POSTUP PŘÍPRAVY: 50 g hl. mouky prosijeme s 5 g jedlé sody, přidáme 100 g cukru, ml. hřebíček, ml. nové koření a skořici, 2 lžíce medu a jedno vejce. Vypracujeme těsto, které necháme několik hodin odpočinout. Poté rozválíme na 1/2 cm široký plát a vykrajujeme menší tvary. Pečeme ve středně vyhřáté troubě. Vychladlé zdobíme bílkovou polevou a necháme uležet několik dní. ..
POSTUP PŘÍPRAVY: 250 g hl. mouky promícháme s 2 lžičkami prášku do pečiva a 60 g mouč. cukru. Přidáme 2 žloutky, 1 lžíci mléka a 100 g pokrájeného másla. Vypracujeme hladké těsto, které dáme na hodinku do lednice odležet. Poté rozválíme na sílu ½ cm a vykrajujeme hvězdičky. Pečeme asi 20 minut v předehřáté troubě na 180°C. Upečené poléváme citronovou polevou. Poleva: 150 g ml. cukru, 1 bílek a šťáva z ½ citronu šleháme až do zhoustnutí. ..
POSTUP PŘÍPRAVY: Lososa, případně i pstruha vykucháme, očistíme, naporcujeme, osolíme, vložíme do kastrolu, přidáme 50g dobrého másla a dáme do trouby. Když se máslo rozteklo na dně, podlijeme vínem a na každou porci položíme plátek ananasu. Za mírného pečení občas podléváme vzniklou šťávou, vodou nebo vínem. Mezitím si připravíme mandle: v horké vodě je spaříme, oloupeme, nakrájíme na tenoučké plátky a na másle opražíme do růžova. Nezapomněli jemně na lososa ? Ne - vůně vydává svědectví o jeho ..
INGREDIENCE: 180g másla, 260g hladké mouky nejlíp 00, 1 šlehačka, 2 žloutky. Náplň: 5 bílků, 250g cukru krupice, lžíce octa. POSTUP PŘÍPRAVY: Uvedené ingredience zamícháme a dáme 3 hod. odležet do chladničky. Poté těsto rozválíme a nakrájíme na pásy, které namotáme na trubičkové formičky. Pečeme v troubě na plechu vypláchnutém vodou. Náplň: Vše ušleháme v páře a naplníme do trubiček. ..
INGREDIENCE: Piškoty, pařížská šlehačka, čokoládová poleva. POSTUP PŘÍPRAVY: Na piškoty nastříkáme pařížskou šlehačku do tvaru špičky, necháme je ztuhnout v chladničce a pak je potáhneme čokoládovou polevou. ..
INGREDIENCE: 3 bílky, 280g moučkového cukru, šťáva z poloviny citronu, 80g mletých lískových ořechů, 70g proseté strouhanky. Náplň: 140g másla, 140g cukru, 1 žloutek, umícháme do pěny, přidáme 30 g opražených a nakrájených lískových ořechů a 30g mletých lískových ořechů. POSTUP PŘÍPRAVY: 3 bílky umícháme s cukrem a citrónovou šťávou dohusta. Přidáme ořechy a prosetou strouhanku. Z hmoty tvoříme na vymazaný plech kolečka. Pečeme v mírně vyhřáté troubě. Upečené spojujeme náplní tak, že spod ..
INGREDIENCE1. 125g Ivy rozpustíme, 4 lžíce kokosu, 4 lžíce mletého cukru, 4lžíce sušeného mléka. 2. 100g mletých ořechů, 50g mletého cukru, 50g másla, trochu rumu. 3. 125g Ivy, 4 lžíce mletého cukru, 2 lžíce vanilkového cukru, 2 lžíce Solamylu a 5 lžic kakaa. POSTUP PŘÍPRAVY: Vrstvu hmoty č.1 dáme do plastového zásobníku na vejce asi 1/3 objemu. Další třetinu tvoří hmota č.2 a zbytek vyplníme hmotou poslední. Necháme ztuhnout a vyklopíme. ..
INGREDIENCE: 250 g čokolády na vaření, neslazené kondenzované mléko, 100 g sekaných mandli, 100 g mletých mandli. POSTUP PŘÍPRAVY: Čokoládu rozehřejeme ve vodní lázni a našleháme s kondenzovaný mlékem, nakonec vmícháme strouhané mandle. Hmotu nalijeme na alobal, posypeme kousky mandli a necháme ztuhnout. Nakrájíme na kostky. ..
INGREDIENCE: 250 g másla, 25 dkg moučkového cukru, 100 g mletých oříšků, 3 lžíce kakaa, 4 lžíce rumu, 6 rozdrcených oplatků Horalka nebo Tatranka. POSTUP PŘÍPRAVY: Utřeme máslo s cukrem, přidáme ořechy, kakao, rum a oplatky. Vytvarujeme kuličky, obalujeme ve strouhaných oříšcích. ..
POSTUP PŘÍPRAVY: V kastrolku rozpustíme 250g tuku Iva a do horkého vysypeme 3 balíčky mléčných karamel. Na mírném ohni mícháme, až se karamely rozpustí. Vsypeme asi ¾ sáčku burisonů a vše promícháme. Z teplého tvoříme kuličky. ..
B
BRAMBORY
D
DOBRÁ RADA
DOBRÁ RADA KUCHYNĚ
DOBRÁ RADA KUTILOVÉ
DOBRÁ RADA ZAHRÁDKA
DOBRÁ RADA ZDRAVÍ
DRŮBEŽ
DRŮBEŽ DROBY
DRŮBEŽ HUSA
DRŮBEŽ KACHNA
DRŮBEŽ KROCAN KRŮTA
DRŮBEŽ KUŘE
DRŮBEŽ SLEPICE
G
GULÁŠ
GULÁŠ HOVĚZÍ
GULÁŠ RŮZNÝ
GULÁŠ SKOPOVÝ
GULÁŠ VEPŘOVÝ
GULÁŠ ZVĚŘINOVÝ
H
HOUBY
HOVĚZÍ PŘEDNÍ ZADNÍ
HOVĚZÍ ROŠTĚNKY
HOVĚZÍ RŮZNÉ
HOVĚZÍ SVÍČKOVÁ
HOVĚZÍ VNITŘNOSTI
J
JITRNICE JELITA A PREJT
K
KNEDLÍKY
KNEDLÍKY BRAMBOROVÉ
KNEDLÍKY HOUSKOVÉ
KNEDLÍKY KYNUTÉ
KNEDLÍKY OVOCNÉ
KNEDLÍKY RŮZNÉ
KOŘENÍ
KRÁLÍK
L
LÉČIVÉ ROSTLINY
LUŠTĚNINY
M
MASO HOVĚZÍ
MASO SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
MASO TELECÍ
MASO UZENÉ
MASO VEPŘOVÉ
MOUČNÍKY
MOUČNÍKY DORTY
MOUČNÍKY KYNUTÉ
MOUČNÍKY SLANÉ
MOUČNÍKY TŘENÉ
MOUČNÍKY VÁNOČNÍ CUKROVÍ
N
NÁPOJE
NÁPOJE KOKTEJLY
NÁPOJE LIKÉRY
NÁPOJE POHÁRY
NÁPOJE ŠŤÁVY
O
OD BABIČKY
OMÁČKY
OVOCE
P
POLÉVKA DRŮBEŽÍ
POLÉVKA HOUBOVÁ
POLÉVKA HOVĚZÍ
POLÉVKA RŮZNÁ
POLÉVKA Z VNITŘNOSTÍ
POLÉVKA ZELENINOVÁ
POLÉVKY
POMAZÁNKY
PŘEDKRMY
PŘÍLOHY
R
RECEPTY
RYBY
RYBY CANDÁT
RYBY FILÉ
RYBY KAPR
RYBY LOSOS EXOTICKÉ
RYBY MAKRELA
RYBY PSTRUH
RYBY RŮZNÉ
RYBY ŠTIKÁ
RYBY TRESKA
RYBY ÚHOŘ
RÝŽE
S
SALÁTY
SEKANÁ
SÓJA
SPECIALITY
SPECIALITY DRŮBEŽ
SPECIALITY HOVĚZÍ TELECÍ
SPECIALITY RŮZNÉ
SPECIALITY SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
SPECIALITY VEPŘOVÉ
SPECIALITY VNITŘNOSTI
SPECIALITY ZELENINA
SPECIALITY ZVĚŘINA
STARÉ RECEPY
SÝRY
T
TĚSTOVINY
V
VEPŘOVÉ RŮZNÉ
VEPŘOVÉ SVÍČKOVÁ
VEPŘOVÉ VNITŘNOSTI
VEPŘOVÉ ŽEBRO
VNITŘNOSTI
Z
ZABIJAČKA ASPIKY A HUSPENINY
ZABIJAČKA DOMÁCÍ
ZABIJAČKA GULÁŠ
ZABIJAČKA MASO
ZABIJAČKA OMÁČKA
ZABIJAČKA PAŠTIKY
ZABIJAČKA POLÉVKA
ZABIJAČKA PŘÍLOHY
ZABIJAČKA SÁDLO A ŠKVARKY
ZABIJAČKA TLAČENKY A GALATINY
ZABIJAČKA UZENÉ
ZABIJAČKA UZENINY A KLOBÁSY
ZABIJAČKA VNITŘNOSTÍ
ZAVAŘOVÁNÍ OVOCE
ZAVAŘOVANÍ POVIDLA DŽEM
ZAVAŘOVANÍ ŠŤÁVY SIRUPY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA HOUBY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA NÁLEVY
ZELENINA
ZVĚŘINA