INGREDIENCE: 30 dkg pomletej točenej salámy, chlieb, mlieko, čierne korenie, majorán, soľ, 2 cibule, 4 vajcia, múka, strúhanka. POSTUP PŘÍPRAVY: Chlieb namočíme do mlieka, pridáme salámu, vajcia a koreniny. Vytvarujeme karbonátky, obalíme ich v trojobalu a vypražíme. Podávame so zemiakovou kašou a zeleninovým šalátom. ..
INGREDIENCE: 500 g hovädzieho mäsa, 500 g bravčového stehna alebo pliecka, 500 g jahňacieho alebo teľacieho mäsa, 250 g údenej slaniny (údeného bravčového bôčika), 500 g cibule, 1 lyžičku mletého čierneho korenia, 1 lyžičku sladkej červenej papriky (môže byť časť štipľavej), 1 lyžičku mletých borievok, 1 lyžičku mletého zázvoru (ďumbieru), 2 lyžičky soli, 4 bobkové listy, 3 lyžice horčice, 1,5 dl oleja, 0,5 l červeného vína. POSTUP PŘÍPRAVY: Olej vymiešame s horčicou, koreninami, soľou a na kú ..
INGREDIENCE: 1 balíček mrazeného lístkového cesta, vajíčko, strúhaný syr. POSTUP PŘÍPRAVY: Lístkové cesto rozvaľkáme. Vykrajujeme tyčinky, ktoré natrieme vajíčkom, posypeme syrom (prípadne rascou alebo drvenou sušenou bazalkou) a v rozohriatej rúre upečieme. ..
INGREDIENCE: 2 kuřecí prsa nakrájená na plátky a rozklepaná, syrové brambory nakrájené na tenčí kolečka, 2 zakysané smetany, prolisovaný česnek, grilovací koření. POSTUP PŘÍPRAVY: Do zapékací misky nebo pekáčku vrstvíme kuřecí maso, které potřeme směsí zakysané smetany, česneku a grilovacího koření, opět maso a smetana. Až nahoru naklademe hustě brambory nakrájené na kolečka, posolíme a zalijeme zbytkem smetany. Zapékáme v troubě cca 40 minut. ..
INGREDIENCE: Uvařené brambory, hladká mouka, sůl, sádlo, povidla nebo marmeláda. POSTUP PŘÍPRVY: Nejprve den předem uvaříme brambory asi 1kg. Oloupeme a na jemném struhadle nastrouháme. Na pomoučněný vál dáme strouhané brambory, špetku soli a hladkou mouku. Tu přidáme takové množství, aby se těsto dobře propracovalo a na vále nepřilepovalo. Mouky dáme přiměřené množství, aby placičky nebyly tvrdé. Vypracujeme hladké těsto a dáme stranou. Ukrajujeme malé kousky, cca 3cm x 3cm, ze kterých vyvalu ..
INGREDIENCE: 20 g hovězího masa, 20 g zeleniny (mrkev, petržel, celer, fazolky, květák, hrášek, kedlubna), 20 g brambor, 70 g rajčatového protlaku (neb 1 rajče), , 5 g másla, petrželka. POSTUP PŘÍPRAVY: Maso nakrájíme na malé kostky a vaříme v osolené vodě. Když je skoro měkké, přidáme drobně nakrájenou zeleninu a brambory vaříme doměkka. Do hotové polévky přidáme protlak nebo oloupané pokrájené rajče, čerstvé máslo a sekanou petrželku. ..
POSTUP PŘÍPRAVY: Do většího kastrolu dáme 3 plátky másla a drobně nakrájený plátek lososa. Necháme zpěnit. Přidáme rýži, zamícháme, aby se zamastila. Zalijeme sklenkou vodky, mícháme. Osolíme, přidáme hovězí vývar nebo bujónovou kostku a vodu, postupně po naběračkách, a občas mícháme. Až je rýže uvařená, tj al dente, tj. ne rozvařená, zhasneme, přidáme 2-3 plátky másla, dle chuti trochu pepře a 1/2 sklenky šlehačky, a nebo také trochu falešného kaviáru, případně dle chuti trochu strouhaného parm ..
INGREDIENCE: 1 cibule, 2 stroužky česneku, 125 g oleje, 250 g kuřecích jater, pepř, sůl, špetka muškátového oříšku, bobkový list, špetka tymiánu, lžíce brandy. POSTUP PŘÍPRAVY: Na tuku osmažíme nakrájenou cibuli a česnek do sklovitá. Poté přidáme nasekané kuřecí játra, pepř, sůl, muškát, bobkový list a tymián a pozvolna smažíme, dokud se játra nepropečou. Vše rozmixujeme a postupně zapracujeme zbytek tuku, nakonec přidáme brandy. Naplníme do sklenky, na vrch dáme trochu rozpuštěného másla a ul ..
INGREDIENCE: 1 cibule, 2 stroužky česneku, 125 g oleje, 250 g kuřecích jater, pepř, sůl, špetka muškátového oříšku, bobkový list, špetka tymiánu, lžíce brandy. POSTUP PŘÍPRAVY: Na tuku osmažíme nakrájenou cibuli a česnek do sklovitá. Poté přidáme nasekané kuřecí játra, pepř, sůl, muškát, bobkový list a tymián a pozvolna smažíme, dokud se játra nepropečou. Vše rozmixujeme a postupně zapracujeme zbytek tuku, nakonec přidáme brandy. Naplníme do sklenky, na vrch dáme trochu rozpuštěného másla a ul ..
POSTUP PŘÍPRAVY: V kastrole se rozpálí kus masa, přidá lžička mouky, zamíchá, zalije ne mnoho mlékem a polévkou, přidá do měkkého prolisovaného hrachu, osolí, dobře promíchá a nechá povařit. Mastí se sádlem s cibulkou a podává se k uzenému jazyku, moravským klobásám a uzenému masu s kyselou okurkou nebo nakládanou červenou řepou. ..
B
BRAMBORY
D
DOBRÁ RADA
DOBRÁ RADA KUCHYNĚ
DOBRÁ RADA KUTILOVÉ
DOBRÁ RADA ZAHRÁDKA
DOBRÁ RADA ZDRAVÍ
DRŮBEŽ
DRŮBEŽ DROBY
DRŮBEŽ HUSA
DRŮBEŽ KACHNA
DRŮBEŽ KROCAN KRŮTA
DRŮBEŽ KUŘE
DRŮBEŽ SLEPICE
G
GULÁŠ
GULÁŠ HOVĚZÍ
GULÁŠ RŮZNÝ
GULÁŠ SKOPOVÝ
GULÁŠ VEPŘOVÝ
GULÁŠ ZVĚŘINOVÝ
H
HOUBY
HOVĚZÍ PŘEDNÍ ZADNÍ
HOVĚZÍ ROŠTĚNKY
HOVĚZÍ RŮZNÉ
HOVĚZÍ SVÍČKOVÁ
HOVĚZÍ VNITŘNOSTI
J
JITRNICE JELITA A PREJT
K
KNEDLÍKY
KNEDLÍKY BRAMBOROVÉ
KNEDLÍKY HOUSKOVÉ
KNEDLÍKY KYNUTÉ
KNEDLÍKY OVOCNÉ
KNEDLÍKY RŮZNÉ
KOŘENÍ
KRÁLÍK
L
LÉČIVÉ ROSTLINY
LUŠTĚNINY
M
MASO HOVĚZÍ
MASO SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
MASO TELECÍ
MASO UZENÉ
MASO VEPŘOVÉ
MOUČNÍKY
MOUČNÍKY DORTY
MOUČNÍKY KYNUTÉ
MOUČNÍKY SLANÉ
MOUČNÍKY TŘENÉ
MOUČNÍKY VÁNOČNÍ CUKROVÍ
N
NÁPOJE
NÁPOJE KOKTEJLY
NÁPOJE LIKÉRY
NÁPOJE POHÁRY
NÁPOJE ŠŤÁVY
O
OD BABIČKY
OMÁČKY
OVOCE
P
POLÉVKA DRŮBEŽÍ
POLÉVKA HOUBOVÁ
POLÉVKA HOVĚZÍ
POLÉVKA RŮZNÁ
POLÉVKA Z VNITŘNOSTÍ
POLÉVKA ZELENINOVÁ
POLÉVKY
POMAZÁNKY
PŘEDKRMY
PŘÍLOHY
R
RECEPTY
RYBY
RYBY CANDÁT
RYBY FILÉ
RYBY KAPR
RYBY LOSOS EXOTICKÉ
RYBY MAKRELA
RYBY PSTRUH
RYBY RŮZNÉ
RYBY ŠTIKÁ
RYBY TRESKA
RYBY ÚHOŘ
RÝŽE
S
SALÁTY
SEKANÁ
SÓJA
SPECIALITY
SPECIALITY DRŮBEŽ
SPECIALITY HOVĚZÍ TELECÍ
SPECIALITY RŮZNÉ
SPECIALITY SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
SPECIALITY VEPŘOVÉ
SPECIALITY VNITŘNOSTI
SPECIALITY ZELENINA
SPECIALITY ZVĚŘINA
STARÉ RECEPY
SÝRY
T
TĚSTOVINY
V
VEPŘOVÉ RŮZNÉ
VEPŘOVÉ SVÍČKOVÁ
VEPŘOVÉ VNITŘNOSTI
VEPŘOVÉ ŽEBRO
VNITŘNOSTI
Z
ZABIJAČKA ASPIKY A HUSPENINY
ZABIJAČKA DOMÁCÍ
ZABIJAČKA GULÁŠ
ZABIJAČKA MASO
ZABIJAČKA OMÁČKA
ZABIJAČKA PAŠTIKY
ZABIJAČKA POLÉVKA
ZABIJAČKA PŘÍLOHY
ZABIJAČKA SÁDLO A ŠKVARKY
ZABIJAČKA TLAČENKY A GALATINY
ZABIJAČKA UZENÉ
ZABIJAČKA UZENINY A KLOBÁSY
ZABIJAČKA VNITŘNOSTÍ
ZAVAŘOVÁNÍ OVOCE
ZAVAŘOVANÍ POVIDLA DŽEM
ZAVAŘOVANÍ ŠŤÁVY SIRUPY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA HOUBY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA NÁLEVY
ZELENINA
ZVĚŘINA