Recepty na xkuchtik.cz

HOVĚZÍ PŘEDNÍ ZADNÍ | ŠPANĚLSKÉ PTÁČKY V

INGREDIENCE: 500 g zadního hovězího masa, 100 g uzeného špeku, 2 cibule, 50 g oleje, 3 kyselé okurky, 2 vejce uvařená natvrdo, 2 lžíce hl. mouky, 2 lžíce másla, lžíce hořčice,1/4 lžičky pepře, lžíce soli, 1/8 l zakysané smetany, 1 dl horké hovězího vývaru, 2 dl studeného vývaru nebo vody. POSTUP PŘÍPRAVY: Maso nakrájíme na 2 cm vysoké plátky, které z obou stran naklepeme paličkou a osolíme. Z vnitřní strany jen zlehka opepříme a potřeme hořčicí. Protože na každý plátek přijdou dva hranolky špe ..

KRÁLÍK | SVÍČKOVÁ Z KRÁLÍKA II

INGREDIENCE: Králík, nakládaná zelenina na svíčkovou, hl. mouka, šlehačka 33%, bobkový list, nové koření, kuličkový pepř, cibule, máslo. POSTUP PŘÍPRAVY: Připravené maso si nejdříve naložíme do pekáče den předem. Na maso nalijeme zeleninu i s nálevem, přidáme koření. Přikryjeme a dáme do lednice. Druhý den vezmeme hrnek, dáme do něj máslo a na něm osmažíme nadrobno nakrájenou cibuli. Poté přidáme kousky masa a opečeme z obou stran, nakonec nalijeme zeleninu a přidáme ještě studenou vodu a nech ..

POMAZÁNKY | POMAZÁNKA Z PIVNÍHO SÝRA

INGREDIENCE: Pivní sýr, máslo, hořčice, cibulka, pivo, sladká paprika mleta. POSTUP PŘÍPRAVY: Rozmačkáme vidličkou sýr, přidáme jemně nakrájenou cibulku, přilijeme nepatrně piva, přidáme hořčici a lehce zasypeme mletou paprikou. Vše promícháme a podáváme s čerstvým chlebem. ..

DRŮBEŽ KUŘE | KROKETY Z KURČAŤA

INGREDIENCE: 1/2 kurčaťa, 100 g rôznej koreňovej zeleniny, 40 g masla, 2 lyžičky múky, niekoľko polievkových lyžíc mlieka, 2 vajcia, karí korenie, 100 g šunky alebo údeného mäsa, 1 polievkovú lyžičku hrášku, strúhanku, olej, soľ. POSTUP PŘÍPRAVY: Polovicu kurčaťa uvarte v osolenej vode so zeleninou. Z masla a múky pripravte svetlú zápražku, zalejte ju mliekom a povarte do hustoty kaše. Do odstavenej masy vmiešajte žĺtky, korenie, na kocky pokrájanú šunku, odkvapkaný hrášok, na malé kocky pokrá ..

KNEDLÍKY BRAMBOROVÉ | HALUŠKY S BRYNDZOU S KAPUSTOU SO SYROM ALEBO S TVAROHOM

POSTUP PŘÍPRAVY: Halušky zo zemiakového haluškového cesta, 400 g bryndze, tvarohu, údeného syra alebo kyslej či sladkej hlávkovej kapusty, cibuľa, rastlinný olej, údená slanina alebo kyslá smotana. Pri bryndzovej variante uvarené halušky dáme do kastróla s vyškvarenou masťou z údenej slaninky, pridáme 400 g bryndze a dobre premiešame. Na tanieri posypeme vyškvarenými kockami údenej slaniny. Pri kapustovej variante si na cibuli pokrájanej nadrobno najprv udusíme kapustu, ktorú po zmäknutí popraží ..

BRAMBORY | ORAVSKÉ ZEMIAKY (predvýplatové jedlo)

POSTUP PŘÍPRAVY: 3 litre očistených zemiakov, soľ, trocha tuku (nemusí byť) – dávka pre 3 hladných ľudí 1 liter zemiakov uvaríme. Kým sa varia, zvyšné 2 litre nastrúhame ako na zemiakové placky, precedíme ( tekutinu zachytíme) a necháme v sitku odkvapkať. Získanú šťavu necháme odstáť, potom ju opatrne zlejeme a usadený škrob si necháme. Uvarené zemiaky dobre popučíme a ešte horúce dôkladne premiešame s postrúhanými surovými zemiakmi a škrobom, podľa chuti osolíme. Z hmoty formujeme väčšie guličk ..

SALÁTY | PARÍŽSKY ŠALÁT

INGREDIENCE: 1 konzerva kukuřice, 1 konzerva hrášku, 3 sterilizované uhorky, 5 vajec, čierne korenie, soľ, 50 dkg hydinovej salámy, 1 PL majolky, 1 nátierkové maslo, 1 PL horčice. POSTUP PŘÍPRAVY: Vajcia a hydinovú salámu pokrájame na hrubšie kocky alebo rezance,pridáme kukuricu,hrášok a na malé kúsky pokrajané sterilizované uhorky. V miske zmiešame nátierkové maslo, majolku a horčicu, všetko dobre premiešame, osolíme a okoreníme.Zmiešame s nakrájanou zmesou a necháme v chladničke asi 3 hodiny ..

MOUČNÍKY TŘENÉ | SACHROVA BÁBOVKA

INGREDIENCE: 200 g másla nebo Hery, 1 celé vejce, 3 žloutky, 3 bílky, 130 g cukru, 1 bal Vanilínového cukru, 2 lžíce rumu, 5 lžic mléka, 230 g polohrubé mouky, ½ prášku do pečiva, špetka soli, 2 lžíce kakaa, 1 balení čokoládové polevy. POSTUP PŘÍPRAVY: V míse utřeme do pěny máslo s celým vejcem a se žloutky, pak přidáme cukr, vanilínový cukr a rum a utřeme do hladké hmoty. Pak přidáváme mouku prosetou s kypřicím práškem, kakaem, solí a mléko, šleháme elektrických šlehačem na středním stup ..

DRŮBEŽ KACHNA | KACHNA PO ŠUMAVSKU II

INGREDIENCE: 1 kachna (asi 2 kg), kmín, 1,5 kg kyselého zelí, 50 g sádla, 150 g cibule, 2 dl bílého vína, 200 g libového uzeného masa, zelená petrželka. POSTUP PŘÍPRAVY: Vykuchanou kachnu osolíme, okmínujeme a upečeme jen napolovic. Potom ji rozporcujeme a dusíme v kyselém zelí, do něhož jsme zamíchali kostky uzeného, zpěněnou rozkrájenou cibuli, vše ochuceno bílým vínem a osoleno. Při podávání sypeme zelenou petrželkou a jako přílohu dáváme vařené brambory nebo chlupaté knedlíky, přelité šťáv ..

DRŮBEŽ KUŘE | SEČUÁNSKÉ KUŘE

INGREDIENCE: l kuře (nebo 4 kuřecí řízky z prsíček), l vejce, 2 lžíce škrobu, 1-2 lžíce sójové omáčky, 1/2 malé hlávky zelí, 10 žampionů, l cibule, 2 stroužky česneku, čili nebo několik feferonek podle chuti, 1/2 lžičky glutasolu, 1 lžička škrobu. Zálivka: šálek vyváni z kostky bujónu, 1/2 šálku vína, 3 lžíce sójové omáčky, l lžička cukru, 2/2 lžičky zázvoru, l lžíce citrónové šťávy, větší špetka glutasolu. POSTUP PŘÍPRAVY: Maso rozkrojíme na páteři a pomalu odřezáváme od žeber, křídla a nohy ..

 

 

 

Nejnovější na xkuchtik.cz

 

Kategorie na xkuchtik.cz