oloupeme a na plátky nakrájíme žampiony. Maso omyjeme, osušíme a nakrájíme na drobnější kostičky. V pánvi rozpálíme olej, nasypeme do něj pokrájená kuřecí prsa a za stálého míchání je osmahneme. Opečené kousky opatrně vyjmeme z pánve, necháme okapat tuk a odložíme stranou do tepla. Do vypečené šťávy nasypeme pokrájené žampiony a asi ..
B
BRAMBORY
D
DOBRÁ RADA
DOBRÁ RADA KUCHYNĚ
DOBRÁ RADA KUTILOVÉ
DOBRÁ RADA ZAHRÁDKA
DOBRÁ RADA ZDRAVÍ
DRŮBEŽ
DRŮBEŽ DROBY
DRŮBEŽ HUSA
DRŮBEŽ KACHNA
DRŮBEŽ KROCAN KRŮTA
DRŮBEŽ KUŘE
DRŮBEŽ SLEPICE
G
GULÁŠ
GULÁŠ HOVĚZÍ
GULÁŠ RŮZNÝ
GULÁŠ SKOPOVÝ
GULÁŠ VEPŘOVÝ
GULÁŠ ZVĚŘINOVÝ
H
HOUBY
HOVĚZÍ PŘEDNÍ ZADNÍ
HOVĚZÍ ROŠTĚNKY
HOVĚZÍ RŮZNÉ
HOVĚZÍ SVÍČKOVÁ
HOVĚZÍ VNITŘNOSTI
J
JITRNICE JELITA A PREJT
K
KNEDLÍKY
KNEDLÍKY BRAMBOROVÉ
KNEDLÍKY HOUSKOVÉ
KNEDLÍKY KYNUTÉ
KNEDLÍKY OVOCNÉ
KNEDLÍKY RŮZNÉ
KOŘENÍ
KRÁLÍK
L
LÉČIVÉ ROSTLINY
LUŠTĚNINY
M
MASO HOVĚZÍ
MASO SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
MASO TELECÍ
MASO UZENÉ
MASO VEPŘOVÉ
MOUČNÍKY
MOUČNÍKY DORTY
MOUČNÍKY KYNUTÉ
MOUČNÍKY SLANÉ
MOUČNÍKY TŘENÉ
MOUČNÍKY VÁNOČNÍ CUKROVÍ
N
NÁPOJE
NÁPOJE KOKTEJLY
NÁPOJE LIKÉRY
NÁPOJE POHÁRY
NÁPOJE ŠŤÁVY
O
OD BABIČKY
OMÁČKY
OVOCE
P
POLÉVKA DRŮBEŽÍ
POLÉVKA HOUBOVÁ
POLÉVKA HOVĚZÍ
POLÉVKA RŮZNÁ
POLÉVKA Z VNITŘNOSTÍ
POLÉVKA ZELENINOVÁ
POLÉVKY
POMAZÁNKY
PŘEDKRMY
PŘÍLOHY
R
RECEPTY
RYBY
RYBY CANDÁT
RYBY FILÉ
RYBY KAPR
RYBY LOSOS EXOTICKÉ
RYBY MAKRELA
RYBY PSTRUH
RYBY RŮZNÉ
RYBY ŠTIKÁ
RYBY TRESKA
RYBY ÚHOŘ
RÝŽE
S
SALÁTY
SEKANÁ
SÓJA
SPECIALITY
SPECIALITY DRŮBEŽ
SPECIALITY HOVĚZÍ TELECÍ
SPECIALITY RŮZNÉ
SPECIALITY SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
SPECIALITY VEPŘOVÉ
SPECIALITY VNITŘNOSTI
SPECIALITY ZELENINA
SPECIALITY ZVĚŘINA
STARÉ RECEPY
SÝRY
T
TĚSTOVINY
V
VEPŘOVÉ RŮZNÉ
VEPŘOVÉ SVÍČKOVÁ
VEPŘOVÉ VNITŘNOSTI
VEPŘOVÉ ŽEBRO
VNITŘNOSTI
Z
ZABIJAČKA ASPIKY A HUSPENINY
ZABIJAČKA DOMÁCÍ
ZABIJAČKA GULÁŠ
ZABIJAČKA MASO
ZABIJAČKA OMÁČKA
ZABIJAČKA PAŠTIKY
ZABIJAČKA POLÉVKA
ZABIJAČKA PŘÍLOHY
ZABIJAČKA SÁDLO A ŠKVARKY
ZABIJAČKA TLAČENKY A GALATINY
ZABIJAČKA UZENÉ
ZABIJAČKA UZENINY A KLOBÁSY
ZABIJAČKA VNITŘNOSTÍ
ZAVAŘOVÁNÍ OVOCE
ZAVAŘOVANÍ POVIDLA DŽEM
ZAVAŘOVANÍ ŠŤÁVY SIRUPY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA HOUBY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA NÁLEVY
ZELENINA
ZVĚŘINA