Recepty na xkuchtik.cz

OMÁČKY | JIŽNÍ OMÁČKA.

POSTUP PŘÍPRAVY: Jižní omáčka se vyrábí v bývalé SSSR a prodává se v obchodech tak asi jako u nás kečup. Je to hustá omáčka a můžeme ji napodobit tím, že do hustého a okořeněného rajčatového protlaku přikapáme podle chuti worcester. ..

OMÁČKY | ITALSKÁ STUDENÁ OMÁČKA.

POSTUP PŘÍPRAVY: Do 150g majonézy vmícháme jemně nasekanou směs citrónové kůry, petrželky, paprikovým lusků (mohou být i mrazené), okurky, cibule a trochu sardelové pasty. Přidáme několik kapek citrónové šťávy, trochu cukru, asi půl lžíce rajčatového protlaku a vše rozmícháme se lžící červeného vína. ..

OMÁČKY | TATARSKÁ OMÁČKA.

POSTUP PŘÍPRAVY: Tatarskou omáčku si připravíme z majonézy, do které vmícháme směs z jemně nasekané citrónové kůry, okurky, kaparů, petrželky, přisladíme, osolíme, přidáme trochu sardelové pasty, přikapáme citrónovou šťávu a rozmícháme s lžící bílého vína. ..

OMÁČKY | SMETANOVÁ OMÁČKA.

POSTUP PŘÍPRAVY: Bledou jíšku zředíme sklenicí vývaru z masa nebo zeleniny, přilijeme kyselou smetanu a povaříme 5 až 10 minut. Osolíme a přidáme kousek čerstvého másla. ..

OMÁČKY | ZADĚLÁVANÁ BÍLÁ OMÁČKA.

POSTUP PŘÍPRAVY: Připravíme si bledou jíšku z 1 lžíce mouky a lžíce másla, zředíme ji procezeným vývarem z vařeného králíka, drůbeže, skopového nebo telecího masa a na mírném ohni povaříme 5 až 10 minut. Pak odstavíme, trochy omáčky odebereme, necháme vychladnout, rozšleháme v ní žloutek, osolíme, přidáme kousek čerstvého másla a vmícháme do ostatní omáčky. ..

OMÁČKY | KAPAROVÁ OMÁČKA.

POSTUP PŘÍPRAVY: Do bledé máslové jíšky rozředěné slepičí polévkou (z kostky) přidáme kapary, nakapeme trochu vinného octa a necháme malou chvíli povařit. ..

OMÁČKY | KŘENOVÁ OMÁČKA.

POSTUP PŘÍPRAVY: Ze lžíce mouky a lžíce tuku uděláme bledou jíšku, zředíme ji sklenicí horkého vývaru z masa, přidáme kyselou smetanu a na mírném ohni povaříme 5 až 10 minut. Pak nastrouháme 2 lžíce křenu, dáme ho na pánvičku s dvěma lžícemi másla a mírně osmažíme. Přilijeme lžíci octa nebo citrónové šťávy, stejné množství vývaru nebo horké vody, přidáme 6 celých pepřů a necháme na ohni odpařit. Do omáčky vmícháme tento křen, necháme jednou přejít varem, osolíme a zjemníme kouskem másla. ..

OMÁČKY | KŘENOVÁ SPECIÁLNÍ OMÁČKA.

POSTUP PŘÍPRAVY: Ve 1/4 1 sladké smetany rozkvedláme 30g hladké mouky. Druhý čtvrtlitr za stálého míchání přivedeme do varu a vlijeme do něho smetanu s moukou; povaříme 5 minut ve vodní lázni nebo za stálého míchání na mírném ohni.Jakmile omáčka zhoustne, přidáme 10g spařených, oloupaných a na nudličky nakrájených mandlí a 20g nastrouhaného křenu. ..

OMÁČKY | KOPROVÁ OMÁČKA.

POSTUP PŘÍPRAVY: Kopr upravujeme vždy jen čerstvý. I když jej dáme do vody, žloutne a ztrácí vůni. Svazek kopru opláchneme, jemně usekáme, zalijeme několika lžícemi octa s vodou a povaříme. V 1/2 l mléka rozkvedláme 2 žloutky, osolíme, přidáme 20g másla, zahříváme, do zahřátého vmícháme 1/2 1 kyselé smetany, v níž jsme rozkvedlali 50g hladké mouky, a za stálého míchání povaříme, až omáčka zhoustne. Přidáme kopr a podle libosti ocet s vodou. ..

OMÁČKY | PAŽITKOVÁ OMÁČKA.

POSTUP PŘÍPRAVY: Rozmícháme lžičku cukru v 1/21 sladké smetany, přidáme 2 žloutky, 30 g hladké mouky, osolíme a necháme zhoustnout ve vodní lázni nebo na mírném plameni za neustálého míchání. Lžičku octa zředíme lžící polévky, v tom povaříme sekanou pažitku a pomalu, za stálého míchání vlijeme do povařené smetany. ..

 

 

 

Nejnovější na xkuchtik.cz

 

Kategorie na xkuchtik.cz