INGREDIENCE: TĚSTO-1/4 l vody, špetka soli, 140g 100%tuku, 150g hladké mouky, 5 vajec. POSTUP PŘÍPRAVY: Vodu s tukem a solí svaříme, potom přidáme mouku a mícháme, dokud se nevytvoří hladká hmota. Odstavíme, až je hmota vlažná, přidáme celá vejce a vymícháme těsto. Stříkáme na plech kolečka a upečeme. Prořízneme napůl, plníme světlým a tmavým krémem a poléváme čokoládovou polevou Tmavý krém: 250ml šlehačky (30-35%tuku), 150g krystalového cukru. Cukr roztopíme za stálého míchání na mírném ohni ..
INGREDIENCE: 1 l silného ruského čaje, 1/4 l vodky, 150 g cukru, 100 g medu, 3 citrony, 1 pomeranč. POSTUP PŘÍPRAVY: Uvaříme čaj a v horkém rozpustíme cukr a med. Pak přidáme šťávu z citronů a pomeranče a necháme zchladnout, ale ne vymrazit. Nakonec dolijeme vodku, promícháme a podáváme v punčových sklenicích. ..
INGREDIENCE: 250 ml bezinkové nebo rybízové šťávy, 250 ml jablečné šťávy (moštu), 3 celé hřebíčky, 1 tyčinka skořice, kousek citronové kůry (chemicky neošetřené), 25 g mandlí, 4 lžíce rozinek. POSTUP PŘÍPRAVY: Do kastrolu nalijeme šťávu a přidáme skořici a citronovou kůru. Do dalšího kastrolu dáme mandle a přelijeme je vroucí vodou. Necháme je chvíli v horké vodě a pak přilijeme studenou vodou. Nyní můžeme mandle snadno oloupat. Jakmile se šťáva začne vařit, okamžitě ji odstavíme. Teď necháme ..
INGREDIENCE: 8 žloutků, 100 g cukru, 1 slazené kondenzované mléko, 1 neslazené kondenzované mléko, 1 vanilkový cukr, 750 ml rumu. POSTUP PŘÍPRAVY: Všechny přísady rozmixujeme v mixeru a plníme do lahví. ..
POSTUP PŘÍPRAVY: Srdce, žaludek a játra z husy rozsekáme, přidáme 3 žemle namočené v mléce a dobře vymačkáme a vše umeleme ve strojku. V míse utřeme do pěny 40g másla, přidáme 40g strouhanky, do toho rozklepneme 1 vejce, dáme polovinu malé cibulky najemno nařezané, trochu majoránky a tymiánu, muškátového oříšku a šalvěje, smísíme s umletou směsí, osolíme a dobře promícháme. Vložíme do břišní dutiny husy, kterou po naplnění zašijeme nebo zašpejlíme. Upečeme husu do zlatova. ..
INGREDIENCE: 6 porcí kapra, 2 vejce, hladká mouka, škrob, sůl, 1 dl sójové omáčky, olej na smažení, 1 pórek, cukr, citrónová šťáva, 6 feferonek, šálek vývaru z masoxu, sklenka dezertního vína, vegeta. POSTUP PŘÍPRAVY: Z poloviny sójové omáčky, vajec, studené vody, hladké mouky a škrobu si připravíme hustší těstíčko, ve kterém porce osoleného, staženého a vykostěného kapra máčíme a v horkém oleji usmažíme a necháme okapat. Na malém množství oleje osmahneme pórek nakrájený na plátky, přidáme cuk ..
INGREDIENCE: 1,5 kg kapra, sůl, 1/8 l octa, 1/2 celeru, 1 menší petržel, 1 mrkev, 100g cibule, 10 zrnek pepře, 4 zrnka nového koření, 1/2 bobkového listu, 150g másla. POSTUP PŘÍPRAVY: Do osolené vody dáme na kolečka pokrájenou zeleninu, celé koření a vaříme 20 minut. Rybu dáme na pekáček kůží nahoru a opatrně poléváme vařícím octem. Potom přidáme zeleninu. Vývar lijeme ze strany, abychom neporušili barvu kůže. Přikryjeme a vaříme asi 10 minut. Rybu vyndáme, ozdobíme zelenou petrželí a citrónem ..
INGREDIENCE: 1000 - 1500g kapra, 50-100g žampiónů, strouhaný parmazán, máslo, kmín, sůl, petrželová nať. POSTUP PŘÍPRAVY: Vykuchaného a očištěného kapra rozpůlíme, každou půlku několikrát nakrojíme. Osolené porce dáme na máslem vymazanou pánev, přidáme na lístky nakrájené žampióny, posypeme kmínem a nastrouhaným parmazánem, poklademe kousky másla a upečeme. Posypeme petrželovou natí a podáváme s bramborem. ..
INGREDIENCE: 1/2 kapra, 12 silnějších plátků anglické slaniny, sůl, citrónová šťáva, drcený kmín, grilovací kořeni, olej. POSTUP PŘÍPRAVY: Rybu nakrájíme na širší porce, osolíme, pokapeme citrónem a necháme krátce odležet. Pak do rybí kůže uděláme několik zářezů, do nichž vložíme dílky slaniny. Rybu rozložíme do olejem vymaštěného pekáče, posypeme trochou kmínu a grilovacího koření, pokapeme olejem a dáme do rozehřáté trouby. Lehce osmahneme, mírně podlijeme horkou vodou a pečeme asi půl hodin ..
INGREDIENCE: 1 asi kilový kapr 1 celer 1 mrkev 1 petržel 1 velká cibule 10 zrnek pepře 10 zrnek nového koření 3 hřebíčky 3 bobkové listy 10 velkých sušených švestek 1 l piva 1 l vody 1/4 l octa cukr povidla perník na strouhání hrst rozinek hrst mandlí 1 lžička citronové kůry trocha zázvoru a tymiánu několik vlašských ořechů, POSTUP PŘÍPRAVY: Celer, mrkev, petržel a cibuli nakrájíme na kolečka. Přidáme pepř, nové koření, hřebíček, bobkový list, zázvor,tymián, vlašské ořechy a švestky. Vše zalij ..
B
BRAMBORY
D
DOBRÁ RADA
DOBRÁ RADA KUCHYNĚ
DOBRÁ RADA KUTILOVÉ
DOBRÁ RADA ZAHRÁDKA
DOBRÁ RADA ZDRAVÍ
DRŮBEŽ
DRŮBEŽ DROBY
DRŮBEŽ HUSA
DRŮBEŽ KACHNA
DRŮBEŽ KROCAN KRŮTA
DRŮBEŽ KUŘE
DRŮBEŽ SLEPICE
G
GULÁŠ
GULÁŠ HOVĚZÍ
GULÁŠ RŮZNÝ
GULÁŠ SKOPOVÝ
GULÁŠ VEPŘOVÝ
GULÁŠ ZVĚŘINOVÝ
H
HOUBY
HOVĚZÍ PŘEDNÍ ZADNÍ
HOVĚZÍ ROŠTĚNKY
HOVĚZÍ RŮZNÉ
HOVĚZÍ SVÍČKOVÁ
HOVĚZÍ VNITŘNOSTI
J
JITRNICE JELITA A PREJT
K
KNEDLÍKY
KNEDLÍKY BRAMBOROVÉ
KNEDLÍKY HOUSKOVÉ
KNEDLÍKY KYNUTÉ
KNEDLÍKY OVOCNÉ
KNEDLÍKY RŮZNÉ
KOŘENÍ
KRÁLÍK
L
LÉČIVÉ ROSTLINY
LUŠTĚNINY
M
MASO HOVĚZÍ
MASO SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
MASO TELECÍ
MASO UZENÉ
MASO VEPŘOVÉ
MOUČNÍKY
MOUČNÍKY DORTY
MOUČNÍKY KYNUTÉ
MOUČNÍKY SLANÉ
MOUČNÍKY TŘENÉ
MOUČNÍKY VÁNOČNÍ CUKROVÍ
N
NÁPOJE
NÁPOJE KOKTEJLY
NÁPOJE LIKÉRY
NÁPOJE POHÁRY
NÁPOJE ŠŤÁVY
O
OD BABIČKY
OMÁČKY
OVOCE
P
POLÉVKA DRŮBEŽÍ
POLÉVKA HOUBOVÁ
POLÉVKA HOVĚZÍ
POLÉVKA RŮZNÁ
POLÉVKA Z VNITŘNOSTÍ
POLÉVKA ZELENINOVÁ
POLÉVKY
POMAZÁNKY
PŘEDKRMY
PŘÍLOHY
R
RECEPTY
RYBY
RYBY CANDÁT
RYBY FILÉ
RYBY KAPR
RYBY LOSOS EXOTICKÉ
RYBY MAKRELA
RYBY PSTRUH
RYBY RŮZNÉ
RYBY ŠTIKÁ
RYBY TRESKA
RYBY ÚHOŘ
RÝŽE
S
SALÁTY
SEKANÁ
SÓJA
SPECIALITY
SPECIALITY DRŮBEŽ
SPECIALITY HOVĚZÍ TELECÍ
SPECIALITY RŮZNÉ
SPECIALITY SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
SPECIALITY VEPŘOVÉ
SPECIALITY VNITŘNOSTI
SPECIALITY ZELENINA
SPECIALITY ZVĚŘINA
STARÉ RECEPY
SÝRY
T
TĚSTOVINY
V
VEPŘOVÉ RŮZNÉ
VEPŘOVÉ SVÍČKOVÁ
VEPŘOVÉ VNITŘNOSTI
VEPŘOVÉ ŽEBRO
VNITŘNOSTI
Z
ZABIJAČKA ASPIKY A HUSPENINY
ZABIJAČKA DOMÁCÍ
ZABIJAČKA GULÁŠ
ZABIJAČKA MASO
ZABIJAČKA OMÁČKA
ZABIJAČKA PAŠTIKY
ZABIJAČKA POLÉVKA
ZABIJAČKA PŘÍLOHY
ZABIJAČKA SÁDLO A ŠKVARKY
ZABIJAČKA TLAČENKY A GALATINY
ZABIJAČKA UZENÉ
ZABIJAČKA UZENINY A KLOBÁSY
ZABIJAČKA VNITŘNOSTÍ
ZAVAŘOVÁNÍ OVOCE
ZAVAŘOVANÍ POVIDLA DŽEM
ZAVAŘOVANÍ ŠŤÁVY SIRUPY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA HOUBY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA NÁLEVY
ZELENINA
ZVĚŘINA