Recepty na xkuchtik.cz

SALÁTY | DÝŇOVÝ SALÁT.

POSTUP PŘÍPRAVY: Zásadně vybereme jen úplně světlou, zpola dozrálou tykev, oloupáme ji a uvaříme ve slané vodě. Nakrájíme ji potom na kostky či proužky, necháme vychladnout a zaděláme společně s octem, olejem, pepřem a solí. ..

SALÁTY | FAZOLOVÝ SALÁT.

POSTUP PŘÍPRAVY: Čerstvé fazolové lusky nakrájíme na plátky a uvaříme v osolené . Necháme vychladnout a přidáme usekaný čerstvý kopr, jemně krájenou cibuli. Spojíme zálivkou z oleje, octa, soli, pepře a s dobře lehaným syrovým celým vejcem. ..

SALÁTY | HAVANSKÝ KUŘECÍ SALAT.

POSTUP PŘÍPRAVY: Nakrájíme na kolečka cibuli, očistíme půlku kuřete a společné dáme dusit na oleji. Měkké kuře vykostíme, maso nakrájíme na nudličky, dáme zpět do šťávy a necháme chladnout. Zatím nakrájíme 150g banánů na plátky; přidáme k nim trochu pomerančového kompotu a nakrájená rajčata s jedním natvrdo uvařeným a nakrájeným vejcem. Směs opatrné promícháme přidáme k nakrájenému kuřeti a podáváme úplně studené. ..

SALÁTY | ZELNÝ SALÁT.

INGREDIENCE: 400g bílého zelí, sůl, 50g cibule; 2 lžíce rajčatového protlaku, 40g oleje, 10g cukru, mletý pepř, ocet nebo estragonový ocet.POSTUP PŘÍPRAVY: 0čišténé zeli rozpůlíme a rozkrájíme na jemné nudličky. Přelijeme ho vařící osolenou vodou a necháme okapat. Potom ho promícháme s nadrobno rozsekanou cibulí a přelijeme zálivkou z vody, rajčatového protlaku, oleje, pepře, octa, cukru a soli, Necháme v chladu proležet a podáváme. ..

SALÁTY | ŠOPSKÝ SALÁT

INGREDIENCE: 200g zelených paprik, 200g rajčat, 150g salátové okurky, 80g cibule, 2 lžíce oleje, mletý pepř, sůl, 100g balkánského sýra.POSTUP PŘÍPRAVY: Omyté a očištěné papriky nakrájíme na proužky, rajčata na plátky a okurku na kostičky. Přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, olej, osolíme, opepříme, promícháme a necháme v chladu rozležet. Před podáváním každou porci posypeme nastrouhaným sýrem. ..

SALÁTY | SALÁT Z FAZOLOVÝCH LUSKŮ.

INGREDIENCE: 1 sklenice sterilovaných fazolek, 2 cibule, kopr, 4 lžíce nálevu, 3 lžíce oleje, sul, cukr, citrónová šťáva, 4 lžíce zakysané smetany nebo jogurtu.POSTUP PŘÍPRAVY: Do mísy rozkrájíme sterilované fazolky, přidáme drobně nakrájenou cibuli, kopr a promícháme s nálevem z fazolek ochuceným citrónovou šťávou, solí, cukrem a olejem. Na každou porci salátu nalijeme do středu zakysanou smetanu nebo jogurt. Podáváme vychlazené. ..

SALÁTY | MANDARINKOVÝ SALÁT.

INGREDIENCE: 3 menší hlávkové saláty, 100g mandarinkového kompotu, 2 jablka, 2 hrušky, 50g loupaných mandlí, šťáva z mandarinkového kompotu, 1 citrón, 2lžíce koňaku nebo brandy.POSTUP PŘÍPRAVY: 0mytý hlávkový salát rozkrájíme na proužky. Přidáme procezený mandarinkový kompot, na hrubé nudličky nastrouhaná oloupaná jablka a hrušky a rozsekané opražené mandle. Vše promícháme a přelijeme šťávou z kompotu ochucenou citrónovou šťávou a koňakem. ..

SALÁTY | PAPRIKOVÝ SALÁT S ČESNEKEM.

INGREDIENCE: 1 větší hlavička česneku, sůl, ocet, mletý pepř, 500g paprik, 2 lžíce oleje.POSTUP PŘÍPRAVY: Česnek rozetřeme se solí, rozmícháme se třemi lžícemi vody, s octem a pepřem. Očištěné papriky pokrájíme na tenké proužky a promícháme se zálivkou a olejem. Hned podáváme. ..

SALÁTY | CIBULOVÝ SALÁT.

INGREDIENCE: 500g cibule, 3 lžičky cukru, 2 kuličky pepře,1 bobkový list, 3 zrnka nového koření, ocet, olej, sůl.POSTUP PŘÍPRAVY: Očištěnou cibuli nakrájíme na kolečka, sesuneme ji do vařící osolené vody (100 ml vody a větší špetka soli), přidáme cukr, pepř, bobkový list a nové koření. Ve vařícím nálevu necháme cibuli změknout. Potom přidáme ocet a alej a necháme proležet. Koření vyjmeme a vychlazené podáváme. ..

 

 

 

Nejnovější na xkuchtik.cz

 

Kategorie na xkuchtik.cz