INGREDIENCE: Potřebujeme: 4 porce kapra, marény nebo jesetera, 0,2 l kysané krémovité smetany, lžíci mleté sladké papriky, vývar z rybího odpadu, 150 g kořenové zeleniny, žloutek, petrželku, sůl, ocet. POSTUP PŘÍPRAVY: Z rybího vývaru a kořenové zeleniny připravíme menší množství osoleného vývaru, který procedíme. Rybu posolíme, potřeme octem a na 1/2 hodiny dáme do chladu. Pak dáme porce ryby do vařícího vývaru a zvolna provařujeme asi 15 minut. Pak porce ryby přeložíme na nahřáté talíře. Do ..
INGREDIENCE: 1 kapr o váze asi 1 1 kg, 8 stroužků česneku, 2 lžičky kmínu, sádlo nebo máslo na pečení, sekaná petrželka. POSTUP PŘÍPRAVY: Kapra vykucháme, odřízneme hlavu a podél hřbetu rozdělíme na dvě poloviny. Opláchneme. Kůži na polovičkách kapra svrchu několikrát příčně nařízneme, aby se půlky při pečení nekroutily. Potřeme česnekem utřeným se solí a posypeme umletým kmínem. Pečeme v pekáči na rozehřátém sádle nebo másle v dobře vyhřáté troubě. Během pečení přeléváme vypečenou šťávou a pod ..
INGREDIENCE: 4 porce kapra, sůl, 1 lžíce citrónové šťávy, 2 lžíce hl. mouky, 4 lžíce oleje, 4 plátky uzeného bůčku (slaniny), 1 cibule, 2 bobkové listy, 10 zrnek pepře, olej, 2 lžíce másla, sekaná bazalka.POSTUP PŘÍPRAVY: porce kapra omyjeme a otřeme utěrkou. Osolíme, zakapeme citrónovou šťávou a necháme v chladnu hodinu odležet. Poté kapra obalíme v mouce a dáme na rozehřátý olej. Přidáme plátky slaniny, jemně pokrájenou cibuli, bobkový list a zrnka pepře. Kapra z obou stran osmáhneme, poté zal ..
INGREDEINCE: Potřebujeme: 4 větší porce kapra, cibuli, 200 g kořenové zeleniny, 2 lžíce másla, 0,5 l bílého vína, sůl. POSTUP PŘÍPRAVY: Cibuli jemně nakrájíme,zeleninu nakrájíme na stébla asi 5 cm dlouhá, oboje podusíme na másle do poloměkka. Potom na zeleninu rozložíme osolené porce kapra, podlijeme mírně vínem a dusíme na prudkém ohni až se šťáva vydusí.Podlijeme polovinou zbylého vína a opět prudce vydusíme.Poslední dušení má probíhat pomaleji a šťáva se při něm vydusí tak, až zhoustne.Rybu ..
POSTUP PŘÍPRAVY: 4 větší porce kapra osolíme potřeme utřeným česnekem pokapeme 1 dl bílého vína a necháme hodinu odležet. 1/4 kg cibule nakrájíme na kolečka, 100g anglické slaniny na nudličky a 100g žampionů oloupeme a nakrájíme na tenké plátky, Mírné osmahneme na oleji, lehce opepříme, přidáme sladkou a špetku pálivé papriky. Alobal potřeme olejem, položíme na něj porce kapra a navršíme podušenou směs, navrch dáme plátky másla a pořádně uzavřeme. Pečeme v rozpálené troubě 25 minut. ..
INGREDIENCE: 4 - 5 porcí kapra, 5 lžic oleje, 2 lžíce másla, 1 menší cibule, 5 žampiónů, 2 sterilované papriky, půl citrónu, 2 lžíce hladké mouky, 3 lžíce šlehané smetany.POSTUP PŘÍPRAVY: Kapra vykucháme, zbavíme šupin, podélným řezem rozdělíme na dvě půlky a vykostíme. Půlky opláchneme ve vlažné vodě a osušíme utěrkou. Z masa nakrájíme porce, osolíme, opepříme a posypeme hladkou moukou. Takto připravené porce kapra opečeme na oleji po obou stranách dozlatova a vyjmeme. Do výpeku vložíme oloupan ..
POSTUP PŘÍPRAVY: Je sice smažený - ale jinak, než je u nás zvykem. Na obalení použijeme jednu lžíci škrobové mouky se dvěma lžícemi vody. Škrob s vodou rozšleháme v táhlé těstíčko, v němž namáčíme ryby. Stejným způsobem lze obalovat zeleninu nebo řízky, čímž odpadají vejce a strouhanka. Těstíčko ze škrobu je jemné, křehké a dietní! ..
INGREDIENCE: 4 porce kapra, sůl, citrónová šťáva, voda, 1 cibule, kousek celeru, 6 zrnek celého pepře, 1 bobkový list, 50g strouhaného sýra, 3 lžíce strouhaného křenu, 80g másla.POSTUP PŘÍPRVY: Do kastrolu dáme na prst vysoko vody, osolíme, vložíme oloupanou cibuli, kousek celeru, pepř a bobkový list. Směs povaříme. Potom do ní vložíme osolené a citrónovou šťávou pokapané porce kapra, které jsme předtím nechali asi hodinu odležet. Zvolna vaříme 12-l5 minut. Uvařené porce opatrně vyjmeme, aby se ..
INGREDIENCE: 1 menší kapr nebo štika, 2 paprikové lusky, 0,2 l smetany, 500 g vařených brambor, 1 cibule, 4 stroužky česneku, pepř, sůl, olej. POSTUP PŘÍPRAVY: Rybu vykucháme, zbavíme hlavy a šupin, podélným řezem u hřbetní kosti rozdělíme na 2 poloviny, opláchneme ve vlažné vodě a nakrájíme na porce. Rybu osolíme, opepříme, potřeme, potřeme utřeným česnekem, opečeme po obou stranách v rozehřátém oleji a přendáme do ohnivzdorné zapékací misky. Do oleje po opečených rybách přidáme oloupanou a na ..
INGREDIENCE: 4 porce kapra, citrónová šťáva, sůl, olej, 100g strouhaného sýra, 4 lžíce smetany.POSTUP PŘÍPRAAVY: Porce kapra pokapeme citrónem a necháme asi 1 hodiny odležet. Pak je osolíme, vložíme do pekáčku vytřeného olejem a pečeme v troubě asi 15 minut. Měkké porce poklademe směsí strouhaného sýra a smetany a pečeme v troubě až se sýr ve směsi roztopí. Hned podáváme. Příloha: vařené brambory a zeleninový salát. ..
B
BRAMBORY
D
DOBRÁ RADA
DOBRÁ RADA KUCHYNĚ
DOBRÁ RADA KUTILOVÉ
DOBRÁ RADA ZAHRÁDKA
DOBRÁ RADA ZDRAVÍ
DRŮBEŽ
DRŮBEŽ DROBY
DRŮBEŽ HUSA
DRŮBEŽ KACHNA
DRŮBEŽ KROCAN KRŮTA
DRŮBEŽ KUŘE
DRŮBEŽ SLEPICE
G
GULÁŠ
GULÁŠ HOVĚZÍ
GULÁŠ RŮZNÝ
GULÁŠ SKOPOVÝ
GULÁŠ VEPŘOVÝ
GULÁŠ ZVĚŘINOVÝ
H
HOUBY
HOVĚZÍ PŘEDNÍ ZADNÍ
HOVĚZÍ ROŠTĚNKY
HOVĚZÍ RŮZNÉ
HOVĚZÍ SVÍČKOVÁ
HOVĚZÍ VNITŘNOSTI
J
JITRNICE JELITA A PREJT
K
KNEDLÍKY
KNEDLÍKY BRAMBOROVÉ
KNEDLÍKY HOUSKOVÉ
KNEDLÍKY KYNUTÉ
KNEDLÍKY OVOCNÉ
KNEDLÍKY RŮZNÉ
KOŘENÍ
KRÁLÍK
L
LÉČIVÉ ROSTLINY
LUŠTĚNINY
M
MASO HOVĚZÍ
MASO SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
MASO TELECÍ
MASO UZENÉ
MASO VEPŘOVÉ
MOUČNÍKY
MOUČNÍKY DORTY
MOUČNÍKY KYNUTÉ
MOUČNÍKY SLANÉ
MOUČNÍKY TŘENÉ
MOUČNÍKY VÁNOČNÍ CUKROVÍ
N
NÁPOJE
NÁPOJE KOKTEJLY
NÁPOJE LIKÉRY
NÁPOJE POHÁRY
NÁPOJE ŠŤÁVY
O
OD BABIČKY
OMÁČKY
OVOCE
P
POLÉVKA DRŮBEŽÍ
POLÉVKA HOUBOVÁ
POLÉVKA HOVĚZÍ
POLÉVKA RŮZNÁ
POLÉVKA Z VNITŘNOSTÍ
POLÉVKA ZELENINOVÁ
POLÉVKY
POMAZÁNKY
PŘEDKRMY
PŘÍLOHY
R
RECEPTY
RYBY
RYBY CANDÁT
RYBY FILÉ
RYBY KAPR
RYBY LOSOS EXOTICKÉ
RYBY MAKRELA
RYBY PSTRUH
RYBY RŮZNÉ
RYBY ŠTIKÁ
RYBY TRESKA
RYBY ÚHOŘ
RÝŽE
S
SALÁTY
SEKANÁ
SÓJA
SPECIALITY
SPECIALITY DRŮBEŽ
SPECIALITY HOVĚZÍ TELECÍ
SPECIALITY RŮZNÉ
SPECIALITY SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
SPECIALITY VEPŘOVÉ
SPECIALITY VNITŘNOSTI
SPECIALITY ZELENINA
SPECIALITY ZVĚŘINA
STARÉ RECEPY
SÝRY
T
TĚSTOVINY
V
VEPŘOVÉ RŮZNÉ
VEPŘOVÉ SVÍČKOVÁ
VEPŘOVÉ VNITŘNOSTI
VEPŘOVÉ ŽEBRO
VNITŘNOSTI
Z
ZABIJAČKA ASPIKY A HUSPENINY
ZABIJAČKA DOMÁCÍ
ZABIJAČKA GULÁŠ
ZABIJAČKA MASO
ZABIJAČKA OMÁČKA
ZABIJAČKA PAŠTIKY
ZABIJAČKA POLÉVKA
ZABIJAČKA PŘÍLOHY
ZABIJAČKA SÁDLO A ŠKVARKY
ZABIJAČKA TLAČENKY A GALATINY
ZABIJAČKA UZENÉ
ZABIJAČKA UZENINY A KLOBÁSY
ZABIJAČKA VNITŘNOSTÍ
ZAVAŘOVÁNÍ OVOCE
ZAVAŘOVANÍ POVIDLA DŽEM
ZAVAŘOVANÍ ŠŤÁVY SIRUPY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA HOUBY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA NÁLEVY
ZELENINA
ZVĚŘINA