Recepty na xkuchtik.cz

HOUBY | ŽAPIÓNY PEČENÉ JAKO MINUKA

INGREDIENCE: 600 g čerstvých, pokud možno menších kloboučků žampiónů, 200 g oleje nebo sádla, sůl, mletý pepř a citrón. POSTUP PŘÍPRAVY: Kloboučky žampiónů sloupneme, slabě opepříme, vložíme do rozehřátého tuku s vyšší teplotou a pečeme tak dlouho, až kloboučky začnou růžovět, tj. asi 4 minuty. Upečené žampióny osolíme, popř. pokapeme citrónovou šťávou a podáváme. Obměna: Použijeme-li větších kloboučků pak je nakrájíme asi na 3/4 cm tlusté kousky. Příloha: slané rohlíky. ..

PŘEDKRMY | SRBSKÁ OMELETA

POSTUP PŘÍPRAVY: Osmahneme na oleji nadrobno nakrájený kousek cibulky, na ni přidáme na proužky nakrájené očištěné zelené papriky a plátky rajčat. Osolíme, opepříme, necháme chvíli podusit, pak zalijeme vejci rozšlehanými s vodou a solí. ..

ZELENINA | KAPUSTOVÉ ZÁVITKY S HOUBOVOU NÁDIVKOU

INGREDIENCE: 8 listů kapusty, 250 g nakládaných houbiček, 3 šalotky, 3 lžíce másla, 200 g žervé, 2 lžíce sekané petrželky, 4 lžíce strouhaného ementálu, sůl, pepř, 125 ml houbového vývaru, 2 lžíce kysané smetany. POSTUP PŘÍPRAVY: Kapustové listy přelijeme vřelou vodou a 5 minut je blanšírujeme. Potom listy slijeme, propláchneme proudem ledové vody a necháme úplně okapat. Slijeme nálev z houbiček, a pokud jsou větší, pokrájíme je. Oloupeme a nakrájíme šalotky, rozpustíme máslo a cibulky na něm ..

MOUČNÍKY TŘENÉ | OŘECHOVÉ TROJÚHELNÍČKY

INGREDIENCE: 4 žloutky, 200 g másla nebo rostlinného tuku, 120 g pískového cukru, 4 lžíce horké vody, 250 g hladké mouky, marmeláda. Náplň: 4 bílky, 250 g moučkového cukru, 200 g strouhaných vlašských ořechů. POSTUP PŘÍPRAVY: Změklé máslo utřeme do pěny se žloutky a cukrem, po chvíli přidáme po lžících horkou vodu a těsto zahustíme moukou. Vlijeme na vymaštěný a hrubou moukou vysypaný pekáč, vložíme do předehřáté trouby a krátce (asi 10 minut) zapečeme. Pak moučník vyjmeme z trouby, potřeme ma ..

SALÁTY | SALÁT Z KYSANÉHO ČERVENÉHO ZELÍ S JABLKY

INGREDIENCE: 300 g kysaného červeného zelí, 3 kyselejší jablka, 4 lžíce majonézy nebo smetanového jogurtu, 2 lžíce strouhaného křenu, sůl, ml. černý pepř. POSTUP PŘÍPRAVY: Zelí pokrájíme nadrobno, přidáme na kostičky nakrájené jablka, majonézu nebo jogurt a dochutíme křenem, solí a pepřem ..

BRAMBORY | ZAPEČENÁ BRAMBOROVÁ KAŠE S DRŮBEŽÍM MASEM

INGREDIENCE: 1 kg brambor, 100 % másla, 4 vejce, 100 g eidamu, 100 g pečeného drůbežího masa, asi 1/2 l mléka, pažitka, sůl. POSTUP PŘÍPRAVY: Oloupané brambory nakrájíme a ve slané vodě uvaříme doměkka. Pak je scedíme, rozmačkáme, přidáme horké mléko a máslo a vypracujeme hladkou kaši. Ohnivzdornou misku vymastíme, urovnáme do ní kaši a do povrchu uděláme prohlubně. Ty do poloviny zasypeme nakrájeným drůbežím masem a pak do každé rozklepneme vajíčko. Posolíme ho, posypeme pažitkou a celý pokrm ..

DRŮBEŽ KROCAN KRŮTA | PIKANTNÍ KRŮTÍ PLÁTKY

INGREDIENCE: 4 plátky masa z krůtích prsíček, 1 dl kečupu, olej, l lžíce cukni, l lžička hořčice, špetka muškátového květu, sůl, pepř. POSTUP PŘÍPRAVY: Plátky osolíme a opepříme, dusíme v kastrole téměř doměkka. Pak je pokapeme olejem a dáme v pekáčku do trouby péci. Smícháme kečup s hořčicí, cukrem a muškátem, směs přelijeme přes maso a necháme dopéci. Podáváme s opečenými bramborami nebo s dušenou rýží. ..

SÓJA | ŠPAGETY SE SÓJOVÝM MASEM

INGREDIENCE: 500 g uvařených špaget (nejlépe z jemné celozrnné mouky), 200 ml jogurtu, 2 cibule, 3 stroužky česneku, 2 lžíce petrželové natě, 100 g sójového maso (granuly nebo kousky), worcester, orientální směs, majoránka, tymián, příp. bazalka, Vegeta, 1 mrkev, příp. 1 struk papriky, 2 lžíce oleje, strouhaný sýr. POSTUP PŘÍPRAVY: Sójové maso pokapeme worcesterem, posypeme orientálním kořením a Vegetou, zalijeme vývarem ze špaget nebo zeleniny a necháme několik hodin stát. Potom je uvaří ..

POMAZÁNKY | PIKANTNÁ POMAZÁNKA

INGREDIENCE: 200 g tvrdého syra (Eidam), 100 g syra s plesňou ( Niva ), 1 majonéza, 1 tatarská omáčka. 2 cesnaky (podľa chuti ). POSTUP PŘÍPRAVY: Tvrdý syr aj syr s plesňou nastrúhame na drobnom strúhadle. Dáme do väčšej nádoby a pridáme tatársku omáčku, majonézu a pretlačený cesnak. Cesnak podľa chuti! Všetko spolu premiešame, necháme odstáť v chlade a natierame na jednohubky. Výborné aj na teplých toustoch. Dobrú chuť! ..

SEKANÁ | RYBIE KARBONÁTKY

INGREDIENCE: 400 g rybieho filé, 2 suchšie rožky, 4 lžíce rozomletých ovsených vločiek, 1 vajíčko,| 1 špetka korenie na ryby, korenie na mleté mäso, soľ, strúhanka, olej. POSTUP PŘÍPRAVY: Polorozmrazené filé namelieme, osolíme, okoreníme, pridáme nadrobno nakrájané rohlíky vopred namočené v troške mlieka, vajce a ovsené vločky (môže byť aj strúhanka). Z masy formujeme malé okrúhle karbonátky, tie obalíme v strúhanke, oklepeme a necháme chvíľu postáť. Vyprážame na oleji na miernom plameni z obo ..

 

 

 

Nejnovější na xkuchtik.cz

 

Kategorie na xkuchtik.cz