INGREDIENCE: 2,5 kg brambor, sýr žervé, sůl, pepř, trocha cary koření (nebo jiné koření kdo jak má rád), máslo, sladká smetana. POSTUP PŘÍPRAVY: Brambory oloupeme a uvaříme do měkka. Poté scedíme a přendáme do suchého hrnce. Postavíme na sporák na nejmenší stupeň a rozšťoucháme je (nemixujeme, byla by z toho gumová kejda), aby unikala pára z brambor, to děláme tak 3 minuty a sporák vypneme, přidáme žervé a pořád šťoucháme, přidáme máslo, sůl cary, pepř, smetanu a hněteme dále do hladka. Vymažem ..
POSTUP PŘÍPRAVY: 4 vepřové řízky (nebo kuřecí), 2 celá vejce, 1 lžička soli, 1/2 lžičky pepře, 1 lžička worcesteru, 1 lžička maggi, 1 lžička hořčice, 2 lžíce solamylu a 2 stroužky česneku. Do těstíčka maso naložíme na 24 hod a poté smažíme na rozpáleném tuku. ..
INGREDIENCE: Menší kulaté brambory, sůl (nejlépe mořskou), olivový olej, ml. černý pepř, rozmarýn (nebo jiné bylinky co máte rádi). POSTUP PŘÍPRAVY: Brambory ve slupce řádně očistíme a vaříme v osolené vodě tak dlouho, až jdou lehce napíchnout na vidličku. Scedíme je a přendáme je na plech postříkaný olejem. Mačkadlem na brambory každý brambor rozmáčkneme (asi do poloviny aby se otevřeli, ne úplně rozmáčknout!!), nemáte-li mačkadlo, stáčí rozmáčknout dnem od sklenice. Každý rozmáčklý brambor p ..
INGREDIENCE: 400 g špaget, 4 lyžice masla, 1 pohár nakladanej cibulky, 4 párky, 1 strúčik cestku, 425 g sterilizovaných rajčín, 125 ml vývaru z Hovädzí bujón, 2 lyžice rajčinového pretlaku, 1/2 snítky řeřichy, soľ, korenie. POSTUP PŘÍPRAVY: Špagety uvaríme podľa návodu v slanej vode. Scedené ich znova prehrejeme na 2 lyžiciach masla. Dáme odkvapať nakladanú cibuľku. Párky nakrájame na plátky. Cesnak prelisujeme. Na zostávajúcom rozohriatom masle opečieme párky, cibuľku a cesnak. Roztlačíme ste ..
INGREDIENCE: 100 ml mlieka, 350 g polohrubej múky, 1 konzerva sardiniek, 150 g nastrúhaného ementálu, 2 natvrdo uvarené vajcia, 300 g paradajok, 10 olív (sardel), 1 zeleninová paprika, 20 g droždia, olej, tuk na vymastenie formy, oregano, mleté čierne korenie, soľ. POSTUP PRIPRAVY: Z múky, droždia, soli a mlieka vymiesime hladké cesto, z ktorého sformujeme bochníky a necháme kysnúť na teplom mieste 2 až 3 hodiny. Potom cesto opäť vymiesime, rozvaľkáme na šírku formy, vložíme do vymastenej form ..
INGREDIENCE: 1 lžíce kečupu, 1 lžíce hladké mouky, 2 vejce. POSTUP PŘÍPRVY: Vymícháme hladké těstíčko. Plátky tvrdého sýra namočíme nejprve jednou stranou v těstíčku, protáhneme strouhankou a stejným způsobem obalíme i druhou stranu. Smažíme v rozpáleném tuku, podáváme s bramborovou kaší nebo hranolky. ..
INGREDIENCE: 4 porce zmrazeného rybího filé, 4 stroužky česneku, l cibule, 8 plátků slaniny, l chlebová kůrka, l jablko, 50 g slaniny, olej, hladká mouka, pepř, mletý zázvor, vývar, sůl. POSTUP PŘÍPRAVY: Rybí filé osolíme, poprášíme hladkou moukou, okořeníme zázvorem, poklademe plátky česneku, kolečky cibule a plátky slaniny. Vložíme je na rozpálený olej v pánvi a na rozškvařené kostičky slaniny a opečeme. Neobracíme, podlijeme vývarem, do něj vložíme chlebovou kůrku a plátky jablk a pokrm v t ..
INGREDIENCE: 1 kg brambor, 100 g anglické slaniny, sůl, kmín, pažitka. POSTUP PŘÍPRAVY: Omyté oloupané brambory nakrájíme na kolečka. V utěrce je osušíme a pečeme v ohnivzdorné míse, jejíž dno jsme pokryli plátky anglické slaniny. Každou vrstvu brambor solíme a kmínujeme. Upečeme v dobře vyhřáté troubě a povrch posypeme usekanou pažitkou. ..
INGREDIENCE: 1 až 2 kg roštěnce i s kostí, 4 lžíce sádla, 1 lžíce mouky, sůl, pepř, 1 cibule, větší špetka papriky, 1 lžíce worcesterské omáčky. POSTUP PŘÍPRAVY: Roštěnec se silnější vrstvou loje očistíme, lůj mírně nakrojíme na čtverečky, ale zásadně ho neodstraňujeme, zabraňuje vysoušení masa při pečení. Maso i s lojem osolíme, opepříme a čtverečky loje posypeme troškou mouky. Cibuli rozkrojíme na po]oviny, vložíme je na pekáč, na půlky cibule položíme maso a necháme ho asi hodinu odpočinout ..
INGREDIENCE: 250 g mouky, 500 g banánů, šťáva a kůra z 1/2 citrónu, l lžíce rumu, 5 vajec, 125 g másla, 150 g cukru, špetka soli, 75 g strouhaného Kokosu, l balíček prášku do pečiva, 100 g čokoládové polevy, máslo na vymazání koláčové formy. POSTUP PŘÍPRAVY: Koláčovou formu vymažeme máslem. Banány oloupeme a rozmačkáme vidličkou. Smícháme s citrónovou šťávou a rumem. Oddělíme žloutky od bílků a bílky našleháme dotuha. Máslo s cukrem a špetkou soli našleháme do pěny a postupně zašleháváme žlout ..
B
BRAMBORY
D
DOBRÁ RADA
DOBRÁ RADA KUCHYNĚ
DOBRÁ RADA KUTILOVÉ
DOBRÁ RADA ZAHRÁDKA
DOBRÁ RADA ZDRAVÍ
DRŮBEŽ
DRŮBEŽ DROBY
DRŮBEŽ HUSA
DRŮBEŽ KACHNA
DRŮBEŽ KROCAN KRŮTA
DRŮBEŽ KUŘE
DRŮBEŽ SLEPICE
G
GULÁŠ
GULÁŠ HOVĚZÍ
GULÁŠ RŮZNÝ
GULÁŠ SKOPOVÝ
GULÁŠ VEPŘOVÝ
GULÁŠ ZVĚŘINOVÝ
H
HOUBY
HOVĚZÍ PŘEDNÍ ZADNÍ
HOVĚZÍ ROŠTĚNKY
HOVĚZÍ RŮZNÉ
HOVĚZÍ SVÍČKOVÁ
HOVĚZÍ VNITŘNOSTI
J
JITRNICE JELITA A PREJT
K
KNEDLÍKY
KNEDLÍKY BRAMBOROVÉ
KNEDLÍKY HOUSKOVÉ
KNEDLÍKY KYNUTÉ
KNEDLÍKY OVOCNÉ
KNEDLÍKY RŮZNÉ
KOŘENÍ
KRÁLÍK
L
LÉČIVÉ ROSTLINY
LUŠTĚNINY
M
MASO HOVĚZÍ
MASO SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
MASO TELECÍ
MASO UZENÉ
MASO VEPŘOVÉ
MOUČNÍKY
MOUČNÍKY DORTY
MOUČNÍKY KYNUTÉ
MOUČNÍKY SLANÉ
MOUČNÍKY TŘENÉ
MOUČNÍKY VÁNOČNÍ CUKROVÍ
N
NÁPOJE
NÁPOJE KOKTEJLY
NÁPOJE LIKÉRY
NÁPOJE POHÁRY
NÁPOJE ŠŤÁVY
O
OD BABIČKY
OMÁČKY
OVOCE
P
POLÉVKA DRŮBEŽÍ
POLÉVKA HOUBOVÁ
POLÉVKA HOVĚZÍ
POLÉVKA RŮZNÁ
POLÉVKA Z VNITŘNOSTÍ
POLÉVKA ZELENINOVÁ
POLÉVKY
POMAZÁNKY
PŘEDKRMY
PŘÍLOHY
R
RECEPTY
RYBY
RYBY CANDÁT
RYBY FILÉ
RYBY KAPR
RYBY LOSOS EXOTICKÉ
RYBY MAKRELA
RYBY PSTRUH
RYBY RŮZNÉ
RYBY ŠTIKÁ
RYBY TRESKA
RYBY ÚHOŘ
RÝŽE
S
SALÁTY
SEKANÁ
SÓJA
SPECIALITY
SPECIALITY DRŮBEŽ
SPECIALITY HOVĚZÍ TELECÍ
SPECIALITY RŮZNÉ
SPECIALITY SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
SPECIALITY VEPŘOVÉ
SPECIALITY VNITŘNOSTI
SPECIALITY ZELENINA
SPECIALITY ZVĚŘINA
STARÉ RECEPY
SÝRY
T
TĚSTOVINY
V
VEPŘOVÉ RŮZNÉ
VEPŘOVÉ SVÍČKOVÁ
VEPŘOVÉ VNITŘNOSTI
VEPŘOVÉ ŽEBRO
VNITŘNOSTI
Z
ZABIJAČKA ASPIKY A HUSPENINY
ZABIJAČKA DOMÁCÍ
ZABIJAČKA GULÁŠ
ZABIJAČKA MASO
ZABIJAČKA OMÁČKA
ZABIJAČKA PAŠTIKY
ZABIJAČKA POLÉVKA
ZABIJAČKA PŘÍLOHY
ZABIJAČKA SÁDLO A ŠKVARKY
ZABIJAČKA TLAČENKY A GALATINY
ZABIJAČKA UZENÉ
ZABIJAČKA UZENINY A KLOBÁSY
ZABIJAČKA VNITŘNOSTÍ
ZAVAŘOVÁNÍ OVOCE
ZAVAŘOVANÍ POVIDLA DŽEM
ZAVAŘOVANÍ ŠŤÁVY SIRUPY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA HOUBY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA NÁLEVY
ZELENINA
ZVĚŘINA