INGREDIENCE: 2-3 malé zelené okurky, 2 svazečky ředkviček, 1 pórek, sůl, ocet, voda, mletý pepř.POSTUP PŘÍPRAVY: Okurky (neloupané) a ředkvičky nastrouháme na plátky, pórek pokrájíme na kolečka a smícháme. Osolíme, jemně okyselíme octem s vodou, okořeníme pepřem a lehce promícháme. ..
INGREDIENCE: 6 rajčat, 1 cibule, ocet, voda, sůl, cukr, olej, mletý pepř, pažitka.POSTUP PŘÍPRAVY: Rajčata nakrájíme na plátky a posypeme na jemné nudličky pokrájenou cibulí. Z octa, vody, soli a cukru připravíme nálev, který vlijeme na rajčata. Hotový salát podle chuti opepříme, přidáme pár kapek oleje a posypeme jemně pokrájenou pažitkou. ..
INGREDIENCE: 6 rajčat, 1 menší cibule, 2 stroužky česneku, sůl, ocet, voda. POSTUP PŘÍPRAVY: Rajčata nakrájíme na plátky, cibuli nakrájíme na kostičky, česnek na lupínky, nasypeme na rajčata a vše zalijeme osoleným nálevem ze zředěného octa. ..
INGREDIENCE: 400g kysaného zeli, 1 cibule, voda, olej, mletý pepř. POSTUP PŘÍPRAVY: Kysané zelí překrájíme, přidáme na kolečka nakrájenou cibuli a zalijeme trochou vody, do které přidáme olej. Mírné opepříme. ..
INGREDIENCE: 2 rajčata, 2 zelené papriky, 1 malá salátová okurka, 1 hlávkový salát, 1 menší cibule, ocet, voda, sůl, mletý pepř cukr.POSTUP PŘÍPRAVY: Rajčata, papriky a okurku nakrájíme na nudličky a promícháme; hlávkový salát nakrájíme na větší kousky, narovnáme na misky, přidáme pokrájenou zeleninu, posypeme pokrájenou cibulkou, a vše zalijeme nálevem připraveným ze zředěného octa, soli, pepře a špetky cukru. ..
INGREDIENCE: 1 menší okurka salátová, 2 zelené papriky, ocet, voda, sůl, stroužek česneku, cukr, kysaná smetana, pažitka.POSTUP PŘÍPRAVY: Okurku jemné nastrouháme, papriku nakrájíme na tenké nudličky. Ocet zředěný vodou se solí, rozsekaným česnekem a cukrem svaříme a po prochladnutí salát přelijeme. Nakonec vše zalijeme hustou smetanou a posypeme pažitkou. ..
INGREDIENCE: 300g červeného zelí, 1 menší cibule, sůl, mletý pepř, mleté nové koření, ocet voda, cukr. POSTUP PŘÍPRAVY: Červené zelí nakrájíme na nudličky, osolíme, okořeníme mletým pepřem a novým kořením. Přidáme cibuli nakrájenou na kroužky. Nálev připravený ze zředěného octa a cukru přivedeme do varu a nalijeme na salát. Podáváme jej vychlazený. ..
INGREDIENCE: 300g červeného zelí, 1 menší celer, voda, sůl, ocet, cukr, olej. POSTUP PŘÍPRAVY: Na nudličky nakrájené zelí osolíme a chvíli podusíme v troše vody. Potom je podle chuti okyselíme, osladíme cukrem, promícháme s uvařeným nastrouhaným celerem a olejem a vychladíme. ..
B
BRAMBORY
D
DOBRÁ RADA
DOBRÁ RADA KUCHYNĚ
DOBRÁ RADA KUTILOVÉ
DOBRÁ RADA ZAHRÁDKA
DOBRÁ RADA ZDRAVÍ
DRŮBEŽ
DRŮBEŽ DROBY
DRŮBEŽ HUSA
DRŮBEŽ KACHNA
DRŮBEŽ KROCAN KRŮTA
DRŮBEŽ KUŘE
DRŮBEŽ SLEPICE
G
GULÁŠ
GULÁŠ HOVĚZÍ
GULÁŠ RŮZNÝ
GULÁŠ SKOPOVÝ
GULÁŠ VEPŘOVÝ
GULÁŠ ZVĚŘINOVÝ
H
HOUBY
HOVĚZÍ PŘEDNÍ ZADNÍ
HOVĚZÍ ROŠTĚNKY
HOVĚZÍ RŮZNÉ
HOVĚZÍ SVÍČKOVÁ
HOVĚZÍ VNITŘNOSTI
J
JITRNICE JELITA A PREJT
K
KNEDLÍKY
KNEDLÍKY BRAMBOROVÉ
KNEDLÍKY HOUSKOVÉ
KNEDLÍKY KYNUTÉ
KNEDLÍKY OVOCNÉ
KNEDLÍKY RŮZNÉ
KOŘENÍ
KRÁLÍK
L
LÉČIVÉ ROSTLINY
LUŠTĚNINY
M
MASO HOVĚZÍ
MASO SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
MASO TELECÍ
MASO UZENÉ
MASO VEPŘOVÉ
MOUČNÍKY
MOUČNÍKY DORTY
MOUČNÍKY KYNUTÉ
MOUČNÍKY SLANÉ
MOUČNÍKY TŘENÉ
MOUČNÍKY VÁNOČNÍ CUKROVÍ
N
NÁPOJE
NÁPOJE KOKTEJLY
NÁPOJE LIKÉRY
NÁPOJE POHÁRY
NÁPOJE ŠŤÁVY
O
OD BABIČKY
OMÁČKY
OVOCE
P
POLÉVKA DRŮBEŽÍ
POLÉVKA HOUBOVÁ
POLÉVKA HOVĚZÍ
POLÉVKA RŮZNÁ
POLÉVKA Z VNITŘNOSTÍ
POLÉVKA ZELENINOVÁ
POLÉVKY
POMAZÁNKY
PŘEDKRMY
PŘÍLOHY
R
RECEPTY
RYBY
RYBY CANDÁT
RYBY FILÉ
RYBY KAPR
RYBY LOSOS EXOTICKÉ
RYBY MAKRELA
RYBY PSTRUH
RYBY RŮZNÉ
RYBY ŠTIKÁ
RYBY TRESKA
RYBY ÚHOŘ
RÝŽE
S
SALÁTY
SEKANÁ
SÓJA
SPECIALITY
SPECIALITY DRŮBEŽ
SPECIALITY HOVĚZÍ TELECÍ
SPECIALITY RŮZNÉ
SPECIALITY SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
SPECIALITY VEPŘOVÉ
SPECIALITY VNITŘNOSTI
SPECIALITY ZELENINA
SPECIALITY ZVĚŘINA
STARÉ RECEPY
SÝRY
T
TĚSTOVINY
V
VEPŘOVÉ RŮZNÉ
VEPŘOVÉ SVÍČKOVÁ
VEPŘOVÉ VNITŘNOSTI
VEPŘOVÉ ŽEBRO
VNITŘNOSTI
Z
ZABIJAČKA ASPIKY A HUSPENINY
ZABIJAČKA DOMÁCÍ
ZABIJAČKA GULÁŠ
ZABIJAČKA MASO
ZABIJAČKA OMÁČKA
ZABIJAČKA PAŠTIKY
ZABIJAČKA POLÉVKA
ZABIJAČKA PŘÍLOHY
ZABIJAČKA SÁDLO A ŠKVARKY
ZABIJAČKA TLAČENKY A GALATINY
ZABIJAČKA UZENÉ
ZABIJAČKA UZENINY A KLOBÁSY
ZABIJAČKA VNITŘNOSTÍ
ZAVAŘOVÁNÍ OVOCE
ZAVAŘOVANÍ POVIDLA DŽEM
ZAVAŘOVANÍ ŠŤÁVY SIRUPY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA HOUBY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA NÁLEVY
ZELENINA
ZVĚŘINA