INGREDIENCE: 700 g květáku, 3 lžíce oleje, 100 g šunky, strouhaný sýr, petrželka, sůl.POSTUP PŘÍPRAVY: Květák rozdělíme na růžičky, vložíme na pánev s rozehřátým oleje a dusíme 5-7 min. Pokropíme jej třemi lžícemi vody a dohotovíme do měkka. Posypeme jej šunkou nakrájenou na nudličky, prohřejeme, na talíři posypeme sýrem a petrželkou. ..
INGREDIENCE: 700 g rajčat, 2 lžíce tuku, 2 cibule, 4 lžíce strouhanky, 150 g strouhaného sýra, 2 vejce, česnek, špetka cukru, mletý pepř, sůl, petrželka.POSTUP PŘÍPRAVY: Rajčata ponoříme na 10 sekund do vařící vody, oloupeme a nakrájíme na půlky. V kastrolu nebo v ohnivzdorné misce zpěníme na tuku drobně nakrájenou cibuli a česnek, přidáme rajčata, sůl, pepř, špetku cukru a dusíme v troubě 6 min. posypeme je strouhankou promíchanou se strouhaným sýrem, pečeme ještě 5 min. pak je zalijeme vejci. ..
INGREDIENCE: 700 g růžičkové kapusty, 3 lžíce oleje, sůl, 150 g šunkového salámu, mletý pepř, muškátový květ. POSTUP PŘÍPRAVY: Kapustu osmahneme na troše oleje, podlijeme trochou vody, osolíme, okořeníme a dusíme, až změkne. Salám nakrájíme na nudličky, osmahneme na zbylém oleji a smícháme s kapustičkami. ..
INGREDIENCE: 2 cibule, 4 rajská jablíčka, 50 g slaniny, 4 vejce, sůl, pepř.POSTUP PŘÍPRAVY: Na oleji zpěníme nakrájenou cibulku, přidáme rajčata nakrájená na kolečka a dusíme bez podlévání. Mezitím nakrájíme slaninu na kostičky, opečeme ji a přidáme k rajčatům. Vše osolíme, opepříme, navrch vyklopíme vejce a v troubě zapečeme. Hodí se jako předkrm. ..
INGREDIENCE: 250 ml mléka, 50 g dlouhozrnné rýže, po 150 g hovězího, vepřového a skopového masa, 30 g špeku, 2 cibule, 1 stroužek česneku, 30 g másla, 3 polévkové lžíce nasekané petrželky, 1/2 čajové lžičky oregana, 2 žloutky, špetka soli, čerstvě mletý pepř, 12 až 18 plátků nejlépe čínského zelí, 250 ml masového vývaru.POSTUP PŘÍPRAVY: Mléko svařte s 1/8 l vody, rýži ve směsi na mírném plameni uvařte (asi 20 min.). Maso i špek rozemelte. Cibuli a česnek nakrájejte, v 10 g másla lehce osmažte a ..
INGREDIENCE: 1/2 většího patizonu, 100 g uzeného masa, 100 g eidamu, 2 rajčata, 1 dl kyselé smetany, cibule, vejce, stroužek česneku, sůl, pepř, kečup, 2 lžíce oleje. POSTUP PŘÍPRAVY: Do kastrolku dáme na olej očištěné tenké plátky patizonu, uzené maso rozkrájené na kostky, kolečka cibule, pepř, sůl, utřený česnek, rozšlehané vejce a povrch pokryjeme strouhaným sýrem. Polijeme kyselou smetanou a dáme asi 15 minut zapéct do vyhřáté trouby. Před podáváním polijeme kečupem. ..
INGREDIENCE: 1 kg menších pevných rajčat, 4 šalotky nebo cibulky, 4 stroužky česneku, 4 suché chili papričky, 1 l Bílého vinného octa, 2 bobkové listy.POSTUP PŘÍPRAVY: Rajčata pokrájíme (nebo propícháme), šalotky pokrájíme každou na čtyři díly. Česnek přepůlíme. Rajčata, šalotku a česnek rozdělíme do čtyř čistých sklenic. Do každé též vložíme 1 chilli papričku. Ocet svaříme v hrnci společně s bobkovým listem. Po několika minutách bobkový list vyjmeme a octem zalijeme rajčata (musejí být ponořená ..
INGREDIENCE: 8 rajčat, 40 g másla promíchaného s provensálskými bylinkami, 100 g parmezánu, olej na potření plechu. POSTUP PŘÍPRAVY: Troubu rozehřejeme na 200 stupňů. Pečící plech potřeme olejem. Vršek rajčat nařízněte do hloubky asi 1/2 cm ve tvaru kříže. Položte je na plech řezem nahoru a přibližně 15 minut je pečte. Potom do řezu vložte lžičku bylinkového másla. Parmezán jemně nahoblujte (nebo nastrouhejte) a posypte jím rajčata. Zvyšte teplotu na 250 stupňů a přibližně 5 minut nejlépe pod gr ..
INGREDIENCE: 2 velké salátové okurky, 4 lžíce sterilované kukuřice, 4 sterilované sladkokyselé okurky, 4 menší tvrdší rajčata, 2 lžíce strouhaného balkánského sýra, 2 lžíce bílého jogurtu, 1 lžíce sekaného kopru, 1 lžička cukru, sůl, 1 lžička citr. šťávy, 4 lžíce rokfórového dresinku, listy hlávkového salátu a celeru na ozdobu. POSTUP PŘÍPRAVY: Okurky důkladně omyjeme a osušíme. Mají-li příliš tvrdou slupku, raději je oloupeme. Odkrojíme konce a každou překrojíme na čtyři stejně velké díly. Každ ..
INGREDIENCE: 1 kg hlávkového zelí, 100g anglické slaniny, 250g tvrdého sýra, 250 ml Ramy Cremefine na vaření, 1 žloutek, 2 lžíce Ramy Culinesse, drcený kmín, ml. sladká paprika, sůl. POSTUP PŘÍPRAVY: Zelí očistíme a nakrájíme na nudličky. Anglickou slaninu nakrájíme na kostičky, tvrdý sýr nastrouháme na hrubém struhadle. V hrnci rozehřejeme Ramu Culinese, na které lehce opečeme slaninu. Osolíme, okořeníme kmínem a podlijeme trochou vody. Zelí dusíme za občasného míchání do měkka. Na pekáč vymaza ..
B
BRAMBORY
D
DOBRÁ RADA
DOBRÁ RADA KUCHYNĚ
DOBRÁ RADA KUTILOVÉ
DOBRÁ RADA ZAHRÁDKA
DOBRÁ RADA ZDRAVÍ
DRŮBEŽ
DRŮBEŽ DROBY
DRŮBEŽ HUSA
DRŮBEŽ KACHNA
DRŮBEŽ KROCAN KRŮTA
DRŮBEŽ KUŘE
DRŮBEŽ SLEPICE
G
GULÁŠ
GULÁŠ HOVĚZÍ
GULÁŠ RŮZNÝ
GULÁŠ SKOPOVÝ
GULÁŠ VEPŘOVÝ
GULÁŠ ZVĚŘINOVÝ
H
HOUBY
HOVĚZÍ PŘEDNÍ ZADNÍ
HOVĚZÍ ROŠTĚNKY
HOVĚZÍ RŮZNÉ
HOVĚZÍ SVÍČKOVÁ
HOVĚZÍ VNITŘNOSTI
J
JITRNICE JELITA A PREJT
K
KNEDLÍKY
KNEDLÍKY BRAMBOROVÉ
KNEDLÍKY HOUSKOVÉ
KNEDLÍKY KYNUTÉ
KNEDLÍKY OVOCNÉ
KNEDLÍKY RŮZNÉ
KOŘENÍ
KRÁLÍK
L
LÉČIVÉ ROSTLINY
LUŠTĚNINY
M
MASO HOVĚZÍ
MASO SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
MASO TELECÍ
MASO UZENÉ
MASO VEPŘOVÉ
MOUČNÍKY
MOUČNÍKY DORTY
MOUČNÍKY KYNUTÉ
MOUČNÍKY SLANÉ
MOUČNÍKY TŘENÉ
MOUČNÍKY VÁNOČNÍ CUKROVÍ
N
NÁPOJE
NÁPOJE KOKTEJLY
NÁPOJE LIKÉRY
NÁPOJE POHÁRY
NÁPOJE ŠŤÁVY
O
OD BABIČKY
OMÁČKY
OVOCE
P
POLÉVKA DRŮBEŽÍ
POLÉVKA HOUBOVÁ
POLÉVKA HOVĚZÍ
POLÉVKA RŮZNÁ
POLÉVKA Z VNITŘNOSTÍ
POLÉVKA ZELENINOVÁ
POLÉVKY
POMAZÁNKY
PŘEDKRMY
PŘÍLOHY
R
RECEPTY
RYBY
RYBY CANDÁT
RYBY FILÉ
RYBY KAPR
RYBY LOSOS EXOTICKÉ
RYBY MAKRELA
RYBY PSTRUH
RYBY RŮZNÉ
RYBY ŠTIKÁ
RYBY TRESKA
RYBY ÚHOŘ
RÝŽE
S
SALÁTY
SEKANÁ
SÓJA
SPECIALITY
SPECIALITY DRŮBEŽ
SPECIALITY HOVĚZÍ TELECÍ
SPECIALITY RŮZNÉ
SPECIALITY SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
SPECIALITY VEPŘOVÉ
SPECIALITY VNITŘNOSTI
SPECIALITY ZELENINA
SPECIALITY ZVĚŘINA
STARÉ RECEPY
SÝRY
T
TĚSTOVINY
V
VEPŘOVÉ RŮZNÉ
VEPŘOVÉ SVÍČKOVÁ
VEPŘOVÉ VNITŘNOSTI
VEPŘOVÉ ŽEBRO
VNITŘNOSTI
Z
ZABIJAČKA ASPIKY A HUSPENINY
ZABIJAČKA DOMÁCÍ
ZABIJAČKA GULÁŠ
ZABIJAČKA MASO
ZABIJAČKA OMÁČKA
ZABIJAČKA PAŠTIKY
ZABIJAČKA POLÉVKA
ZABIJAČKA PŘÍLOHY
ZABIJAČKA SÁDLO A ŠKVARKY
ZABIJAČKA TLAČENKY A GALATINY
ZABIJAČKA UZENÉ
ZABIJAČKA UZENINY A KLOBÁSY
ZABIJAČKA VNITŘNOSTÍ
ZAVAŘOVÁNÍ OVOCE
ZAVAŘOVANÍ POVIDLA DŽEM
ZAVAŘOVANÍ ŠŤÁVY SIRUPY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA HOUBY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA NÁLEVY
ZELENINA
ZVĚŘINA