INGREDIENCE: Brambory, vejce, polohrubá mouka, česnek, majoránka, uzenina, sůl, pepř, rajčata, paprika, sýr na strouhání, popřípadě třeba kukuřice nebo olivy. POSTUP PŘÍPRAVY: Udělat normální bramborákové těsto, můžete přidat nějakou uzeninu.Vodu s těsta hodně slít. Dát na vymaštěný plech-já dávám pečící papír, nechám péct,až bramborák zezlátne naskládáte na něj na kolečka nakrájené rajčata a papriku a posypete kukuřicí nebo olivami a dáte zapéct, těsně před dopečením posypat nastrouhaným sýre ..
INGREDIENCE: 60 dkg skopové kýty, 5 dkg slaniny, 4 dkg oleje, 1 středně velká cibule, 10 dkg kořeněné zeleniny, 2 sardele, lžička hořčice, 5 lžic rajského protlaku, 2 kávové lžičky hladké mouky, sůl. POSTUP PŘÍPRAVY: Maso omyjeme, na pekáči rozpálíme omastek, osmažíme na něm kořenovou zeleninu a cibuli, vložíme maso a dáme dusit. Při dušení maso potíráme utřenými sardelemi a hořčicí. Když je maso měkké, přidáme do šťávy protlak a mouku rozkvedlanou v trošce studené vody. Dobře povaříme, maso v ..
POSTUP PŘÍPRAVY: Mladý vepřový tenký podbřišek se naklepe, vrchní kůže nařízne se lehce na pruty, aby se pečeně lépe krájela, a spodem rozřízne se otvor na nádivku. Maso se dobře nadije, dobře zašije a položí nasolené kůžičkou nahoru do horkého pekáče. Podleje se vařící vodou, posype kmínem a peče asi 2 hodiny. Upečené se nechá dobře vystydnout, nakrájí na plátky a podává s celerovým nebo bramborovým salátem. Nádivka 1: Rozmíchá se asi 60 g másla s 3 žloutky, přidají se 2 v mléce máčené žemle, s ..
INGREDIENCE: 1 balíček zmrazených kuřecích drůbků, kousek cibule, 2 zrnka pepře, 1 zrnko nového koření, nať libečku a celeru, 50 g mrkve, 40 g celeru, 40 petržele, 30 g másla, 40 hladké mouky, 1,5 dl smetany (12 %), koření kari a masox nebo trochu Vegety kari, 4 lžíce zmrazeného hrášku, sůl, asi 1,5 l vody. POSTUP PŘÍPRAVY: Drůbky zalijeme vodou, přidáme cibuli, pepř, nové koření nať libečku a celeru a sůl a vaříme pod pokličkou asi 3 hodiny. Přidáme mrkev, celer, petržel a vaříme ještě 1 hodi ..
INGREDIENCE: 50 g čerstvých hub, 1 lžička másla, 2 tavené sýry, 1 krémový sýr (žervé), 1 dl mléka, l menší cibule, 1 sladkokyselá okurka, l lžíce hořčice, sůl, pepř. POSTUP PŘÍPRAVY: Očištěné houby nakrájíme na kousky. Na pánvi rozpustíme máslo a přidáme trošku vody. Přisypeme nakrájené houby a dusíme doměkka. V misce utřeme dohladka tavené a krémové sýry spolu s mlékem. Přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a okurku. Dochutíme hořčicí, solí a pepřem. Nakonec vmícháme vychladlé dušené houby a vše ..
INGREDIENCE: 1 bochník chleba (já použila 1/2 Šumavy), máslo (asi tak 125g), 4 stroužky česneku, sůl, pepř, salámek (je jedno jestli měkký nebo suchý), tvrdý sýr, vajíčko, cibule a zelenina podle chuti (já používám rajčat a papriku). POSTUP PŘÍPRAV: Chléb rozdělte na tenké plátky, asi tak 1,5cm, co nejvíc dolů, ale chlebík neproříznout, musí zůstat pohromadě. Na másle orestujte česnek a přidejte sůl, pepř a poté nechte vychladnout. Když máslo s česnekem vychladne, potřete z obou stran všechny ..
INGREDIENCE: 4 kuřecí řízky, 2 vejce, 3 lžíce solamylu, 3 stroužky česneku, 1 lžička pálivé papriky, 1 lžička sladké papriky, 1 lžička majoránky, 1 lžička kari. Těstíčko: 1 ks vejce, 2 lžíce hladké mouky, 2-3 lžíce mléka, sůl. POSTUP PŘÍPRAVY: V hluboké misce smícháme vejce, solamyl, koření a prolisovaný česnek. Řízky naklepeme, osolíme a ponoříme na noc do marinády. Druhý den připravíme těstíčko smícháním vejce, mléka a mouky. Těsto musí být "patlavé". Řízky namočíme do těstíčka a ihned ..
INGREDIENCE: 400 g uvarených cestovín, 1 menšiu konzervu leča, 50 g strúhaného syra, 2 vajcia, 2 dl kyslej smotany, mleté čierne korenie, mletú červenú papriku, 1 lyžicu zeleninovej koreniacej zmesi, maslo, strúhanku. POSTUP PŘÍPRAVY: Zapekaciu misu vytrieme maslom a vysypeme strúhankou. Polovicu uvarených cestovín navrstvíme do misy, na cestoviny dáme vrstvu leča a prikryjeme druhou polovicou cestovín. Vajcia zmiešame so smotanou a zeleninovou koreniacou zmesou. Zalejeme cestoviny a vrch posy ..
POSTUP PŘÍPRAVY: Fazuľu (200 g) uvaríme a vložíme do pripraveného gulášového základu z opraženej cibuľky, hladkej múky, mletej červenej papriky, rasce, mletého čierneho korenia a majoránky. Dolejeme potrebné množstvo vody na polievku, povaríme a na konci varenia pridáme uvarené halušky, pripravené z hrubej múky, vajca, soli, vody a na hrubšie kúsky pokrájanú domácu klobásku. ..
INGREDIENCE: 100 g libovější slaniny z bůčku, 3 lžíce oleje, 1 malá cibule, 1 malá pálivá feferonka, 250 g loupaných rajčat, 375 g špaget nebo makarónů, sůl, 100 g strouhaného parmazánu. POSTUP PŘÍPRAVY: Slaninu nakrájíme na kostičky a v rozehřátém oleji opečeme do zlatohněda, pak vyjmeme odpěňovačkou. Mezitím usekáme jemně cibuli a feferonku a podusíme ve vypečeném oleji. Přidáme pokrájená rajčata, trochu osolíme a ca. 8 minut povaříme. Mezitím uvaříme těstoviny „al dente“. Pak promícháme s r ..
B
BRAMBORY
D
DOBRÁ RADA
DOBRÁ RADA KUCHYNĚ
DOBRÁ RADA KUTILOVÉ
DOBRÁ RADA ZAHRÁDKA
DOBRÁ RADA ZDRAVÍ
DRŮBEŽ
DRŮBEŽ DROBY
DRŮBEŽ HUSA
DRŮBEŽ KACHNA
DRŮBEŽ KROCAN KRŮTA
DRŮBEŽ KUŘE
DRŮBEŽ SLEPICE
G
GULÁŠ
GULÁŠ HOVĚZÍ
GULÁŠ RŮZNÝ
GULÁŠ SKOPOVÝ
GULÁŠ VEPŘOVÝ
GULÁŠ ZVĚŘINOVÝ
H
HOUBY
HOVĚZÍ PŘEDNÍ ZADNÍ
HOVĚZÍ ROŠTĚNKY
HOVĚZÍ RŮZNÉ
HOVĚZÍ SVÍČKOVÁ
HOVĚZÍ VNITŘNOSTI
J
JITRNICE JELITA A PREJT
K
KNEDLÍKY
KNEDLÍKY BRAMBOROVÉ
KNEDLÍKY HOUSKOVÉ
KNEDLÍKY KYNUTÉ
KNEDLÍKY OVOCNÉ
KNEDLÍKY RŮZNÉ
KOŘENÍ
KRÁLÍK
L
LÉČIVÉ ROSTLINY
LUŠTĚNINY
M
MASO HOVĚZÍ
MASO SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
MASO TELECÍ
MASO UZENÉ
MASO VEPŘOVÉ
MOUČNÍKY
MOUČNÍKY DORTY
MOUČNÍKY KYNUTÉ
MOUČNÍKY SLANÉ
MOUČNÍKY TŘENÉ
MOUČNÍKY VÁNOČNÍ CUKROVÍ
N
NÁPOJE
NÁPOJE KOKTEJLY
NÁPOJE LIKÉRY
NÁPOJE POHÁRY
NÁPOJE ŠŤÁVY
O
OD BABIČKY
OMÁČKY
OVOCE
P
POLÉVKA DRŮBEŽÍ
POLÉVKA HOUBOVÁ
POLÉVKA HOVĚZÍ
POLÉVKA RŮZNÁ
POLÉVKA Z VNITŘNOSTÍ
POLÉVKA ZELENINOVÁ
POLÉVKY
POMAZÁNKY
PŘEDKRMY
PŘÍLOHY
R
RECEPTY
RYBY
RYBY CANDÁT
RYBY FILÉ
RYBY KAPR
RYBY LOSOS EXOTICKÉ
RYBY MAKRELA
RYBY PSTRUH
RYBY RŮZNÉ
RYBY ŠTIKÁ
RYBY TRESKA
RYBY ÚHOŘ
RÝŽE
S
SALÁTY
SEKANÁ
SÓJA
SPECIALITY
SPECIALITY DRŮBEŽ
SPECIALITY HOVĚZÍ TELECÍ
SPECIALITY RŮZNÉ
SPECIALITY SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
SPECIALITY VEPŘOVÉ
SPECIALITY VNITŘNOSTI
SPECIALITY ZELENINA
SPECIALITY ZVĚŘINA
STARÉ RECEPY
SÝRY
T
TĚSTOVINY
V
VEPŘOVÉ RŮZNÉ
VEPŘOVÉ SVÍČKOVÁ
VEPŘOVÉ VNITŘNOSTI
VEPŘOVÉ ŽEBRO
VNITŘNOSTI
Z
ZABIJAČKA ASPIKY A HUSPENINY
ZABIJAČKA DOMÁCÍ
ZABIJAČKA GULÁŠ
ZABIJAČKA MASO
ZABIJAČKA OMÁČKA
ZABIJAČKA PAŠTIKY
ZABIJAČKA POLÉVKA
ZABIJAČKA PŘÍLOHY
ZABIJAČKA SÁDLO A ŠKVARKY
ZABIJAČKA TLAČENKY A GALATINY
ZABIJAČKA UZENÉ
ZABIJAČKA UZENINY A KLOBÁSY
ZABIJAČKA VNITŘNOSTÍ
ZAVAŘOVÁNÍ OVOCE
ZAVAŘOVANÍ POVIDLA DŽEM
ZAVAŘOVANÍ ŠŤÁVY SIRUPY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA HOUBY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA NÁLEVY
ZELENINA
ZVĚŘINA