INGREDIENCE:100 g loupaných mandlí, 1 kostka (42 g) droždí, 500 g celozrnné pšeničné mouky, 2 lžičky soli, 50 g oloupaných dýňových semínek, 50 g slunečnicových semínek, 2 lžíce octa POSTUP PŘÍPRAVY:Mandle nasekáme nahrubo. Odložíme jednu lžíci mandlí i obou druhů semínek. Droždí rozpustíme v 1/2 litru vlažné vody, přisypeme mouku, sůl, ocet a 3 minuty hněteme v elektrickém hnětači. Nakonec přidáme nasekané mandle, slunečnicová a dýňová semínka. Hrnantou formu (o délce asi 30 cm) důkladně vymaže ..
INGREDIENCE: 1/2kg hladké mouky,1 lžíce hrubé mouky, 1/2 l mléka, 1/2 lžičky práškového cukru, sůl, 350g škvarků, 20g droždí, 1 vejce, mák, tuk na plech.POSTUP PŘÍPRAVY: Připravíme si kvásek z několika lžic vlahého mléka, 1/2 lžičky cukru, 1 lžíce hrubé mouky a rozdrobeného droždí. Dáme na teplé místo a necháme vykynout. Mezitím dáme do mísy hladkou mouku,umleté škvarky, 1 vejce, sůl a 1/4 l mléka. Přidáme vzešlý kvásek, vypracujeme tužší těsto, přikryjeme utěrkou a necháme vykynout. Potom vyklo ..
INGREDIECE: Těsto - 500g hladké mouky, 100 g oleje, lžíce octa, voda, sůl.Náplň - 500g tučného tvarohu, 150g másla, 1 l mléka, 10 vajec.POSTUP PŘÍPRAVY: Do mísy na zadělávání těsta prosijeme hladkou mouku, uděláme důlek, do kterého dáme sůl, ocet, olej a potřebné množství studené vody, vše dobře propracujeme tak, až je těsto tažné, hladké a nelepí se na mísu. Pak necháme půl hodiny odpočinout. Konzistence těsta má být jako na naše buchty, aby se dalo dobře rozválet. Úspěch přípravy spočívá v tom ..
INGREDIENCE: Na těsto: 15 g droždí, 300 g polohrubé mouky, špetka cukru, 1/4 l mléka, 1 vejce, sůl, 30 g hery, tuk na plech. Na náplň: 2 lžíce rajčatového kečupu, 2 lžíce oleje, 100g zelených paprik,100 g cibule, 300g rajčat, 2 vejce, 1 párek, 1 krabička sardinek, dobromysl, 100 g sýra eidamu.POSTUP PŘÍPRAVY: Z droždí, špetky mouky, cukru a trochy vlažného mléka připravíme kváek. Do mísy s moukou přidáme vykynutý kvásek, vejce, špetku soli, rozehřátý tuk a vlažným mlékem zaděláme těsto. Necháme ..
INGREDIENCE:Těsto: 350 g hladké mouky,1/2 balíčku kypřícího prášku do pečiva, sul, 2 lžíce hery, 2 vejce, 150 ml mléka, tuk na vymazání plechů.Náplň: 2 lžíce oleje, 1/2 kg rajčat, 200 g šunky, 200 g sýra, sůl, pepř, špetka koření čubrica nebo dobromyslu.POSTUP PŘÍPRAVY: Mouku smícháme s práškem do pečiva, solí, přidáme rozehřátý tuk, vejce a podle potřeby mléko. V míse zpracujeme hladké těsto a rozdělíme je na menší koláče se zvýšenými okraji. Rozválené a vytvarované přendáme na vymazané plechy. ..
INGREDIENCE. 500 g hrubé mouky, 200 g másla, 2 dl kysané smetany, sůl, vejce, hladká mouka na vyválení, tuk na potření plechu.POSTUP PŘÍPRAVY: Prosátou mouku zpracujeme s máslem, kysanou smetanou a soli a necháme uležet na chladném místě 2-3 hodiny. Během této doby těsto dvakrát až třikrát rozválíme a přeložíme jako obálku, potom vyválíme a vytvarujeme pagáče (vykrojíme kolečka větším tvořítkem nebo pomocí sklenky). Kolečka potřeme rozšlehaným vejcem, povrch nařízneme nožem jako mřížku, klademe ..
INGREDIENCE: 20 g droždí, 1 lžička cukru, 1 dl mléka, 50o g hladké mouky, 250 g škvarků, 2 vejce, 2 dl kysané smetany, 50 g škvařeného sádla, mletý pepř, sůl, hladká mouka na vyválení.POSTUP PŘÍPRAVY: Droždí rozetřeme s cukrem, rozmícháme s vlažným mlékem a dvěma lžícemi mouky a necháme vzejít na teplém místě. Prosátou mouku zpracujeme s jemně umletými škvarky, kváskem, žloutky, smetanou, sádlem, pepřem a solí v hladké těsto a necháme je několik hodin odležet. Potom je vyválíme na plát silný asi ..
INGREDIENCE: 30 g droždí, 1 lžička cukru, 1 dl mléka, 500 g hladké mouky, 200 g škvařeného sádla, 4 žloutky, sůl, hladká mouka na vyválení, 1 vejce.POSTUP PŘÍPRAVY: Droždí rozmícháme s cukrem, promícháme s vlažným mlékem a dvěma lžícemi mouky a necháme kynout na teplém místě. Z mouky, sádla, kvásku, žloutků a soli vypracujeme těsto, nenecháme je však kynout, nýbrž hned několikrát rozválíme v plát a přeložíme jako obálku. Z těsta vykrojíme kolečka, potřeme je rozšlehaným vejcem, nožem nakrojíme d ..
INGREDIENCE: 500g lístkového těsta, rajčatový protlak nebo kečup, worcesterská omáčka 200g párků, 4 vařená vejce, 5 rajčat, 1 olejovky, sladká mletá paprika, 1 velká cibule, 150g sýra Mozzarella.POSTUP PŘÍPRAVY: Těsto rozválíme a přeneseme na vodou postříkaný plech. Potřeme je rajčatovým protlakem nebo kečupem a pokapeme worcesterskou omáčkou. Poklademe plátky párků, plátky vajec, kousky rajčat a olejovek. Povrch okořeníme a ozdobíme kroužky cibule. Pečeme v dostatečně vyhřáté troubě. Před dopeč ..
INGREDIENCE: 1 balíček směsi na pizzu v prášku, olej, rajčatový kečup nebo protlak, 4-5 vajec, 200g sterilovaného paprikového salátu s rajčaty, 3-4 stroužky česneku, 100g tvrdého sýra (eidam), tuk na plech.POSTUP PŘÍPRAVY: Podle návodu na obalu směsi připravíme vláčné těsto, roztlačíme je prsty namočenými v oleji na plech předem vymazaný tukem. Tence roztlačené těsto potřeme rajčatovým kečupem či protlakem a pokapeme olejem. Zalijeme rozšlehanými vejci, poklademe okapaným sterilovaným salátem a ..
B
BRAMBORY
D
DOBRÁ RADA
DOBRÁ RADA KUCHYNĚ
DOBRÁ RADA KUTILOVÉ
DOBRÁ RADA ZAHRÁDKA
DOBRÁ RADA ZDRAVÍ
DRŮBEŽ
DRŮBEŽ DROBY
DRŮBEŽ HUSA
DRŮBEŽ KACHNA
DRŮBEŽ KROCAN KRŮTA
DRŮBEŽ KUŘE
DRŮBEŽ SLEPICE
G
GULÁŠ
GULÁŠ HOVĚZÍ
GULÁŠ RŮZNÝ
GULÁŠ SKOPOVÝ
GULÁŠ VEPŘOVÝ
GULÁŠ ZVĚŘINOVÝ
H
HOUBY
HOVĚZÍ PŘEDNÍ ZADNÍ
HOVĚZÍ ROŠTĚNKY
HOVĚZÍ RŮZNÉ
HOVĚZÍ SVÍČKOVÁ
HOVĚZÍ VNITŘNOSTI
J
JITRNICE JELITA A PREJT
K
KNEDLÍKY
KNEDLÍKY BRAMBOROVÉ
KNEDLÍKY HOUSKOVÉ
KNEDLÍKY KYNUTÉ
KNEDLÍKY OVOCNÉ
KNEDLÍKY RŮZNÉ
KOŘENÍ
KRÁLÍK
L
LÉČIVÉ ROSTLINY
LUŠTĚNINY
M
MASO HOVĚZÍ
MASO SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
MASO TELECÍ
MASO UZENÉ
MASO VEPŘOVÉ
MOUČNÍKY
MOUČNÍKY DORTY
MOUČNÍKY KYNUTÉ
MOUČNÍKY SLANÉ
MOUČNÍKY TŘENÉ
MOUČNÍKY VÁNOČNÍ CUKROVÍ
N
NÁPOJE
NÁPOJE KOKTEJLY
NÁPOJE LIKÉRY
NÁPOJE POHÁRY
NÁPOJE ŠŤÁVY
O
OD BABIČKY
OMÁČKY
OVOCE
P
POLÉVKA DRŮBEŽÍ
POLÉVKA HOUBOVÁ
POLÉVKA HOVĚZÍ
POLÉVKA RŮZNÁ
POLÉVKA Z VNITŘNOSTÍ
POLÉVKA ZELENINOVÁ
POLÉVKY
POMAZÁNKY
PŘEDKRMY
PŘÍLOHY
R
RECEPTY
RYBY
RYBY CANDÁT
RYBY FILÉ
RYBY KAPR
RYBY LOSOS EXOTICKÉ
RYBY MAKRELA
RYBY PSTRUH
RYBY RŮZNÉ
RYBY ŠTIKÁ
RYBY TRESKA
RYBY ÚHOŘ
RÝŽE
S
SALÁTY
SEKANÁ
SÓJA
SPECIALITY
SPECIALITY DRŮBEŽ
SPECIALITY HOVĚZÍ TELECÍ
SPECIALITY RŮZNÉ
SPECIALITY SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
SPECIALITY VEPŘOVÉ
SPECIALITY VNITŘNOSTI
SPECIALITY ZELENINA
SPECIALITY ZVĚŘINA
STARÉ RECEPY
SÝRY
T
TĚSTOVINY
V
VEPŘOVÉ RŮZNÉ
VEPŘOVÉ SVÍČKOVÁ
VEPŘOVÉ VNITŘNOSTI
VEPŘOVÉ ŽEBRO
VNITŘNOSTI
Z
ZABIJAČKA ASPIKY A HUSPENINY
ZABIJAČKA DOMÁCÍ
ZABIJAČKA GULÁŠ
ZABIJAČKA MASO
ZABIJAČKA OMÁČKA
ZABIJAČKA PAŠTIKY
ZABIJAČKA POLÉVKA
ZABIJAČKA PŘÍLOHY
ZABIJAČKA SÁDLO A ŠKVARKY
ZABIJAČKA TLAČENKY A GALATINY
ZABIJAČKA UZENÉ
ZABIJAČKA UZENINY A KLOBÁSY
ZABIJAČKA VNITŘNOSTÍ
ZAVAŘOVÁNÍ OVOCE
ZAVAŘOVANÍ POVIDLA DŽEM
ZAVAŘOVANÍ ŠŤÁVY SIRUPY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA HOUBY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA NÁLEVY
ZELENINA
ZVĚŘINA