INGREDIENCE: Ryzce, syrovinky, ryzce pravé a ryzce peprné sůl a kmín.POSTUP PŘÍRAVY: Očištěné klobouky hub osolíme, posypeme čerstvé umletým kmínem a na okraji plotny pečeme po obou stranách, až zhnědnou. Mohou se také péci v pánvi na rozehřátém oleji s vyšší teplotou. V přírodě se pečou nabodnuté na větvičce nad žhavými uhlíky ohníčku. Opečené na plotně nebo nad ohněm a potřené máslem jsou pro milovníky houbových pokrmů lahůdkou. Příloha: chléb nebo slané rohlíky. ..
INGREDIENCE: 600g žampiónů, sůl, mletý pepř, tuk as smaženi. Těstíčko: 130 g hladké mouky asi 1dl piva, 2 lžíce oleje, 2 vejce sůl.POSTUP PŘÍPRAVY: Pro tento pokrm vybereme zdravé, stejně velké Klobouky hub. Opláchneme, třeně odřízneme. Osolíme je, poprášíme pepřem, namočíme ve středné hustém těstíčku a usmažíme v horkém Tuku. Podáváme s rýží. Příprava těstíčka: Mouku. rozmícháme s pivem, olejem, žloutky a solí a přidáme sníh ušlehaný z bílků. ..
POSTUP PŘÍPRAVY: Velké, ale pevné kloboučky z hřibů (komu nebude vadit tmavá barva, použije i křemenáče) nakrájíme na plátky asi 1 cm tlusté, osolíme je a obalíme v hladké mouce, rozšlehaném vejci a strouhané housce a smažíme jako řízky. Výborné jsou řízky z velké pýchavky, ale můžeme smažit i menši ploché hlavičky poddoubníků či rozkrojené hlavičky bedel a růžovek, které se nasolením rozloží v plátek. ..
INGREDIENCE: 8 plátků houskových knedlíků, 10 hlaviček čerstvých hub, 1 cibule, 1 stroužek česneku, 4 vejce, 5 lžic sádla, paprika, sůl, 50g strouhaného sýra. POSTUP PŘÍPRAVY: Knedlíky nakrájíme na malé kostky. Houby nakrájíme na tenké plátky, cibuli na kolečka, česnek na plátky. Vejce našleháme v hrnečku, okořeníme paprikou a osolíme. Na pánvi rozehřejeme sádlo a dáme do něj pokrájené knedlíky. Za stálého míchání osmáhneme knedlíky do červena ze všech stran. Přidáme houby, cibuli a česnek a ..
B
BRAMBORY
D
DOBRÁ RADA
DOBRÁ RADA KUCHYNĚ
DOBRÁ RADA KUTILOVÉ
DOBRÁ RADA ZAHRÁDKA
DOBRÁ RADA ZDRAVÍ
DRŮBEŽ
DRŮBEŽ DROBY
DRŮBEŽ HUSA
DRŮBEŽ KACHNA
DRŮBEŽ KROCAN KRŮTA
DRŮBEŽ KUŘE
DRŮBEŽ SLEPICE
G
GULÁŠ
GULÁŠ HOVĚZÍ
GULÁŠ RŮZNÝ
GULÁŠ SKOPOVÝ
GULÁŠ VEPŘOVÝ
GULÁŠ ZVĚŘINOVÝ
H
HOUBY
HOVĚZÍ PŘEDNÍ ZADNÍ
HOVĚZÍ ROŠTĚNKY
HOVĚZÍ RŮZNÉ
HOVĚZÍ SVÍČKOVÁ
HOVĚZÍ VNITŘNOSTI
J
JITRNICE JELITA A PREJT
K
KNEDLÍKY
KNEDLÍKY BRAMBOROVÉ
KNEDLÍKY HOUSKOVÉ
KNEDLÍKY KYNUTÉ
KNEDLÍKY OVOCNÉ
KNEDLÍKY RŮZNÉ
KOŘENÍ
KRÁLÍK
L
LÉČIVÉ ROSTLINY
LUŠTĚNINY
M
MASO HOVĚZÍ
MASO SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
MASO TELECÍ
MASO UZENÉ
MASO VEPŘOVÉ
MOUČNÍKY
MOUČNÍKY DORTY
MOUČNÍKY KYNUTÉ
MOUČNÍKY SLANÉ
MOUČNÍKY TŘENÉ
MOUČNÍKY VÁNOČNÍ CUKROVÍ
N
NÁPOJE
NÁPOJE KOKTEJLY
NÁPOJE LIKÉRY
NÁPOJE POHÁRY
NÁPOJE ŠŤÁVY
O
OD BABIČKY
OMÁČKY
OVOCE
P
POLÉVKA DRŮBEŽÍ
POLÉVKA HOUBOVÁ
POLÉVKA HOVĚZÍ
POLÉVKA RŮZNÁ
POLÉVKA Z VNITŘNOSTÍ
POLÉVKA ZELENINOVÁ
POLÉVKY
POMAZÁNKY
PŘEDKRMY
PŘÍLOHY
R
RECEPTY
RYBY
RYBY CANDÁT
RYBY FILÉ
RYBY KAPR
RYBY LOSOS EXOTICKÉ
RYBY MAKRELA
RYBY PSTRUH
RYBY RŮZNÉ
RYBY ŠTIKÁ
RYBY TRESKA
RYBY ÚHOŘ
RÝŽE
S
SALÁTY
SEKANÁ
SÓJA
SPECIALITY
SPECIALITY DRŮBEŽ
SPECIALITY HOVĚZÍ TELECÍ
SPECIALITY RŮZNÉ
SPECIALITY SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
SPECIALITY VEPŘOVÉ
SPECIALITY VNITŘNOSTI
SPECIALITY ZELENINA
SPECIALITY ZVĚŘINA
STARÉ RECEPY
SÝRY
T
TĚSTOVINY
V
VEPŘOVÉ RŮZNÉ
VEPŘOVÉ SVÍČKOVÁ
VEPŘOVÉ VNITŘNOSTI
VEPŘOVÉ ŽEBRO
VNITŘNOSTI
Z
ZABIJAČKA ASPIKY A HUSPENINY
ZABIJAČKA DOMÁCÍ
ZABIJAČKA GULÁŠ
ZABIJAČKA MASO
ZABIJAČKA OMÁČKA
ZABIJAČKA PAŠTIKY
ZABIJAČKA POLÉVKA
ZABIJAČKA PŘÍLOHY
ZABIJAČKA SÁDLO A ŠKVARKY
ZABIJAČKA TLAČENKY A GALATINY
ZABIJAČKA UZENÉ
ZABIJAČKA UZENINY A KLOBÁSY
ZABIJAČKA VNITŘNOSTÍ
ZAVAŘOVÁNÍ OVOCE
ZAVAŘOVANÍ POVIDLA DŽEM
ZAVAŘOVANÍ ŠŤÁVY SIRUPY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA HOUBY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA NÁLEVY
ZELENINA
ZVĚŘINA