INGREDIENCE: 300 g brambor, 30 g hrubé mouky nebo dětské krupice, 50 g šunky, 10 g másla, sůl.POSTUP PŘÍPRAVY: Brambory uvaříme v osolené vodě. Scedíme, zasypeme moukou a dobře vymícháme. Na zvlhčeném prkénku děláme placičky, naplníme je kouskem šunky, zabalíme a pečeme po obou stranách na vymazaném plechu v troubě. Upečené potřeme máslem a podáváme se špenátem. ..
INGREDIENCE: 500 g vařených brambor, 150g hrubé mouky, 1 lžíce horkého vepřového sádla, 1 vejce, sůl. NÁDIVKA: 2 lžíce vepřového sádla, 1 středně velká cibule, 50g strouhanky 150g uzeného masa či vařené šunky.POSTUP PŘÍPRAVY: Nejprve zpěníme jemně nakrájenou cibuli na sádle, přisypeme strouhanku a obojí upražíme do zlatova. Uzené nebo vařenou šunkou rozřežeme a umeleme. Do protlačených vařených brambor přidáme mouku, vejce sádlo, osolíme a zpracujeme v hladké těsto. Z toho vyválíme silnější plát ..
INGREDIENCE: (1 porce) 150 g vepřové kýty, 200 g strouhaných brambor, 20 g měkkého salámu, 20 g eidam sýra, 1 vejce, zeleninové lečo, olej na smažení, sůl, česnek, mouka, majoránka, hořčice. POSTUP PŘÍPRAVY: Maso naklepeme, osolíme, opepříme nakrájíme na nudličky, tyto osmáhneme na rozpáleném oleji do zlatova, přidáme zeleninové lečo a chvilku podusíme. Poté připravíme těsto na bramborový placek a usmažíme jej. Na takto připravený bramborák klademe nudličky a tvoříme kapsu. Talíř ozdobíme zeleni ..
INGREDIENCE: 1 kg syrových brambor, šálek mléka, l lžička soli, hrst sekaných škvarků,pepř, mletý zázvor, majoránka, l stroužek česneku, sul, l strouhaná žemle, l lžíce škrobu z odkapaných brambor, tuk na vymazání pekáčku, vařené kysané zelí.POSTUP PŘÍPRAVY: Oloupané brambory nastrouháme a necháme odkapat. Pak je spaříme šálkem vřelého mléka, osolíme, okořeníme zázvorem, majoránkou a pepřem. Vmícháme sekané škvarky, ochutíme česnekem utřeným se solí, přidáme lžíci škrobu a hmotu zahustíme strouh ..
INGREDIENCE: 1 kg oškrábaných brambor, 50g másla, 50g cibule, 100g paprikových lusků, sůl,pažitka.POSTUP PŘÍPRAVY: Oškrábané brambory uvaříme ve slané vodě. scedíme, nahrubo rozmačkáme, přidáme na másle osmaženou nakrájenou cibuli a papriku, sekanou pažitku a vše promícháme. ..
INGREDIENCE: 750 g topinambur, 50 g másla, 50 g tvrdého sýra, ocet, sůl. POSTUP PŘÍPRAVY: Oškrábané topinambury namočíme do okyselené vody. Rozkrájíme je na půlky až čtvrtky a vaříme v osolené vodě 10 až 20 minut. Podáváme se strouhaným sýrem a polité máslem. ..
INGREDIENCE: 500 g brambor, 50 g tvrdého sýra na strouhání, l vejce, 1/4 l mléka, 50 g másla, stroužek česneku, pepř, sůl.POSTUP PŘÍPRAVY: Oloupané syrové brambory nakrouháme na okurkovém struhadle na plátky, propláchneme ve vodě a osušíme v utěrce. Ve větším hrnci rozmícháme mléko s polovinou nastrouhaného sýra a vejcem. Osolíme, opepříme a přidáme plátky brambor. Zapékací mísu nebo pekáč vymastíme máslem, ochuceným rozetřeným stroužkem česneku se špetkou soli, naplníme připravenou směsí brambo ..
INGREDIENCE: 800g uvařených brambor, 350g uzeného masa, 2 cibule, sladká paprika, sůl, pepř, svazek zelené petrželky, 3 vejce, kelímek zakysané smetany, 150g plátkového sýra, olej, rozpuštěné máslo. POSTUP PŘÍPRAVY: Oloupané uvařené a zchladlé brambory nakrájíme na plátky, uzené maso na nudličky. Na oleji osmahneme nakrájenou cibuli, přidáme papriku, brambory, sůl, pepř a promícháme. Zapékací mísu vymažeme máslem, pokryjeme vrstvou brambor, vrstvou masa, posypeme nasekanou petrželkou a zakryjeme ..
INGREDIENCE: 1 kg nepříliš velkých brambor, kůže od slaniny, sůl, 80 g sádla, 4-6 stroužků česneku, petrželka.POSTUP PŘÍPRAVY: Brambory dobře omyjeme kartáčkem, osušíme a neloupané nakrájíme na silnější plátky. Srovnáme na plech pomaštěný kůží od slaniny a pečeme, až jsou růžové a měkké. Potom každý plátek naťukneme střenkou nože, aby na povrchu popraskal. V kastrolu rozehřejeme sádlo, přidáme česnek utřený se solí a necháme zpěnit. Vsypeme horké brambory a protřeseme, aby se dobře omastily a oc ..
INGREDIENCE: 1 kg vařených brambor, 3 lžíce rozsekaných škvarků, 1 vejce, 3 stroužky česneku, špetka majoránky, asi 200 g polohrubé mouky, ztužený tuk na pečení.POSTUP PŘÍPRAVY: Brambory oloupeme, nastrouháme, přidáme rozsekané škvarky česnek utřený se solí rozemnutou majoránku, vejce a tolik mouky aby vzniklo vláčné těsto. Odkrajujeme stejnoměrné kousky a vyvalujeme tenké kulaté placky. Pečeme po obou stranách na vymaštěné pánvi. Zapíjíme mlékem nebo bílou kávou, nebo podáváme se salátem. ..
B
BRAMBORY
D
DOBRÁ RADA
DOBRÁ RADA KUCHYNĚ
DOBRÁ RADA KUTILOVÉ
DOBRÁ RADA ZAHRÁDKA
DOBRÁ RADA ZDRAVÍ
DRŮBEŽ
DRŮBEŽ DROBY
DRŮBEŽ HUSA
DRŮBEŽ KACHNA
DRŮBEŽ KROCAN KRŮTA
DRŮBEŽ KUŘE
DRŮBEŽ SLEPICE
G
GULÁŠ
GULÁŠ HOVĚZÍ
GULÁŠ RŮZNÝ
GULÁŠ SKOPOVÝ
GULÁŠ VEPŘOVÝ
GULÁŠ ZVĚŘINOVÝ
H
HOUBY
HOVĚZÍ PŘEDNÍ ZADNÍ
HOVĚZÍ ROŠTĚNKY
HOVĚZÍ RŮZNÉ
HOVĚZÍ SVÍČKOVÁ
HOVĚZÍ VNITŘNOSTI
J
JITRNICE JELITA A PREJT
K
KNEDLÍKY
KNEDLÍKY BRAMBOROVÉ
KNEDLÍKY HOUSKOVÉ
KNEDLÍKY KYNUTÉ
KNEDLÍKY OVOCNÉ
KNEDLÍKY RŮZNÉ
KOŘENÍ
KRÁLÍK
L
LÉČIVÉ ROSTLINY
LUŠTĚNINY
M
MASO HOVĚZÍ
MASO SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
MASO TELECÍ
MASO UZENÉ
MASO VEPŘOVÉ
MOUČNÍKY
MOUČNÍKY DORTY
MOUČNÍKY KYNUTÉ
MOUČNÍKY SLANÉ
MOUČNÍKY TŘENÉ
MOUČNÍKY VÁNOČNÍ CUKROVÍ
N
NÁPOJE
NÁPOJE KOKTEJLY
NÁPOJE LIKÉRY
NÁPOJE POHÁRY
NÁPOJE ŠŤÁVY
O
OD BABIČKY
OMÁČKY
OVOCE
P
POLÉVKA DRŮBEŽÍ
POLÉVKA HOUBOVÁ
POLÉVKA HOVĚZÍ
POLÉVKA RŮZNÁ
POLÉVKA Z VNITŘNOSTÍ
POLÉVKA ZELENINOVÁ
POLÉVKY
POMAZÁNKY
PŘEDKRMY
PŘÍLOHY
R
RECEPTY
RYBY
RYBY CANDÁT
RYBY FILÉ
RYBY KAPR
RYBY LOSOS EXOTICKÉ
RYBY MAKRELA
RYBY PSTRUH
RYBY RŮZNÉ
RYBY ŠTIKÁ
RYBY TRESKA
RYBY ÚHOŘ
RÝŽE
S
SALÁTY
SEKANÁ
SÓJA
SPECIALITY
SPECIALITY DRŮBEŽ
SPECIALITY HOVĚZÍ TELECÍ
SPECIALITY RŮZNÉ
SPECIALITY SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
SPECIALITY VEPŘOVÉ
SPECIALITY VNITŘNOSTI
SPECIALITY ZELENINA
SPECIALITY ZVĚŘINA
STARÉ RECEPY
SÝRY
T
TĚSTOVINY
V
VEPŘOVÉ RŮZNÉ
VEPŘOVÉ SVÍČKOVÁ
VEPŘOVÉ VNITŘNOSTI
VEPŘOVÉ ŽEBRO
VNITŘNOSTI
Z
ZABIJAČKA ASPIKY A HUSPENINY
ZABIJAČKA DOMÁCÍ
ZABIJAČKA GULÁŠ
ZABIJAČKA MASO
ZABIJAČKA OMÁČKA
ZABIJAČKA PAŠTIKY
ZABIJAČKA POLÉVKA
ZABIJAČKA PŘÍLOHY
ZABIJAČKA SÁDLO A ŠKVARKY
ZABIJAČKA TLAČENKY A GALATINY
ZABIJAČKA UZENÉ
ZABIJAČKA UZENINY A KLOBÁSY
ZABIJAČKA VNITŘNOSTÍ
ZAVAŘOVÁNÍ OVOCE
ZAVAŘOVANÍ POVIDLA DŽEM
ZAVAŘOVANÍ ŠŤÁVY SIRUPY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA HOUBY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA NÁLEVY
ZELENINA
ZVĚŘINA