INGREDIENCE: 4 větší porce kapra (asi 800 g), 300 g kořenové zeleniny (mrkev, petržel, celer), 5 kuliček pepře a nového koření, 1 bobkový list, 100, cibule, 150g majolky, sůl. citrónová šťáva, ocet, 2 dl bílého vína.POSTUP PŘÍPRAVY: Kořenovou zeleninu očistíme a nakrájíme na kolečka, vložíme na kastrol, přidáme na kroužky nakrájenou cibuli, mírné zalijeme vodou a trochou octa, přidáme koření a povaříme. Očištěné a omyté porce kapra osolíme, vložíme do připraveného zeleninového základu a na mírné ..
INGREDIENCE: 300 očištěného kapra, 300 g rybího filé, 3 lžíce oleje, 30 g másla, 2 lžíce kečupu, worcester, hl. mouka, mletá paprika, sůl, 4 dílky citrónu.POSTUP PŘÍPRAVY: Kapra i rybí filé nakrájíme na čtyři porce, osolíme, obalíme v mouce smíchané s mletou paprikou a opečeme na pánvi po obou stranách v rozehřátém oleji. Pak rybu vyjmeme do oleje po opékání přidáme máslo, 6 lžic vody, kečup a několik kapek vorčestru a za stálého míchání necháme zhoustnout. Opečené porce ryb urovnáme na nahřáté ..
INGREDIENCE: 1 kapr (1,5 kg), 1-2 cibule, 100 g rýže olej, petrželka, špetka mleté papriky a mletého pepře, sůl, hladká mouka, šťáva z 1 citrónu. POSTUP PŘÍPRAVY: Kapra očistíme, vykucháme a osolíme. Cibuli nasekáme nadrobno a osmahneme na oleji. Rýži uvaříme v osolené vodě, scedíme, přidáme k osmažené cibuli, ještě společně chvilku opražíme, potom přidáme nasekanou petrželku, pepř, papriku a citrónovou šťávu. Promícháme a nádivkou kapra naplníme. Zašijeme jej, obalíme v mouce, vložíme na horký ..
INGREDIENCE: 4 porce kapra (asi 800g), 2 lžíce hr. mouky, 3 stroužky česneku, 2 lžičky ml. papriky, sůl, 40g másla, ztužený tuk nebo olej na smažení. POSTUP PŘÍPRAVY: Kapra nakrájíme příčně na 4 cm porce podkovitého tvaru. Potřeme je česnekem utřeným se solí a obalíme v mouce smíchané s paprikou. Připravené porce smažíme do zlatova ve vyšší vrstvě rozehřátého tuku. Po usmažení je vyjmeme, necháme okapat a poklademe vločkami másla. Příloha: vařené brambory nebo chléb. ..
POSTUP PŘÍPRAVY: Nejdříve mlíčí povaříme ve slané vodě s troškou octa, aby zatuhlo a drželo při sobě. Vychladlé ještě trochu osolíme, obalíme v mouce, vejci a strouhance. Na rozpáleném tuku usmažíme dochřupava. Obložíme nakládanými kyselými houbami nebo pikantním salátem a majonézou. ..
INGREDIENCE: 2 kg kapra, sůl, 3 stroužky česneku, sladká mletá paprika, mouka na obalení, tuk na smažení.POSTUP PŘÍPRAVY: Kapra vykucháme, omyjeme a rozdělíme na porce. Osolíme a necháme odležet. Česnek prolisujeme, rozetřeme s paprikou a potřeme jím porce kapra. Jednotlivé porce lehce obalíme v hladké mouce a smažíme na rozehřátém tuku. Podáváme s vařenými brambory. ..
INGREDIENCE: 1 kg kapra, 100 g oleje, 400 g cibule, 30 g hladké mouky, 30 g másla, 20 g cukru, 1 lžíce octa, 3 nová koření, 3 hřebíčky, 3 zrnka pepře, 2 bobkové listy, 1 feferonka nebo špetka ostrého koření, sůl, zelená petrželka. POSTUP PŘÍPRAVY: Vykuchaného, omytého kapra nakrájíme na porce, osolíme, posypeme kořením, obalíme v mouce a po obou stranách opečeme na oleji. Cibuli nakrájíme na kolečka a polovinu osmahneme na vypečeném oleji, do kterého přidáme máslo. Potom přidáme další koření a f ..
INGREDIENCE: 4 porce kapra, sůl, pepř, 1 lžička kmínu, 4 lžíce hl. mouky, 2 vejce, 3 stroužky česneku, strouhanka, olej na smažení. POSTUP PŘÍPRAVY: Kapra omyjeme, osušíme utěrkou, osolíme a posypeme mletým pepřem a kmínem. Kapra obalíme ve směsi mouky, potom ze všech stran namočíme do vajec ušlehaných s jemně rozetřeným česnekem. Nakonec obalíme porce ve strouhance a na rozehřátém oleji osmažíme po obou stranách dozlatova. Příloha vařené brambory. ..
POSTUP PŘÍPRAVY: Nejdříve si připravíme omáčku. Budeme si počínat tak jako s fazolemi: namočíme den předem, 2 g celého zázvoru, aby nám nabobtnal a změkl. Pak nadrobno rozsekáme 1 cibuli, stroužek česneku a změklý zázvor. V rozpáleném oleji je zpěníme a zalijeme sójovou omáčkou. Porce kapra ještě napříč nakrojíme, lehce rozevřeme a potřeme máčenou škrobovou moučkou. Vložíme do rozpáleného oleje a smažíme tak dlouho, až je povrch pěkně chřupavý. Pak porce vyjmeme, zalijeme horkou omáčkou a podává ..
POSTUP PŘÍPRAVY: Předpokládejme, že jste si koupili pěkného, půldruhakilového chlapíka. Máte ho už očištěného a nakrájeného na úhledné kousky. Chytili jste při zabíjení krev ? Velmi dobře - použijeme ji také. Ne-li, nermuťte se, podruhé na to nezapomenete! Nakrájíme tedy kořenovou zeleninu na nudličky, s ní 1 cibuli, dáme do kastrolu s 50g másla, přidáme bobkový list, trochu pepře, nového koření, tymiánu, osolíme, osmažíme do zlatová, pak přidáme krev a 1/41černého piva čím sladší, tím lepší -, ..
B
BRAMBORY
D
DOBRÁ RADA
DOBRÁ RADA KUCHYNĚ
DOBRÁ RADA KUTILOVÉ
DOBRÁ RADA ZAHRÁDKA
DOBRÁ RADA ZDRAVÍ
DRŮBEŽ
DRŮBEŽ DROBY
DRŮBEŽ HUSA
DRŮBEŽ KACHNA
DRŮBEŽ KROCAN KRŮTA
DRŮBEŽ KUŘE
DRŮBEŽ SLEPICE
G
GULÁŠ
GULÁŠ HOVĚZÍ
GULÁŠ RŮZNÝ
GULÁŠ SKOPOVÝ
GULÁŠ VEPŘOVÝ
GULÁŠ ZVĚŘINOVÝ
H
HOUBY
HOVĚZÍ PŘEDNÍ ZADNÍ
HOVĚZÍ ROŠTĚNKY
HOVĚZÍ RŮZNÉ
HOVĚZÍ SVÍČKOVÁ
HOVĚZÍ VNITŘNOSTI
J
JITRNICE JELITA A PREJT
K
KNEDLÍKY
KNEDLÍKY BRAMBOROVÉ
KNEDLÍKY HOUSKOVÉ
KNEDLÍKY KYNUTÉ
KNEDLÍKY OVOCNÉ
KNEDLÍKY RŮZNÉ
KOŘENÍ
KRÁLÍK
L
LÉČIVÉ ROSTLINY
LUŠTĚNINY
M
MASO HOVĚZÍ
MASO SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
MASO TELECÍ
MASO UZENÉ
MASO VEPŘOVÉ
MOUČNÍKY
MOUČNÍKY DORTY
MOUČNÍKY KYNUTÉ
MOUČNÍKY SLANÉ
MOUČNÍKY TŘENÉ
MOUČNÍKY VÁNOČNÍ CUKROVÍ
N
NÁPOJE
NÁPOJE KOKTEJLY
NÁPOJE LIKÉRY
NÁPOJE POHÁRY
NÁPOJE ŠŤÁVY
O
OD BABIČKY
OMÁČKY
OVOCE
P
POLÉVKA DRŮBEŽÍ
POLÉVKA HOUBOVÁ
POLÉVKA HOVĚZÍ
POLÉVKA RŮZNÁ
POLÉVKA Z VNITŘNOSTÍ
POLÉVKA ZELENINOVÁ
POLÉVKY
POMAZÁNKY
PŘEDKRMY
PŘÍLOHY
R
RECEPTY
RYBY
RYBY CANDÁT
RYBY FILÉ
RYBY KAPR
RYBY LOSOS EXOTICKÉ
RYBY MAKRELA
RYBY PSTRUH
RYBY RŮZNÉ
RYBY ŠTIKÁ
RYBY TRESKA
RYBY ÚHOŘ
RÝŽE
S
SALÁTY
SEKANÁ
SÓJA
SPECIALITY
SPECIALITY DRŮBEŽ
SPECIALITY HOVĚZÍ TELECÍ
SPECIALITY RŮZNÉ
SPECIALITY SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
SPECIALITY VEPŘOVÉ
SPECIALITY VNITŘNOSTI
SPECIALITY ZELENINA
SPECIALITY ZVĚŘINA
STARÉ RECEPY
SÝRY
T
TĚSTOVINY
V
VEPŘOVÉ RŮZNÉ
VEPŘOVÉ SVÍČKOVÁ
VEPŘOVÉ VNITŘNOSTI
VEPŘOVÉ ŽEBRO
VNITŘNOSTI
Z
ZABIJAČKA ASPIKY A HUSPENINY
ZABIJAČKA DOMÁCÍ
ZABIJAČKA GULÁŠ
ZABIJAČKA MASO
ZABIJAČKA OMÁČKA
ZABIJAČKA PAŠTIKY
ZABIJAČKA POLÉVKA
ZABIJAČKA PŘÍLOHY
ZABIJAČKA SÁDLO A ŠKVARKY
ZABIJAČKA TLAČENKY A GALATINY
ZABIJAČKA UZENÉ
ZABIJAČKA UZENINY A KLOBÁSY
ZABIJAČKA VNITŘNOSTÍ
ZAVAŘOVÁNÍ OVOCE
ZAVAŘOVANÍ POVIDLA DŽEM
ZAVAŘOVANÍ ŠŤÁVY SIRUPY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA HOUBY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA NÁLEVY
ZELENINA
ZVĚŘINA