POSTUP PŘÍPRAVY: 1. Hříbky drobně nakrájené dusí se na másle s rozkrájenou zeleninou a přidá se lžíce mouky. Když vše zežloutlo, naleje se to vody, dle potřeby osolí a nechá povařit. K polévce podává se na kostky rozkrájená osmažená houska. 2. Hříbky se pokrájejí a dají na čerstvé máslo, osolí, nechají vysmáhnout, poté podlejí lžičkou vody a dusí za podlévání dle potřeby doměkka. Z kostí a kořenové zeleniny uvaří se plévka, zasmaží hnědou jíškou a zavaří se do ní hustší kapání nebo rýže. Hříbky, ..
POSTUP PŘÍPRAVY: Očištěné a vykuchané ryby se dobře omyjí, ostrým nožem se po obou stranách udělá po několika šikmých zářezech, ryby se dobře osolí, posypou kmínem a dle chuti paprikou, uloží řídce na suchý plech a pekou v troubě z počátku zvolna, aby voda, kterou pustí, se vypařila, pak prudčeji. Stupeň upečení je dle libosti, někdo je má rád hodně vypečené, až chrupají, někdo zase měkčí. Vždy jsou výborné. ..
POSTUP PÍPRAVY: 500 g hovězího a 500 g vepřového masa se umele, osolí, přidá se trochu pepře, jemně sekané osmažené cibulky, 2 máčené vymačkané housky, 1 vejce, 50 g drobně nakrájené slaniny, něco rozetřeného česneku, vše se dobře promíchá, dle potřeby přidá strouhaná houska, utvoří se karbenátky, obalí v housce nebo jak řízky v troj obalu a v rozpáleném omastku se usmaží. K nim bramborová kaše, brambory se zeleninou nebo kompotem. ..
POSTUP PŘÍPRAVY: Očištěné a omyté plíce, z nichž byl vyříznut chřtán, uvaří ve slané vodě s několika zrnky pepře a kořenovou zeleninou. Měkké se vyndají, nakrájejí na nudličky, polévka se zasmaží světlou jíškou, okyselí citronovou šťávou, přecedí, maso do omáčky vloží a nechá povařit. Může se přidat i trochu kyselé smetany. K tomu knedlík, brambory nebo chléb. ..
INGREDIENCE: 4 vejce, 200 g pískového cukru, 250 g polohrubé mouky, 3 lžíce oleje, 5 lžic horké vody, l lžička prášku do pečiva, tuk a mouka na formu. Náplň: 250 g krystalového cukru, 8 lžic vody, 1/4 l mléka, 3 lžíce škrobové moučky nebo pudinku, l vanilkový cukr, 200 g másla nebo Hery. Poleva: 150 g mouč. cukru, l lžíce horké vody, l lžička rumu. POSTUP PŘÍPRAVY: Celá vejce Ušleháme s cukrem, přidáme olej, vodu a ušleháme dohusta. Pak vmícháme mouku s práškem do pečiva, těsto vlijeme do vyma ..
INGREDIENCE: 1 konzerva tuňáka v oleji, 1 salátová okurka (skleníková), 50 g vypeckovaných oliv, 2 zelené papriky, sůl, zálivka ze 3 lžic olivového oleje a l lžíce vinného octa. POSTUP PŘÍPRAVY: Tuňáka vyklopíme z konzervy do mísy, přidáme na kostičky nakrájenou okurku (pokud je velmi mladá, nemusíme ji loupat), přidáme olivy, na nudličky nakrájené papriky, osolíme, zalijeme zálivkou a podáváme vychlazené. ..
INGREDIENCE: 50 g taveného sýra, 50 g majolky nebo bílého jogurtu, 50 g kečupu, 2 stroužky česneku, sůl. POSTUP PŘÍPRAVY: Do misky dáme nejdříve sýr a roztíráme ho s postupně přidávanou majolkou nebo jogurtem. Teprve když je hotová hladká kasička, vmícháme kečup, prolisovaný česnek a sůl podle chuti. S úspěchem je možno použít mixér. ..
INGREDIENCE: 200 g rýže, sůl, 2-3 pórky, 3 lžíce oleje, I00 g solených arašídů, kari koření, mletý zázvor, kečup a tvrdý sýr na ozdobení. POSTUP PŘÍPRAVY: Propláchnutou rýži solíme, zalijeme odměřeným množstvím vody a uvaříme doměkka. Mezitím očištěny pórek nakrájíme na kolečka a na oleji necháme zesklovatět. Vmícháme arašídy, koření a osmahneme. Do tohoto základu lehce vmícháme vařenou rýži. Naběračkou namočenou v horké vodě tvarujeme na talíře kopečky rýže, které zdobíme kečupem a posypeme n ..
POSTUP PŘÍPRAVY: Na kastrole se v rozpuštěném másle osmaží na mnoho nakrájené kořenové zeleniny a cibule, vloží na to rozkrájené kuře a osolí, podleje polévkou a dusí do měkka. Poté se vyndá do jiného kastrolu, šťáva se zasmaží světlou jíškou, procedí na maso, přidají se na másle osmažené hříbky, vařený květák na dílky rozebraný, trochu sekané zelené petrželky a několik lžic sladké smetany, rozkvedlané se žloutkem. Nechá se jen přejít varem a maso i s omáčkou se dá na hlubší mísu, obloží houskov ..
POSTUP PŘÍPRAVY: 1. 500 g hovězího, 500 g vepřového se umele zároveň s malou cibulí a 3 stroužky česneku. Nakonec se proženou strojkem 2 žemle vymačkané, ve vodě máčené. Asi 70 g rozkrájené slaniny se uškvaří a nechá na ní osmažit ½ drobně krájené cibule, přidá se to k masu zároveň s 2 vejci, osolí, opepří, dle chuti může se přidat citronová kůra, majoránka, dle potřeby strouhané housky, dobře se to promíchá a na prkénku vodou navlhčeném upraví se podlouhlá šiška, dá se na pekáč na kousek r ..
B
BRAMBORY
D
DOBRÁ RADA
DOBRÁ RADA KUCHYNĚ
DOBRÁ RADA KUTILOVÉ
DOBRÁ RADA ZAHRÁDKA
DOBRÁ RADA ZDRAVÍ
DRŮBEŽ
DRŮBEŽ DROBY
DRŮBEŽ HUSA
DRŮBEŽ KACHNA
DRŮBEŽ KROCAN KRŮTA
DRŮBEŽ KUŘE
DRŮBEŽ SLEPICE
G
GULÁŠ
GULÁŠ HOVĚZÍ
GULÁŠ RŮZNÝ
GULÁŠ SKOPOVÝ
GULÁŠ VEPŘOVÝ
GULÁŠ ZVĚŘINOVÝ
H
HOUBY
HOVĚZÍ PŘEDNÍ ZADNÍ
HOVĚZÍ ROŠTĚNKY
HOVĚZÍ RŮZNÉ
HOVĚZÍ SVÍČKOVÁ
HOVĚZÍ VNITŘNOSTI
J
JITRNICE JELITA A PREJT
K
KNEDLÍKY
KNEDLÍKY BRAMBOROVÉ
KNEDLÍKY HOUSKOVÉ
KNEDLÍKY KYNUTÉ
KNEDLÍKY OVOCNÉ
KNEDLÍKY RŮZNÉ
KOŘENÍ
KRÁLÍK
L
LÉČIVÉ ROSTLINY
LUŠTĚNINY
M
MASO HOVĚZÍ
MASO SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
MASO TELECÍ
MASO UZENÉ
MASO VEPŘOVÉ
MOUČNÍKY
MOUČNÍKY DORTY
MOUČNÍKY KYNUTÉ
MOUČNÍKY SLANÉ
MOUČNÍKY TŘENÉ
MOUČNÍKY VÁNOČNÍ CUKROVÍ
N
NÁPOJE
NÁPOJE KOKTEJLY
NÁPOJE LIKÉRY
NÁPOJE POHÁRY
NÁPOJE ŠŤÁVY
O
OD BABIČKY
OMÁČKY
OVOCE
P
POLÉVKA DRŮBEŽÍ
POLÉVKA HOUBOVÁ
POLÉVKA HOVĚZÍ
POLÉVKA RŮZNÁ
POLÉVKA Z VNITŘNOSTÍ
POLÉVKA ZELENINOVÁ
POLÉVKY
POMAZÁNKY
PŘEDKRMY
PŘÍLOHY
R
RECEPTY
RYBY
RYBY CANDÁT
RYBY FILÉ
RYBY KAPR
RYBY LOSOS EXOTICKÉ
RYBY MAKRELA
RYBY PSTRUH
RYBY RŮZNÉ
RYBY ŠTIKÁ
RYBY TRESKA
RYBY ÚHOŘ
RÝŽE
S
SALÁTY
SEKANÁ
SÓJA
SPECIALITY
SPECIALITY DRŮBEŽ
SPECIALITY HOVĚZÍ TELECÍ
SPECIALITY RŮZNÉ
SPECIALITY SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
SPECIALITY VEPŘOVÉ
SPECIALITY VNITŘNOSTI
SPECIALITY ZELENINA
SPECIALITY ZVĚŘINA
STARÉ RECEPY
SÝRY
T
TĚSTOVINY
V
VEPŘOVÉ RŮZNÉ
VEPŘOVÉ SVÍČKOVÁ
VEPŘOVÉ VNITŘNOSTI
VEPŘOVÉ ŽEBRO
VNITŘNOSTI
Z
ZABIJAČKA ASPIKY A HUSPENINY
ZABIJAČKA DOMÁCÍ
ZABIJAČKA GULÁŠ
ZABIJAČKA MASO
ZABIJAČKA OMÁČKA
ZABIJAČKA PAŠTIKY
ZABIJAČKA POLÉVKA
ZABIJAČKA PŘÍLOHY
ZABIJAČKA SÁDLO A ŠKVARKY
ZABIJAČKA TLAČENKY A GALATINY
ZABIJAČKA UZENÉ
ZABIJAČKA UZENINY A KLOBÁSY
ZABIJAČKA VNITŘNOSTÍ
ZAVAŘOVÁNÍ OVOCE
ZAVAŘOVANÍ POVIDLA DŽEM
ZAVAŘOVANÍ ŠŤÁVY SIRUPY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA HOUBY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA NÁLEVY
ZELENINA
ZVĚŘINA