Recepty na xkuchtik.cz

MOUČNÍKY SLANÉ | BRAMBOROVÉ LANGOŠE

INGREDIENCE: 2 nastrouhané brambory, 300 g hladké mouky, mléko, kvásek. POSTUP PŘÍPRAVY: Všechny suroviny se zpracujeme jako těsto a necháme vykynout. Vytvořené langoše smažíme na tuku. Před podáváním potřeme česnekem nebo kečupem. Možno jíst i natřené džemem. ..

VEPŘOVÉ PLECKO | ZBOJNICKÝ ROŽEŇ

INGREDIENCE: 600 g vepřového masa z krkovice, 300 g vepřových jater, 120 g slaniny, 200 g cibule, 3 lžíce sádla, sůl, pepř, grilovací koření, hladká mouka. POSTUP PŘÍPRAVY: Maso nakrájíme na plátky, naklepeme, lehce opepříme a pokapeme olejem. Uložíme ho do chladna (nejlépe v misce, kterou přikryjeme potravinářskou fólií). Maso necháme odpočinout do druhého dne. Před přípravou si pokrájíme slaninu na plátky, játra na kousky, plátky naloženého masa nakrájíme na odpovídající velikost. Cibuli roz ..

ZELENINA | PLNĚNÉ LILKY SE SÝREM

INGREDIENCE: 4 lilky, 4 stroužky česneku, 2 housky, 4 vejce, trochu mléka, 2 cibule, sůl, 200 g sýra, bylinky (petrželku, nasekané mladé kopřivy, dobromysl), olivový olej. POSTUP PŘÍPRAVY: Lilky omyjeme, rozpůlíme a vydlabeme. Vydlabané půlky i pokrájenou vydlabanou hmotu prosolíme a chvilku necháme ležet, aby lilky pustily vodu. Osušíme a naplníme nádivkou. Nádivka: Na cibulku zpěněnou na olivovém oleji dáme podusit krátce pokrájené drobné kousky vydlabaného lilku. Necháme zchladnout. Nakráje ..

DRŮBEŽ KROCAN KRŮTA | KRŮTÍ ROLKY (Od Dáši)

INGREDIENCE: 1 šalotka, 2 stroužky česneku, 350 g rýže, 125 ml zeleninového vývaru, krůtí řízek (130 g), strouhaný sýr, 2 plátky anglické slaniny, lžíce oleje, 3 lžíce bílého vína, sůl, pepř. POSTUP PŘÍPRAVY: K rýži přidáme nasekanou šalotku a utřený česnek. Zalijeme je vývarem a asi 20 minut dusíme. Na maso položíme plátky slaniny, na ně trochu rýže. Posypeme je sýrem, zavineme a okraje sepneme jehlami nebo párátky. Na oleji osmažíme rolky asi 10 minut, šťávu dolijem vínem, osolíme, opepříme ..

DRŮBEŽ KUŘE | CIKÁNSKÁ KUŘECÍ MŇAMKA

INGREDIENCE: 2 kuřecí prsa nakrájená na plátky a rozklepaná, syrové brambory nakrájené na tenčí kolečka, 2 zakysané smetany, prolisovaný česnek, grilovací koření (rozmícháme v misce). POSTUP PŘÍPRAVY: Do zapékací misky nebo pekáčku vrstvíme kuřecí maso, které potřeme směsí zakysané smetany, česneku a grilovacího koření, opět maso a smetana. Až nahoru naklademe hustě brambory nakrájené na kolečka, posolíme a zalijeme zbytkem smetany. Zapékáme v troubě 30-40 minut. Zkoušela jsme brambory proklád ..

BRAMBORY | BRAMBOPIZZA

INGREDIENCE: 4 středně velké brambory, 1 menší cibule, 1 rajče, 1 menší paprika, 1 kyselá okurka, 1 vejce, strouhaný sýr, provensálské koření, sůl. POSTUP PŘÍPRAVY: Brambory nastrouháme na hrubším struhadle a vymačkáme z nich přebytečnou vodu. Dáme smažit hrubší vrstvu brambor na pánev - posolíme. Převrátíme na druhou stranu - opět posolíme, poklademe salámem, rajčaty, paprikou, nakrájenou kyselou okurkou, cibulí na kolečka a zalijeme rozmíchaným vejcem, přikryjeme poklicí a necháme smažit. Až ..

MOUČNÍKY SLANÉ | LANGOŠE (od Jarinky)

INGREDIENCE: 500 g hladké mouky, 1 celé vejce, 1 sklenka mléka, 50 g droždí, 4 středně velké uvařené a nastrouhané brambory, sůl. POSTUP PŘÍPRAV: Z uvedených surovin zpracujeme těsto, které necháme 1/2 hod. nakynout. Pak z něj tvarujeme placky o velikosti pánve a smažíme na tuku po obou stranách. Podáváme s kečupem a strouhaným sýrem nebo s kečupem a zeleninovou oblohou (sterilovaná řepa, rajčata atd.) ..

SÝRY | SÝROVÁ ROLÁDA II

INGREDIENCE: 400 g strouhaného eidamu, šunka, pomazánkové máslo, 3 tavené sýry, sterilovaná kapie, křen (nebo česnek dle chuti). POSTUP PŘÍPRAVY: Nejprve si vytvoříme směs z pomazánkového másla, tavených sýrů, kapie a křenu. Pak připravíme plát sýra tak, že eidam nastrouháme na kus alobalu a rozložíme pravidelně do tvaru obdélníku, ten i s alobalem dáme na plech a na chvíli do trouby rozehřát, aby se vytvořil jednolitý plát. Ten necháme vychládnout, poklademe na něj šunku a natřeme připravenou ..

STARÉ RECEPY | HOUSKOVÉ KNEDLÍKY (Recept z třicátých let minulého století)

POSTUP PŘÍPRAVY: Dělají se z krupičkové mouky s použitím raději jen žloutků, neboť z bílků těsto tvrdne. Mají-li být zvlášť kypré, zadělávají se sodovkou, minerálkou nebo kyselým mlékem. Hlavně se musí těsto dobře vypracovat, až hází puchýře. Čím více vzduchu do těsta vnikne, tím jsou knedlíky kypřejší. K lehkosti přispívá také houska, kterou se nemá šetřit. Na 500 g mouky se počítají 3-4 housky nakrájené a osmažené na omastku. Zaděláno na knedlíky má být aspoň hodinu před zavařením, aby těsto o ..

POLÉVKA ZELENINOVÁ | KADEŘAVÁ POLÉVKA

INGREDIENCE: 7 listů kadeřávku bez řapíků, 2 l vody, 1 masox, 1 lžička kari, tuk a mouka na jíšku, 250 ml mléka, 1 cibule. POSTUP PŘÍPRAVY: Do vody dáme vařit pokrájený kadeřávek a masox. Vedle na tuku zpěníme cibuli, přidáme mouku a uděláme zlatou jíšku. Po odstavení přidáme kari a zamícháme. Vše přidáme do polévky, zjemníme mlékem. Do polévky je možno přidat opečený chléb. ..

 

 

 

Nejnovější na xkuchtik.cz

 

Kategorie na xkuchtik.cz