INGREDIENCE: 100 ml vody, 250 g ztuženého 100% tuku, 200 g mouč. cukru, 1 vanilkový cukr, 250 g sušeného mléka, 150 g strouhaného kokosu, 100 g oloupaných mandlí, 60 g strouhaného kokosu na obalení. POSTUP PŘÍPRAVY: Do hrnce nalijeme vodu, do které vložíme nakrájený tuk. Dáme do vodní lázně a necháme rozehřát. Vsypeme oba cukry a promícháme. Odstavíme z vodní lázně a necháme trochu zchladnout. Přidáme sušené mléko s kokosem a propracujeme na hmotu. Dáme do chladničky zatuhnout. Poté z hmoty vy ..
INGREDIENCE: 500g hl. mouky, 280g másla, 180g mouč. cukru, 4 žloutky, vanilkový cukr.POSTUP PŘÍPRAVY: Vše mícháme a zpracujeme těsto, které necháme odpočinout. Těsto vložíme mezi dva silonové sáčky ( nelepí se a jde pěkně oddělit ) a rozválíme těsto na požadovanou sílu, poté vykrajujeme různé tvary a dáme peci. ..
INGREDIENCE: 350g hl. mouky, 150g mouč. cukru, 180g másla, 70g ml. ořechů, 1 vejce, 1 žloutek, 1 lžíce kakaa. POSTUP PŘÍPRAVY: Na vál přesejme moku, přidáme náležité suroviny a zpracujeme v těsto, ze kterého vyválíme plát o síle 2 mm a radélkem na těsto nakrájíme obdélníky asi 4x6 cm a natáčíme na trubičky, dáme na potřený plech a pečeme asi 10 min. Vychladlé trubičky poléváme čokoládou a dva dny před svátky plníme pařížskou šlehačkou nebo máslovým krémem .Pařížská šlehačka: ¼ l šlehačky, ..
INGREDIENCE: 300 g másla, 150 g práškového cukru, sůl, 400 g mouky, 40 g kakaového prášku, 2 bílky. POSTUP PŘÍPRAVY: Máslo, prosetý práškový cukr a sůl promícháme na vále, přidáme prosetou mouku a vypracujeme těsto, které rozdělíme na dva díly. Jeden díl těsta smícháme s kakaem. Obě těsta zabalíme do alobalu a dáme na dvě hodiny odpočívat do chladničky. Ze světlého i tmavého těsta ukrajujeme kousky, na pomoučeném vále je rozválíme na tloušťku 2 mm. Jeden plát potřeme rozšlehaným bílkem, položí ..
INGREDIENCE: 200 g másla, 400 g hl. mouky, 140 g mletých vlašských ořechů, 140 g ml. cukru, 1 vanilkový cukr, 1 vejce, špetka citronové kůry. POSTUP PŘÍPRAVY: Ze surovin vypracujeme těsto, chvíli je necháme odpočinout a tvarujeme rohlíčky. Pečeme na vymaštěném plechu v horké troubě. Ještě horké obalujeme ve vanilkovém cukru. Rohlíčky se musí nechat aspoň 14 dnů před konzumací odležet. ..
INGREDIENCE: 200 g hl. moky, 175 g másla, 1 vejce, 1 vanilkový cukr, 80 g mouč. cukru, 100 g jemně mletých mandlí. Napolevu: 100 g mouč. cukru, 1 bílek, trocha limetkové šťávy. POSTUP PŘÍPRAVY: Změklé máslo smícháme s cukrem a vanilkovým cukrem. Přidáme mouku, vejce a mandle. Vše dobře zpracujeme v pevné těsto a necháme odpočinout v lednici asi na 2 hodiny. Poté těsto rozválíme na sílu asi 5 mm a vykrajujeme hvězdy. Ve středu každé vykrojíme malou hvězdu. Rozložíme na plech a pečeme v př ..
INGREDIENCE: 250 g másla, 100 g mouč. cukru, 1 žloutek, 100 g spařených a oloupaných mletých mandlí, 350 g hl. mouky, žloutek na potření, 60 g oloupaných mandlí. POSTUP PŘÍPRAVY: Máslo s cukrem a žloutkem ušleháme do pěny. Přidáme mleté mandle s moukou a uhněteme křehké těsto. Těsto necháme aspoň dvě hodiny odležet v lednici. Poté na pomoučněném válu vyválíme asi 5 mm silný plát a vykrajujeme hvězdičky. Přeložíme je na plech a potřeme rozšlehaným žloutkem a každé srdíčko ozdobíme půlkami mandl ..
INGREDIENCE: 3 bílky, 120 g mouč. cukru, 1 vanilkový cukr, 60 g mletých opražených jader ořechů. Ořechová náplň: 100 g másla40 g mouč. cukru, 1 žloutek, 40 g mletých opražených ořechových jader, 2 bílky, 40 g mouč. cukru, 1 vanilkový cukr. POSTUP PŘÍPRAVY: Z bílků ušleháme tuhý sníh, přimícháme moučkový a vanilkový cukr a nad párou ušleháme do zhoustnutí. Nakonec do sněhu zamícháme ořechy. Na vymazaný plech děláme malé kopečky, které lžičkou namočenou ve vodě roztíráme na oválné placičky a v m ..
POSTUP PŘÍPRAVY: Z 4 bílků ušleháme tuhý sníh. Do něj zašleháme po částech 140 g pískového cukru. Poté zvlášť smícháme 140 g cukru, 140 g strouhaného kokosu a 20 g mletých piškotů. Vmícháme do sněhu. Na vymaštěném plechu tvoříme kornoutkem nebo tvořítkem pusinky, které usušíme ve velmi mírně vyhřáté troubě. Poté dopečeme do růžova. Pečeme několik dní předem, aby změkly. ..
POSTUP PŘÍPRAVY: Ze 140 g hl. mouky, 100 g rostlinného tuku, 20 g ml. cukru, 50 g ml. lískových ořechů, vanilkového cukru a jednoho žloutku vypracujeme těsto, které dáme odpočinout do lednice. Poté z těsta vytvoříme na strojku menší tyčinky, které upečeme do jemně růžova a obalíme v mletém cukru smíchaným s vanilkovým. ..
B
BRAMBORY
D
DOBRÁ RADA
DOBRÁ RADA KUCHYNĚ
DOBRÁ RADA KUTILOVÉ
DOBRÁ RADA ZAHRÁDKA
DOBRÁ RADA ZDRAVÍ
DRŮBEŽ
DRŮBEŽ DROBY
DRŮBEŽ HUSA
DRŮBEŽ KACHNA
DRŮBEŽ KROCAN KRŮTA
DRŮBEŽ KUŘE
DRŮBEŽ SLEPICE
G
GULÁŠ
GULÁŠ HOVĚZÍ
GULÁŠ RŮZNÝ
GULÁŠ SKOPOVÝ
GULÁŠ VEPŘOVÝ
GULÁŠ ZVĚŘINOVÝ
H
HOUBY
HOVĚZÍ PŘEDNÍ ZADNÍ
HOVĚZÍ ROŠTĚNKY
HOVĚZÍ RŮZNÉ
HOVĚZÍ SVÍČKOVÁ
HOVĚZÍ VNITŘNOSTI
J
JITRNICE JELITA A PREJT
K
KNEDLÍKY
KNEDLÍKY BRAMBOROVÉ
KNEDLÍKY HOUSKOVÉ
KNEDLÍKY KYNUTÉ
KNEDLÍKY OVOCNÉ
KNEDLÍKY RŮZNÉ
KOŘENÍ
KRÁLÍK
L
LÉČIVÉ ROSTLINY
LUŠTĚNINY
M
MASO HOVĚZÍ
MASO SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
MASO TELECÍ
MASO UZENÉ
MASO VEPŘOVÉ
MOUČNÍKY
MOUČNÍKY DORTY
MOUČNÍKY KYNUTÉ
MOUČNÍKY SLANÉ
MOUČNÍKY TŘENÉ
MOUČNÍKY VÁNOČNÍ CUKROVÍ
N
NÁPOJE
NÁPOJE KOKTEJLY
NÁPOJE LIKÉRY
NÁPOJE POHÁRY
NÁPOJE ŠŤÁVY
O
OD BABIČKY
OMÁČKY
OVOCE
P
POLÉVKA DRŮBEŽÍ
POLÉVKA HOUBOVÁ
POLÉVKA HOVĚZÍ
POLÉVKA RŮZNÁ
POLÉVKA Z VNITŘNOSTÍ
POLÉVKA ZELENINOVÁ
POLÉVKY
POMAZÁNKY
PŘEDKRMY
PŘÍLOHY
R
RECEPTY
RYBY
RYBY CANDÁT
RYBY FILÉ
RYBY KAPR
RYBY LOSOS EXOTICKÉ
RYBY MAKRELA
RYBY PSTRUH
RYBY RŮZNÉ
RYBY ŠTIKÁ
RYBY TRESKA
RYBY ÚHOŘ
RÝŽE
S
SALÁTY
SEKANÁ
SÓJA
SPECIALITY
SPECIALITY DRŮBEŽ
SPECIALITY HOVĚZÍ TELECÍ
SPECIALITY RŮZNÉ
SPECIALITY SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
SPECIALITY VEPŘOVÉ
SPECIALITY VNITŘNOSTI
SPECIALITY ZELENINA
SPECIALITY ZVĚŘINA
STARÉ RECEPY
SÝRY
T
TĚSTOVINY
V
VEPŘOVÉ RŮZNÉ
VEPŘOVÉ SVÍČKOVÁ
VEPŘOVÉ VNITŘNOSTI
VEPŘOVÉ ŽEBRO
VNITŘNOSTI
Z
ZABIJAČKA ASPIKY A HUSPENINY
ZABIJAČKA DOMÁCÍ
ZABIJAČKA GULÁŠ
ZABIJAČKA MASO
ZABIJAČKA OMÁČKA
ZABIJAČKA PAŠTIKY
ZABIJAČKA POLÉVKA
ZABIJAČKA PŘÍLOHY
ZABIJAČKA SÁDLO A ŠKVARKY
ZABIJAČKA TLAČENKY A GALATINY
ZABIJAČKA UZENÉ
ZABIJAČKA UZENINY A KLOBÁSY
ZABIJAČKA VNITŘNOSTÍ
ZAVAŘOVÁNÍ OVOCE
ZAVAŘOVANÍ POVIDLA DŽEM
ZAVAŘOVANÍ ŠŤÁVY SIRUPY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA HOUBY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA NÁLEVY
ZELENINA
ZVĚŘINA