INGREDIENCE. 1/2 l mléka, 4 vejce, 250g mouky, 250g hub, zelená petrželka, 50g strouhanky, pepř, sůl, olej. POSTUP PŘÍPRAVY: Ze 3 vajec a 150g mouky, soli a mléka uděláme těsto, které upečeme na pánvici ve formě palačinek. Houby nakrájíme na kousky, opražíme je na másle, posolíme, okořeníme a přidáme nasekanou zelenou petrželku. Pak jimi naplníme palačinky, které zabalíme, obalíme v mouce, rozšlehaném vejci a strouhance a osmažíme na oleji. Podáváme s tatarskou omáčkou. ..
INGREDIENCE: 80 g slaniny, 1 cibule,300g čerstvých hub, petrželová nať, sůl, mletá sladká paprika, 8 vajec, opečené plátky bílé veky. POSTUP PŘÍPRAVY: Slaninu pokrájíme na tenké plátky a škvaříme, až vyteče tuk. Přidáme drobně pokrájenou cibuli, na kousky pokrájené houby, sekanou petrželku, osolíme, opaprikujeme a přikryté dusíme. Potom rozklepneme vejce, rozšleháme, vlijeme do pánve a dusíme ještě 1-2 minuty. Podáváme poprášené paprikou s opečenými plátky veky. ..
POSTUP PŘÍPRAVY: Nejdříve si připravíme náplň: na tuku zpěníme drobně krájenou cibulku, přidáme umleté maso, lehce je osmažíme a dáme k němu hrst dobře omyté rýže. Nakrájíme nadrobno 1 oloupané rajče, drobně usekáme petrželku, vše smícháme, osolíme a opepříme. Naplníme do odjádřených paprikových lusků, srovnáme papriky do pekáčku a do poloviny zalijeme vařící vodou nebo vývarem z masa. Osolíme a necháme péci do zčervenání paprik. Mezitím si uděláme omáčku: K omáčce potřebujeme jen 3g mouky, 1 ve ..
INGREDIENCE: 500g čerstvých hub, 1 cibule, 1 bobkový list, 5 ks. nového koření, 3 ks. pepře, špetka soli, 2 lžíce hl. mouky, 1 lžíce octa, 1 lžíce rostl. Másla, 2 dl kysané smetany. POSTUP PŘÍPRAVY: Houby očistíme a nakrájíme na silnější plátky. Nasypeme je do misky. Do hrnce dáme rozpustit máslo. Cibuli nakrájíme najemno a zpěníme ji na másle, zalijeme trochou vody. Přidáme houby, okořeníme pepřem bobkovým listem, novým kořením. Zásadně nesolíme v průběhu přípravy hub, ale až na samém konci. V ..
INGREDIENCE: 250 g brambor, 50 g krupice, 200 g jablk, 10 g másla, sůl. POSTUP PŘÍPRAVY: Uvařené brambory nastrouháme, mírně osolíme, smícháme s krupicí a drobně nakrájenými jablky a dáme do máslem vymazané , formy, pokapeme rozpuštěným máslem a upečeme. Hotový posypeme cukrem a podáváme. ..
Přidáme do vody šťávu z půlky citronu. Maso si uchová barvu a ztratí pachuť rybiny ..
POSTUP PŘÍPRAVY: Kachnu takovou, jako bych ji střelil nad rybníkem, si připravím pomocí koření a zeleniny; na slanině si osmahnu 100g kořenové zeleniny a 50 g nakrájené cibule. Když se směs zbarví do zlatohněda; zakapu ji octem s vodou a na to vložím kachnu. Přidám tlučené nové kořen, celý pepř, bobkový list, jalovec, na plátky nakrájená rajčata mohou být i zmrazená -, a mám-li paprikový lusk, tedy i ten, po délce nařezaný. Přiliji 1 dl přírodního červeného vína a dám dusit. Občas podlévám, dusi ..
INGREDIENCE: 700g kuřete, 100g slaniny, 60g másla, 400g brambor, 160g hříbků, 100g uzeného masa, zelená petrželka. POSTUP PŘÍPRAVY: Vykuchané kuře rozdělíme na čtvrtky, osolíme a opečeme na másle se slaninou, nakrájenou na kostičky. Do ohnivzdorné nádoby, kterou jsme vymazali máslem, dáme vrstvu syrových oloupaných brambor, nařezaných na plátky. Na ni položíme porce opečeného masa, na to pak plátky čerstvých hříbků. Potom následuje vrstva na plátky rozřezaného uzeného masa, kterou posypeme seka ..
INGREDIENCE: 4 vejce, 250 g špenátu, 15g tuku, slaná voda. Omáčka: 30g ruku, 30g mouky, 3/8 l mléka, sůl, 50g strouhaného parmazánu, 40g másla. POSTUP PŘÍPRAVY: Špenát vaříme 2 minuty ve slané vodě, potom jej propláchneme studenou vodou a krátce podusíme na tuku. Mezitím si připravíme z tuku, mouky a mléka omáčku, kterou osolíme a okořeníme polovinou nastrouhaného parmazánu. Nyní vymastíme nádobu pro nákypy, naplníme špenátem, který posypeme zbytkem sýra, a opatrně na něj rozklepneme vejce. Omá ..
INGREDIENCE: l balíček (500 g) listového těsta, l balíček dětských piškotů, nastrouhaná jablka, cukr, skořice, vanilkový pudink (uvařený), vejce na potření. POSTUP PŘÍPRAVY: Listové těsto rozválíme, jednu polovinu dáme na plech, poklademe piškoty, nastrouhanými jablky, posypeme cukrem, skořicí a zalijeme uvařeným pudinkem. Na pudink položíme druhou polovinu těsta, potřeme ji rozšlehaným vejcem a v troubě vyhřáté na 200 °C upečeme dozlatova. ..
B
BRAMBORY
D
DOBRÁ RADA
DOBRÁ RADA KUCHYNĚ
DOBRÁ RADA KUTILOVÉ
DOBRÁ RADA ZAHRÁDKA
DOBRÁ RADA ZDRAVÍ
DRŮBEŽ
DRŮBEŽ DROBY
DRŮBEŽ HUSA
DRŮBEŽ KACHNA
DRŮBEŽ KROCAN KRŮTA
DRŮBEŽ KUŘE
DRŮBEŽ SLEPICE
G
GULÁŠ
GULÁŠ HOVĚZÍ
GULÁŠ RŮZNÝ
GULÁŠ SKOPOVÝ
GULÁŠ VEPŘOVÝ
GULÁŠ ZVĚŘINOVÝ
H
HOUBY
HOVĚZÍ PŘEDNÍ ZADNÍ
HOVĚZÍ ROŠTĚNKY
HOVĚZÍ RŮZNÉ
HOVĚZÍ SVÍČKOVÁ
HOVĚZÍ VNITŘNOSTI
J
JITRNICE JELITA A PREJT
K
KNEDLÍKY
KNEDLÍKY BRAMBOROVÉ
KNEDLÍKY HOUSKOVÉ
KNEDLÍKY KYNUTÉ
KNEDLÍKY OVOCNÉ
KNEDLÍKY RŮZNÉ
KOŘENÍ
KRÁLÍK
L
LÉČIVÉ ROSTLINY
LUŠTĚNINY
M
MASO HOVĚZÍ
MASO SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
MASO TELECÍ
MASO UZENÉ
MASO VEPŘOVÉ
MOUČNÍKY
MOUČNÍKY DORTY
MOUČNÍKY KYNUTÉ
MOUČNÍKY SLANÉ
MOUČNÍKY TŘENÉ
MOUČNÍKY VÁNOČNÍ CUKROVÍ
N
NÁPOJE
NÁPOJE KOKTEJLY
NÁPOJE LIKÉRY
NÁPOJE POHÁRY
NÁPOJE ŠŤÁVY
O
OD BABIČKY
OMÁČKY
OVOCE
P
POLÉVKA DRŮBEŽÍ
POLÉVKA HOUBOVÁ
POLÉVKA HOVĚZÍ
POLÉVKA RŮZNÁ
POLÉVKA Z VNITŘNOSTÍ
POLÉVKA ZELENINOVÁ
POLÉVKY
POMAZÁNKY
PŘEDKRMY
PŘÍLOHY
R
RECEPTY
RYBY
RYBY CANDÁT
RYBY FILÉ
RYBY KAPR
RYBY LOSOS EXOTICKÉ
RYBY MAKRELA
RYBY PSTRUH
RYBY RŮZNÉ
RYBY ŠTIKÁ
RYBY TRESKA
RYBY ÚHOŘ
RÝŽE
S
SALÁTY
SEKANÁ
SÓJA
SPECIALITY
SPECIALITY DRŮBEŽ
SPECIALITY HOVĚZÍ TELECÍ
SPECIALITY RŮZNÉ
SPECIALITY SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
SPECIALITY VEPŘOVÉ
SPECIALITY VNITŘNOSTI
SPECIALITY ZELENINA
SPECIALITY ZVĚŘINA
STARÉ RECEPY
SÝRY
T
TĚSTOVINY
V
VEPŘOVÉ RŮZNÉ
VEPŘOVÉ SVÍČKOVÁ
VEPŘOVÉ VNITŘNOSTI
VEPŘOVÉ ŽEBRO
VNITŘNOSTI
Z
ZABIJAČKA ASPIKY A HUSPENINY
ZABIJAČKA DOMÁCÍ
ZABIJAČKA GULÁŠ
ZABIJAČKA MASO
ZABIJAČKA OMÁČKA
ZABIJAČKA PAŠTIKY
ZABIJAČKA POLÉVKA
ZABIJAČKA PŘÍLOHY
ZABIJAČKA SÁDLO A ŠKVARKY
ZABIJAČKA TLAČENKY A GALATINY
ZABIJAČKA UZENÉ
ZABIJAČKA UZENINY A KLOBÁSY
ZABIJAČKA VNITŘNOSTÍ
ZAVAŘOVÁNÍ OVOCE
ZAVAŘOVANÍ POVIDLA DŽEM
ZAVAŘOVANÍ ŠŤÁVY SIRUPY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA HOUBY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA NÁLEVY
ZELENINA
ZVĚŘINA