Recepty na xkuchtik.cz

POLÉVKA ZELENINOVÁ | MORAVSKÁ ZELŇAČKA.

INGREDIENCE: vepřových uzených žebírek, 2l vody, 400g brambor, 500g kysaného zelí, 50 g hladké mouky, sůl, kmín, 1 cibule, 1 dl kysané smetany, petrželka. POSTUP PŘÍPRAVY: Vepřová uzená žebírka opereme; zalijeme studenou vodou vařit. Když je maso měkké, scedíme vývar a maso zbavíme kostí. Část vývaru nalijeme na překrájené zelí a kostičky brambor, přidáme hrubé rozsekaný kmín a sůl a vaříme doměkka. Druhou část vývaru zahustíme moukou rozmíchanou ve studené vodě, ne a spojíme s vařenými brambory ..

POLÉVKA ZELENINOVÁ | BRAMBOROVÁ POLÉVKA LISOVANÁ.

INGREDIENCE: 500g oloupaných brambor, 4 dl mléka (2%), petrželová nať, sůl, 50g čerstvého másla. POSTUP PŘÍPRAVY: Oloupané brambory uvaříme ve slané vodě a slijeme do čisté nádoby. Brambory prolisujeme přes síto, přidáme vařící mléko a umícháme jemnou kaši, kterou podle potřeby zředíme vývarem z brambor a povaříme. Do hotové polévky přidáme máslo a petrželku. ..

POLÉVKA ZELENINOVÁ | KVĚTÁKOVÁ POLÉVKA.

INGREDIENCE: 150g telecích kosti, 50g másla, žloutek, 2,5 dl mléka, 25g celeru (kořen), 15g kořenové petržele, 25g mrkve, 500g květáku, 50g hladké mouky, sůl, petrželová nať. POSTUP PŘÍPRAVY: Vyprané telecí kosti a zeleninu zalijeme studenou vodou, osolíme a zvolna vaříme. Nasucho opraženou mouku zředíme procezeným vývarem a dobře provaříme. Nakonec přidáme vařený prolisovaný květák, zalijeme mlékem s rozšlehaným žloutkem, promícháme, přidáme čerstvé máslo a vypranou drobně rozsekanou petrželov ..

POLÉVKA ZELENINOVÁ | RAJSKÁ POLÉVKA S PAPRIKOU.

INGREDIENCE: 1,5 l vývaru z kostí a zeleniny, 50g rostlinného tuku, 150g rajčatového protlaku, 50g hladké mouky, 25g těstovinové rýže, petrželová nať, 15 g sladké papriky, trochu cukru, bobkový list, sůl.POSTUP PŘÍPRAVY: Z tuku a mouky usmažíme světlou jíšku, přidáme papriku, krátce osmahneme, zalijeme procezeným vývarem, dobře rozšleháme, aby nezůstaly hrudky, přidáme rajčatový protlak, bobkový list, cukr a zvolna vaříme, aby polévka byla jemná, bez příchuti po syrové mouce; při vaření občas za ..

POLÉVKA ZELENINOVÁ | KEDLUBNOVA POLÉVKA.

INGREDIENCE: 1,5 l vývaru z kosti a zeleniny, 50g rostlinného tuku, 250g kedluben, 60g hladké mouky, petrželová nať, sůl.POSTUP PŘÍPRAVY: Oloupané kedlubny nakrájíme na malé kousky, vypereme, zalijeme přecezeným vývarem -tak, aby nebyly příliš potopené a uvaříme je do měkka. Z tuku usmažíme světlou jíšku, zalijeme zbylým vývarem, rozšleháme, aby nezůstaly jíškové hrudky a zvolna vaříme. Hotovou polévku přecedíme přes hustý cedník, přidáme vařené kedlubny s vývarem a ještě necháme povařit. Dochut ..

POLÉVKA ZELENINOVÁ | ZELENINOVA POLÉVKA

INGREDIENCE: 150g telecích kostí, 50g másla, žloutek, 2,5 dl mléka (2%), 50g mrkve,25g celeru (kořen), 15g petržele (kořen), 50g květáku, 50g zeleného hrášku, 60g hladké mouky, petrželová nať, sůl.POSTUP PŘÍPRAVY: Telecí kosti vaříme v 1,5 l mírně osolené vody. Asi po 3/4 hod. varu přidáme vypranou očištěnou zeleninu, květák a vaříme do měkka. Vařenou zeleninu z vývaru vyjmeme a nakrájíme na drobné kostičky, květák rozdělíme na růžičky. Hladkou mouku opražíme nasucho, rozředíme procezeným vývare ..

POLÉVKA ZELENINOVÁ | ZELENINOVÁ POLÉVKA S PRAŽENOU KRUPICÍ.

INGREDIENCE: 50g másla, 25 g celeru (kořen), 15 g petržele (kořen), 50 g mrkve, 25 g hladké mouky, 75 g krupice, sůl, petrželová nať.POSTUP PŘÍPRAVY: Zeleninu nakrájíme na tenké nudličky a uvaříme ve slané vodě do měkka. Krupici s hladkou moukou opražíme nasucho, pak zalijeme vývarem ze zeleniny, osolíme a zvolna vaříme. Do hotové polévky dáme vařenou zeleninu, přidáme drobně nakrájenou zelenou petrželku a čerstvé máslo. ..

POLÉVKA ZELENINOVÁ | PÓRKOVA POLÉVKA S VEJCEM.

INGREDIENCE: 1,5 1 vývaru z kostí a zeleniny, 50g rostlinného tuku, 1 vejce, 50g pórku, 75g hladké mouky, mletý pepř, sůl.POSTUP PŘÍPRAVY: Vývar z kostí a zeleniny přecedíme, přisolíme, přidáme vypraný, drobně nakrájený pórek a povaříme. Polévku zahustíme světlou jíškou připravenou z tuku a mouky, dobře rozšleháme, aby nezůstaly hrudky, přidáme pepř a zvolna vaříme až se ztratí chyť po syrové mouce. Nakonec vlijeme slabým praménkem rozšlehané vejce za stálého míchání necháme srazit. Před podáván ..

POLÉVKA ZELENINOVÁ | SALÁTOVÁ POLÉVKA.

INGREDIENCE: 80 g housky, 4 lžíce mléka, 30g másla, sůl, 2 žloutky, petrželka, muškátový květ, sníh ze 2 bílků, 10g másla, 20g strouhané housky.POSTUP PŘÍPRAVY: Lepší listy hlávkového salátu se spaří, nechají uschnout a vykrájejí z nich malá kolečka. Ta se zavaří do bujónu. Tato polévka se podává ztracenými vejci a houskovým svítkem. Zde je jeho recept: Housky nakrájíme na kostky a povlhčíme studeným mlékem. Do másla umíchaného se solí zamícháme žloutky, sekanou zelenou petrželku, muškátový květ ..

POLÉVKA ZELENINOVÁ | FRANCOUZSKÁ MRKVOVÁ POLÉVKA.

INGREDIENCE: 250g mrkve, 3/8 l vody, kousek celeru, malá cibule, 1/2 l vody, 60g másla, pepř, sůl, 1 hřebíček, talířek vařené rýže.POSTUP PŘÍPRAVY: Nejprve dáme do slané vody vařit asi čtvrt kila rýže. Pak nakrájíme na drobné kousky mrkev a usmažíme ji do světle hněda na másle. Nyní vlijeme na usmaženou mrkev 3/8 l vařící vody, opepříme, osolíme, nakrájíme celer a malou cibuli, přidáme hřebíček, přidáme 1/2 1 vody a vaříme skoro hodinu. Do uvařené polévky zamícháme měkkou rýži. ..

 

 

 

Nejnovější na xkuchtik.cz

 

Kategorie na xkuchtik.cz