INGREDIENCE: 500 g mletého mäsa, 1 balíček kyslej kapusty, 3 hrste ryže, 1 pikantná klobása, 250 ml smotany, sladká paprika, soľ, čierne korenie, 100 g cibule, olej,| 100 ml vody. POSTUP PŘÍPRAVY: Nakrájme cibuľu a dáme do pekáča speniť. Cibuľu poprášime paprikou a potom dáme orestovať mäso a na kolieska nakrájanú klobásu. Keď je mäso opečené pridáme neuvarenú ryžu,soľ, korenie a keď je už ryža biela tak pridáme aj kapustu. Všetko dôkladne premiešame, zalejeme vodou a smotanou. Potom dáme piec ..
INGREDIENCE: 3 kuřecí řízky, 1 vejce, trochu solamylu, 1 cibuli, kus pórku, sójovou omáčku, 1 dl vína (na barvě nezáleží, dám tam to, co mám zrovna otevřené), červenou papriku (syrovou). POSTUP PŘÍPRAVY: Bramborák popisovat nebudu, i když já do něj například přidávám trochu strouhanky, aby byl zlatavější a křupavější. Nudličky masa osolím a namočím do těstíčka z vejce a škrobu, nechám odležet, zatím si nakrájím zeleninu na nudličky. Maso pak osmažím dozlatova, vyndám a na pánev hodím zeleninu, ..
INGREDIENCE: Vepřové koleno, česnek, hořčice francouzská, pivo. POSTUP PŘÍPRAVY: Smícháme francouzskou hořčici a vymačkaný česnek, zalijeme pivkem a uděláme z toho kašičku. Kolínko hezky vykostíme, poté jemně naklepeme a osolíme. Následně potřeme onou výše uvedenou kašičkou, zavineme jako štrúdl, převážeme nití jako ptáčka a tuto roládu vložíme do pekáče. Ovšem - ten je také nutno nejprve vyzdobit: roládě uděláme podestýlku: podsypeme pěkně hustě jemně nakrájenou cibulkou, zalijeme pivkem, na ..
POSTUP PŘÍPRAVY: Fazuľu (250 g) dáme variť vo vode v ktorej bola namočená, pridáme bobkový list, celé čierne korenie a paradajkový pretlak. K polomäkkej fazuli pridáme pokrájaný bôčik (250 g), opražený s posekanou cibuľou a rozotreným cesnakom a všetko spolu uvaríme do mäkka. Z oleja a múky pripravíme zápražku, pridáme do polievky a povaríme. Do tanierov pridáme lyžicu smotány. ..
POSTUP PŘÍPRAVY: Hovädzie mäso (500 g) necháme opražiť na gulášovom základe (tuk, 200 g pokrájanej cibule, mletá červená paprika), potom podlejeme vodou a za občasného premiešania varíme do zmäknutia mäsa. Medzitým si pripravíme 150 g predtým uvarenej veľkej, najlepšie tmavej fazule, 100 g šunky pokrájanej na menšie kocky, 150 g na malé štvorčeky pokrájanej zelenej, červenej a žltej papriky a 1 dl červeného vína. Všetko pridáme k uvarenému mäsu, necháme chvíľu povariť a dochutíme feferónkami ale ..
INGREDIENCE: 750 g mrkve, 1 cibule, 4 stroužky česneku, 2 vejce, pepř, sůl, trocha majoránky, špetka drceného kmínu, strouhanka na dodělání, olej na vymaštění pekáče. POSTUP PŘÍPRAVY: Mrkev nastrouháme a dáme jí do kastrolu s trochou vody. Pod pokličkou ji podusíme do měkka. Poté z ní slijeme přebytečnou vodu a necháme ji vychladnout. Cibuli pokrájíme na drobno, česnek prolisujeme. Vejce rozšleháme, přidáme cibuli a česnek a promícháme s uvařenou mrkví. Tuto směs osolíme, opepříme a přidáme km ..
INGREDIENCE: 800 g brambor, 4 vejce, 4 lžíce kysaného mléka, 4 lžíce oleje, špetka kari, 1 hlávka salátu, pepř, sůl. POSTUP PŘÍPRAVY: Oloupané brambory necháme povařit doměkka, nakrájíme je na plátky a poprášíme kari kořením. Žloutky smícháme s kysaným mlékem, osolíme, opepříme a směs přilijeme k plátkům brambor. Zlehčíme sněhem z ušlehaných bílku a promícháme. Potom hmotu rozdělíme na 4 díly a po jednom pečeme na pánvi na rozpáleném oleji. Dvěma vidličkami trháme na kousky, které ještě asi 4 ..
INGREDIENCE: 350 g širokých nudlí, 200 g mletého masa, 50 g slaniny, 1 mrkev, půl menšího celeru, 1 cibule, 3 stroužky česneku, 20 g sušených hub, pepř, 1 lžíce kečupu, 2 lžíce šlehačky, 40 g másla, strouhaný sýr. POSTUP PŘÍPRAVY: Slaninu rozkrájenou na kostičky rozškvaříme, přidáme nastrouhanou mrkev a celer, nadrobno nakrájenou cibuli, prolisovaný česnek a osmahneme. Přidáme maso a za stálého míchání opečeme. Houby uvaříme doměkka, scedíme a nakrájíme nadrobno. Přidáme k masové směsi, podlij ..
INGREDIENCE: 100 g másla, 2 vrchovaté lžíce hladké mouky, 3/4 l vývaru z bujónové kostky nebo z masa, svazek kopru nebo 1/2 skleničky kopru sterilovaného v octě, kelímek zakysané smetany, šálek mléka, l lžíce mouky, l lžička cukru, sul, ocet. POSTUP PŘÍPRAVY: Máslo rozehřejeme v kastrole, vsypeme mouku a usmažíme světlou jíšku. Zalijeme ji vlažným bujónem, rozšleháme a přivedeme k varu. Stále mícháme. Když omáčka zhoustne, přidáme silnější stonky kopru svázané nití. Jemné části kopru nakrájíme ..
INGREDIENCE: 50 g anglické slaniny, l malá cibule, 200 g pórku, 200 g cukety, l dl smetany na šlehání, 200 g eidamu, l lžíce polohrubé mouky, pepř, nastrouhaný muškátový oříšek, sůl, 200 g lístkového těsta. POSTUP PŘÍPRAVY: Na pánvi necháme zesklovatět anglickou slaninu přidáme na kolečka nakrájenou cibuli, pórek a cuketu a krátce osmahneme. Potom ochutíme Kořením, přidáme polohrubou mouku a krátce podusíme. Necháme zchladnout a vmícháme strouhaný eidam a smetanu. Vše dobře promícháme. Do dort ..
B
BRAMBORY
D
DOBRÁ RADA
DOBRÁ RADA KUCHYNĚ
DOBRÁ RADA KUTILOVÉ
DOBRÁ RADA ZAHRÁDKA
DOBRÁ RADA ZDRAVÍ
DRŮBEŽ
DRŮBEŽ DROBY
DRŮBEŽ HUSA
DRŮBEŽ KACHNA
DRŮBEŽ KROCAN KRŮTA
DRŮBEŽ KUŘE
DRŮBEŽ SLEPICE
G
GULÁŠ
GULÁŠ HOVĚZÍ
GULÁŠ RŮZNÝ
GULÁŠ SKOPOVÝ
GULÁŠ VEPŘOVÝ
GULÁŠ ZVĚŘINOVÝ
H
HOUBY
HOVĚZÍ PŘEDNÍ ZADNÍ
HOVĚZÍ ROŠTĚNKY
HOVĚZÍ RŮZNÉ
HOVĚZÍ SVÍČKOVÁ
HOVĚZÍ VNITŘNOSTI
J
JITRNICE JELITA A PREJT
K
KNEDLÍKY
KNEDLÍKY BRAMBOROVÉ
KNEDLÍKY HOUSKOVÉ
KNEDLÍKY KYNUTÉ
KNEDLÍKY OVOCNÉ
KNEDLÍKY RŮZNÉ
KOŘENÍ
KRÁLÍK
L
LÉČIVÉ ROSTLINY
LUŠTĚNINY
M
MASO HOVĚZÍ
MASO SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
MASO TELECÍ
MASO UZENÉ
MASO VEPŘOVÉ
MOUČNÍKY
MOUČNÍKY DORTY
MOUČNÍKY KYNUTÉ
MOUČNÍKY SLANÉ
MOUČNÍKY TŘENÉ
MOUČNÍKY VÁNOČNÍ CUKROVÍ
N
NÁPOJE
NÁPOJE KOKTEJLY
NÁPOJE LIKÉRY
NÁPOJE POHÁRY
NÁPOJE ŠŤÁVY
O
OD BABIČKY
OMÁČKY
OVOCE
P
POLÉVKA DRŮBEŽÍ
POLÉVKA HOUBOVÁ
POLÉVKA HOVĚZÍ
POLÉVKA RŮZNÁ
POLÉVKA Z VNITŘNOSTÍ
POLÉVKA ZELENINOVÁ
POLÉVKY
POMAZÁNKY
PŘEDKRMY
PŘÍLOHY
R
RECEPTY
RYBY
RYBY CANDÁT
RYBY FILÉ
RYBY KAPR
RYBY LOSOS EXOTICKÉ
RYBY MAKRELA
RYBY PSTRUH
RYBY RŮZNÉ
RYBY ŠTIKÁ
RYBY TRESKA
RYBY ÚHOŘ
RÝŽE
S
SALÁTY
SEKANÁ
SÓJA
SPECIALITY
SPECIALITY DRŮBEŽ
SPECIALITY HOVĚZÍ TELECÍ
SPECIALITY RŮZNÉ
SPECIALITY SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
SPECIALITY VEPŘOVÉ
SPECIALITY VNITŘNOSTI
SPECIALITY ZELENINA
SPECIALITY ZVĚŘINA
STARÉ RECEPY
SÝRY
T
TĚSTOVINY
V
VEPŘOVÉ RŮZNÉ
VEPŘOVÉ SVÍČKOVÁ
VEPŘOVÉ VNITŘNOSTI
VEPŘOVÉ ŽEBRO
VNITŘNOSTI
Z
ZABIJAČKA ASPIKY A HUSPENINY
ZABIJAČKA DOMÁCÍ
ZABIJAČKA GULÁŠ
ZABIJAČKA MASO
ZABIJAČKA OMÁČKA
ZABIJAČKA PAŠTIKY
ZABIJAČKA POLÉVKA
ZABIJAČKA PŘÍLOHY
ZABIJAČKA SÁDLO A ŠKVARKY
ZABIJAČKA TLAČENKY A GALATINY
ZABIJAČKA UZENÉ
ZABIJAČKA UZENINY A KLOBÁSY
ZABIJAČKA VNITŘNOSTÍ
ZAVAŘOVÁNÍ OVOCE
ZAVAŘOVANÍ POVIDLA DŽEM
ZAVAŘOVANÍ ŠŤÁVY SIRUPY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA HOUBY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA NÁLEVY
ZELENINA
ZVĚŘINA