POSTUP PŘÍPRAVY: Zásadně vybereme jen úplně světlou, zpola dozrálou tykev, oloupáme ji a uvaříme ve slané vodě. Nakrájíme ji potom na kostky či proužky, necháme vychladnout a zaděláme společně s octem, olejem, pepřem a solí. ..
POSTUP PŘÍPRAVY: Čerstvé fazolové lusky nakrájíme na plátky a uvaříme v osolené . Necháme vychladnout a přidáme usekaný čerstvý kopr, jemně krájenou cibuli. Spojíme zálivkou z oleje, octa, soli, pepře a s dobře lehaným syrovým celým vejcem. ..
POSTUP PŘÍPRAVY: Nakrájíme na kolečka cibuli, očistíme půlku kuřete a společné dáme dusit na oleji. Měkké kuře vykostíme, maso nakrájíme na nudličky, dáme zpět do šťávy a necháme chladnout. Zatím nakrájíme 150g banánů na plátky; přidáme k nim trochu pomerančového kompotu a nakrájená rajčata s jedním natvrdo uvařeným a nakrájeným vejcem. Směs opatrné promícháme přidáme k nakrájenému kuřeti a podáváme úplně studené. ..
INGREDIENCE: 400g bílého zelí, sůl, 50g cibule; 2 lžíce rajčatového protlaku, 40g oleje, 10g cukru, mletý pepř, ocet nebo estragonový ocet.POSTUP PŘÍPRAVY: 0čišténé zeli rozpůlíme a rozkrájíme na jemné nudličky. Přelijeme ho vařící osolenou vodou a necháme okapat. Potom ho promícháme s nadrobno rozsekanou cibulí a přelijeme zálivkou z vody, rajčatového protlaku, oleje, pepře, octa, cukru a soli, Necháme v chladu proležet a podáváme. ..
INGREDIENCE: 200g zelených paprik, 200g rajčat, 150g salátové okurky, 80g cibule, 2 lžíce oleje, mletý pepř, sůl, 100g balkánského sýra.POSTUP PŘÍPRAVY: Omyté a očištěné papriky nakrájíme na proužky, rajčata na plátky a okurku na kostičky. Přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, olej, osolíme, opepříme, promícháme a necháme v chladu rozležet. Před podáváním každou porci posypeme nastrouhaným sýrem. ..
INGREDIENCE: 1 sklenice sterilovaných fazolek, 2 cibule, kopr, 4 lžíce nálevu, 3 lžíce oleje, sul, cukr, citrónová šťáva, 4 lžíce zakysané smetany nebo jogurtu.POSTUP PŘÍPRAVY: Do mísy rozkrájíme sterilované fazolky, přidáme drobně nakrájenou cibuli, kopr a promícháme s nálevem z fazolek ochuceným citrónovou šťávou, solí, cukrem a olejem. Na každou porci salátu nalijeme do středu zakysanou smetanu nebo jogurt. Podáváme vychlazené. ..
INGREDIENCE: 3 menší hlávkové saláty, 100g mandarinkového kompotu, 2 jablka, 2 hrušky, 50g loupaných mandlí, šťáva z mandarinkového kompotu, 1 citrón, 2lžíce koňaku nebo brandy.POSTUP PŘÍPRAVY: 0mytý hlávkový salát rozkrájíme na proužky. Přidáme procezený mandarinkový kompot, na hrubé nudličky nastrouhaná oloupaná jablka a hrušky a rozsekané opražené mandle. Vše promícháme a přelijeme šťávou z kompotu ochucenou citrónovou šťávou a koňakem. ..
INGREDIENCE: 1 větší hlavička česneku, sůl, ocet, mletý pepř, 500g paprik, 2 lžíce oleje.POSTUP PŘÍPRAVY: Česnek rozetřeme se solí, rozmícháme se třemi lžícemi vody, s octem a pepřem. Očištěné papriky pokrájíme na tenké proužky a promícháme se zálivkou a olejem. Hned podáváme. ..
INGREDIENCE: 500g cibule, 3 lžičky cukru, 2 kuličky pepře,1 bobkový list, 3 zrnka nového koření, ocet, olej, sůl.POSTUP PŘÍPRAVY: Očištěnou cibuli nakrájíme na kolečka, sesuneme ji do vařící osolené vody (100 ml vody a větší špetka soli), přidáme cukr, pepř, bobkový list a nové koření. Ve vařícím nálevu necháme cibuli změknout. Potom přidáme ocet a alej a necháme proležet. Koření vyjmeme a vychlazené podáváme. ..
B
BRAMBORY
D
DOBRÁ RADA
DOBRÁ RADA KUCHYNĚ
DOBRÁ RADA KUTILOVÉ
DOBRÁ RADA ZAHRÁDKA
DOBRÁ RADA ZDRAVÍ
DRŮBEŽ
DRŮBEŽ DROBY
DRŮBEŽ HUSA
DRŮBEŽ KACHNA
DRŮBEŽ KROCAN KRŮTA
DRŮBEŽ KUŘE
DRŮBEŽ SLEPICE
G
GULÁŠ
GULÁŠ HOVĚZÍ
GULÁŠ RŮZNÝ
GULÁŠ SKOPOVÝ
GULÁŠ VEPŘOVÝ
GULÁŠ ZVĚŘINOVÝ
H
HOUBY
HOVĚZÍ PŘEDNÍ ZADNÍ
HOVĚZÍ ROŠTĚNKY
HOVĚZÍ RŮZNÉ
HOVĚZÍ SVÍČKOVÁ
HOVĚZÍ VNITŘNOSTI
J
JITRNICE JELITA A PREJT
K
KNEDLÍKY
KNEDLÍKY BRAMBOROVÉ
KNEDLÍKY HOUSKOVÉ
KNEDLÍKY KYNUTÉ
KNEDLÍKY OVOCNÉ
KNEDLÍKY RŮZNÉ
KOŘENÍ
KRÁLÍK
L
LÉČIVÉ ROSTLINY
LUŠTĚNINY
M
MASO HOVĚZÍ
MASO SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
MASO TELECÍ
MASO UZENÉ
MASO VEPŘOVÉ
MOUČNÍKY
MOUČNÍKY DORTY
MOUČNÍKY KYNUTÉ
MOUČNÍKY SLANÉ
MOUČNÍKY TŘENÉ
MOUČNÍKY VÁNOČNÍ CUKROVÍ
N
NÁPOJE
NÁPOJE KOKTEJLY
NÁPOJE LIKÉRY
NÁPOJE POHÁRY
NÁPOJE ŠŤÁVY
O
OD BABIČKY
OMÁČKY
OVOCE
P
POLÉVKA DRŮBEŽÍ
POLÉVKA HOUBOVÁ
POLÉVKA HOVĚZÍ
POLÉVKA RŮZNÁ
POLÉVKA Z VNITŘNOSTÍ
POLÉVKA ZELENINOVÁ
POLÉVKY
POMAZÁNKY
PŘEDKRMY
PŘÍLOHY
R
RECEPTY
RYBY
RYBY CANDÁT
RYBY FILÉ
RYBY KAPR
RYBY LOSOS EXOTICKÉ
RYBY MAKRELA
RYBY PSTRUH
RYBY RŮZNÉ
RYBY ŠTIKÁ
RYBY TRESKA
RYBY ÚHOŘ
RÝŽE
S
SALÁTY
SEKANÁ
SÓJA
SPECIALITY
SPECIALITY DRŮBEŽ
SPECIALITY HOVĚZÍ TELECÍ
SPECIALITY RŮZNÉ
SPECIALITY SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
SPECIALITY VEPŘOVÉ
SPECIALITY VNITŘNOSTI
SPECIALITY ZELENINA
SPECIALITY ZVĚŘINA
STARÉ RECEPY
SÝRY
T
TĚSTOVINY
V
VEPŘOVÉ RŮZNÉ
VEPŘOVÉ SVÍČKOVÁ
VEPŘOVÉ VNITŘNOSTI
VEPŘOVÉ ŽEBRO
VNITŘNOSTI
Z
ZABIJAČKA ASPIKY A HUSPENINY
ZABIJAČKA DOMÁCÍ
ZABIJAČKA GULÁŠ
ZABIJAČKA MASO
ZABIJAČKA OMÁČKA
ZABIJAČKA PAŠTIKY
ZABIJAČKA POLÉVKA
ZABIJAČKA PŘÍLOHY
ZABIJAČKA SÁDLO A ŠKVARKY
ZABIJAČKA TLAČENKY A GALATINY
ZABIJAČKA UZENÉ
ZABIJAČKA UZENINY A KLOBÁSY
ZABIJAČKA VNITŘNOSTÍ
ZAVAŘOVÁNÍ OVOCE
ZAVAŘOVANÍ POVIDLA DŽEM
ZAVAŘOVANÍ ŠŤÁVY SIRUPY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA HOUBY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA NÁLEVY
ZELENINA
ZVĚŘINA