Recepty na xkuchtik.cz

ZELENINA | BULHARSKÉ PAPRIKY.

POSTUP PŘÍPRAVY: I. Paprikové lusky opečeme, oloupeme, zbavíme semen, po délce rozpůlíme, lehce posolíme a plníme jako vaničky směsí strouhaného tvrdého sýra smíchaného s vejci. Půlky paprik srovnáme do vymaštěného pekáčku poklademe na ně kousky másla a rychle zapečeme v troubě. Nesmí se přepálit.II. Syrovým paprikám odkrojíme vršek, zbavíme je semen a naplníme nádivkou ze strouhaného sýra rozmíchaného s vejci a kouskem másla. Naplněné papriky srovnáme do pekáčku, polijeme rozehřátým máslem a dá ..

ZELENINA | KAPUSTOVÉ ZÁVITKY.

POSTUP PŘÍPRAVY: Větší kapustové listy spaříme a necháme odkapat. Vnitřky kapusty povaříme ve slané vodě a umeleme na masovém strojku. Pak umeleme kousek masa a do měkka je podusíme. Smícháme je s umletou kapustou, přidáme trochu vařené rýže nebo jemné strouhanky, 2 stroužky třeného česneku, muškátový květ, sůl, pepř, kousek másla a spojíme vše jedním vajíčkem. Dobře promícháme a rozdělíme na spařené kapustové listy. Stočíme je, převážeme bílou nití (správně lýkem) a dusíme na rozpáleném omastku ..

ZELENINA | ŠPENÁT.

INGREDIENCE: 800 g zmrazeného špenátu, 1 vejce, 75 g tuku, 50 g cibule, česnek, trochu hladké mouky, sůl, mletý pepř, 25 g másla.POSTUP PŘÍPRAVY: Na celé dávce tuku osmahneme jemně nastrouhanou cibuli, zaprášíme moukou, slabě opražíme, zalijeme vývarem z masa a dobře rozmícháme. Pak přidáme mírně rozmražený špenát, rozdělený nožem na menší díly, zamícháme, osolíme, opepříme, ochutíme třeným česnekem a za stálého míchání dobře provaříme. Zmrazený špenát nám základ povolí, a proto před dokončením ..

ZELENINA | PLNĚNÉ OKURKY.

INGREDIENCE: 4 okurky, vývar, šálek smetany. Nádivka: 250 g hovězího masa, 200 g vepřového masa, 1/2 cibule, vydlabané vnitřky okurek, l lžíce oleje, 150 g rýže, sůl.POSTUP PŘÍPRAVY: Větší okurky oloupeme, rozkrojíme napříč a dužinu vybereme lžící. Dutinu plníme nádivkou: maso umeleme, přidáme prolisovanou cibuli a usekané vnitřky okurek, vypranou a přebranou syrovou rýži, promícháme, zjemníme lžící oleje a osolíme. Plněné okurky srovnáme do kastrole, podlijeme vývarem, povrch polijeme smetanou ..

ZELENINA | DUŠENÉ PAPRIKY.

INGREDIENCE: 600 g očištěných rozpůlených paprik, 80 g tuku, sul, pepř, 2 stroužky česneku, kousek nastrouhané cibule, ocet nebo citrónovou štávu, špetku cukru. POSTUP PŘÍPRAVY: Papriky nakrájíme na nudličky. Na pánvi rozehřejeme tuk, přidáme papriky, utřený česnek, cibuli, pepř, sul a za občasného míchání dusíme na tuku asi 15 minut. Nakonec podle chuti přidáme cukr a ocet. Podáváme s bramborovou kaší nebo rýží. ..

ZELENINA | KVĚTÁKOVÉ PLACIČKY.

POSTUP PŘÍPRAVY: Nasekáme nadrobno květák uvařený ve slané vodě. Utřeme 2 žloutky, 1 lžíci oleje a 2 lžíce polohrubé mouky. Nakrájíme 100g salámu. Vše smícháme, osolíme a opepříme. Dobře zamícháme a nakonec vmícháme sníh ze 2 bílků. Vytvoříme placičky a smažíme. ..

ZELENINA | PLNĚNÁ RAJČATA III.

INGREDIENCE: 450 g cukety, 100 g cibule, 3 stroužky česneku, 10 lžic olivového oleje, 150 g bagety nebo veky, 250 g mozzarelly, ½ svazečku bazalky, 2 vejce, sůl, bílý pepř, 8 větších rajčat, 2 lžíce balzamikového octa, olej na pečení. POSTUP PŘÍPRAVY: Cuketu nakrájíme na malinké kostičky. Najemno nakrájíme cibuli a česnek. Na pánvi rozehřejeme 2 lžíce oleje, cibuli a česnek jemně osmáhneme. Přidáme cuketu a zvýšíme trochu teplotu a další dvě minuty restujeme. Necháme vychladnout na talíři. ..

ZELENINA | KVĚTÁK ZAPEČENÝ S MASEM.

INGREDIENCE: 1 středně velký květák, 250 g mletého masa, 1 cibule, 1 žemle, trochu polotučného mléka, pepř, sůl, rostlinný tuk a strouhanka na vymazání zapékací misky.POSTUP PŘÍPRAVY: Květák opereme, rozebereme na růžičky a povaříme v osolené vodě do poloměkka, scedíme a necháme okapat. Zapékací misky vymažeme tukem, vysypeme strouhankou a jako první vrstvu dáváme květákové růžičky. Na ně rozložíme připravené mleté maso, potom opět vrstvu květáku, pokapeme rozpuštěným rostlinným tukem a zapékáme ..

ZELENINA | SMAŽENÝ KVĚTÁK V SÝROVÉM TĚSTÍČKU.

INGREDIENCE: 1 květák, 2 vejce, 2 lžíce mléka a lžíce hladké mouky, 70 g tvrdého sýra na strouhání, sůl.POSTUP PŘÍPRAVY: Květák důkladně očistíme, rozebraný na růžičky propláchneme pod studenou tekoucí vodou a krátce povaříme ve vodě s trochou soli. Vejce rozšleháme s mlékem a vrchovatou lžící hladké mouky, přidáme nastrouhaný sýr a lehce jej do těstíčka zamícháme. Vychladlé, krátce povařené růžičky květáku necháme trochu oschnout, vmícháme je do těstíčka, utvoříme placičky a snažíme je ve vyšší ..

ZELENINA | ŠUNKOVÝ ŘÍZEK S CELEREM.

INGREDIENCE: 400g šunky, 2 dl mléka, 1 celer, 20g mouky, 2 vejce, sladká paprika, 50g tuku, zelená petrželka.POSTUP PŘÍPRAVY: Šunku rozřežeme na 4 plátky a položíme na 1 hodinu do mléka,aby zjemněla. Mezitím uvaříme celer, necháme jej vychladnout a ukrojíme z něho rovněž4 plátky. Velikost šunkových a celerových řezů má být stejná. Nyní uděláme ze 3 lžic mléka a mouky těstíčko, které osolíme a opaprikujeme. Nejprve v něm obalíme plátek šunky, na ten položíme celerový a oba znovu obalíme: Osmažíme ..

 

 

 

Nejnovější na xkuchtik.cz

 

Kategorie na xkuchtik.cz