INGREDIENCE: 4 roštěnky (asi 600 g) sůl, mletý pepř, paprika a kmín, l velká cibule, plnotučná hořčice, 2 stroužky česneku, hrst sušených hub, olej. POSTUP PŘÍPRAVY: Naklepané roštěnky osolíme a opepříme, opečeme na rozpáleném oleji po obou stranách, přidáme papriku, podlijeme trochou vody Na roštěnky nastrouháme cibuli, pokapeme hořčicí a krátce dusíme. Podle potřeby podléváme teplou vodou a plátky obracíme. Ke konci dušení přidáme česnek, kmín a houby. Dodusíme doměkka a podáváme s knedliky ..
INGREDIENCE: 250 g zmrazené zeleninové směsi (mrkev, hrášek, kukuřice), 2 sáčky rýže (v mikrotenu), sůl, 1 lžičky kari, 100 g měkkého krájeného salámu, 2 vejce natvrdo, 100 g majonézy, 2 lžíce jemného kečupu, ml. bílý pepř, 2 lžíce worcesteru. Na ozdobu: Kousek kadeřavé petrželky, 8 sherry rajčat, 1 lžíce na nudličky nakrájené červené kapie. POSTUP PŘÍPRAVY: Zmrazenou zeleninu přelijeme vroucí vodou, scedíme a necháme okapat. Do vroucí vody vložíme sáčky s rýží a na mírném ohni je vaříme asi 2 ..
INGREDIENCE: 1 kg brambor, 60 g Hery, 50 g polohrubé mouky, 2 kysané smetany, 1 lžíce rajčatového protlaku, ocet, 1 bobkový list, sůl. POSTUP PŘÍPRAVY: Oloupané a pokrájené brambory uvaříme do poloměkka. Z tuku a mouky připravíme světlou jíšku, zředíme ji vodou, osolíme, okořeníme a přidáme k bramborám. Povaříme a nakonec přidáme smetanu a rajčatový protlak. Podáváme se sázenými vejci. ..
INGREDIENCE: 1 kuře (asi 1 kg), sůl, pepř, 50 g másla, 0,4 dl koňaku, 100 g prorostlé slaniny, 150 g cibule, 175 g žampionů, l svazek petrželky, 1/8 l kuřecího vývaru, 2 stroužky česneku, 1/4 l suchého červeného vína (pokud možno burgundského), 2 bobkové listy. POSTUP PŘÍPRAVY: Kuře důkladně omyjeme, zbavíme tuku, osušíme a rozčtvrtíme. Jednotlivé části ze všech stran osolíme a opepříme. Dostatečně velkou pánev rozpálíme na sporáku a necháme na ní rozpustit část másla. Čtvrtky kuřete zprudka o ..
INGREDIENCE: 180 g syrového masa z krocaních prsou, Glutasol, sůl, bílý mletý pepř, 60 g karotky, 20 g cibule, 40g celeru, 40 g zelených paprikových lusků, 1,5 dl vývaru z krocana, 40 g ananasu z kompotu, 40 g čínského zelí (možno použít také hlávkový salát nebo čekankové puky), 40g oleje, cibulová nať, lískové oříšky. OMÁČKA NA PŘELITÍ: 1 dl vývaru z krocana, 2 cl ananasové šťávy (možno použít šťávu z kompotu), 1 cl octa, 10 g kukuřičného škrobu (možno použít i rýžový nebo pšeničný škrob), 2 cl ..
INGREDIENCE: 1/2kg srnčí zvěřiny, 1/2kg vepřového masa, 4 žemle, 1 cibule, 2 vejce, 1/2 sardele, 10dkg másla, citrónová kůra, pepř, sůl. POSTUP PŘÍPRAVY: Očištěnou a odblaněnou zvěřinu rozemeleme se stejným množstvím vepřového masa. Přidáme namočené a vytlačené žemle, nastrouhanou cibuli, vejce, podle možností sardel nebo sardelovou pastu utřenou s máslem, trochu citrónové kůry, pepř a sůl. Vše promícháme a tvoříme tenké placičky asi jako dlaň velké, které ryc ..
INGREDIENCE: 260 g polohrubé mouky, 110 ml mléka, 15 g čerstvého droždí, 3 lžičky cukru, 1 vejce, 30 g másla. Posypka: 2 lžičky krystalového cukru, 2 lžičky krupicového cukru, 1 lžička skořice, 2 lžičky cukru vanilkového, můžou být plátky mandlí nebo sekané ořechy. POSTUP PŘÍPRAVY: Droždí rozdrobíme s cukrem, až bude tekuté. Do misky dáme všechny ingredience na těsto a zaděláme. Když je spojené, přeložíme na vál a vypracujeme hladké těsto. Na začátku se bude lepit, ale po několika minutách se ..
INGREDIENCE: 5 vajec, 200 g cukru krystal, 2 vanilkové cukr, 1 dl oleje, 2 dl vody, 250 g polohrubé mouky, 2 lžíce kakaa, 500 mléka, 1 vanilkový pudink, 3 zakysané smetany, 3 lžíce cukru moučky, 1 prášek do pečiva, 1 skořicový cukr. POSTUP PŘÍPRAVY: Vejce, vanilkový i krystal cukr vyšleháme, přidáme olej, vodu, mouku a práškem do pečiva a zpracujeme v těsto, které rozdělíme na dvě části. První část nalijeme na vymazaný a vysypaný plech. Do druhé části těsta přidáme kakao, rozmícháme a vlijeme ..
INGREDIENCE: 7 včerejších rohlíků, 3 syrová vejce, 200 ml mléka, 6 lžic polohrubé mouky, 1 lžička prášku do pečiva, 1 malá mrkev, 1 menší cibule, lžička soli, lžíce soli, lžíce zelené petrželky, lžíce oleje. POSTUP PŘÍPRAVY: Ve větší míse smícháme 3 celá vejce s mlékem a osolíme lžičkou soli. Do mísy přidáme 7 ks na menší kostičky nakrájených rohlíků, nastrouhanou mrkev, nakrájenou zelenou petrželku a na oleji zpěněnou, drobně nakrájenou cibulkou. Nyní všechno lehce promícháme a necháme 10 min ..
INGREDIENCE: 1 kg vepřové pečeně nebo krkovičky, ale oblíbený je také bůček, 2 lžíce sádla, lžíce hl. mouky, 1 cibule, 4 stroužky česneku, lžička kmínu, 1/8 l světlého piva 12°. POSTUP PŘÍPRAVY: Oloupaný česnek nakrájíme na kolečka a rozetřeme jej nožem se solí. Omyté a osušené maso potřeme ze všech stran směsí česneku a soli, pokmínujeme a vložíme vrchní stranou do pekáče, to znamená, že je položíme naznak na kůži. Teď maso trochu podlijeme, podle velikosti pekáče, asi 8 lžícemi vody, přidáme ..
B
BRAMBORY
D
DOBRÁ RADA
DOBRÁ RADA KUCHYNĚ
DOBRÁ RADA KUTILOVÉ
DOBRÁ RADA ZAHRÁDKA
DOBRÁ RADA ZDRAVÍ
DRŮBEŽ
DRŮBEŽ DROBY
DRŮBEŽ HUSA
DRŮBEŽ KACHNA
DRŮBEŽ KROCAN KRŮTA
DRŮBEŽ KUŘE
DRŮBEŽ SLEPICE
G
GULÁŠ
GULÁŠ HOVĚZÍ
GULÁŠ RŮZNÝ
GULÁŠ SKOPOVÝ
GULÁŠ VEPŘOVÝ
GULÁŠ ZVĚŘINOVÝ
H
HOUBY
HOVĚZÍ PŘEDNÍ ZADNÍ
HOVĚZÍ ROŠTĚNKY
HOVĚZÍ RŮZNÉ
HOVĚZÍ SVÍČKOVÁ
HOVĚZÍ VNITŘNOSTI
J
JITRNICE JELITA A PREJT
K
KNEDLÍKY
KNEDLÍKY BRAMBOROVÉ
KNEDLÍKY HOUSKOVÉ
KNEDLÍKY KYNUTÉ
KNEDLÍKY OVOCNÉ
KNEDLÍKY RŮZNÉ
KOŘENÍ
KRÁLÍK
L
LÉČIVÉ ROSTLINY
LUŠTĚNINY
M
MASO HOVĚZÍ
MASO SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
MASO TELECÍ
MASO UZENÉ
MASO VEPŘOVÉ
MOUČNÍKY
MOUČNÍKY DORTY
MOUČNÍKY KYNUTÉ
MOUČNÍKY SLANÉ
MOUČNÍKY TŘENÉ
MOUČNÍKY VÁNOČNÍ CUKROVÍ
N
NÁPOJE
NÁPOJE KOKTEJLY
NÁPOJE LIKÉRY
NÁPOJE POHÁRY
NÁPOJE ŠŤÁVY
O
OD BABIČKY
OMÁČKY
OVOCE
P
POLÉVKA DRŮBEŽÍ
POLÉVKA HOUBOVÁ
POLÉVKA HOVĚZÍ
POLÉVKA RŮZNÁ
POLÉVKA Z VNITŘNOSTÍ
POLÉVKA ZELENINOVÁ
POLÉVKY
POMAZÁNKY
PŘEDKRMY
PŘÍLOHY
R
RECEPTY
RYBY
RYBY CANDÁT
RYBY FILÉ
RYBY KAPR
RYBY LOSOS EXOTICKÉ
RYBY MAKRELA
RYBY PSTRUH
RYBY RŮZNÉ
RYBY ŠTIKÁ
RYBY TRESKA
RYBY ÚHOŘ
RÝŽE
S
SALÁTY
SEKANÁ
SÓJA
SPECIALITY
SPECIALITY DRŮBEŽ
SPECIALITY HOVĚZÍ TELECÍ
SPECIALITY RŮZNÉ
SPECIALITY SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
SPECIALITY VEPŘOVÉ
SPECIALITY VNITŘNOSTI
SPECIALITY ZELENINA
SPECIALITY ZVĚŘINA
STARÉ RECEPY
SÝRY
T
TĚSTOVINY
V
VEPŘOVÉ RŮZNÉ
VEPŘOVÉ SVÍČKOVÁ
VEPŘOVÉ VNITŘNOSTI
VEPŘOVÉ ŽEBRO
VNITŘNOSTI
Z
ZABIJAČKA ASPIKY A HUSPENINY
ZABIJAČKA DOMÁCÍ
ZABIJAČKA GULÁŠ
ZABIJAČKA MASO
ZABIJAČKA OMÁČKA
ZABIJAČKA PAŠTIKY
ZABIJAČKA POLÉVKA
ZABIJAČKA PŘÍLOHY
ZABIJAČKA SÁDLO A ŠKVARKY
ZABIJAČKA TLAČENKY A GALATINY
ZABIJAČKA UZENÉ
ZABIJAČKA UZENINY A KLOBÁSY
ZABIJAČKA VNITŘNOSTÍ
ZAVAŘOVÁNÍ OVOCE
ZAVAŘOVANÍ POVIDLA DŽEM
ZAVAŘOVANÍ ŠŤÁVY SIRUPY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA HOUBY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA NÁLEVY
ZELENINA
ZVĚŘINA