Recepty na xkuchtik.cz

DRŮBEŽ KUŘE | KUŘECÍ ŘÍZEK S NIVOU.

INGREDIENCE: 750g kuřecích nebo krůtích řízků, sůl, pepř, 200g sýra Niva, 50g másla, 100g šunky, 50g hladké mouky, 2 vejce, 150g strouhanky, 150g oleje.POSTUP PŘÍPRAVY: kuřecí nebo krůtí řízky naklepeme, mírně osolíme, opepříme a pomažeme vyšlehanou nivou s máslem a drobně krájenou šunkou. Plátky přehneme, okraje sklepneme nebo upevníme párátkem. Obalíme v mouce, vejcích, strouhance a smažíme v horkém oleji. Jako příloha různě upravené brambory, zeleninový salát. ..

DRŮBEŽ KUŘE | Kuřecí stehýnka na zelenině

INGREDIENCE:650 g brambor, 350 g mrkve, 5 cibulí, 2 pálivé papričky, 4 kuřecí stehna, rostlinný olej, majoránka Marináda: 100 ml bílého vína, 2 lžíce provensálského koření, sůl, pepř, sladká paprika POSTUP PŘÍPRAVY: Brambory a mrkev oloupeme a omyjeme. Brambory nakrájíme na špalíky, mrkev šikmo na kousky. Cibule rovněž oloupeme a pokrájíme na špalíky. Pálivé papričky podélně rozřízneme, vyjmeme zrnka, opláchneme a nakrájíme na kolečka. Připravíme si marinádu: víno smícháme s olejem, přidáme pr ..

DRŮBEŽ KUŘE | KUŘECÍ STEHNA OBALENÁ OŘÍŠKY.

Ingredience: 8 kuřecích stehen, 1 zelená pálivá paprika, 1 červená pálivá paprika, 150g nesolených pražených buráků, 2lžíce smetany na šlehání, 2 vejce, 4 lžíce hladké mouky, olej do pekáče.POSTUP PŘÍPRAVY: Papriky nařízneme, zbavíme zrnek a najemno usekáme. Také buráky najemno nasekáme a smícháme s paprikami. Ve smetaně na šlehání rozkvedláme vejce. Stehýnka opláchneme a osušíme, obalíme v mouce, ve vaječné smetaně a ještě v burácích a paprikách. ..

DRŮBEŽ KUŘE | BAKOŇSKÉ KUŘE S NÁDIVKOU.

INGREDIENCE: 1 kuře (asi 1,5kg), 1,5dl bílého vína, sůl, majoránka.NÁDIVKA: 80g slaniny, 1 cibule, 200g mletého vepřového masa, 200g čerstvých nebo 20g sušených hub, játra z 1 kuřete, 2 housky, mléko, sůl, pepř, špetka mletého zázvoru, muškátový oříšek, 2 vejce.POSTUP PŘÍPRAVY: Kuře očistíme na prsou a na stehnech uvolním kůži a kuře osolíme a uvnitř poprášíme majoránkou. Kuře naplníme nádivkou v dutině břišní i pod uvolněnou kůží, vložíme do pekáče, podlijeme bílým vínem, přiklopíme vrchním díl ..

DRŮBEŽ KUŘE | Kuřecí frikasé s houbovou omáčkou

INGREDIENCE:400 g žampionů, 600 g kuřecích prsíček, 2 lžíce oleje, 2 sáčky houbové omáčky, 8 lžic smetany, citronová šťáva, 2 lžíce pokrájené pažitky POSTUP PŘÍPRAVY:Oloupeme a na plátky nakrájíme žampiony. Maso omyjeme, osušíme a nakrájíme na drobnější kostičky. V pánvi rozpálíme olej, nasypeme do něj pokrájená kuřecí prsa a za stálého míchání je osmahneme. Opečené kousky opatrně vyjmeme z pánve, necháme okapat tuk a odložíme stranou do tepla. Do vypečené šťávy nasypeme pokrájené žampiony a asi ..

 

 

 

Nejnovější na xkuchtik.cz

 

Kategorie na xkuchtik.cz