INGREDIENCE: 750 g syrových brambor, 10 stroužků česneku, 2 dl dětské krupice, nebo hrubé mouky, 2-3 lžíce nakrájených škvarků, (na malé kousky), 6-7 dl mléka, špetka tymiánu, špetka šalvěje, 1/2 lžičky drceného kmínu, lžička majoránky, 4 nové koření (rozemleté), špetka pepře, trocha soli, sádlo na vymazání plechu. POSTUP PŘÍPRAVY: Plech do trouby s vyšším okrajem vymažeme sádlem a odložíme na chladné místo. Brambory na struhadle nastrouháme najemno, zasypeme krupicí a dobře promícháme. Zalijeme ..
INGREDIENCE: 1 kg brambor, 200 g hladké mouky, 4 vejce, sůl a olej na smažení.POSTUP PŘÍPRAVY: Brambory uvaříme ve slupce, oloupeme a necháme vychladnout. Studené brambory nastrouháme nebo semelem na masovém strojku, přidáme hladkou mouku, vejce, osolíme a ze směsi vypracujeme těsto. Těsto rozválíme na pomoučeném vále na plát a kulatým tvořítkem vykrájíme placky, které pečeme na rozehřátém oleji po obou stranách dorůžova. Bramborové placky ihned po úpravě podáváme. Podáváme-li je jako hlavní bez ..
INGREDIENCE: 10 brambor, 2 cibule, sůl, pepř, 200ml smetany- šlehačky, 30g strouhaného sýra.POSTUP PŘÍPRAVY: Brambory a cibuli oloupeme a nakrájíme na kolečka. Brambory, osolené a opepřené, a cibuli naklademe ve vrstvách do varné misky. Přelijeme smetanou nebo smetanou smíchanou s mlékem a posypeme strouhaným sýrem. Misku položíme na otočný talíř. Připravujeme pomocí Crisp grilu a mikrovlnného ohřevu asi 15 minut, dokud brambory nezměknou a zapékané jídlo nezíská nahnědlý odstín. ..
POSTUP PŘÍPRAVY: 1kg vařených mletých brambor, 300g mouky, sůl a 1 vejce zpracujeme na těsto. Vyválíme z něho proužky asi 11 cm široké, které nařízneme tak, aby se utvořili kostky. Pečeme na nemastném plechu po obou stranách do růžova. Upečene dořízneme, dáme na mísu, polijeme vařícím mlékem, přiklopíme poklicí a protřepeme. Ponecháme tak asi 2-3 minuty. Pak přebytečné mléko scedíme a sypeme mletým mákem a cukrem. Mastíme dobře vyhřátým máslem. ..
INGREDIENCE: 500g brambor, 150 ml mléka, 20g oleje, 30g sušených hub, 2-3 stroužky česneku, 1 lžička majoránu, špetka zázvoru, 1 lžička kořeninových natí (nap. saturejka), sůl.POSTUP PŘÍPRAVY: Uvařené brambory pokrájíme, smícháme s nadrobno nakrájenými houbami, rozetřeným česnekem a ostatními přísadami, důkladně zpracujeme, vložíme do pekáče a pečeme v troubě. Podáváme se zeleninovým salátem. ..
NGREDIENCE: 200 g brambor, 40 g trhaných krupek, 10 g másla, 5 lžic mléka, majoránka, sůl, 50 g šunky, česnek.POSTUP PŘÍPRAVY: Trhané krupky spaříme a uvaříme v osolené vodě. Uvařené vmícháme do bramborové kaše, podle chuti osolíme a přidáme česnek a maličko majoránky. Na kaši dáme plátek prohřáté šunky, omastíme čerstvým máslem a podáváme se zeleninovým salátem. ..
INGREDIENCE: 1 kg brambor, asi 120 g polohrubé mouky, sůl, 80 g husího sádla, 2-3 stroužky česneku.POSTUP PŘÍPRAVY: Brambory uvařené ve slupce oloupeme, válečkem rozdrtíme, osolíme, přidáme mouku a vypracujeme těsto. Odkrajujeme stejnoměrné kousky a vyvalujeme tenké kulaté placky. Pečeme po obou stranách na suché plotně. Upečené potíráme teplým sádlem, které jsme ochutili utřeným česnekem. Skládáme do šátečků a podáváme jako přílohu k husí nebo kachní pečeni se zelím.. ..
POSTUP PŘÍPRAVY: Trochu tužší bramborovou kaši naplníme do plátěného sáčku s kovovou trubičkou a na plech vyložený pečicí fólií nastříkáme kaši do tvaru pusinek (velikost jako kokosky). Pečeme v teplé troubě asi 8 minut dozlatova. Pusinky z bramborové kaše koupíme též v obchodě mražené. ..
INGREDIENCE: 90 g brambor čisté váhy, 20 g hladké mouky, 30 ml mléka, 1/10 vejce, 100 g vařené uzené krkovičky, 20 g sádla, česnek, sůl, pepř, majoránka.POSTUP PŘÍPRAVY: Oloupané brambory nastrouháme na jemné struhadle, necháme ustát a vodu scedíme. Do brambor přidáme mléko, mouku, vejce, uzené na kostičky, utřený česnek, sůl, majoránku a mletý pepř. Těsto rozmícháme, nalijeme na rozehřátou pánev s tukem a po obou stranách opečeme. ..
INGREDIENCE: 6 cibulí, 4 lžíce oleje, 600 g brambor, 4 vejce, sůl, pepř.POSTUP PŘÍPRAVY: Cibuli nakrájíme na tenká kolečka a na oleji restujeme asi 10 minut než zezlátne a bude měkká. Mezitím oloupeme a nastrouháme na tenké plátky brambory, které restujeme společně s cibulí než zezlátnou a budou měkké. V míse rozmixujeme vejce, osolíme a opepříme, přidáme směs brambor a cibule. Na oleji směs propékáme 6-8 minut a na 3 minuty necháme zapéct v grilu. ..
B
BRAMBORY
D
DOBRÁ RADA
DOBRÁ RADA KUCHYNĚ
DOBRÁ RADA KUTILOVÉ
DOBRÁ RADA ZAHRÁDKA
DOBRÁ RADA ZDRAVÍ
DRŮBEŽ
DRŮBEŽ DROBY
DRŮBEŽ HUSA
DRŮBEŽ KACHNA
DRŮBEŽ KROCAN KRŮTA
DRŮBEŽ KUŘE
DRŮBEŽ SLEPICE
G
GULÁŠ
GULÁŠ HOVĚZÍ
GULÁŠ RŮZNÝ
GULÁŠ SKOPOVÝ
GULÁŠ VEPŘOVÝ
GULÁŠ ZVĚŘINOVÝ
H
HOUBY
HOVĚZÍ PŘEDNÍ ZADNÍ
HOVĚZÍ ROŠTĚNKY
HOVĚZÍ RŮZNÉ
HOVĚZÍ SVÍČKOVÁ
HOVĚZÍ VNITŘNOSTI
J
JITRNICE JELITA A PREJT
K
KNEDLÍKY
KNEDLÍKY BRAMBOROVÉ
KNEDLÍKY HOUSKOVÉ
KNEDLÍKY KYNUTÉ
KNEDLÍKY OVOCNÉ
KNEDLÍKY RŮZNÉ
KOŘENÍ
KRÁLÍK
L
LÉČIVÉ ROSTLINY
LUŠTĚNINY
M
MASO HOVĚZÍ
MASO SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
MASO TELECÍ
MASO UZENÉ
MASO VEPŘOVÉ
MOUČNÍKY
MOUČNÍKY DORTY
MOUČNÍKY KYNUTÉ
MOUČNÍKY SLANÉ
MOUČNÍKY TŘENÉ
MOUČNÍKY VÁNOČNÍ CUKROVÍ
N
NÁPOJE
NÁPOJE KOKTEJLY
NÁPOJE LIKÉRY
NÁPOJE POHÁRY
NÁPOJE ŠŤÁVY
O
OD BABIČKY
OMÁČKY
OVOCE
P
POLÉVKA DRŮBEŽÍ
POLÉVKA HOUBOVÁ
POLÉVKA HOVĚZÍ
POLÉVKA RŮZNÁ
POLÉVKA Z VNITŘNOSTÍ
POLÉVKA ZELENINOVÁ
POLÉVKY
POMAZÁNKY
PŘEDKRMY
PŘÍLOHY
R
RECEPTY
RYBY
RYBY CANDÁT
RYBY FILÉ
RYBY KAPR
RYBY LOSOS EXOTICKÉ
RYBY MAKRELA
RYBY PSTRUH
RYBY RŮZNÉ
RYBY ŠTIKÁ
RYBY TRESKA
RYBY ÚHOŘ
RÝŽE
S
SALÁTY
SEKANÁ
SÓJA
SPECIALITY
SPECIALITY DRŮBEŽ
SPECIALITY HOVĚZÍ TELECÍ
SPECIALITY RŮZNÉ
SPECIALITY SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
SPECIALITY VEPŘOVÉ
SPECIALITY VNITŘNOSTI
SPECIALITY ZELENINA
SPECIALITY ZVĚŘINA
STARÉ RECEPY
SÝRY
T
TĚSTOVINY
V
VEPŘOVÉ RŮZNÉ
VEPŘOVÉ SVÍČKOVÁ
VEPŘOVÉ VNITŘNOSTI
VEPŘOVÉ ŽEBRO
VNITŘNOSTI
Z
ZABIJAČKA ASPIKY A HUSPENINY
ZABIJAČKA DOMÁCÍ
ZABIJAČKA GULÁŠ
ZABIJAČKA MASO
ZABIJAČKA OMÁČKA
ZABIJAČKA PAŠTIKY
ZABIJAČKA POLÉVKA
ZABIJAČKA PŘÍLOHY
ZABIJAČKA SÁDLO A ŠKVARKY
ZABIJAČKA TLAČENKY A GALATINY
ZABIJAČKA UZENÉ
ZABIJAČKA UZENINY A KLOBÁSY
ZABIJAČKA VNITŘNOSTÍ
ZAVAŘOVÁNÍ OVOCE
ZAVAŘOVANÍ POVIDLA DŽEM
ZAVAŘOVANÍ ŠŤÁVY SIRUPY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA HOUBY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA NÁLEVY
ZELENINA
ZVĚŘINA