Recepty na xkuchtik.cz

RYBY KAPR | VÁNOČNÍ KAPR RUSIA

INGREDIENCE: 4 porce ryby, 150g žampiónů (nebo jiných hub), 1 dl bílého vína, 1 lžíce hladké mouky, 40g másla, sůl, mletý pepř, vývar. POSTUP PŘÍPRAVY: Z ruské kuchyně - Porce ryby vložíme do kastrolu, proložíme je žampióny (houbami) pokrájenými na plátky, osolíme, opepříme, zalijeme vínem a trochou vývaru tak, aby byly potopeny do dvou třetin a dusíme pod pokličkou, až změknou (15-20 minut). Měkké ryby a žampióny (houby) z kastrolu opatrně vyjmeme, do šťávy přidáme mouku rozetřenou s polovino ..

STARÉ RECEPY | VLAŠSKÝ SALÁT (Recept z třicátých let minulého století)

POSTUP PŘÍPRAVY: Na nudličky se nakrájí po 150 g studeného dušeného nebo pečeného telecího a vepřového masa z kýty, menší vepřový uzený jazyk, 150 šunky, 50 g lososa, 3 vykostěné sardinky. Na kostečky dále se nakrájí asi 300 g vařených olejnatých brambor, kyselá oloupaná okurka, větší kyselé jablko, 2 na tvrdo vařené vejce. Vše dá do větší mísy, přidá asi 60 g bílých vařených fazolek, něco sekaných kaparů, strouhané nebo jemně sekané cibulky, sůl a bílý pepř. Vše se promíchá s některou majonézou ..

MOUČNÍKY VÁNOČNÍ CUKROVÍ | KOKOSOVÉ KULIČKY IV

INGREDIENCE: 100 g másla, 100 g ovesných vloček, 50 g kokosu, 75 g moučkového cukru, lískové oříšky, 1 lžíce vanilkového cukru, 2 lžíce kakaa, 2 lžíce studené vody. POSTUP PŘÍPRAVY: V misce nejprve smícháme všechny přísady na jednolitou hmotu. Ze vzniklého těsta uděláme kuličky, přičemž do každé vložíme lískový oříšek, poté balíme v kokosu. Hotové kuličky pak okamžitě klademe na pergamenový papír. Kuličky necháme chvíli odležet, jsou pak chutnější. Uchováme-li je v uzavřené dóze, zůstanou dlou ..

RYBY KAPR | KAPR PO POLSKU

INGREDIENCE: Kapr (2 kg), svazek polévkové zeleniny, 150 ml červeného vína, 50 g hrozinek a spařených a oloupaných mandlí, 2 lžičky cukru, šťáva z citronu, 2 listy bobkové, 4 hřebíčky, po 6 zrn nového koření a pepře, sůl. POSTUP PŘÍPRAVY: Kapra očistíme, omyjeme a osušíme, pokapeme citronem, osolíme a odstavíme do chladna na 45 mnut. Zeleninu zalijeme 1 litrem vody a přidáme koření. Vaříme na mírném ohni cca 30 minut. Vývar vychladíme a přecedíme. Rybu zalijeme vývarem a na mírném ohni vaříme ..

MOUČNÍKY KYNUTÉ | VÁNOČNÍ VÁNOČKA

INGREDIENCE: 700 g polohrubé mouky, 80 g hladké sójové mouky, 1 dl slunečnicového oleje, 120 g mletého hnědého cukru, 2 žloutky z čerstvých domácích vajec, chemicky neošetřená citronová kůra, 30 g droždí, hrozinky, sůl, vlažná voda podle potřeby. POSTUP PŘÍPRAVY: Ze lžičky cukru, droždí a vlažné vody si připravíme kvásek. Do mísy dáme mouku, žloutek, cukr, olej, nastrouhanou citronovou kůru, sůl, hrozinky, sójovou mouku a vykynutý kvásek a s vlažnou vodou vypracujeme těsto. Dáme ho na teplé mí ..

NÁPOJE LIKÉRY | VÁNOČNÍ VAJEČNÝ KOŇAK

INGREDIENCE: 150 g cukr krupice, 6 žloutků, 2 vanilkové cukry, 1 Salko, 1 tatru, ½ l rumu, popřípadě na rozředění 1 šlehačku. POSTUP PŘÍPRAVY: Cukr, žloutky a vanilkový cukr hodně vyšleháme tak aby tam nebyli krupičky (cca 10minut) potom pomalu přidáváme za stálého mírného šlehání Salko a Tatru a naposledy celý Rum. ..

RYBY KAPR | KAPR JIHOČESKÉHO RYBÁŘE

INGREDIENCE: 900 g kapra, 50 g slaniny, 2 cibule, 60 g sušených švestek bez pecek, 60 g vlašských ořechů, máslo, olej, 1,5 dl červeného vína, hrst sušených hub, 4 stroučky česneku, pepř, bobkový list, hřebíček, zázvor, hladká mouka, chlebová kůrka. POSTUP PŘÍPRAVY: Kapra nakrájíme, osolíme, prošpikujeme slaninou, potřeme utřeným česnekem smíchaným se zázvorem. Pomoučíme a opečeme na oleji. Přidáme ořechy, čtvrtky švestek, uvařené houby, víno, pepř, bobkový list, hřebíčky a strouhanou kůrku. Po ..

OMÁČKY | ŠTĚDROVEČERNÍ OMÁČKA (Recept z třicátých let minulého století)

POSTUP PŘÍPRAVY: Den před upotřebením uvaří se sušené švestky, které se mohou upotřebit na kompot. Do šťávy namočí se několik kousků chleba i s kůrkou a několik kousků perníku. Druhý den se tato směs povaří s trochou máslové jíšky, zaleje odvarem kořenové zeleniny a nechá vařit, až je směs hladká. Přecedí se do jiné nádoby, osolí, přidá lžíce pikantní rybízové marmelády nebo povidel, dle libosti loupaných, na nudličky pokrájených mandlí a vlašských ořechů, hrozinek a dobře se osladí. Omáčka musí ..

MOUČNÍKY VÁNOČNÍ CUKROVÍ | OŘECHOVÉ KULIČKY

INGREDIENCE: 160 g mletých piškotů, 130 g moučkového cukru, 50 g čokolády na vaření, 60 g másla, 50 g mletých oříšků, 3 lžíce rumu. POSTUP PŘÍPRAVY: Z dobře propracovaného těsta tvoříme kuličky, které můžeme ještě obalit ve strouhaných oříšcích. Pěkně vypadají v papírových košíčcích. ..

MOUČNÍKY VÁNOČNÍ CUKROVÍ | MEDOVÉ HRUDKY

INGREDIENCE: 1 díl včelího medu, 1 díl burských oříšků. POSTUP PŘÍPRAVY: V menším hrníčku vaříme med tak dlouho, až se začneš škvařit. Když voní jako přeškvařené máslo, hrníček odstavíme z ohně a přisypeme strouhané oříšky. Rychle promícháme a lžičkou namočenou ve studené vodě nabíráme hmotu a lijeme do hromádek na plech, na který jsme dali pečící papír. Necháme ztuhnout a poté odlupujeme nožem. ..

 

 

 

Nejnovější na xkuchtik.cz

 

Kategorie na xkuchtik.cz