Recepty na xkuchtik.cz

ZELENINA | PLNĚNÝ LILEK II

INGREDIENCE: 3 lilky, 1 červená paprika, 3 rajčata, 1 cibule, stroužek česneku, půl šálku vařené rýže, Parmezán, pepř, sůl. POSTUP PŘÍPRAVY: Baklažány rozřízneme podélně na půlky a vydlabeme vnitřek, který nakrájíme na kostky a osmahneme na oleji. Zvlášť osmažíme nasekanou cibuli, česnek, oloupaná nakrájená rajčata a rýži. Osolíme, opepříme. Baklažány naplníme směsí, navrch dáme osmahnutý vnitřek baklažánů, rajský protlak, posypeme parmazánem, opepříme a vložíme do trouby na 15 minut. ..

ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA NÁLEVY | PIKANTNÍ UTOPENCI II

INGREDIENCE: Nakrájené špekáčky nebo kabanos, nakrájená cibule na kolečka, 15 lžic vody, 5 lžic octa, 4 lžíce worcesteru, 4 lžíce oleje, 2 lžíce hořčice, 1 bobkový list, mletý pepř, 2 kuličky nového koření, chilli koření, sůl, 4 lžíce kečupu POSTUP PŘÍPRAVY: Do sklenice narovnáme na kolečka nakrájenou uzeninu, prokládáme na kolečka nakrájenou cibuli. Smícháme 15 lžic vody, 5 lžic octa, 4 lžíce worcesteru, 4 lžíce oleje, 2 lžíce hořčice a přidáme 1 bobkový list, mletý pepř, 2 kuličky nového koř ..

STARÉ RECEPY | OMELETY S STVAROHEM (Recept z třicátých let minulého století)

POSTUP PŘÍPRAVY: 3 žloutky se utřou se 3 lžícemi cukru, pak se přidá ¼ l dobrého mléka a mouky tolik, aby bylo těsto řídké jako na kapání, naposled ze 3 bílků sníh a n pánvičce pekou se omelety, které se plní chutně upraveným tvarohem, sbalené se v půli rozkrojí, urovnají na pekáč, podlijí mlékem a dají do trouby vypéci. Pak se urovnají na mísu a posypou vanilkovým cukrem. Někdo má raději těsto bez sněhu jako na palačinky, že omelety jsou tak měkké. Může se k nim podávat marmeláda. ..

STARÉ RECEPY | KRUPIČNÁ KAŠE (Recept z třicátých let minulého století)

POSTUP PŘÍPRAVY: ½ l mléka se dá vařit, osolí, dle chuti osladí, může se přidat i kousek másla a do vařícího se nasype za stálého míchání asi 150 g krupičky, která se míchá, až zhoustne, pak za občasného pomíchání ještě nejméně ¼ hodiny vaří. Je důležité, aby zrna krupičná byla úplně rozvařená. Na míse se sype cukrem se skořicí nebo čokoládou a mastí horkým máslem. Pro děti se mohou v másle rozvařit 2 lžičky medu. ..

STARÉ RECEPY | ÚSPORNÉ KARBANÁTKY (Recept z třicátých let minulého století)

POSTUP PÍPRAVY: Asi ½ - ¾ kg vepřového masa umeleme s 1 v mléce máčenou houskou a 2 většími vařenými brambory. Přidá se sůl, sekaná zelená petrželka, osmažená cibulka a 1 vejce. Placaté karbenátky se obalují pouze v mouce a smaží po obou stranách do zlatova. Podávají se salátem. ..

HOVĚZÍ RŮZNÉ | HOVĚZÍ ZÁVITKY S KŘENEM

INGREDIENCE: 4 hovězí plátky, 40 g uzeného bůčku, 50g nastrouhaného křenu, 1 cibule, 2 lžíce sádla, 1 lžíce mouky, sůl, pepř. POSTUP PŘÍPRAVY: Hovězí plátky naklepeme, osolíme, opepříme, poklademe plátky uzeného bůčku a posypeme nastrouhaným křenem. Maso stočíme do závitku, upevníme jehlicemi nebo obvážeme nití a opečeme po všech stranách na rozehřátém tuku s osmaženou cibulí. Podlijeme vodou (nebo vínem) a za občasného obracení, přelití a podlití dusíme doměkka. Závitky vyjmeme, odstraníme je ..

TĚSTOVINY | LOTRINSKÉ NUDLE SE SÝREM.

INGREDIENCE: 300 g mletého masa (polovina hovězího a polovina vepřového), 80 g cibule, 60 g rostlinného tuku, 2 dl červeného vína, 4 lžíce rajčatového protlaku, 300 g širokých nudlí nebo špaget, 2 dl kysané smetany, 80 g tvrdého sýra, mletá paprika, špetka tymiánu, pepř, sůl. POSTUP PŘÍPRAVY: Drobně rozkrájenou cibuli zpěníme na části tuku, přidáme mleté maso a krátce osmahneme. Potom zalijeme červeným vínem, osolíme, okořeníme, vmícháme rajčatový protlak a podusíme. Těstoviny uvaříme v osolen ..

ZELENINA | DUŠENÉ FAZOLKY NA SMETANÉ

INGREDIENCE: 800 g sterilovaných fazolových lusků, 60 g slaniny, 30 g másla, 40 g hladké mouky, 1/8 l smetany, petrželka, pepř, sůl. POSTUP PŘÍPRAVY: Fazolky scedíme a necháme okapat. Mezitím nakrájíme na kostičky slaninu, rozškvaříme, přisypeme mouku a upražíme světlou jíšku, kterou zředíme vývarem z fazolek. Rozšleháme a dohladka povaříme. Pak do omáčky vložíme fazolky, osolíme, opepříme, okořeníme posekanou petrželkou a zjemníme smetanou. Prohřejeme a podáváme s brambory. ..

DRŮBEŽ KROCAN KRŮTA | BĚLOHORSKÉ KRŮTÍ ZÁVITKY

INGREDIENCE: 4 krůtí stehenní řízky, 4 plátky slaniny, 2 nožičky párku, 1 pórek, 1 kyselou okurku, 1 papriku, sůl, pepř, 2 lžíce Rama Classic. POSTUP PŘÍPRAVY: Řízky naklepeme, osolíme a opepříme. Na každý řízek položíme 1 plátek slaniny, 1/2 nožičky párku, plátek pórku, 1/4 kyselé okurky, proužek papriky - zavineme a omotáme nití. Závitky dáme do Ramou vymazané zapékací mísy. Maso průběžně podléváme vodou, aby se vytvořil dostatek šťávy. Podáváme s bramborami nebo houskovým knedlíkem. ..

ZELENINA | ZAPEČENÉ PAPRIKY SE SÝREM A SALÁMEM

INGREDIENCE: Bílé papriky ,rajčata ,libové párky nebo točený salám , sýr eidam , anglická slanina. POSTUP PŘÍPRAVY: Papriky seříznu vršek a vydlabu vnitřky , po omytí dám na talíř a dám je na 5 minut do mikrovlnky aby trošku změkly a pak se nemusí dělat tak dlouho.Mezitím si nakrájím na špalíčky salám nebo párky a na špalíky i eidam.Vyndám papriky z mikrovlnky a začnu do nich dávat špalíky eidamu a salámu až jsou úplně vycpané. Naplněné papriky naskládám do pekáčku nebo zapékací misky a překry ..

 

 

 

Nejnovější na xkuchtik.cz

 

Kategorie na xkuchtik.cz