POSTUP PŘÍPRAVY: Kapra naporcujeme a porce z obou stran na několika místech nařízneme tak, abychom do zářezů mohli vsunout plátky zelené papriky, slaniny a mrkve. Pak nakrájíme brambory na plátky, naklademe je na dno pekáče, na ně položíme osolené porce kapra hřbetem navrch, zalijeme dvěma dl smetany, 100g rozpuštěného másla a posypeme lžící sladké papriky. Dáme do trouby a pečeme do červena, přičemž často podléváme vlastní šťávou. Místo plátků brambor můžeme na dno pekáče navrstvit dušenou rýži ..
POSTUP PŘÍPRAVY: Kapra očistíme, rozporcujeme, osolíme. Každou porci na hřbetě dvakrát nařízneme a do řezů vložíme plátek citrónu s kůrou, ale bez jader. Smažíme na másle asi deset minut. Potom uvaříme dvě vejce na tvrdo, rozstrouháme je, smícháme s usekanou petrželkou a posypeme smaženého kapra. Podáváme nejlépe s pomfrity, nebo s bramborem. ..
POSTUP PŘÍPRAVY: Nejdříve necháme dobře vyhřát troubu. Na kameninovou mísu - nemáte ji tedy na ohnivzdornou misku - také ji nemáte ? Pak tedy na pánvičku položíme porce kapra a celé je pokryjeme slaninou. Mezi porce dáme 2-3 kousky másla, aby se nám maso nepřichytlo, a vložíme pánev do dostatečně vyhřáté trouby. Za 10 minut se podíváme, co se děje. Máslo se rozpustilo hned, slanina se s ním pravě mísí. Jakmile se omastek začne škvařit - anebo ještě lépe právě před tím kamžikem, nalijeme na pánev ..
INGREDIENCE:600g ryby (může být kapr nebo rybí filé),250g rýže, 2 lžíce kari, 5 dl masového vývaru, 2 lžíce sójové omáčky, 2 lžíce oleje, 3 lžíce sherry, 1 lžíce cukru, špetka soli, špetka glutamátu (může být vegeta), 3 cibule, 3 lžíce nesladkého vína nebo saké. POSTUP PŘÍPRAVY. Rýži připravíme obvyklým způsobem. Vykostěné rybí maso rozkrájíme na kousky velké jako jedno sousto, přelijeme směsí bílého vína nebo saké a sherry a necháme asi půl hodiny odležet. Do zahřátého oleje v kastrolu přidáme ..
INGREDIENCE:1 kapr, mouka, vejce na obalení, olej na smažení, 1 hrneček hrášku, 1 hrneček sterilovaných fazolek, 1 mrkev, 1 pórek, 1 cibule, 1 hrneček sójové omáčky,1/2 lžičky cukru,1/2 lžíce octa, kečup, sůl POSTUP PŘÍPRAVY:Kapra očistíme, stáhneme z ..
INGREDIENCE: 250g kapra, 250g štiky, 250g candáta a nebo jiných ryb, 1 lžíce hladké mouky, 100g cibule, trochu mleté papriky, sůl, 5cl smetany, bobkový list, kmín, stroužek česneku, 125g paprikových lusků, 200g rajčat, 50g tuku. POSTUP PŘÍPRAVY: Ryby rozkrojíme tak, abychom na každou porci měli díl od každého druhu. Ryby vložíme do vařící vody se solí, kmínem, třeným česnekem, bobkovým listem, na kolečka krájenou cibulí, zmírníme oheň a necháme velmi pomalu vařit. Když jsou ryby zpola vařené, t ..
INGREDIENCE: 4 porce kapra, sůl, pepř, 1/4 l piva (Plzeň-Budvar),2 lžíce oleje, 1 cibule, citrónová šťáva z 1/2 citrónu, kmín, mletá paprika, 50g másla. POSTUP PŘÍPRAVY: Porce kapra omyjeme, osušíme, osolíme, opepříme, pokapeme pivem a vložíme na hodinu do ledničky proležet. Poté na pánvi osmáhneme na kroužky nakrájenou cibuli, vložíme na ní porce kapra a zobou stran zprudka osmáhneme. Pak přilijeme zbylé pivo, přidáme citrónovou šťávu, kmín, podle chuti mletou papriku a zvolna asi 18 minut dus ..
B
BRAMBORY
D
DOBRÁ RADA
DOBRÁ RADA KUCHYNĚ
DOBRÁ RADA KUTILOVÉ
DOBRÁ RADA ZAHRÁDKA
DOBRÁ RADA ZDRAVÍ
DRŮBEŽ
DRŮBEŽ DROBY
DRŮBEŽ HUSA
DRŮBEŽ KACHNA
DRŮBEŽ KROCAN KRŮTA
DRŮBEŽ KUŘE
DRŮBEŽ SLEPICE
G
GULÁŠ
GULÁŠ HOVĚZÍ
GULÁŠ RŮZNÝ
GULÁŠ SKOPOVÝ
GULÁŠ VEPŘOVÝ
GULÁŠ ZVĚŘINOVÝ
H
HOUBY
HOVĚZÍ PŘEDNÍ ZADNÍ
HOVĚZÍ ROŠTĚNKY
HOVĚZÍ RŮZNÉ
HOVĚZÍ SVÍČKOVÁ
HOVĚZÍ VNITŘNOSTI
J
JITRNICE JELITA A PREJT
K
KNEDLÍKY
KNEDLÍKY BRAMBOROVÉ
KNEDLÍKY HOUSKOVÉ
KNEDLÍKY KYNUTÉ
KNEDLÍKY OVOCNÉ
KNEDLÍKY RŮZNÉ
KOŘENÍ
KRÁLÍK
L
LÉČIVÉ ROSTLINY
LUŠTĚNINY
M
MASO HOVĚZÍ
MASO SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
MASO TELECÍ
MASO UZENÉ
MASO VEPŘOVÉ
MOUČNÍKY
MOUČNÍKY DORTY
MOUČNÍKY KYNUTÉ
MOUČNÍKY SLANÉ
MOUČNÍKY TŘENÉ
MOUČNÍKY VÁNOČNÍ CUKROVÍ
N
NÁPOJE
NÁPOJE KOKTEJLY
NÁPOJE LIKÉRY
NÁPOJE POHÁRY
NÁPOJE ŠŤÁVY
O
OD BABIČKY
OMÁČKY
OVOCE
P
POLÉVKA DRŮBEŽÍ
POLÉVKA HOUBOVÁ
POLÉVKA HOVĚZÍ
POLÉVKA RŮZNÁ
POLÉVKA Z VNITŘNOSTÍ
POLÉVKA ZELENINOVÁ
POLÉVKY
POMAZÁNKY
PŘEDKRMY
PŘÍLOHY
R
RECEPTY
RYBY
RYBY CANDÁT
RYBY FILÉ
RYBY KAPR
RYBY LOSOS EXOTICKÉ
RYBY MAKRELA
RYBY PSTRUH
RYBY RŮZNÉ
RYBY ŠTIKÁ
RYBY TRESKA
RYBY ÚHOŘ
RÝŽE
S
SALÁTY
SEKANÁ
SÓJA
SPECIALITY
SPECIALITY DRŮBEŽ
SPECIALITY HOVĚZÍ TELECÍ
SPECIALITY RŮZNÉ
SPECIALITY SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
SPECIALITY VEPŘOVÉ
SPECIALITY VNITŘNOSTI
SPECIALITY ZELENINA
SPECIALITY ZVĚŘINA
STARÉ RECEPY
SÝRY
T
TĚSTOVINY
V
VEPŘOVÉ RŮZNÉ
VEPŘOVÉ SVÍČKOVÁ
VEPŘOVÉ VNITŘNOSTI
VEPŘOVÉ ŽEBRO
VNITŘNOSTI
Z
ZABIJAČKA ASPIKY A HUSPENINY
ZABIJAČKA DOMÁCÍ
ZABIJAČKA GULÁŠ
ZABIJAČKA MASO
ZABIJAČKA OMÁČKA
ZABIJAČKA PAŠTIKY
ZABIJAČKA POLÉVKA
ZABIJAČKA PŘÍLOHY
ZABIJAČKA SÁDLO A ŠKVARKY
ZABIJAČKA TLAČENKY A GALATINY
ZABIJAČKA UZENÉ
ZABIJAČKA UZENINY A KLOBÁSY
ZABIJAČKA VNITŘNOSTÍ
ZAVAŘOVÁNÍ OVOCE
ZAVAŘOVANÍ POVIDLA DŽEM
ZAVAŘOVANÍ ŠŤÁVY SIRUPY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA HOUBY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA NÁLEVY
ZELENINA
ZVĚŘINA