Recepty na xkuchtik.cz

HOVĚZÍ ROŠTĚNKY | ROŠTĚNKY S PŘEKVAPENÍM

INGREDIENCE: 4 plátky roštěnky (asi 600 g), sůl, Vegeta speciál, l50 g sýra Hermelín, 3 lžíce oleje, 4 lžíce pikantního kečupu, 2 lžíce pikantní hořčice, trochu sladké smetany. POSTUP PŘÍPRAVY: Plátky masa naklepeme, okraje nařízneme, osolíme, posypeme špetkou Vegety, na polovinu roštěnky poklademe plátky Hermelínu, přehneme, okraje sklepneme nebo sepneme párátkem a na horkém oleji opečeme ze všech stran. Podlijeme vodou nebo vývarem a podusíme doměkka. Měkké maso vyjmeme, do výpeku přidáme ke ..

RYBY CANDÁT | CANDÁT S JEMNOU PETRŽELKOVOU OMÁČKOU

INGREDIENCE: 4 porce ryby, 1/2 svazku petrželky, 2 lžíce oleje, sůl omáčka: 4 žloutky, l lžíce másla, citrónová šťáva, sůl. POSTUP PŘÍPRAVY: Očištěné porce candáta dáme do vařící vody, přidáme pokrájenou petrželku a Zakapeme olejem. Rybí maso uvaříme doměkka. Mezitím v kastrůlku na mírném ohni šleháme až do zhoustnutí 4 žloutky s máslem a citrónovou šťávou. Pak omáčku zředíme vývarem z candáta a podle chuti dosolíme. Porce ryby urovnáme na talíře a přelijeme. Podáváme s krajíčky bílé veky. ..

MOUČNÍKY SLANÉ | ĎÁBELSKÁ PIZZA

INGREDIENCE: 300 g mletého vepřového masa, 50 g slaniny, 150 g sýra (eidam), 50 ml piva (vína), 200 g kečupu, 2 cibule, 3 stroužky česneku, 2 feferonky, paprika, oregano, tuk na vymazání plechu, mleté pepř, sůl. POSTUP PŘÍPRAV: Připravíme si těsto. Slaninu nakrájíme na malé kostičky. Cibuli oloupeme, feferonky umyjeme a oboje nadrobno nakrájíme. Spolu se slaninou dáme na pánev a za stálého míchání dozlatova upražíme. Přidáme maso a prudko ho opražíme. Směs podlijeme pivem a po chvíli přidáme 3 ..

SEKANÁ | KULIČKY Z MLETÉHO MASA PO ORIENTÁLSKU

INGREDIENCE: 600 g hovězího a skopového masa, 1 žemle, 4 stroužky česneku, sůl, 1 lžička drceného kmínu a koriandru, koření chilli, tuk na opečení, 1 cibule, 1 lžíce koření kari, 1 kelímek zakysané smetany, 1 lžíce polohrubé mouky, sůl, cukr. POSTUP PŘÍPRAVY: Maso očistíme, opláchneme a nakrájíme na kousky. Žemli rozlámeme a zalijeme vodou. Pak maso jemně umeleme s namočenou žemlí, kterou jsme vymačkali a promícháme s prolisovaným česnekem a kořením. Masovou hmotu rozdělíme na stejné kousky, k ..

POLÉVKA Z VNITŘNOSTÍ | POLÉVKA S JÁTÁTROVÝMI NOČKY

INGREDIENCE: 3 l vývaru z vepřového masa a drobů (ze zabijačky), 300 g vepřových jater, 3 žemle, 1 cibule, hladká mouka, strouhanka, 1 vejce, sůl, mletý pepř, třený česnek, drcený kmín, majoránka. POSTUP PŘÍPRAVY: Vepřová játra a žemle, které zvlhčíme studeným zabijačkovým vývarem, jemně umeleme. Přidáme celé vejce, podle potřeby mírně zahustíme strouhankou a hladkou moukou v poměru 1:1. Dochutíme kořením a solí a dobře promícháme. Lžičkou tvoříme malé nočky, které zaválíme v osolené vaří ..

MOUČNÍKY TŘENÉ | OBRÁCENÝ KOLÁČ II

INGREDIENCE: Sklenice zavařených meruněk, několik čerstvých nebo zavařených višní, 120 g rostlinného tuku, 3 vejce, 180 g polohrubé mouky, 140 g cukru, lžička prášku do pečiva. POSTUP PŘÍPRAVY: Šťávu ze zavařených meruněk slijeme a meruňky necháme na sítu okapat. Pak šťávu svaříme asi na polovinu. Menší dortovou formu silně vymastíme máslem a vlijeme do ní zchladlou hustou šťávu. Do ní rozložíme půlky meruněk tak, aby bylo pokryté dno. Žloutky, změkly tuk a cukr ušleháme do pěny, přidáme mouku ..

HOUBY | DUŠENÉ HOUBY PO ANGLICKÉM ZPŮSOBU

INGREDIENCE: 800 g hub, 2 lžíce másla, 100 g tlustého od šunky, trochu hovězího vývaru (nebo vodu s masoxem), lžíci hladké mouky, sklenku sherry a smetany, 1/2 citronu, bílý pepř, sul, kari koření. POSTUP PŘÍPRAVY: Houby nakrájíme na čtvrtky. V pánvi rozpustíme máslo, přidáme kousky pokrájené tlusté šunky, cibuli, houby a dusíme podlité vývarem. Přidáme kuličku uhnětenou z másla a mouky a houby tak zahustíme. Vmícháme sherry, citrónovou štávu a smetanu, okořeníme a přidáme usekanou petrželku. ..

MOUČNÍKY SLANÉ | HOUBOVÝ DORT

INGREDIENCE: 450 g listového těsta, 750 g čerstvých hub (mohou být i žampiony), 150 g šunky, l svazek mladých cibulek, 4 stroužky česneku, l vejce, 30 g másla, tymián, bobkový list, pepř, sůl. POSTUP PŘÍPRAVY: Tři čtvrtiny těsta rozložíme na dno dortové formy (zvedneme okraje). Očištěné houby a šunku pokrájíme. Na tuku osmahneme na kolečka nakrájenou cibuli, přidáme prolisovaný česnek, houby, osolíme, okořeníme a dusíme asi 10 minut. Těsně před dokončením přidáme vejce a tymián, promícháme. To ..

ZELENINA | ZAPÉKANÉ FAZOLKY SE SÝREM

INGREDIENCE: 800 g sterilovaných fazolových lusků, 2 lžíce másla, 2 lžíce hladké mouky, 4 žloutky, 100 g tvrdého sýra na strouhání, pepř, sůl, petrželka, vývar. POSTUP PŘÍPRAVY: Fazolky scedíme, nasypeme do hrnce, podlijeme trochou vývaru a krátce podusíme. Podle chuti osolíme a opepříme. Mezitím z másla a mouky připravíme světlou jíšku, zalijeme ji studeným vývarem a povaříme. Omáčku vlijeme k vysmahlým fazolkám, přidáme petrželku a polovinu nastrouhaného sýra. Směs vložíme do zapékací mísy, ..

MOUČNÍKY TŘENÉ | JAHODOVÝ MOUČNÍK

INGREDIENCE: 280 g hladké mouky, 120 g másla, l dl studené mléka, 2 lžíce cukru, 500 g menších jahod. Krém: 1/2 l mléka, 2 vanilkové cukru, 2 lžíce polohrubé mouky, l lžíce másla, 3 žloutky. POSTUP PŘÍPRAVY: Mouku, změklé máslo, cukr a mléko zpracujeme na vále, podsypeme moukou a vypracujeme hladké těsto. Přikryjeme ho sáčkem, aby neosychalo a dáme na 30 minut do chladna odpočinout. Pak ho rozdělíme na polovinu, vyválíme kruhy, vložíme je do vymaštěné a moukou vysypané dortové formy, propíchám ..

 

 

 

Nejnovější na xkuchtik.cz

 

Kategorie na xkuchtik.cz