INGREDIENCE: 750 g brambor, 2 cibule, 60 g sádla, 2 dl kysané smetany, sůl, pepř, mletá sladká paprika. POSTUP PŘÍPRAVY: Oloupané brambory nakrájíme na malé kousky, podlijeme osolenou vodou, přidáme kousek tuku a dusíme doměkka. Na velké pánvi zatím zpěníme kolečka cibule, zaprášíme paprikou a přidáme brambory. Nakonec vše zalijeme smetanou, osolíme a opepříme. ..
INGREDIENCE: 600 g brambor, 4 lžíce oleje nebo 50 g sádla, kmín, pepř, petrželka. POSTUP PŘÍPRAVY: Do rendlíku dáme na horký omastek oloupané na kolečka nakrájené syrové brambory. Osolíme, přidáme kmín i pepř. Pod pokličkou opékáme tak dlouho, až jsou měkké. Občas odškrábneme ode dna. Hotové sypeme pažitkou nebo petrželkou. ..
INGREDIENCE: 250 g brambor, 50 g eidamu nebo ementálu, sůl, 10 g másla, olej na plech.POSTUP PŘÍPRAVY: Uvařené teplé brambory nastrouháme a se strouhaným sýrem a solí rychle vypracujeme těsto. Na zvlhčeném prkénku nebo vále uděláme placičky, které pečeme na olejem vymazaném plechu po obou stranách do růžova. Upečené potřeme máslem a podáváme se špenátem nebo kompotem. ..
INGREDIENCE: 1 kg brambor, sůl, 5 stroužků česneků, 80 g sádla, petrželka, kůže od slaniny. POSTUP PŘÍPRAVY: Brambory omyjeme kartáčkem, osušíme a se slupkou rozkrájíme na plátky. Urovnáme je na plech pomaštěný kůží ze slaniny a pečeme do růžova a do měkka. V kastrolu si rozehřejeme sádlo, přidáme utřený česnek se solí a necháme zpěnit. Poté vsypeme na horké brambory a lehce protřeseme. Při podávání brambory posypeme nasekanou petrželkou. ..
INGREDIENCE: 750g brambor, 250g hub, kousek másla, 2 vejce, 100 až 120 g hladké mouky, sůl, kmín, 2-3 stroužky česneku, ztužený tuk na smažení.POSTUP PŘÍPRAVY: Houby očistíme, nakrájíme na drobné kousky a na másle se solí a kmínem dusíme, až jsou měkké a šťáva vydušená. Oloupané brambory jemně nastrouháme, přidáme houby, vejce, česnek utřený se solí a podle potřeby zahustíme moukou. Naběračkou klademe do rozehřátého tuku a roztíráme na placky. Smažíme po obou stranách dozlatova. K horkým brambor ..
INGREDIENCE: 500 g brambor, 1 vejce, 150 g hrubé mouky, sůl, 4 párky. POSTUP PŘÍPRAVY: Nastrouháme nebo prolisujeme vychladlé vařené brambory, přidáme vejce. a mouku a osolíme. Vypracujeme těsto, které rozválíme na placu. Pak nakrájíme obdélníčky, zabalíme do nich párky a na rozpáleném oleji je smažíme do růžova. Podáváme se zeleninovými saláty nebo s dušeným hráškem nebo špenátem. ..
INGREDIENCE: 1 kg syrových brambor, 150 g hl. mouky, 2 vejce, 150 g kysaného zelí, trochu mléka, sůl, česnek, majoránka, pepř, olej. POSTUP PŘÍPRAVY: Nastrouháme syrové brambory, přidáme sůl, vejce, mléko, moku a prolisovaný česnek, okořeníme a nakonec přidáme pokrájené kysané zelí. Na rozpálenou pánev dáváme lžící hromádky těsta, které až na pánvi roztíráme na placičky a smažíme po obou stranách. Na pánvi musí být dosti vysoká vrstva rozpáleného oleje. ..
INGREDIENCE: 170g hrubé mouky, 100g vařených brambor, 130g škvarků, 2 celá vejce, 5 cl mléka, 20 g droždí, 20 g soli.POSTUP PŘÍPRAVY: Na vále vypracujeme z hrubé mouky, pokrájených vepřových škvarků, nastrouhaných brambor, droždí, mléka a soli tužší těsto, které necháme trochu odpočinout. Z těsta vyválíme silnější plát, ze kterého vypichujeme kulaté placky a na plechu je pečeme po obou stranách. ..
INGREDIENCE: 250 g brambor, 50 g hrubé mouky, 1 1 vejce, na špičku nože kypřicí prášek, 20 g másla, strouhanka, sůl.POSTUP PŘÍPRAVY: Z uvařených, prochladlých, nastrouhaných brambor, mouky, soli, vejce a kypřicího prášku vypracujeme těsto. Navlhčenou lžící vykrajujeme noky, které zaváříme do osolené vody. Uvařené mastíme máslem a posypeme nasucho opraženou strouhankou. Podáváme je se špenátem nebo zeleninovým salátem. Pokrm není vhodný pro žlučníkovou dietu. ..
INGREDIENCE: 800g oloupaných brambor, 1 dl mléka, 200g hl. mouky, česnek, sůl, majoránka, ml. Pepř, 2 vejce, tuk na smažení.POSTUP PŘÍPRAVY: Brambory jemně nastrouháme, necháme chvíli stát, vylouženou tekutinu slijeme, přidáme mléko, mouku, rozetřený česnek, sůl, rozemnutou majoránku, pepř, rozšlehaná vejce a promícháme. Malou naběračkou vkládáme těsto do lívanečníku nebo na pánev s rozehřátým olejem a bramboráčky po obou stranách osmažíme.Náplň 1: 250g kysaného zelí, 100g tučného párku, olej. P ..
B
BRAMBORY
D
DOBRÁ RADA
DOBRÁ RADA KUCHYNĚ
DOBRÁ RADA KUTILOVÉ
DOBRÁ RADA ZAHRÁDKA
DOBRÁ RADA ZDRAVÍ
DRŮBEŽ
DRŮBEŽ DROBY
DRŮBEŽ HUSA
DRŮBEŽ KACHNA
DRŮBEŽ KROCAN KRŮTA
DRŮBEŽ KUŘE
DRŮBEŽ SLEPICE
G
GULÁŠ
GULÁŠ HOVĚZÍ
GULÁŠ RŮZNÝ
GULÁŠ SKOPOVÝ
GULÁŠ VEPŘOVÝ
GULÁŠ ZVĚŘINOVÝ
H
HOUBY
HOVĚZÍ PŘEDNÍ ZADNÍ
HOVĚZÍ ROŠTĚNKY
HOVĚZÍ RŮZNÉ
HOVĚZÍ SVÍČKOVÁ
HOVĚZÍ VNITŘNOSTI
J
JITRNICE JELITA A PREJT
K
KNEDLÍKY
KNEDLÍKY BRAMBOROVÉ
KNEDLÍKY HOUSKOVÉ
KNEDLÍKY KYNUTÉ
KNEDLÍKY OVOCNÉ
KNEDLÍKY RŮZNÉ
KOŘENÍ
KRÁLÍK
L
LÉČIVÉ ROSTLINY
LUŠTĚNINY
M
MASO HOVĚZÍ
MASO SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
MASO TELECÍ
MASO UZENÉ
MASO VEPŘOVÉ
MOUČNÍKY
MOUČNÍKY DORTY
MOUČNÍKY KYNUTÉ
MOUČNÍKY SLANÉ
MOUČNÍKY TŘENÉ
MOUČNÍKY VÁNOČNÍ CUKROVÍ
N
NÁPOJE
NÁPOJE KOKTEJLY
NÁPOJE LIKÉRY
NÁPOJE POHÁRY
NÁPOJE ŠŤÁVY
O
OD BABIČKY
OMÁČKY
OVOCE
P
POLÉVKA DRŮBEŽÍ
POLÉVKA HOUBOVÁ
POLÉVKA HOVĚZÍ
POLÉVKA RŮZNÁ
POLÉVKA Z VNITŘNOSTÍ
POLÉVKA ZELENINOVÁ
POLÉVKY
POMAZÁNKY
PŘEDKRMY
PŘÍLOHY
R
RECEPTY
RYBY
RYBY CANDÁT
RYBY FILÉ
RYBY KAPR
RYBY LOSOS EXOTICKÉ
RYBY MAKRELA
RYBY PSTRUH
RYBY RŮZNÉ
RYBY ŠTIKÁ
RYBY TRESKA
RYBY ÚHOŘ
RÝŽE
S
SALÁTY
SEKANÁ
SÓJA
SPECIALITY
SPECIALITY DRŮBEŽ
SPECIALITY HOVĚZÍ TELECÍ
SPECIALITY RŮZNÉ
SPECIALITY SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
SPECIALITY VEPŘOVÉ
SPECIALITY VNITŘNOSTI
SPECIALITY ZELENINA
SPECIALITY ZVĚŘINA
STARÉ RECEPY
SÝRY
T
TĚSTOVINY
V
VEPŘOVÉ RŮZNÉ
VEPŘOVÉ SVÍČKOVÁ
VEPŘOVÉ VNITŘNOSTI
VEPŘOVÉ ŽEBRO
VNITŘNOSTI
Z
ZABIJAČKA ASPIKY A HUSPENINY
ZABIJAČKA DOMÁCÍ
ZABIJAČKA GULÁŠ
ZABIJAČKA MASO
ZABIJAČKA OMÁČKA
ZABIJAČKA PAŠTIKY
ZABIJAČKA POLÉVKA
ZABIJAČKA PŘÍLOHY
ZABIJAČKA SÁDLO A ŠKVARKY
ZABIJAČKA TLAČENKY A GALATINY
ZABIJAČKA UZENÉ
ZABIJAČKA UZENINY A KLOBÁSY
ZABIJAČKA VNITŘNOSTÍ
ZAVAŘOVÁNÍ OVOCE
ZAVAŘOVANÍ POVIDLA DŽEM
ZAVAŘOVANÍ ŠŤÁVY SIRUPY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA HOUBY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA NÁLEVY
ZELENINA
ZVĚŘINA