POSTUP PŘÍPRAVY: I. 200 g másla nebo umělého tuku, 200 g vychladlých strouhaných bramborů, 200 g krupičkové mouky, 1 vejce a trochu soli se vypracuje na vále, vyválí tence a vroubkovaným kolečkem se nakrájejí tyčinky, potřou se vejcem a sypou kmínem a solí. Vejce možno vynechat, jsou stejně dobré jen z omastku, mouky a bramborů. Rychle se pekou do růžova. II. 60 g másla, 100 g polohrubé mouky, 100 g vařených brambor, 2 bílky, na špici nože soli a cukru se vypracuje v těsto. Vyválí se, kolečkem s ..
INGREDIENCE: Těsto: 350 g polohrubé mouky, 50 g práškového cukru, 10 g másla, 25 g droždí, 3 žloutky, sklenka mléka. Krém: 3 žloutky, 3 lžíce práškového cukru, 2 lžíce hrubé mouky, 200 ml mléka, nastrouhaná kůra z citronu. POSTUP PŘÍPRAVY: Do mísy vložíme 4 lžíce vlažného mléka, v kterém rozpustíme droždí a máslo, dále přidáme 50 g mouky a zaděláme kvásek, přikryjeme a necháme na ½ hodiny v teple odpočinout. Poté vsypeme 250 g mouky, cukr a žloutky. Dodáme vlažného mléka a vypracujeme hla ..
INGREDIENCE: 1,5 kg brambor, 500 g rýže, 8 stroužků česneku, ½ snítky zelené petrželky (může být i sušená), 4 vejce, mozarella nebo žlutý tvrdý sýr, strouhanka, sůl, pepř, olej na smažení. POSTUP PŘÍPRAVY: Brambory a rýži uvaříme v osolené vodě (pozor nerozvařit!) a necháme vychladnout. Rozmačkané brambory spojíme s rýží, petrželovou natí, rozmačkaným česnekem solí a pepřem. Dobře promícháme. Sýr nakrájíme na kostky. Následně tvoříme koule, do kterých vkládáme po kostce sýra a uzavřeme. K ..
INGREDIENCE: 300 g zemiakov, 6 lyžíc majonézy, 1 malá cibuľa, 1 väčšia mrkva, 1 kúsok zeleru (1/4), 2 sladkokyslé uhorky, ocot, soľ, korenie, 2 natvrdo uvarené varia, 2 sladké jablká, 150 g uvareného údeného mäsa alebo šunky. POSTUP PŘÍPRAVY: Zemiaky uvaríme v šupke, olúpeme ich a necháme vychladnúť. Studené zemiaky nakrájame na kocky a dáme do misy. Mrkvu a zeler uvaríme domäkka, nakrájame na kocky a pridáme k zemiakom. Jablká olúpeme, zbavíme jadierok a nakrájame na kocky. Do misy pridáme na ..
INGREDIENCE: 300 g údeniny (klobása, párky), 1 väčšia konzerva paradajkového pretlaku, 1 menšia konzerva bielej fazule, 2 cibule, strúčik cesnaku, 3 lyžice oleja, soľ, čierne mleté korenie. POSTUP PŘÍPRAVY: Údeninu nakrájame na menšie rezance alebo kolieska. Očistenú cibuľu a cesnak nakrájame a opražíme na oleji. Pridáme fazuľu, pretlak a rozriedime vodou. Vložíme nakrájanú údeninu. Varíme, kým nie je fazuľa takmer rozvarená. Dochutíme soľou a korením. ..
INGREDIENCE: Játra, asi 6 stroužků česneku, 2 lžíce worcesterů, 3 lžíce jemného kečupu, sůl, pepř POSTUP PŘÍPRAVY: Špalíčky jater opepřím a zprudka orestuji, vyndám, na pánev hodím plátky česneku, orestuji (ale jen chvilinku, aby nezhnědl a nezhořkl), pak tam přidám worcester s kečupem a po promíchání vrátím dodělat játra, osolím. Příloha: hranolky, rýže. ..
INGREDIENCE: 1 kuře, 1 dl Rama Culinesse, 1 stroužek česneku, 100 g nakrájené cibule, 1 lžička soli, 1 lžíce cukru, worcester, 1 lžíce octa, 100 ml kečupu, 100 ml vody. POSTUP PŘÍPRAVY: Omyté a naporcované kuře vložíme do pekáče a během pečení potíráme kořenovou omáčkou a prolisovaným česnekem. Kořenovou omáčku vyrobíme tak, že cibuli, sůl, ocet, cukr, worcester, pepř, kečup a vodu smícháme a 15 minut povaříme. ..
INGREDIENCE: 1 kg brambor, 5 stroužků česneku, 2 balení Rama Cremefine na vaření, 200 g kuřecího nebo vepřového masa, 4 lžičky Rama Classic, 5 dl tvrdého sýra (dle vaši chuti a výběru) hovězí bujón Knorr. POSTUP PŘÍPRAVY: Nejprve nakrájíme nadrobno maso (dle vašeho výběru) a orestujeme na pánvi a zatím necháme stranou. Syrové brambory nakrájíme na kolečka a poklademe na pekáč. Na brambory dáme sádlo nebo máslo a posolíme, dáme další vrstvu brambor a posypeme Sypkým Hovězím bujónem Knorr (opatr ..
INGREDIENCE: 3 žloutky, 250 g cukr písek, 1 sklenička oleje (250 ml), 1 sklenička vody, ze 3 bílků sníh, 250 g polohrubé mouky, 1 prášek do pečiva, 1 miska mletého máku asi 320 g i více. POSTUP PŘÍPRAVY: 3 žloutky utřeme s 250 g cukru písek do pěny. Přidáváme po částech olej a vodu současně s mletým mákem a polohrubou moukou smíchanou s práškem do pečiva. Naposledy vmícháme tuhý sníh ze 3 bílků a nalijeme do vymazané bábovkové formy. Pečeme ve středně vyhřáté troubě. ..
POSTUP PŘÍPRAVY: Na másle nebo sádle se zapění drobně nakrájená cibule, do toho se vloží nasolené kousky kapra, opekou po obou stranách, pak podlejí hovězí polévkou nebo uvařenou z hlavy a zbytků ryby a dusí do měkka. Maso se vyndá, šťáva zaleje kyselou smetanou, rozkvedlanou se lžící mouky a přidá se dle chuti sladké papriky, opražené na kousku másla, omáčka se povaří a buď to vleje na maso, nebo se kousky vloží do omáčky a nechá se až do podávání pod poklicí teple. ..
B
BRAMBORY
D
DOBRÁ RADA
DOBRÁ RADA KUCHYNĚ
DOBRÁ RADA KUTILOVÉ
DOBRÁ RADA ZAHRÁDKA
DOBRÁ RADA ZDRAVÍ
DRŮBEŽ
DRŮBEŽ DROBY
DRŮBEŽ HUSA
DRŮBEŽ KACHNA
DRŮBEŽ KROCAN KRŮTA
DRŮBEŽ KUŘE
DRŮBEŽ SLEPICE
G
GULÁŠ
GULÁŠ HOVĚZÍ
GULÁŠ RŮZNÝ
GULÁŠ SKOPOVÝ
GULÁŠ VEPŘOVÝ
GULÁŠ ZVĚŘINOVÝ
H
HOUBY
HOVĚZÍ PŘEDNÍ ZADNÍ
HOVĚZÍ ROŠTĚNKY
HOVĚZÍ RŮZNÉ
HOVĚZÍ SVÍČKOVÁ
HOVĚZÍ VNITŘNOSTI
J
JITRNICE JELITA A PREJT
K
KNEDLÍKY
KNEDLÍKY BRAMBOROVÉ
KNEDLÍKY HOUSKOVÉ
KNEDLÍKY KYNUTÉ
KNEDLÍKY OVOCNÉ
KNEDLÍKY RŮZNÉ
KOŘENÍ
KRÁLÍK
L
LÉČIVÉ ROSTLINY
LUŠTĚNINY
M
MASO HOVĚZÍ
MASO SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
MASO TELECÍ
MASO UZENÉ
MASO VEPŘOVÉ
MOUČNÍKY
MOUČNÍKY DORTY
MOUČNÍKY KYNUTÉ
MOUČNÍKY SLANÉ
MOUČNÍKY TŘENÉ
MOUČNÍKY VÁNOČNÍ CUKROVÍ
N
NÁPOJE
NÁPOJE KOKTEJLY
NÁPOJE LIKÉRY
NÁPOJE POHÁRY
NÁPOJE ŠŤÁVY
O
OD BABIČKY
OMÁČKY
OVOCE
P
POLÉVKA DRŮBEŽÍ
POLÉVKA HOUBOVÁ
POLÉVKA HOVĚZÍ
POLÉVKA RŮZNÁ
POLÉVKA Z VNITŘNOSTÍ
POLÉVKA ZELENINOVÁ
POLÉVKY
POMAZÁNKY
PŘEDKRMY
PŘÍLOHY
R
RECEPTY
RYBY
RYBY CANDÁT
RYBY FILÉ
RYBY KAPR
RYBY LOSOS EXOTICKÉ
RYBY MAKRELA
RYBY PSTRUH
RYBY RŮZNÉ
RYBY ŠTIKÁ
RYBY TRESKA
RYBY ÚHOŘ
RÝŽE
S
SALÁTY
SEKANÁ
SÓJA
SPECIALITY
SPECIALITY DRŮBEŽ
SPECIALITY HOVĚZÍ TELECÍ
SPECIALITY RŮZNÉ
SPECIALITY SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
SPECIALITY VEPŘOVÉ
SPECIALITY VNITŘNOSTI
SPECIALITY ZELENINA
SPECIALITY ZVĚŘINA
STARÉ RECEPY
SÝRY
T
TĚSTOVINY
V
VEPŘOVÉ RŮZNÉ
VEPŘOVÉ SVÍČKOVÁ
VEPŘOVÉ VNITŘNOSTI
VEPŘOVÉ ŽEBRO
VNITŘNOSTI
Z
ZABIJAČKA ASPIKY A HUSPENINY
ZABIJAČKA DOMÁCÍ
ZABIJAČKA GULÁŠ
ZABIJAČKA MASO
ZABIJAČKA OMÁČKA
ZABIJAČKA PAŠTIKY
ZABIJAČKA POLÉVKA
ZABIJAČKA PŘÍLOHY
ZABIJAČKA SÁDLO A ŠKVARKY
ZABIJAČKA TLAČENKY A GALATINY
ZABIJAČKA UZENÉ
ZABIJAČKA UZENINY A KLOBÁSY
ZABIJAČKA VNITŘNOSTÍ
ZAVAŘOVÁNÍ OVOCE
ZAVAŘOVANÍ POVIDLA DŽEM
ZAVAŘOVANÍ ŠŤÁVY SIRUPY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA HOUBY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA NÁLEVY
ZELENINA
ZVĚŘINA