INGREDIENCE: 4 bílky, 140g krupicového cukru, 100g moučkového cukru, 120g mletých mandlí, papír na pečení. Krém: 1/4 litru mléka, 1 balíček pudinkového prášku s vanilkovou příchutí, 120g másla, 100g moučkového cukru, instantní káva nebo vanilkový cukr. POSTUP PŘÍPRAVY: Z bílků ušleháme tuhý sníh, přidáme krupicový cukr a ušleháme dohusta. Pak lehce vmícháme moučkový cukr a mandle. Sáčkem se širokou trubičkou nastříkáme pusinky na plech s pečícím papírem. Pečeme ve velmi málo vyhřáté troubě 150 ..
INGREDIENCE: 650 g hl. mouky, 250 g cukr moučka, 250 g ztužený tuk (ceres), 4 vejce, 130g medu (asi 3–4 lžíce), 15 g jedlé sody, koření do perníků (nebo anýz, nove koření, hřebíček skořice vše mleté). POSTUP PŘÍPRAVY: Zaděláme těsto a ihned vykrajujeme různé tvary perníčků. Upečeme ve předně vyhřátě troubě. Ještě horké potřeme rozšlehaným vejcem, nebo vychladlé různě nazdobíme. Perníčky jsou hned měkké. ..
INGREDIENCE: 100g hořké čokolády, 100g bílé čokolády, 1 oříšková nugeta (asi 150g), čokoládové hoblinky na ozdobu. POSTUP PŘÍPRAVY: Necháme dobře vychladit formu na ledové kostky. Pak ji potřeme rozpuštěnou hořkou čokoládou, naplníme nugetou, opět zalijeme rozpuštěnou hořkou nebo bílou čokoládou a necháme vychladit. Po ztuhnutí pralinky opatrně vyklopíme z formy a ozdobíme hoblinkami z bílé a tmavé čokolády. ..
INGREDIENCE: 300g hladké mouky, 200g másla, 70g práškového cukru, 2 žloutky, 80g mletých oříšků, 3 lžíce kakaa. POSTUP PŘÍPRAVY: Do mouky na vále rozsekáme máslo, přidáme cukr, ořechy, kakao, žloutky a zpracujeme těsto. Necháme je chvilku odpočinout, rozválíme na pomoučeném vále a vykrajujeme středně velké hvězdičky. Do poloviny z nich vykrájíme malým kolečkem středy. Přendáme na plech, zvolna upečeme. Po vychladnutí slepujeme pikantní zavařeninou. ..
POSTUP PŘÍPRAVY: Kompotované nebo naložené v rumu višně necháme okapat a osušíme je. Ve vodní lázni rozpustíme bílou a hořkou čokoládu. Každou višni nejdříve namočíme v bílé a pak v hořké čokoládě a po zaschnutí upravíme do malých papírových košíčků. ..
INGREDIENCE: 125 g změklého másla, 100 g moučkového cukru, 1 žloutek, 1 lžička strouhané pomerančové kůry, 150 g polohrubé mouky, 50 g mletých mandli, 1 1/2 lžičky škrobové moučky, 1/2 lžičky kypřícího prášku, 50 ml mléka, 50 g čokolády na vaření. POSTUP PŘÍPRAVY: Máslo s moučkovým cukrem utřeme na hustý krém. Vmícháme žloutek. Smícháme mouku s kypřícím práškem, škrobovou mouč¬kou, pomerančovou kůrou a mletými mandlemi a moučnou směs střídavě s mlékem zapracujeme do máslového krému. Cukrářský ..
INGREDIENCE: 200g cukru moučky, 200g mletých ořechů, 1 bílek. POSTUP PŘÍPRAVY: Vytvoříme hmotu, kterou plníme do cukrem vysypaných formiček. Vyklopíme a přilepujeme máslovým krémem na dětské piškoty. ..
INGREDIENCE: 4 bílky, 300g cukru, 100g ořechů. POSTUP PŘÍPRAVY: Ve šlehači ušleháme bílky se 70g cukru. Pak už jen lehce vmícháme další cukr a sekané oříšky. Pytlíkem děláme na pomaštěný papír hrudky, které dáme do teplé trouby. Pak za chvíli zmírníme přívod tepla a sušíme tak dlouho, až jdou dobře odlepit od papíru. ..
INGREDIENCE: 280g práškového cukru, 2 celé vejce, 280g ořechů, 20g polohrubé mouky, citrónová kůra. Bílková poleva: 2 bílky, 200g mletého cukru, citrónová šťáva. Míchat do zhoustnutí. POSTUP PŘÍPRAVY: Vejce, cukr, citronovou kůru třeme 10 min. Pak přidáme mleté ořechy a mouku. Vypracujeme těsto, vyválíme ho na silný plát, který polijeme citrónovou polevou. Pak nakrájíme tyčinky a klademe je na vymaštěný a vysypaný plech. Pečeme ve středně vyhřáté troubě 20min. ..
INGREDIENCE: 180 g hladké mouky, 70 g výběrové, 60 g cukru + 1 vanilkový, 80 g mletých vlašských ořechů nebo mandlí, 150 g másla, 1 žloutek, špetka soli, 1 lžíce rumu. POSTUP PŘÍPRAVY: Suroviny zpracujeme obvyklým způsobem, z těsta vykrajujeme libovolné tvary, klademe je na suchý plech, potřeme bílkovou polevou a na každý tvar položíme kousek vlašského nebo lískovéh ořechu. Poleva: 1 bílek utřeme se 7 dkg moučkového cukru. Potíráme štětcem, jde to dobře. ..
B
BRAMBORY
D
DOBRÁ RADA
DOBRÁ RADA KUCHYNĚ
DOBRÁ RADA KUTILOVÉ
DOBRÁ RADA ZAHRÁDKA
DOBRÁ RADA ZDRAVÍ
DRŮBEŽ
DRŮBEŽ DROBY
DRŮBEŽ HUSA
DRŮBEŽ KACHNA
DRŮBEŽ KROCAN KRŮTA
DRŮBEŽ KUŘE
DRŮBEŽ SLEPICE
G
GULÁŠ
GULÁŠ HOVĚZÍ
GULÁŠ RŮZNÝ
GULÁŠ SKOPOVÝ
GULÁŠ VEPŘOVÝ
GULÁŠ ZVĚŘINOVÝ
H
HOUBY
HOVĚZÍ PŘEDNÍ ZADNÍ
HOVĚZÍ ROŠTĚNKY
HOVĚZÍ RŮZNÉ
HOVĚZÍ SVÍČKOVÁ
HOVĚZÍ VNITŘNOSTI
J
JITRNICE JELITA A PREJT
K
KNEDLÍKY
KNEDLÍKY BRAMBOROVÉ
KNEDLÍKY HOUSKOVÉ
KNEDLÍKY KYNUTÉ
KNEDLÍKY OVOCNÉ
KNEDLÍKY RŮZNÉ
KOŘENÍ
KRÁLÍK
L
LÉČIVÉ ROSTLINY
LUŠTĚNINY
M
MASO HOVĚZÍ
MASO SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
MASO TELECÍ
MASO UZENÉ
MASO VEPŘOVÉ
MOUČNÍKY
MOUČNÍKY DORTY
MOUČNÍKY KYNUTÉ
MOUČNÍKY SLANÉ
MOUČNÍKY TŘENÉ
MOUČNÍKY VÁNOČNÍ CUKROVÍ
N
NÁPOJE
NÁPOJE KOKTEJLY
NÁPOJE LIKÉRY
NÁPOJE POHÁRY
NÁPOJE ŠŤÁVY
O
OD BABIČKY
OMÁČKY
OVOCE
P
POLÉVKA DRŮBEŽÍ
POLÉVKA HOUBOVÁ
POLÉVKA HOVĚZÍ
POLÉVKA RŮZNÁ
POLÉVKA Z VNITŘNOSTÍ
POLÉVKA ZELENINOVÁ
POLÉVKY
POMAZÁNKY
PŘEDKRMY
PŘÍLOHY
R
RECEPTY
RYBY
RYBY CANDÁT
RYBY FILÉ
RYBY KAPR
RYBY LOSOS EXOTICKÉ
RYBY MAKRELA
RYBY PSTRUH
RYBY RŮZNÉ
RYBY ŠTIKÁ
RYBY TRESKA
RYBY ÚHOŘ
RÝŽE
S
SALÁTY
SEKANÁ
SÓJA
SPECIALITY
SPECIALITY DRŮBEŽ
SPECIALITY HOVĚZÍ TELECÍ
SPECIALITY RŮZNÉ
SPECIALITY SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
SPECIALITY VEPŘOVÉ
SPECIALITY VNITŘNOSTI
SPECIALITY ZELENINA
SPECIALITY ZVĚŘINA
STARÉ RECEPY
SÝRY
T
TĚSTOVINY
V
VEPŘOVÉ RŮZNÉ
VEPŘOVÉ SVÍČKOVÁ
VEPŘOVÉ VNITŘNOSTI
VEPŘOVÉ ŽEBRO
VNITŘNOSTI
Z
ZABIJAČKA ASPIKY A HUSPENINY
ZABIJAČKA DOMÁCÍ
ZABIJAČKA GULÁŠ
ZABIJAČKA MASO
ZABIJAČKA OMÁČKA
ZABIJAČKA PAŠTIKY
ZABIJAČKA POLÉVKA
ZABIJAČKA PŘÍLOHY
ZABIJAČKA SÁDLO A ŠKVARKY
ZABIJAČKA TLAČENKY A GALATINY
ZABIJAČKA UZENÉ
ZABIJAČKA UZENINY A KLOBÁSY
ZABIJAČKA VNITŘNOSTÍ
ZAVAŘOVÁNÍ OVOCE
ZAVAŘOVANÍ POVIDLA DŽEM
ZAVAŘOVANÍ ŠŤÁVY SIRUPY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA HOUBY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA NÁLEVY
ZELENINA
ZVĚŘINA