INGREDIENCE: 300g hladké mouky, 200g rostlinného tuku, 100g moučkového cukru, 2 žloutky, pikantní zavařenina, čokoládová poleva. POSTUP PŘÍPRAVY: V míse zpracujeme těsto a necháme odležet. Z odpočinutého těsta vyválíme plát silný 3mm a vykrajujeme formičkou různé tvary. Sušenky pečeme ve vyhřáté troubě dorůžova. Nakonec spojíme tvary k sobě zavařeninou a zdobíme čokoládovou polevou. Můžeme je ale jen pocukrovat. ..
INGREDIENCE: ¼ litru šlehačky, 160g kandovaného ovoce, 160g ořechů, 160g cukru, ½ sáčku vanilkového cukru, 20g hladké mouky. POSTUP PŘÍPRAVY: Šlehačku, cukr, vanilkový cukr a mouku svaříme za stálého míchání. Odstavíme a přisypeme oříšky a ovoce (vše nasekané na malé kousky). Připravíme si vymazaný a moukou posypaný plech. Na něm lžičkou děláme hromádky či placičky a zvolna pečeme. Po vychladnutí nezapomeneme, zespoda potřít čokoládovou polevou. ..
INGREDIENCE: 20 větších sušených švestek, 20 mandlí, 1/8 litru suchého bílého vína, 2 vejce, 100g hladké mouky, ½ lžičky oleje, ceres soft na smažení, 2 lžíce cukru krupice, 2 lžíce strouhané čokolády. POSTUP PŘÍPRAVY: Omyté švestky na pařáku napaříme, ze změklých vyjmeme pecky a nahradíme spařenými oloupanými mandlemi. Z vína, žloutků, oleje a mouky umícháme hladké těstíčko, necháme půl hod. odpočinout a těsně před smažením do něj lehce vmícháme tuhý sníh z bílků. Osušené švestky máčíme ..
INGREDIENCE: 210g másla, 270g hrubé mouky, 100g ořechů, 160g mletého cukru, 30g kakaa, trochu mleté skořice, citronovou kůru, hřebíček, 1žloutek. POSTUP PŘÍPRAVY: Z uvedených ingrediencí vytvoříme hmotu. Vytvořenou hmotu plníme do formiček a dáme péct. Po vyklepnutí obalujeme v mletém cukru. ..
INGREDIENCE: 250g smetany na šlehání, 250g hladké mouky, 250g ztuženého tuku, práškový a vanilkový cukr na posypání. POSTUP PŘÍPRAVY: Ze smetany, hladké mouky a tuku vypracujeme těsto, které necháme asi hodinu v chladničce odpočinout. Na pomoučeném válu vyválíme plát asi půl cm silný a vykrajujeme formičkou srdíčka. Pečeme v předehřáté troubě při 200°C dožluta. Po upečení ještě horké obalujeme v cukru s vanilkovým cukrem nebo různě zdobíme. ..
INGREDIENCE: 800g hladké mouky, 500g másla, 350g práškového cukru, 2 žloutky, 1 celé vejce, 1 vanilkový cukr. POSTUP PŘÍPRAVY: Na vále vypracujeme těsto, necháme odležet, rozválíme na placku a formičkami vypichujeme kolečka. Na jeden plech dáváme plná kolečka a na druhý kolečka s vykrojeným středem. Pečeme v mírné troubě. Upečená a vychladlá kolečka slepíme k sobě marmeládou, vždy jedno plné a jedno s otvorem. ..
INGREDIENCE: Těsto: 200g másla, 100g moučkového cukru, 1 vejce, 300g hladké mouky, citrónová kůra, 1 vyškrábaný vanilkový lusk. Náplň: marmeláda, trocha rumu, piškoty, bílá čokoláda na polevu, potravinářská barva. POSTUP PŘÍPRAVY: Na válu vypracujeme obvyklým způsobem těsto, necháme asi 3 hodiny odpočinout v chladu, rozválíme na placku a vypichujeme formičkou komety. Pečeme při 180°C. Marmeládu rozředíme trochou vody, přidáme drobečky z piškotů a ochutíme rumem. Touto směsí slepujeme vždy dvě ..
INGREDIENCE: 280g práškového cukru, 2 celé vejce, 280g ořechů, 20g polohrubé mouky, citrónová kůra. Bílková poleva: 2 bílky, 200g mletého cukru, citrónová šťáva. Míchat do zhoustnutí. POSTUP PŘÍPRAVY: Vejce, cukr, citronovou kůru třeme 10 min. Pak přidáme mleté ořechy a mouku. Vypracujeme těsto, vyválíme ho na silný plát, který polijeme citrónovou polevou. Pak nakrájíme tyčinky a klademe je na vymaštěný a vysypaný plech. Pečeme ve středně vyhřáté troubě. ..
INGREDIENCE: 240g hladké mouky, 180g másla, 120g ořechů, 60g mletého cukru, 2 žloutky, trochu citronové kůry, 1 vanilkový cukr. POSTUP PŘÍPRAVY: Mouku prosejeme na kuchyňskou desku, do vytvořeného důlku dáme žloutky, cukr, citronovou kůru. Máslo nakrájíme na kousky a rozložíme kolem do mouky, přidáme strouhané ořechy a vymícháme těsto. Necháme asi 1 hod. odpočinout a potom tvarujeme rohlíčky, které pečeme ve středně teplé troubě. ..
POSTUP PŘÍPRAVY: 100g čokolády a 20g tuku Iva rozpustíme a třeme. Potom přidáme 1 celé vejce, 100g cukru a 100g mletého kokosu a vše dobře promícháme. Tvoříme oválky a obalujeme ve strouhaném kokosu obarveném dorůžova šťávou z kompotovaných višní. Polovinu namočíme v rozpuštěné čokoládě. ..
B
BRAMBORY
D
DOBRÁ RADA
DOBRÁ RADA KUCHYNĚ
DOBRÁ RADA KUTILOVÉ
DOBRÁ RADA ZAHRÁDKA
DOBRÁ RADA ZDRAVÍ
DRŮBEŽ
DRŮBEŽ DROBY
DRŮBEŽ HUSA
DRŮBEŽ KACHNA
DRŮBEŽ KROCAN KRŮTA
DRŮBEŽ KUŘE
DRŮBEŽ SLEPICE
G
GULÁŠ
GULÁŠ HOVĚZÍ
GULÁŠ RŮZNÝ
GULÁŠ SKOPOVÝ
GULÁŠ VEPŘOVÝ
GULÁŠ ZVĚŘINOVÝ
H
HOUBY
HOVĚZÍ PŘEDNÍ ZADNÍ
HOVĚZÍ ROŠTĚNKY
HOVĚZÍ RŮZNÉ
HOVĚZÍ SVÍČKOVÁ
HOVĚZÍ VNITŘNOSTI
J
JITRNICE JELITA A PREJT
K
KNEDLÍKY
KNEDLÍKY BRAMBOROVÉ
KNEDLÍKY HOUSKOVÉ
KNEDLÍKY KYNUTÉ
KNEDLÍKY OVOCNÉ
KNEDLÍKY RŮZNÉ
KOŘENÍ
KRÁLÍK
L
LÉČIVÉ ROSTLINY
LUŠTĚNINY
M
MASO HOVĚZÍ
MASO SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
MASO TELECÍ
MASO UZENÉ
MASO VEPŘOVÉ
MOUČNÍKY
MOUČNÍKY DORTY
MOUČNÍKY KYNUTÉ
MOUČNÍKY SLANÉ
MOUČNÍKY TŘENÉ
MOUČNÍKY VÁNOČNÍ CUKROVÍ
N
NÁPOJE
NÁPOJE KOKTEJLY
NÁPOJE LIKÉRY
NÁPOJE POHÁRY
NÁPOJE ŠŤÁVY
O
OD BABIČKY
OMÁČKY
OVOCE
P
POLÉVKA DRŮBEŽÍ
POLÉVKA HOUBOVÁ
POLÉVKA HOVĚZÍ
POLÉVKA RŮZNÁ
POLÉVKA Z VNITŘNOSTÍ
POLÉVKA ZELENINOVÁ
POLÉVKY
POMAZÁNKY
PŘEDKRMY
PŘÍLOHY
R
RECEPTY
RYBY
RYBY CANDÁT
RYBY FILÉ
RYBY KAPR
RYBY LOSOS EXOTICKÉ
RYBY MAKRELA
RYBY PSTRUH
RYBY RŮZNÉ
RYBY ŠTIKÁ
RYBY TRESKA
RYBY ÚHOŘ
RÝŽE
S
SALÁTY
SEKANÁ
SÓJA
SPECIALITY
SPECIALITY DRŮBEŽ
SPECIALITY HOVĚZÍ TELECÍ
SPECIALITY RŮZNÉ
SPECIALITY SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
SPECIALITY VEPŘOVÉ
SPECIALITY VNITŘNOSTI
SPECIALITY ZELENINA
SPECIALITY ZVĚŘINA
STARÉ RECEPY
SÝRY
T
TĚSTOVINY
V
VEPŘOVÉ RŮZNÉ
VEPŘOVÉ SVÍČKOVÁ
VEPŘOVÉ VNITŘNOSTI
VEPŘOVÉ ŽEBRO
VNITŘNOSTI
Z
ZABIJAČKA ASPIKY A HUSPENINY
ZABIJAČKA DOMÁCÍ
ZABIJAČKA GULÁŠ
ZABIJAČKA MASO
ZABIJAČKA OMÁČKA
ZABIJAČKA PAŠTIKY
ZABIJAČKA POLÉVKA
ZABIJAČKA PŘÍLOHY
ZABIJAČKA SÁDLO A ŠKVARKY
ZABIJAČKA TLAČENKY A GALATINY
ZABIJAČKA UZENÉ
ZABIJAČKA UZENINY A KLOBÁSY
ZABIJAČKA VNITŘNOSTÍ
ZAVAŘOVÁNÍ OVOCE
ZAVAŘOVANÍ POVIDLA DŽEM
ZAVAŘOVANÍ ŠŤÁVY SIRUPY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA HOUBY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA NÁLEVY
ZELENINA
ZVĚŘINA