INGREDIENCE: 150 g hladké mouky, 100 g tuku, 30 g moučkového cukru, 50 g lískových oříšků, 1 žloutek, citronová kůra, práškový a vanilkový cukr. POSTUP PŘÍPRAVY: Mouku a cukr prosejeme na vále. K prosetým surovinám přidáme mleté ořechy. V hromádce vytvoříme důlek, do kterého dáme změklé máslo a vypracujeme z této směsi těsto (ručně, zpočátku prsty, pak dlaní). Těsto necháme vychladit v chladničce - nejméně dvě hodiny, ale nejlépe přes noc. Ze ztuhlého těsta odlamujeme kousky a mezi dlaněmi vyv ..
INGREDIENCE: Na těsto: 100 g dětských piškotů, 160 g moučkového cukru, 60 g másla, 1 lžíce menší kakaa, 2 lžíce rumu (nemusí být, můžeme nahradit mlékem, trestí), 2 lžíce mléka.Na krém: 70 g másla, 80 g cukru, 1 žloutek, trochu rumu (můžeme nahradit trestí),piškoty na přilepení. POSTUP PŘÍPRAVY: Piškoty můžeme nastrouhat, umlít, já dávám do robota, dříve jsem v pytlíku drtila válečkem na válení. Piškoty musí být najemno, dáme je do mísy a k tomu přidáme všechny další suroviny potřebné ke zprac ..
INGREDIENCE: Těsto: 200 g jemně umletého kokosu, 200 g moučkového cukru, 1 vejce, asi 200 g piškotových drobečků, 200- 230 g másla či tuku. Náplň: 3 lžíce studené kávy, 3 lžíce moučkového cukru, 1 žloutek, 1 celé vejce, 125 g másla. POSTUP PŘÍPRAVY: Ze surovin na těsto na vále rukama zpracujeme stejnorodou hmotu. Formičku na vosí hnízda vysypeme moučkovým cukrem, vložíme kousek těsta, vmáčkneme dovnitř a vyklepneme, znovu vysypeme cukem a vložíme další kousek těsta. Všechny suroviny na náplň k ..
INGREDIENCE: 1/4 l šlehačky, 160 g kandovaného ovoce, 160g ořechů (můžete použít různé směsi), 160g cukru, 1 vanilinový cukr a 20g hladké mouky. POSTUP PŘÍPRAVY: Šlehačku, cukr, vanilinový cukr a mouku svaříme za stálého míchání na kaši. Do vlažné kaše vmícháme kandované ovoce a ořechy nasekané na malé kousky. Můžete zkusit použít sušené meruňky či švestky nakrájené na malé kousky v kombinaci s rozinkami (třeba namísto kandovaného ovoce). Na plech vyložený pečícím papírem děláme lžičkou malé h ..
POSTUP PŘÍPRAVY: 500 g tuku, 2 vejce, 200 g ml. cukru – vyšleháme a vmícháme 600 g hl. mouky a 1 vanilkový cukr. Dáme do pytlíku a na plech s papírem stříkáme malé věnečky. Upečeme, slepujeme marmeládou a napůl máčíme do čokolády. ..
INGREDIENCE: 4 čokotatranky, čokoládový krém (Nejlépe Tesco), Nesolené arašídy, na namočení čokoládovou polevu. POSTUP PŘÍPRAVY: Tatranky nastrouháme (nejrychlejší je je hodit do mixeru), k tomu přidáme 6 lžic mírně roztopeného čokoládového krému a 50 g najemno nasekaných nesolených arašídů. Ze směsi tvoříme kuličky, které namáčíme v rozpuštěné čokoládě a nakonec je ještě obalíme v nasekaných arašídech. Pokud je směs hodně řídká (to záleží na druhu nugety) lze zahustit mletými piškoty. ..
INGREDIENCE: 350 g hladké mouky, 250 g másla, 120 g moučkového cukru, 2 žloutky, 1 sáček vanilinového cukru, vejce na potření, pikantní zavařenina na slepení (nejlépe rybízová), mouka na vál POSTUP PŘÍPRAVY: Z mouky, másla, obou druhů cukru a žloutků vypracujeme vláčné těsto, které necháme odpočinout v chladu. Pak těsto vyválíme na pomoučeném válu na placku, formičkou z ní vykrojíme kolečka a přeložíme je na plech vyložený papírem na pečení. Do poloviny koleček ještě vypíchneme menší formičkou ..
INGREDIENCE: 350g mouky, 260 g másla, 250 g ml. cukru, 120 g oříšku, 50 g kakaa, skořice, hřebiček, ml. cukr na obalování. POSTUP PŘÍPRAVY: Uděláme těsto a necháme asi na 2 h odpočinout. Plníme do formiček a pečeme. Po vyklopení obalujeme v ml. cukru. ..
INGREDIENCE: 2 bílky, 125 g cukru krupice, 1 vanilkový cukr, 170 g kokosové moučky 1 jablko (nastrouhat). POSTUP PŘÍPRAVY: Z bílků vyšleháme tuhý sníh, do kterého postupně zašleháme oba cukry a strouhaná jablka. Vmícháme kokosovou moučku. Lžičkou děláme na plech vyložený pečícím papírem malé hromádky a upečeme při 160 °C. ..
INGREDIENCE: Na dva věnce: 500 g hladké mouky, 90 g másla, 70 g cukru, 3 žloutky, 25 g droždí, 1dl vlažného mléka, 1dl smetany, 30 g jader vlašských ořechů, 30 g opraných rozinek, 1 sáček vanilkového cukru, půl lžičky soli, špetka tlučeného badyánu, 1 vejce na potření, 8 vlašských ořechů (zabalených do alobalu), mouka na vál, tuk na plech, moučkový cukr na posypání. Na ozdobu: 8 adventních svíček. POSTUP PŘÍPRAVY: Připravujeme-li kynuté těsto, vždy dbáme na to, aby všechny suroviny měly pokojo ..
B
BRAMBORY
D
DOBRÁ RADA
DOBRÁ RADA KUCHYNĚ
DOBRÁ RADA KUTILOVÉ
DOBRÁ RADA ZAHRÁDKA
DOBRÁ RADA ZDRAVÍ
DRŮBEŽ
DRŮBEŽ DROBY
DRŮBEŽ HUSA
DRŮBEŽ KACHNA
DRŮBEŽ KROCAN KRŮTA
DRŮBEŽ KUŘE
DRŮBEŽ SLEPICE
G
GULÁŠ
GULÁŠ HOVĚZÍ
GULÁŠ RŮZNÝ
GULÁŠ SKOPOVÝ
GULÁŠ VEPŘOVÝ
GULÁŠ ZVĚŘINOVÝ
H
HOUBY
HOVĚZÍ PŘEDNÍ ZADNÍ
HOVĚZÍ ROŠTĚNKY
HOVĚZÍ RŮZNÉ
HOVĚZÍ SVÍČKOVÁ
HOVĚZÍ VNITŘNOSTI
J
JITRNICE JELITA A PREJT
K
KNEDLÍKY
KNEDLÍKY BRAMBOROVÉ
KNEDLÍKY HOUSKOVÉ
KNEDLÍKY KYNUTÉ
KNEDLÍKY OVOCNÉ
KNEDLÍKY RŮZNÉ
KOŘENÍ
KRÁLÍK
L
LÉČIVÉ ROSTLINY
LUŠTĚNINY
M
MASO HOVĚZÍ
MASO SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
MASO TELECÍ
MASO UZENÉ
MASO VEPŘOVÉ
MOUČNÍKY
MOUČNÍKY DORTY
MOUČNÍKY KYNUTÉ
MOUČNÍKY SLANÉ
MOUČNÍKY TŘENÉ
MOUČNÍKY VÁNOČNÍ CUKROVÍ
N
NÁPOJE
NÁPOJE KOKTEJLY
NÁPOJE LIKÉRY
NÁPOJE POHÁRY
NÁPOJE ŠŤÁVY
O
OD BABIČKY
OMÁČKY
OVOCE
P
POLÉVKA DRŮBEŽÍ
POLÉVKA HOUBOVÁ
POLÉVKA HOVĚZÍ
POLÉVKA RŮZNÁ
POLÉVKA Z VNITŘNOSTÍ
POLÉVKA ZELENINOVÁ
POLÉVKY
POMAZÁNKY
PŘEDKRMY
PŘÍLOHY
R
RECEPTY
RYBY
RYBY CANDÁT
RYBY FILÉ
RYBY KAPR
RYBY LOSOS EXOTICKÉ
RYBY MAKRELA
RYBY PSTRUH
RYBY RŮZNÉ
RYBY ŠTIKÁ
RYBY TRESKA
RYBY ÚHOŘ
RÝŽE
S
SALÁTY
SEKANÁ
SÓJA
SPECIALITY
SPECIALITY DRŮBEŽ
SPECIALITY HOVĚZÍ TELECÍ
SPECIALITY RŮZNÉ
SPECIALITY SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
SPECIALITY VEPŘOVÉ
SPECIALITY VNITŘNOSTI
SPECIALITY ZELENINA
SPECIALITY ZVĚŘINA
STARÉ RECEPY
SÝRY
T
TĚSTOVINY
V
VEPŘOVÉ RŮZNÉ
VEPŘOVÉ SVÍČKOVÁ
VEPŘOVÉ VNITŘNOSTI
VEPŘOVÉ ŽEBRO
VNITŘNOSTI
Z
ZABIJAČKA ASPIKY A HUSPENINY
ZABIJAČKA DOMÁCÍ
ZABIJAČKA GULÁŠ
ZABIJAČKA MASO
ZABIJAČKA OMÁČKA
ZABIJAČKA PAŠTIKY
ZABIJAČKA POLÉVKA
ZABIJAČKA PŘÍLOHY
ZABIJAČKA SÁDLO A ŠKVARKY
ZABIJAČKA TLAČENKY A GALATINY
ZABIJAČKA UZENÉ
ZABIJAČKA UZENINY A KLOBÁSY
ZABIJAČKA VNITŘNOSTÍ
ZAVAŘOVÁNÍ OVOCE
ZAVAŘOVANÍ POVIDLA DŽEM
ZAVAŘOVANÍ ŠŤÁVY SIRUPY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA HOUBY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA NÁLEVY
ZELENINA
ZVĚŘINA