INGREDIENCE: 750 g vepřové kýty, 150 g cibule, 100 g naložených okurek, 100 g sterilovaných kapií, 100 g kečupu, 3 feferonky, olej, worcester, sůl, mletý pepř. POSTUP PŘÍPRAVY: Plátky vepřového masa pokrájíme na nudličky, osolíme, opepříme a na rozpáleném oleji osmažíme (orestujeme) skoro do měkka. Přidáme cibuli pokrájenou na kostičky a necháme zesklovatět. Pak vložíme pokrájené okurky a kapie, nadrobno pokrájené feferonky, kečup, několik kapek worcesteru a krátce podusíme (do změknutí masa). ..
INGREDIENCE: 4 kuřecí stehna, nudle, ementál, oregano, trochu másla. POSTUP PŘÍPRAVY: Osolená a opepřená stehna s trochou másla upečeme v troubě do zlatova. Nudle (nebo jiné těstoviny) uvaříme. Hotová stehna se pokryjí každé zvlášť vrstvou nudlí. Posypeme oreganem a bohatě strouhaným sýrem. Dáme zapéct do trouby. ..
Suroviny: 400 g zmrazeného lístkového cesta, 0,5 smotany na šľahanie, 1 vanilkový cukor, 1 stužovač tahačky. Náplň: 1 kg jabĺk, 1 citrón, 0,4 l vody, 150 g kryštálového cukru, 1 vanilkový cukor, 80 g vanilkového pudingu, 1 lyžička škorice. Priprava: Z cesta vyvaľkáme dva obdĺžniky, prenesieme ich na plech, poprepichujeme vidličkou a upečieme. Jeden plát potrieme jablkovou náplňou a necháme vychladnúť. Šľahačku vyšľaháme s vanilkovým cukrom a ztužovačem, natrieme na plnku, prikryjeme druhým plá ..
INGREDIENCE: Česnek, olej, červená kapie, bobkový list, celý pepř, nové koření. POSTUP PŘÍPRAVY: Česnek oloupeme, jednotlivé stroužky naskládáme do malých skleniček, proložíme je proužky papriky, kousky bobkového listu, několika zrnky pepře a nového koření a zalijeme olejem. Uzavřeme víčky a sterilujeme 20 minut při teplotě 85 °C. Používáme k obložení pečeného masa, roštěnek nebo studených pokrmů. ..
POSTUP PŘÍPRAVY: Najemno nakrájíme 1 kg paprik, 1 kg rajčat, 1 kg zelí, 1 kg cibule, 1 kg salátových okurek. Vše smícháme a zalijeme nálevem podle chuti. Potom zavařujeme 15 min.při 85°C. ..
INGREDIENCE: l kg pomerančů, l.citron, 1 l vody, 1 kg cukru. POSTUP PŘÍPRAVY: Pomeranče a citron oloupeme, kůru nahrubo nakrájíme a dužninu nakrájíme na větší kousky. Namočíme zvlášť kůru do vody a zvlášť namočíme dužninu. Druhý den svaříme nejdříve vodu slitou s kůry i s dužiny a po odpaření přidáme cukr. Sváříme ještě s cukrem a naposled přidáme pomerančovou dužninu. Celkem vaříme asi 1 hodinu. Jakmile začne rosolovat, plníme do malých sklenic a povazujeme . ..
INGREDIENCE: 750 mletého masa (směs vepřového a hovězího), sůl, 2 lžičky koření do mletého masa (nebo 1 lžičky pepře, 1 lžičky nového koření 1 lžičky tymiánu, 1 bobkový list rozdrcený a kulička jalovce), 4 stroužky česneku, 1 cibule, 2 vejce, 50 g slaniny, 2 lžíce hladké mouky rozmíchané v troše mléka, 4 lžíce strouhanky. POSTUP PŘÍPRAVY: Mleté maso osolíme, posypeme kořením, vmícháme rozdrcený česnek a na velmi drobno nakrájenou cibuli, přidáme na kostičky nakrájenou slaninu, vyklepneme vejce ..
INGREDIENCE: 100 g ovesných vloček, 1 cibule, 1 kostka droždí, 2 dl mléka, 1 masox, 2 stroužky česneku, majoránka, sůl, tuk. POSTUP PŘÍPRAVY: Do hrnce dáme vařit asi 1,5 1 vody, do ní vložíme kostku masoxu. Na teflonové pánvi zatím nasucho opečeme vločky a opražené je přidáme do vody. Na pánvi rozpustíme trochu tuku a osmahneme na něm nadrobno pokrájenou cibuli. Když je cibule sklovitá, rozdrobíme k ní droždí a necháme ho rozpustit. Ve chvíli, kdy droždí začne vonět, přilijeme trochu mléka, pr ..
POSTUP PÍPRAVY: Asi 8 velkých listů kapusty se spaří a rozloží na prkno. Na sádle se zapění drobně sekaná cibule, do ní se dá asi 120 g přebrané a spařené rýže, promíchá se, podleje jen málo vodou a nechá napolo odusit, aby byla suchá, každé zrno zvlášť. Do vychladlé rýže zamíchá se 250 g mletého vepřového masa, osolí a opepří. Míšenina se položí jako válečky na listy, které sbalí, ováží nití a dají do pekáče na rozpálenou slaninu s kouskem másla. Po všech stranách se v omastku obalí, nechají zč ..
POSTUP PŘÍPRAVY: 1. Horké brambory se oloupají, rozkrájejí na kolečka, posypou jemně sekanou cibulkou, polijí horkou rozvařenou vodou s octem, solí a kouskem másla, dobře promíchají a nechají přikryté uležet. 2. Horké brambory se oloupají, rozkrájejí na koláčky. Polijí se olejem a octem, zředěným horkou vodou, posypou na drobno rozkrájenou cibulkou, osolí, opepří a promíchá. Srovnají se na misku, zdobí se rozkrájenou kyselou okurkou a vejci natvrdo. Místo oleje mohou se mastit rozpuštěnou slanin ..
B
BRAMBORY
D
DOBRÁ RADA
DOBRÁ RADA KUCHYNĚ
DOBRÁ RADA KUTILOVÉ
DOBRÁ RADA ZAHRÁDKA
DOBRÁ RADA ZDRAVÍ
DRŮBEŽ
DRŮBEŽ DROBY
DRŮBEŽ HUSA
DRŮBEŽ KACHNA
DRŮBEŽ KROCAN KRŮTA
DRŮBEŽ KUŘE
DRŮBEŽ SLEPICE
G
GULÁŠ
GULÁŠ HOVĚZÍ
GULÁŠ RŮZNÝ
GULÁŠ SKOPOVÝ
GULÁŠ VEPŘOVÝ
GULÁŠ ZVĚŘINOVÝ
H
HOUBY
HOVĚZÍ PŘEDNÍ ZADNÍ
HOVĚZÍ ROŠTĚNKY
HOVĚZÍ RŮZNÉ
HOVĚZÍ SVÍČKOVÁ
HOVĚZÍ VNITŘNOSTI
J
JITRNICE JELITA A PREJT
K
KNEDLÍKY
KNEDLÍKY BRAMBOROVÉ
KNEDLÍKY HOUSKOVÉ
KNEDLÍKY KYNUTÉ
KNEDLÍKY OVOCNÉ
KNEDLÍKY RŮZNÉ
KOŘENÍ
KRÁLÍK
L
LÉČIVÉ ROSTLINY
LUŠTĚNINY
M
MASO HOVĚZÍ
MASO SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
MASO TELECÍ
MASO UZENÉ
MASO VEPŘOVÉ
MOUČNÍKY
MOUČNÍKY DORTY
MOUČNÍKY KYNUTÉ
MOUČNÍKY SLANÉ
MOUČNÍKY TŘENÉ
MOUČNÍKY VÁNOČNÍ CUKROVÍ
N
NÁPOJE
NÁPOJE KOKTEJLY
NÁPOJE LIKÉRY
NÁPOJE POHÁRY
NÁPOJE ŠŤÁVY
O
OD BABIČKY
OMÁČKY
OVOCE
P
POLÉVKA DRŮBEŽÍ
POLÉVKA HOUBOVÁ
POLÉVKA HOVĚZÍ
POLÉVKA RŮZNÁ
POLÉVKA Z VNITŘNOSTÍ
POLÉVKA ZELENINOVÁ
POLÉVKY
POMAZÁNKY
PŘEDKRMY
PŘÍLOHY
R
RECEPTY
RYBY
RYBY CANDÁT
RYBY FILÉ
RYBY KAPR
RYBY LOSOS EXOTICKÉ
RYBY MAKRELA
RYBY PSTRUH
RYBY RŮZNÉ
RYBY ŠTIKÁ
RYBY TRESKA
RYBY ÚHOŘ
RÝŽE
S
SALÁTY
SEKANÁ
SÓJA
SPECIALITY
SPECIALITY DRŮBEŽ
SPECIALITY HOVĚZÍ TELECÍ
SPECIALITY RŮZNÉ
SPECIALITY SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
SPECIALITY VEPŘOVÉ
SPECIALITY VNITŘNOSTI
SPECIALITY ZELENINA
SPECIALITY ZVĚŘINA
STARÉ RECEPY
SÝRY
T
TĚSTOVINY
V
VEPŘOVÉ RŮZNÉ
VEPŘOVÉ SVÍČKOVÁ
VEPŘOVÉ VNITŘNOSTI
VEPŘOVÉ ŽEBRO
VNITŘNOSTI
Z
ZABIJAČKA ASPIKY A HUSPENINY
ZABIJAČKA DOMÁCÍ
ZABIJAČKA GULÁŠ
ZABIJAČKA MASO
ZABIJAČKA OMÁČKA
ZABIJAČKA PAŠTIKY
ZABIJAČKA POLÉVKA
ZABIJAČKA PŘÍLOHY
ZABIJAČKA SÁDLO A ŠKVARKY
ZABIJAČKA TLAČENKY A GALATINY
ZABIJAČKA UZENÉ
ZABIJAČKA UZENINY A KLOBÁSY
ZABIJAČKA VNITŘNOSTÍ
ZAVAŘOVÁNÍ OVOCE
ZAVAŘOVANÍ POVIDLA DŽEM
ZAVAŘOVANÍ ŠŤÁVY SIRUPY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA HOUBY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA NÁLEVY
ZELENINA
ZVĚŘINA