INGREDIENCE: 200 g sýra Eidamu (či jiného, který smíme), 80 g ananasového dia kompotu bez nálevu, 50 g sterilované kapie, 60 g kečupu, 20 g oleje, špetička chilli koření.POSTUP PŘÍPRAVY: Sýr a ananas nakrájíme na menší hranolky nebo kostičky a spojíme s ostatními přísadami, tedy promícháme s nakrájenou kapií, kečupem, olejem, a chilli kořením. Většinou podáváme na listu hlávkového salátu jako lehkou letní večeři, ale můžeme využít i jako slavnostnější předkrm. Uvedené množství surovin upravíme p ..
POSTUP PŘÍPRAVY: Uvařenou červenou řepu nakrájíme na nudličky. Zvlášť svaříme ocet, fenykl a bobkový list. Horké procedíme na řepu, necháme vychladnout a přidáme jemně nastrouhaný křen, drobně usekané vlašské ořechy, olej a sůl. ..
POSTUP PŘÍPRAVY: Uvařený celer nařežeme s větší mrkví a jablkem na nudličky, pokapeme citrónovou šťávou, přidáme vlašské ořechy, pokrájené na čtvrtky, přisolíme a osladíme. Ozdobíme polovičkami ořechových jader. ..
INGREDIENCE: 1 řapíkový celer(400g), 3 středně velká rajčata, 10 oliv, paprikový lusk, 100ml kyselé smetany, bílý pepř, 1 lžíce netučného tvarohu, cukr, 1 lžička citrónové šťávy, 1/2 lžičky nastrouhaného křenu, mletá sladká paprika. POSTUP PŘÍPRAVY: Celer omyjeme, očistíme, případně sloupneme vláknitou pokožku. Rozkrájíme na malé kousky včetně zelených řapíků. Rajčata spaříme, oloupeme, rozpůlíme, zbavíme semínek a rozdělíme na osminky. Olivy rozkrájíme na kolečka. Ostatních přísad připravíme ve ..
INGREDIENCE:1 zelená a 1 červená paprika, 1 karotka, 1/2 salátové okurky, 1 rajče, 1 svazek jarní cibulky, 1 svazek ředkviček Zálivka: 1 svazek pažitky, 1 svazek kopru, 1 stroužek česneku, 3 lžíce vinného octa, 1 lžíce červeného vína, 5 lžic olivového oleje, sůl, pepř POSTUP PŘÍPRAVY: Papriky rozpůlíme a zbavíme semínek. Potom je omyjeme a nakrájíme na proužky. Karotku, okurku oloupeme a nakrájíme na malé kostičky. Rajče omyjeme, rozpůlíme, zbavíme semínek a nakrájíme na kostičky. Omyjeme jarní ..
INGREDIENCE: 500g rybího filé, 2 cibule, 1 velký jogurt, 1 sýr lučina, malá sklenka sterilovaného celeru, 1 citrón, 1 lžíce hořčice, bylinková sůl.POSTUP PŘÍPRAVY: Rybu uvaříme do měkka v osolené vodě spolu s cibulí a šťávou z půlky citrónu. Scedíme, vychladíme a nakrájíme na drobné kousky. Zalijeme bílým jogurtem s majonézou, lžíci hořčice s nadrobno usekanou čerstvou cibulkou. Sterilovaný celer scedíme, necháme okapat a pak jemně vmícháme do salátu. Dochutíme bylinkovou solí, citrónovou šťávou ..
INGREDIENCE: 8 zelených paprik, 6 tvrdších rajčat, 2 cibule, 1 menší čerstvá okurka, sůl, mletý pepř, 2 lžíce octa, 4 lžíce oleje, 80g balkánského sýra a pažitkaPOSTUP PŘÍPRAVY: Papriky zbavíme semen a nakrájíme na kostičky, které dáme do salátové mísy. K tomu přidáme sloupnutá a na kostičky nakrájená rajčata, na drobné kostičky nakrájenou cibuli, oloupanou a na hrubo nakrouhanou okurku, salátovou směs osolíme, opepříme, ochutíme octem a olejem a dobře promícháme. Posypeme nastrouhaným sýrem. ..
INGREDIENCE: 4 zelené dužnaté papriky, 1 salátová okurka, 1 větší cibule, 3 stroužky česneku, 2 vrchovaté lžíce zelených natí(petrželka, pažitka, kopr), sůl a 1 bílý jogurt.POSTUP PŘÍPRAVY: Papriky zbavíme stopek a semen nakrájíme na jemné nudličky, dáme do mísy, přidáme oloupanou, nastrouhanou okurku, na kostičky nakrájenou cibuli, česnek, utřený se solí, jemně nasekané zelené natě a dobře promícháme. Nakonec do salátu vmícháme rozšlehaný jogurt a salát podle chuti osolíme. Dobře vychlazený sal ..
INGREDIENCE: 400 g filé z mořské štiky, 250 g čerstvé okurky, 1 citron, 1 hlávkový salát, 1 lžíce hořčice, 1 lžíce nasekaného pórku, 1 lžíce olivového oleje, 1 lžička koření na ryby POSTUP PŘÍPRAVY: Maso ochutíme kořením na ryby, mírně podlijeme asi 1 dl vody a necháme zvolna vařit asi 10 minut. Na talíři připravíme krájený salát s ostatní zeleninou, pokapeme citronem, olejem a vložíme plátky ryby. Ze zbytku vývaru připravíme pikantní zálivku přimícháním hořčice, oleje, citornu, podle chuti přis ..
INGREDIENCE: 2 mrkve, 1 pórek, doma vypěstovaná řeřicha asi 6 lžic nebo 1 hlávkový salát, 250g kysané 18% krémovité smetany, 1 lžíce medu, šťáva z jedné poloviny citrónu, sůl mletý pepř.POSTUP PŘÍPRAVY: Mrkev a pórek omyjeme a oboje nakrájíme na tenká kolečka. Řeřichu na sítku opláchneme a necháme okapat. Oloupanou, jemně nakrájenou řeřichu přidáme do misky k mrkvi a pórku, promícháme. Do kysané smetany přidáme med, citrónovou šťávu, podle chuti osolíme a opepříme. Zálivkou přelijeme zeleninu. ..
B
BRAMBORY
D
DOBRÁ RADA
DOBRÁ RADA KUCHYNĚ
DOBRÁ RADA KUTILOVÉ
DOBRÁ RADA ZAHRÁDKA
DOBRÁ RADA ZDRAVÍ
DRŮBEŽ
DRŮBEŽ DROBY
DRŮBEŽ HUSA
DRŮBEŽ KACHNA
DRŮBEŽ KROCAN KRŮTA
DRŮBEŽ KUŘE
DRŮBEŽ SLEPICE
G
GULÁŠ
GULÁŠ HOVĚZÍ
GULÁŠ RŮZNÝ
GULÁŠ SKOPOVÝ
GULÁŠ VEPŘOVÝ
GULÁŠ ZVĚŘINOVÝ
H
HOUBY
HOVĚZÍ PŘEDNÍ ZADNÍ
HOVĚZÍ ROŠTĚNKY
HOVĚZÍ RŮZNÉ
HOVĚZÍ SVÍČKOVÁ
HOVĚZÍ VNITŘNOSTI
J
JITRNICE JELITA A PREJT
K
KNEDLÍKY
KNEDLÍKY BRAMBOROVÉ
KNEDLÍKY HOUSKOVÉ
KNEDLÍKY KYNUTÉ
KNEDLÍKY OVOCNÉ
KNEDLÍKY RŮZNÉ
KOŘENÍ
KRÁLÍK
L
LÉČIVÉ ROSTLINY
LUŠTĚNINY
M
MASO HOVĚZÍ
MASO SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
MASO TELECÍ
MASO UZENÉ
MASO VEPŘOVÉ
MOUČNÍKY
MOUČNÍKY DORTY
MOUČNÍKY KYNUTÉ
MOUČNÍKY SLANÉ
MOUČNÍKY TŘENÉ
MOUČNÍKY VÁNOČNÍ CUKROVÍ
N
NÁPOJE
NÁPOJE KOKTEJLY
NÁPOJE LIKÉRY
NÁPOJE POHÁRY
NÁPOJE ŠŤÁVY
O
OD BABIČKY
OMÁČKY
OVOCE
P
POLÉVKA DRŮBEŽÍ
POLÉVKA HOUBOVÁ
POLÉVKA HOVĚZÍ
POLÉVKA RŮZNÁ
POLÉVKA Z VNITŘNOSTÍ
POLÉVKA ZELENINOVÁ
POLÉVKY
POMAZÁNKY
PŘEDKRMY
PŘÍLOHY
R
RECEPTY
RYBY
RYBY CANDÁT
RYBY FILÉ
RYBY KAPR
RYBY LOSOS EXOTICKÉ
RYBY MAKRELA
RYBY PSTRUH
RYBY RŮZNÉ
RYBY ŠTIKÁ
RYBY TRESKA
RYBY ÚHOŘ
RÝŽE
S
SALÁTY
SEKANÁ
SÓJA
SPECIALITY
SPECIALITY DRŮBEŽ
SPECIALITY HOVĚZÍ TELECÍ
SPECIALITY RŮZNÉ
SPECIALITY SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
SPECIALITY VEPŘOVÉ
SPECIALITY VNITŘNOSTI
SPECIALITY ZELENINA
SPECIALITY ZVĚŘINA
STARÉ RECEPY
SÝRY
T
TĚSTOVINY
V
VEPŘOVÉ RŮZNÉ
VEPŘOVÉ SVÍČKOVÁ
VEPŘOVÉ VNITŘNOSTI
VEPŘOVÉ ŽEBRO
VNITŘNOSTI
Z
ZABIJAČKA ASPIKY A HUSPENINY
ZABIJAČKA DOMÁCÍ
ZABIJAČKA GULÁŠ
ZABIJAČKA MASO
ZABIJAČKA OMÁČKA
ZABIJAČKA PAŠTIKY
ZABIJAČKA POLÉVKA
ZABIJAČKA PŘÍLOHY
ZABIJAČKA SÁDLO A ŠKVARKY
ZABIJAČKA TLAČENKY A GALATINY
ZABIJAČKA UZENÉ
ZABIJAČKA UZENINY A KLOBÁSY
ZABIJAČKA VNITŘNOSTÍ
ZAVAŘOVÁNÍ OVOCE
ZAVAŘOVANÍ POVIDLA DŽEM
ZAVAŘOVANÍ ŠŤÁVY SIRUPY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA HOUBY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA NÁLEVY
ZELENINA
ZVĚŘINA