INGREDIENCE: Těsto: 250 g másla, 500 g hladké mouky, 1 bílý jogurt, mouka na vyválení. Naplň: hořčice, 200 g sýra na strouhaní, 1 velká cibule, 200 g měkkého salámu, 150 g sterilované zeleniny, 2 vejce, sůl, pepř, kapie a petrželka na ozdobu. POSTUP PŘÍPRAVY: Máslo, mouku a jogurt zpracujeme na hladké těsto, které necháme v chladu odpočinout. Potom ho rozválíme na pomoučeném vále a upravíme do pekáčku. Dno několikrát propíchneme vidličkou, potřeme ho hořčicí a posypeme polovinou nastrouhaného sý ..
INGREDIENCE: Těsto: 250 polohrubé mouky, 200 rostlinného tuku (hera, juno apod.),sůl, mouka na vál. NÁPLŇ: 300 g rajčat, 2 lžíce oleje, sůl, 1 lžička cukru, 400g cibule, 1 lžíce octa, 1 lžíce cukru, petrželka, pažitka, libeček, estragon, pepř.POSTUP PŘÍPRAVY: Z mouky, tuku, soli a vlažné vody vypracujeme hladké těsto, které necháme v chladu odpočinout. Potom ho rozválíme a urovnáme do dortové nebo koláčové formy, dno propícháme vidličkou a urovnáme na něj připravenou cibulovou náplň, kterou zali ..
INGREDIENCE: 1 balíček směsi na pizzu v prášku, 3 lžíce rajčatového kečupu nebo protlaku, sardelová pasta podle chuti, 2 lžíce oleje, 6 menších rajčat, 2 vejce, 2 papriky, 1 vrchovatá lžíce sterilovaných na plátky nakrájených žampiónů, dobromysl, sůl, tuk a mouka na plech.POSTUP PŘÍPRAVY: Těsto připravíme podle návodu na obalu sáčku z Vitany a v tenké vrstvě upravíme na dno remosky nebo tukem vymazaný a moukou vysypaný plech. Povrch těsta potřeme rajčatovým kečupem nebo protlakem, sardelovou pas ..
INGREDIENCE:1 balení lístkového těsta, 1 vejce na potření.NÁPLŇ: 100g mražené kukuřice, 50g pórku, 50g čerstvé červené papriky, 2 vejce.POSTUP PŘÍPRAVY: Nejprve připravíme náplň prohřátím všech surovin v kastrolku. Vyválíme si za mírného podsypání moukou kostku těsta, rádýlkem vytvoříme čtverec, okraje potřeme rozmíchaným vajíčkem pomocí peroutky. Doprostřed čtverců rozdělíme náplň a protilehlé okraje přitiskneme. Vzniklé trojúhelníky na plechu ještě potřeme vejcem a hlavně vkládáme do co nejvíc ..
INGREDIENCE: Těsto: 250 g polohrubé mouky, 200 g rostlinného tuku (hera, juno apod.), sůl, mouka na vál.Náplň: 300 g rajčat, 2 Ižíce oleje, sůl, 1 Ižička cukru, 400 g cibule, 1 Ižíce octa, 1 lžíce cukru, petrželka, pažitka, libeček, estragon, pepř.POSTUP PŘÍPRAVY: Z mouky, tuku, soli a vlažné vody vypracujeme hladké těsto, které necháme v chladu odpočinout. Potom ho rozválíme a urovnáme do dortové nebo koláčové formy, dno propícháme vidličkou a urovnáme na něj připravenou cibulovou náplň, kterou ..
INGREDIENCE: TĚSTO: 250gmouky, 100g netučného tvarohu, 1 lžička soli, 1 balíček prášku do pečiva, 2 vejce, 40g přeškvařeného másla.NÁDIVKA: 400gbílé zeleninové cibulky, 30g přeškvařeného másla, 200g vařené šunky, pepř, 100g sýra ementálu, 2 vejce, 200g kyselé smetany, 1lžička kmínu.POSTUP PŘÍPRAVY: Mouku, tvaroh, sůl, prášek do pečiva, vejce a 3 lžíce přeškvařeného másla zpracujeme v hladké těsto. Tímto těstem vyplníme koláčovou formu (průměr 28 cm).Oloupeme cibuli, nakrájíme ji na jemné kroužky ..
INGREDIENCE: 500 g lístkového těsta, mouka na vyválení těsta, 4 rajčata, 2 cibule, 1 konzerva ryb v oleji, 1 matjesový řez, 2 sterilované kapie, 300 g sýra Žumbera, 2 lžičky dobromyslu nebo majoránky, 4 lžíce oleje. POSTUP PŘÍPRAVY: Lístkové těsto rozdělíme na čtyři díly a z nich na moukou posypaném vále vyválíme koláče. Potom je urovnáme na vodou postříkané plechy a okraje přehneme. Na těsto rozložíme rajčata pokrájená na plátky, cibuli rozkrájenou na nudličky a na drobné kousky nakrájené ryby ..
B
BRAMBORY
D
DOBRÁ RADA
DOBRÁ RADA KUCHYNĚ
DOBRÁ RADA KUTILOVÉ
DOBRÁ RADA ZAHRÁDKA
DOBRÁ RADA ZDRAVÍ
DRŮBEŽ
DRŮBEŽ DROBY
DRŮBEŽ HUSA
DRŮBEŽ KACHNA
DRŮBEŽ KROCAN KRŮTA
DRŮBEŽ KUŘE
DRŮBEŽ SLEPICE
G
GULÁŠ
GULÁŠ HOVĚZÍ
GULÁŠ RŮZNÝ
GULÁŠ SKOPOVÝ
GULÁŠ VEPŘOVÝ
GULÁŠ ZVĚŘINOVÝ
H
HOUBY
HOVĚZÍ PŘEDNÍ ZADNÍ
HOVĚZÍ ROŠTĚNKY
HOVĚZÍ RŮZNÉ
HOVĚZÍ SVÍČKOVÁ
HOVĚZÍ VNITŘNOSTI
J
JITRNICE JELITA A PREJT
K
KNEDLÍKY
KNEDLÍKY BRAMBOROVÉ
KNEDLÍKY HOUSKOVÉ
KNEDLÍKY KYNUTÉ
KNEDLÍKY OVOCNÉ
KNEDLÍKY RŮZNÉ
KOŘENÍ
KRÁLÍK
L
LÉČIVÉ ROSTLINY
LUŠTĚNINY
M
MASO HOVĚZÍ
MASO SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
MASO TELECÍ
MASO UZENÉ
MASO VEPŘOVÉ
MOUČNÍKY
MOUČNÍKY DORTY
MOUČNÍKY KYNUTÉ
MOUČNÍKY SLANÉ
MOUČNÍKY TŘENÉ
MOUČNÍKY VÁNOČNÍ CUKROVÍ
N
NÁPOJE
NÁPOJE KOKTEJLY
NÁPOJE LIKÉRY
NÁPOJE POHÁRY
NÁPOJE ŠŤÁVY
O
OD BABIČKY
OMÁČKY
OVOCE
P
POLÉVKA DRŮBEŽÍ
POLÉVKA HOUBOVÁ
POLÉVKA HOVĚZÍ
POLÉVKA RŮZNÁ
POLÉVKA Z VNITŘNOSTÍ
POLÉVKA ZELENINOVÁ
POLÉVKY
POMAZÁNKY
PŘEDKRMY
PŘÍLOHY
R
RECEPTY
RYBY
RYBY CANDÁT
RYBY FILÉ
RYBY KAPR
RYBY LOSOS EXOTICKÉ
RYBY MAKRELA
RYBY PSTRUH
RYBY RŮZNÉ
RYBY ŠTIKÁ
RYBY TRESKA
RYBY ÚHOŘ
RÝŽE
S
SALÁTY
SEKANÁ
SÓJA
SPECIALITY
SPECIALITY DRŮBEŽ
SPECIALITY HOVĚZÍ TELECÍ
SPECIALITY RŮZNÉ
SPECIALITY SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
SPECIALITY VEPŘOVÉ
SPECIALITY VNITŘNOSTI
SPECIALITY ZELENINA
SPECIALITY ZVĚŘINA
STARÉ RECEPY
SÝRY
T
TĚSTOVINY
V
VEPŘOVÉ RŮZNÉ
VEPŘOVÉ SVÍČKOVÁ
VEPŘOVÉ VNITŘNOSTI
VEPŘOVÉ ŽEBRO
VNITŘNOSTI
Z
ZABIJAČKA ASPIKY A HUSPENINY
ZABIJAČKA DOMÁCÍ
ZABIJAČKA GULÁŠ
ZABIJAČKA MASO
ZABIJAČKA OMÁČKA
ZABIJAČKA PAŠTIKY
ZABIJAČKA POLÉVKA
ZABIJAČKA PŘÍLOHY
ZABIJAČKA SÁDLO A ŠKVARKY
ZABIJAČKA TLAČENKY A GALATINY
ZABIJAČKA UZENÉ
ZABIJAČKA UZENINY A KLOBÁSY
ZABIJAČKA VNITŘNOSTÍ
ZAVAŘOVÁNÍ OVOCE
ZAVAŘOVANÍ POVIDLA DŽEM
ZAVAŘOVANÍ ŠŤÁVY SIRUPY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA HOUBY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA NÁLEVY
ZELENINA
ZVĚŘINA