Recepty na xkuchtik.cz

POLÉVKA ZELENINOVÁ | BUJÓN SE ZELENINOU.

INGREDIENCE: 1 litr vývaru, 1 žloutek, 50g syrové zeleniny.POSTUP PŘÍPRAVY: Připravíme si vývar z masa, nebo rozpustíme v 1 litru vody polévkovou kostku. Do mixéru nalijeme asi půl šálku osolené vody, přidáme žloutek a očištěnou na kousky nakrájenou kořenovou zeleninu. Mixujeme 3 minuty. Do vařícího vývaru vlijeme na jemnou kaši rozmixovanou zeleninu a vaříme ~ asi 10 minut. Podáváme s osmaženou žemličkou. ..

POLÉVKA ZELENINOVÁ | RYCHLÁ ZELENINOVÁ POLÉVKA.

INGREDIENCE: 1/2 l vody, 100 g zeleniny, 50 g hladké mouky, 1 polévková kostka, sůl, zavářka.POSTUP PŘÍPRAVY: Očištěnou a na kousky nakrájenou syrovou kořenovou zeleninu mixujeme na kaši. Mezitím si připravíme z tuku a mouky hladkou zlatou jíšku, zalijeme ji studenou osolenou vodou a asi 20 minut povaříme. Do hotové polévky přidáme zeleninovou kaši, polévkovou kostku a necháme přejít var. Do polévky zavaříme rýži, nočky nebo těstoviny. Vaříme ji ovšem se zeleninou co nejméně, abychom uchovali vi ..

POLÉVKA ZELENINOVÁ | ZELENINOVÁ POLÉVKA.

INGREDIENCE: 2 až 3 vařené brambory, 2 menší mrkev, 2 větvičky celerové natě, 1 velký pór, 3/4 l vody, sůl, případně pepř.POSTUP PŘÍPRAVY: Brambory, zeleninu a osolenou vodu rozmixujeme; přendáme do kastrolu a jen krátce povaříme (5 - 6 minut). Nepřidáváme jíšku, hustotu polévky zajišťuje rozmixovaná zelenina. ..

POLÉVKA ZELENINOVÁ | PRAŽSKÁ BRAMBOROVÁ POLÉVKA.

INGREDIENCE: 500g brambor, sůl, 100g zeleniny, muškátový květ, bílý pepř, jíška z 20g másla a 20g mouky, 1/4 l kyselé smetany, 2-3 žloutky, uzené maso nebo šunka.POSTUP PŘÍPRAVY: Brambory uvaříme ve slupce do měkka. Světlou jíšku zředíme osolenou zeleninovou polévkou, okořeníme muškátovým květem a bílým pepřem, zahustíme prolisovanými brambory a dobře povaříme. Nakonec procedíme. V polévkové míse umícháme kyselou smetanu se žloutky a za stálého míchání přiléváme polévku. Jako vložku dáme na kost ..

POLÉVKA ZELENINOVÁ | HRACHOVÁ POLEVKA S UZENOU NOŽIČKOU.

INGREDIENCE: 200g hrachu, 1 kus uzeného vepřového kolena, 2 větší brambory, 150g kořenové zeleniny, 1 cibule, 3 bobkové listy, celerová nať, sůl.POSTUP PŘÍPRAVY: Přes noc namočený hrách scedíme, zalijeme studenou vodou a vaříme spolu s bobkovým listem a masem. Měkké maso vyjmeme, pokrájíme na kostičky stejně jako zeleninu, cibuli a brambory. Ke hrachu dolijeme 1/2 l vody a vše znovu povaříme. ..

POLÉVKA ZELENINOVÁ | TUKOŽROUTSKÁ POLÉVKA.

INGREDIENCE: 6 velkých cibulí, 4-5 rajčat, 2 velké zelené papriky, 1 svazek dužnaté celerové natě, 1 hlávka zelí, 1 bujón v kostce.POSTUP PŘÍPRAVY: Zeleninu nakrájíme na malé kousky a zalijeme vodou. Vaříme 10 minut, potom dáme na sporo a mírně dovaříme až zelenina změkne. Můžeme polévku dochutit kořením, kari, pepř, sůl, petrželku.Za týden zhubnete o 5 až 8 kg. ..

POLÉVKA ZELENINOVÁ | HRACHOVÁ POLÉVKA.

INGREDIENCE: 150 g hrachu, 1 litr vody, 30 g tuku, 30g hl. mouky, sůl, stroužek česneku, polévkové koření, trochu mléka.POSTUP PŘÍPRAVY: Hrách na noc namočíme, druhý den povaříme asi 2 hodiny, až změkne. Jíšku uděláme světlou. Prochladlý hrách s vodou dáme do mixéru, přidáme jíšku a mixujeme asi jednu minutu. Jemnou hrachovou kaši ochutíme česnekem a solí, podle potřeby rozředíme mlékem a povaříme ještě asi 20 minut. Polévka je jemná.Polévka je jemná. ..

POLÉVKA ZELENINOVÁ | RAJSKÁ POLÉVKA.

INGREDIENCE: 1/2 l vody nebo polévky z kostí, 1/2 kg rajčat, 2 menší cibule, sůl, 40g tuku, 40g mouky, ocet.POSTUP PŘÍPRAVY: Rajčata po omytí rozmixujeme bez přidání vody. Chceme-li je mít úplně bez šlupiček, rozmixovaná procedíme; šlupičky jsou velmi jemné. Pák je po vaříme po přidání vody, polévku zahustíme jíškou, ochutíme osmaženou cibulkou, a podle chuti okyselíme a osolíme ..

POLÉVKA ZELENINOVÁ | CELEROVÁ POLÉVKA.

INGREDIENCE: 1 litr vývaru z masa, 1/3 litru mléka, 50 g syrového celeru (nakrájeného na menší kousky), trochu celerové natě, 40 g másla, 20 g hladké mouky, sůl, malá cibulka, tuk na smažení.POSTUP PŘÍPRAVY: Mléko, celer a nať rozmixujeme. V kastrole si připravíme jíšku, kterou zalijeme osoleným vývarem z masa, a až se rozvaří, přidáme mixované mléko s celerem a osmaženou cibulkou. ..

POLÉVKA ZELENINOVÁ | POLÉVKA ZE ZELENÉHO HRÁŠKU

INGREDIENCE: 1 1/2 litru vývaru, půl menší cibule, lžička zelené petrželky, 1/2 kg zeleného hrášku (může být konzervovaný), 40 g másla, 40 g mouky na jíšku, 2 žloutky, 1/8 l, smetany; vložka: 2 žemle a 20 g másla na osmaženíPOSTUP PŘÍPRAVY: Petrželku, sůl, cibulku a zelený hrášek zalijeme vývarem z kostí a asi půl hodiny vaříme. Pak uvařený rozmixujeme, do mixéru přidáme připravenou jíšku z másla a mouky; přelijeme zpět na kastrol a ještě povaříme. Nakonec vmícháme žloutky ve smetaně. Do polévky ..

 

 

 

Nejnovější na xkuchtik.cz

 

Kategorie na xkuchtik.cz