INGREDIENCE: 1 menší vařený celer; 200 g salátové okurky, svazek ředkviček, 2 papriky, 2 rajčata, 2 lžíce rozsekané řeřichy, 1 cibule, 1 bílý jogurt, 1 žloutek; 1 lžíce oleje, 1 lžíce estragonového octa, sladká mletá paprika, sůl, pepř, 1 menší hlávkový salát.POSTUP PŘÍPRAVY: Celer a okurky nakrájíme na malé kastičky, ředkvičky na plátky, papriky na menší nudličky, rajčata na drobné kousky. Řeřichu a cibuli rozsekáme nadrobno. Řeřichu můžeme nahradit petrželkou. Potom vše promícháme se zálivkou, ..
INGREDIENCE: 500g vařené červené řepy, 250g točeného salámu, 1 lžíce hořčice, 3 lžíce octa, 6 lžic oleje, 3 šalotky, větší dávka jemně krájené petrželky, sůl, pepř.POSTUP PŘÍPRAVY: Červenou řepu oloupeme a nakrájíme na plátky, salám rovněž. Cibuli oloupeme a nadrobno rozsekáme. Petrželku propláchneme, utěrkou osušíme a jemně nakrájíme. Ze dvou lžic octa, čtyř lžic oleje, soli a pepře upravíme zálivku, zalijeme jí červenou řepu a necháme ji v zálivce 30 minut odležet. Ze zbytku octa, oleje, hořči ..
INGREDIENCE: 500 g bílého drůbežího masa (bez kůže), 3 lžíce bílého vína, 3 lžičky škrobové moučky, 1 bílek, 1 kg pórku (čisté váhy, asi 1 300g váhy hrubé), 6 lžic oleje, 4 lžíce sójové omáčky, 50g cukru, sůl, čerstvě mletý pepř, 50g oříšků kešu, možno nahradit burskými oříšky.POSTUP PŘÍPRAVY: Drůbeží maso nakrájíme na úhledné kousky. Do bílého vína přidáme škrobovou moučku a lehce ušlehaný bílek a do této směsi maso alespoň na půl hodiny vložíme. Mezitím očistíme a dobře opereme pórek. Použijem ..
INGREDIENCE: 200 g mladých výhonků, 2 lžíce sójové omáčky, 2 lžíce vermutu Tesavela, 1 malý stroužek česneku, na špičku nože mleté pálivé papriky, 300g libového vepřového, telecího nebo drůbežího pečeného masa, 200g mrkve, sůl, svazeček pažitky, 4 lžíce oleje, 2 lžíce vinného octa, 1 lžíce jahodového sirupu.POSTUP PŘÍPRAVY: Mladé výhonky opereme dáme okapat. V misce rozmícháme jednu lžíci sójové omáčky vermut, pálivou papriku a rozetřený česnek. Touto marinádou zalijeme na tenké proužky nakrájen ..
INGREDIENCE: 200g mladých výhonků, 200-300g salátové okurky, 1-2 svazečky ředkviček, 1 lžíce citrónové šťávy,2 lžíce vinného octa, mletý pepř, sůl, 5 lžic oleje.POSTUP PŘÍPRAVY: Mladé výhonky opláchneme a dáme okapat. Opláchnutou salátovou okurku nakrájíme na tenké nudličky. Oprané ředkvičky očistíme a nakrájíme na kolečka. Ze dvou lžic vody, citrónové šťávy, octa, soli, mletého pepře a oleje umícháme salátovou zálivku. jednotlivé druhy zeleniny osolíme opepříme, zalijeme zálivkou a salát. nechá ..
INGREDIENCE: 4 čekankové puky, 50g rozinek, 15-20 jader vlašských ořechů.Zálivka: 2 lžíce rostlinného oleje, 1 lžíce vinného octa, 1 lžička hořčice, sůl, pepř.POSTUP PŘÍPRAVY: Rozinky namočíme do šálku s teplou vodou. Čekankové puky opereme pod proudem studené vody. Při čištění vyřízneme spodní klínek (způsobuje hořkost puku). Očištěnou čekanku nakrájíme na proužky a vložíme do salátové mísy. Okapané rozinky spolu s vyloupanými jádry vlašských ořechů nasypeme na čekanku. Připravíme zálivku, kter ..
INGREDIENCE: 2 svazky karotky, 1 malý meruňkový kompot, citrónová šťáva.POSTUP PŘÍPRAVY: 0čištěnou karotku nastrouháme a promícháme s rozkrájenými meruňkami a šťávou z kompotu ochucenou citrónovou šťávou. Salát podáváme vychlazený. ..
INGREDIENCE: 4 svazky ředkviček, několik mladých cibulek, kopr, citrónová šťáva, cukr, 1 biokys, sůl.POSTUP PŘÍPRAVY: Omyté ředkvičky nakrájíme na plátky, přidáme na kolečka nakrájenou cibuli i s natí, osolíme, osladíme, necháme přikryté chvíli odpočinout a potom ochutíme citrónovou šťávou. Nakonec promícháme s biokysem a posypeme nadrobno rozsekaným koprem. Salát na povrchu můžeme ozdobit kouskem vejce uvařeným natvrdo. ..
INGREDIENCE: 200 g mrkve (syrové a nakrájené na drobno), hrníček vody, 1 citrón, 2 lžíce cukru, špetka soli.POSTUP PŘÍPRAVY: Do mixéru dáme vodu s cukrem, citrónem a solí a po částech přihazujme jemně nakrájenou otištěnou mrkev. Mixujeme asi 4 minuty. Čím jemnější je před mixováním mrkev nakrájena či nastrouhána, tím lépe. ..
INGREDIENCE: 2 až 3 mrkve (syrové a nakrájené na drobno), 1 žloutek, šťáva z 1 citrónu, kousek citrónové kůry, podle chuti med.POSTUP PŘÍPRAVY: Žloutky mixujeme několik vteřin s medem, citrónovou šťávou a kůrou. Pak přidáme jemné nakrájenou mrkev. Salát hned podáváme. . ..
B
BRAMBORY
D
DOBRÁ RADA
DOBRÁ RADA KUCHYNĚ
DOBRÁ RADA KUTILOVÉ
DOBRÁ RADA ZAHRÁDKA
DOBRÁ RADA ZDRAVÍ
DRŮBEŽ
DRŮBEŽ DROBY
DRŮBEŽ HUSA
DRŮBEŽ KACHNA
DRŮBEŽ KROCAN KRŮTA
DRŮBEŽ KUŘE
DRŮBEŽ SLEPICE
G
GULÁŠ
GULÁŠ HOVĚZÍ
GULÁŠ RŮZNÝ
GULÁŠ SKOPOVÝ
GULÁŠ VEPŘOVÝ
GULÁŠ ZVĚŘINOVÝ
H
HOUBY
HOVĚZÍ PŘEDNÍ ZADNÍ
HOVĚZÍ ROŠTĚNKY
HOVĚZÍ RŮZNÉ
HOVĚZÍ SVÍČKOVÁ
HOVĚZÍ VNITŘNOSTI
J
JITRNICE JELITA A PREJT
K
KNEDLÍKY
KNEDLÍKY BRAMBOROVÉ
KNEDLÍKY HOUSKOVÉ
KNEDLÍKY KYNUTÉ
KNEDLÍKY OVOCNÉ
KNEDLÍKY RŮZNÉ
KOŘENÍ
KRÁLÍK
L
LÉČIVÉ ROSTLINY
LUŠTĚNINY
M
MASO HOVĚZÍ
MASO SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
MASO TELECÍ
MASO UZENÉ
MASO VEPŘOVÉ
MOUČNÍKY
MOUČNÍKY DORTY
MOUČNÍKY KYNUTÉ
MOUČNÍKY SLANÉ
MOUČNÍKY TŘENÉ
MOUČNÍKY VÁNOČNÍ CUKROVÍ
N
NÁPOJE
NÁPOJE KOKTEJLY
NÁPOJE LIKÉRY
NÁPOJE POHÁRY
NÁPOJE ŠŤÁVY
O
OD BABIČKY
OMÁČKY
OVOCE
P
POLÉVKA DRŮBEŽÍ
POLÉVKA HOUBOVÁ
POLÉVKA HOVĚZÍ
POLÉVKA RŮZNÁ
POLÉVKA Z VNITŘNOSTÍ
POLÉVKA ZELENINOVÁ
POLÉVKY
POMAZÁNKY
PŘEDKRMY
PŘÍLOHY
R
RECEPTY
RYBY
RYBY CANDÁT
RYBY FILÉ
RYBY KAPR
RYBY LOSOS EXOTICKÉ
RYBY MAKRELA
RYBY PSTRUH
RYBY RŮZNÉ
RYBY ŠTIKÁ
RYBY TRESKA
RYBY ÚHOŘ
RÝŽE
S
SALÁTY
SEKANÁ
SÓJA
SPECIALITY
SPECIALITY DRŮBEŽ
SPECIALITY HOVĚZÍ TELECÍ
SPECIALITY RŮZNÉ
SPECIALITY SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
SPECIALITY VEPŘOVÉ
SPECIALITY VNITŘNOSTI
SPECIALITY ZELENINA
SPECIALITY ZVĚŘINA
STARÉ RECEPY
SÝRY
T
TĚSTOVINY
V
VEPŘOVÉ RŮZNÉ
VEPŘOVÉ SVÍČKOVÁ
VEPŘOVÉ VNITŘNOSTI
VEPŘOVÉ ŽEBRO
VNITŘNOSTI
Z
ZABIJAČKA ASPIKY A HUSPENINY
ZABIJAČKA DOMÁCÍ
ZABIJAČKA GULÁŠ
ZABIJAČKA MASO
ZABIJAČKA OMÁČKA
ZABIJAČKA PAŠTIKY
ZABIJAČKA POLÉVKA
ZABIJAČKA PŘÍLOHY
ZABIJAČKA SÁDLO A ŠKVARKY
ZABIJAČKA TLAČENKY A GALATINY
ZABIJAČKA UZENÉ
ZABIJAČKA UZENINY A KLOBÁSY
ZABIJAČKA VNITŘNOSTÍ
ZAVAŘOVÁNÍ OVOCE
ZAVAŘOVANÍ POVIDLA DŽEM
ZAVAŘOVANÍ ŠŤÁVY SIRUPY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA HOUBY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA NÁLEVY
ZELENINA
ZVĚŘINA