INGREDIENCE: 3 lilky, 1 červená paprika, 3 rajčata, 1 cibule, stroužek česneku, půl šálku vařené rýže, Parmezán, pepř, sůl. POSTUP PŘÍPRAVY: Baklažány rozřízneme podélně na půlky a vydlabeme vnitřek, který nakrájíme na kostky a osmahneme na oleji. Zvlášť osmažíme nasekanou cibuli, česnek, oloupaná nakrájená rajčata a rýži. Osolíme, opepříme. Baklažány naplníme směsí, navrch dáme osmahnutý vnitřek baklažánů, rajský protlak, posypeme parmazánem, opepříme a vložíme do trouby na 15 minut. ..
INGREDIENCE: Nakrájené špekáčky nebo kabanos, nakrájená cibule na kolečka, 15 lžic vody, 5 lžic octa, 4 lžíce worcesteru, 4 lžíce oleje, 2 lžíce hořčice, 1 bobkový list, mletý pepř, 2 kuličky nového koření, chilli koření, sůl, 4 lžíce kečupu POSTUP PŘÍPRAVY: Do sklenice narovnáme na kolečka nakrájenou uzeninu, prokládáme na kolečka nakrájenou cibuli. Smícháme 15 lžic vody, 5 lžic octa, 4 lžíce worcesteru, 4 lžíce oleje, 2 lžíce hořčice a přidáme 1 bobkový list, mletý pepř, 2 kuličky nového koř ..
POSTUP PŘÍPRAVY: 3 žloutky se utřou se 3 lžícemi cukru, pak se přidá ¼ l dobrého mléka a mouky tolik, aby bylo těsto řídké jako na kapání, naposled ze 3 bílků sníh a n pánvičce pekou se omelety, které se plní chutně upraveným tvarohem, sbalené se v půli rozkrojí, urovnají na pekáč, podlijí mlékem a dají do trouby vypéci. Pak se urovnají na mísu a posypou vanilkovým cukrem. Někdo má raději těsto bez sněhu jako na palačinky, že omelety jsou tak měkké. Může se k nim podávat marmeláda. ..
POSTUP PŘÍPRAVY: ½ l mléka se dá vařit, osolí, dle chuti osladí, může se přidat i kousek másla a do vařícího se nasype za stálého míchání asi 150 g krupičky, která se míchá, až zhoustne, pak za občasného pomíchání ještě nejméně ¼ hodiny vaří. Je důležité, aby zrna krupičná byla úplně rozvařená. Na míse se sype cukrem se skořicí nebo čokoládou a mastí horkým máslem. Pro děti se mohou v másle rozvařit 2 lžičky medu. ..
POSTUP PÍPRAVY: Asi ½ - ¾ kg vepřového masa umeleme s 1 v mléce máčenou houskou a 2 většími vařenými brambory. Přidá se sůl, sekaná zelená petrželka, osmažená cibulka a 1 vejce. Placaté karbenátky se obalují pouze v mouce a smaží po obou stranách do zlatova. Podávají se salátem. ..
INGREDIENCE: 4 hovězí plátky, 40 g uzeného bůčku, 50g nastrouhaného křenu, 1 cibule, 2 lžíce sádla, 1 lžíce mouky, sůl, pepř. POSTUP PŘÍPRAVY: Hovězí plátky naklepeme, osolíme, opepříme, poklademe plátky uzeného bůčku a posypeme nastrouhaným křenem. Maso stočíme do závitku, upevníme jehlicemi nebo obvážeme nití a opečeme po všech stranách na rozehřátém tuku s osmaženou cibulí. Podlijeme vodou (nebo vínem) a za občasného obracení, přelití a podlití dusíme doměkka. Závitky vyjmeme, odstraníme je ..
INGREDIENCE: 300 g mletého masa (polovina hovězího a polovina vepřového), 80 g cibule, 60 g rostlinného tuku, 2 dl červeného vína, 4 lžíce rajčatového protlaku, 300 g širokých nudlí nebo špaget, 2 dl kysané smetany, 80 g tvrdého sýra, mletá paprika, špetka tymiánu, pepř, sůl. POSTUP PŘÍPRAVY: Drobně rozkrájenou cibuli zpěníme na části tuku, přidáme mleté maso a krátce osmahneme. Potom zalijeme červeným vínem, osolíme, okořeníme, vmícháme rajčatový protlak a podusíme. Těstoviny uvaříme v osolen ..
INGREDIENCE: 800 g sterilovaných fazolových lusků, 60 g slaniny, 30 g másla, 40 g hladké mouky, 1/8 l smetany, petrželka, pepř, sůl. POSTUP PŘÍPRAVY: Fazolky scedíme a necháme okapat. Mezitím nakrájíme na kostičky slaninu, rozškvaříme, přisypeme mouku a upražíme světlou jíšku, kterou zředíme vývarem z fazolek. Rozšleháme a dohladka povaříme. Pak do omáčky vložíme fazolky, osolíme, opepříme, okořeníme posekanou petrželkou a zjemníme smetanou. Prohřejeme a podáváme s brambory. ..
INGREDIENCE: 4 krůtí stehenní řízky, 4 plátky slaniny, 2 nožičky párku, 1 pórek, 1 kyselou okurku, 1 papriku, sůl, pepř, 2 lžíce Rama Classic. POSTUP PŘÍPRAVY: Řízky naklepeme, osolíme a opepříme. Na každý řízek položíme 1 plátek slaniny, 1/2 nožičky párku, plátek pórku, 1/4 kyselé okurky, proužek papriky - zavineme a omotáme nití. Závitky dáme do Ramou vymazané zapékací mísy. Maso průběžně podléváme vodou, aby se vytvořil dostatek šťávy. Podáváme s bramborami nebo houskovým knedlíkem. ..
INGREDIENCE: Bílé papriky ,rajčata ,libové párky nebo točený salám , sýr eidam , anglická slanina. POSTUP PŘÍPRAVY: Papriky seříznu vršek a vydlabu vnitřky , po omytí dám na talíř a dám je na 5 minut do mikrovlnky aby trošku změkly a pak se nemusí dělat tak dlouho.Mezitím si nakrájím na špalíčky salám nebo párky a na špalíky i eidam.Vyndám papriky z mikrovlnky a začnu do nich dávat špalíky eidamu a salámu až jsou úplně vycpané. Naplněné papriky naskládám do pekáčku nebo zapékací misky a překry ..
B
BRAMBORY
D
DOBRÁ RADA
DOBRÁ RADA KUCHYNĚ
DOBRÁ RADA KUTILOVÉ
DOBRÁ RADA ZAHRÁDKA
DOBRÁ RADA ZDRAVÍ
DRŮBEŽ
DRŮBEŽ DROBY
DRŮBEŽ HUSA
DRŮBEŽ KACHNA
DRŮBEŽ KROCAN KRŮTA
DRŮBEŽ KUŘE
DRŮBEŽ SLEPICE
G
GULÁŠ
GULÁŠ HOVĚZÍ
GULÁŠ RŮZNÝ
GULÁŠ SKOPOVÝ
GULÁŠ VEPŘOVÝ
GULÁŠ ZVĚŘINOVÝ
H
HOUBY
HOVĚZÍ PŘEDNÍ ZADNÍ
HOVĚZÍ ROŠTĚNKY
HOVĚZÍ RŮZNÉ
HOVĚZÍ SVÍČKOVÁ
HOVĚZÍ VNITŘNOSTI
J
JITRNICE JELITA A PREJT
K
KNEDLÍKY
KNEDLÍKY BRAMBOROVÉ
KNEDLÍKY HOUSKOVÉ
KNEDLÍKY KYNUTÉ
KNEDLÍKY OVOCNÉ
KNEDLÍKY RŮZNÉ
KOŘENÍ
KRÁLÍK
L
LÉČIVÉ ROSTLINY
LUŠTĚNINY
M
MASO HOVĚZÍ
MASO SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
MASO TELECÍ
MASO UZENÉ
MASO VEPŘOVÉ
MOUČNÍKY
MOUČNÍKY DORTY
MOUČNÍKY KYNUTÉ
MOUČNÍKY SLANÉ
MOUČNÍKY TŘENÉ
MOUČNÍKY VÁNOČNÍ CUKROVÍ
N
NÁPOJE
NÁPOJE KOKTEJLY
NÁPOJE LIKÉRY
NÁPOJE POHÁRY
NÁPOJE ŠŤÁVY
O
OD BABIČKY
OMÁČKY
OVOCE
P
POLÉVKA DRŮBEŽÍ
POLÉVKA HOUBOVÁ
POLÉVKA HOVĚZÍ
POLÉVKA RŮZNÁ
POLÉVKA Z VNITŘNOSTÍ
POLÉVKA ZELENINOVÁ
POLÉVKY
POMAZÁNKY
PŘEDKRMY
PŘÍLOHY
R
RECEPTY
RYBY
RYBY CANDÁT
RYBY FILÉ
RYBY KAPR
RYBY LOSOS EXOTICKÉ
RYBY MAKRELA
RYBY PSTRUH
RYBY RŮZNÉ
RYBY ŠTIKÁ
RYBY TRESKA
RYBY ÚHOŘ
RÝŽE
S
SALÁTY
SEKANÁ
SÓJA
SPECIALITY
SPECIALITY DRŮBEŽ
SPECIALITY HOVĚZÍ TELECÍ
SPECIALITY RŮZNÉ
SPECIALITY SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
SPECIALITY VEPŘOVÉ
SPECIALITY VNITŘNOSTI
SPECIALITY ZELENINA
SPECIALITY ZVĚŘINA
STARÉ RECEPY
SÝRY
T
TĚSTOVINY
V
VEPŘOVÉ RŮZNÉ
VEPŘOVÉ SVÍČKOVÁ
VEPŘOVÉ VNITŘNOSTI
VEPŘOVÉ ŽEBRO
VNITŘNOSTI
Z
ZABIJAČKA ASPIKY A HUSPENINY
ZABIJAČKA DOMÁCÍ
ZABIJAČKA GULÁŠ
ZABIJAČKA MASO
ZABIJAČKA OMÁČKA
ZABIJAČKA PAŠTIKY
ZABIJAČKA POLÉVKA
ZABIJAČKA PŘÍLOHY
ZABIJAČKA SÁDLO A ŠKVARKY
ZABIJAČKA TLAČENKY A GALATINY
ZABIJAČKA UZENÉ
ZABIJAČKA UZENINY A KLOBÁSY
ZABIJAČKA VNITŘNOSTÍ
ZAVAŘOVÁNÍ OVOCE
ZAVAŘOVANÍ POVIDLA DŽEM
ZAVAŘOVANÍ ŠŤÁVY SIRUPY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA HOUBY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA NÁLEVY
ZELENINA
ZVĚŘINA