Recepty na xkuchtik.cz

OMÁČKY | CELEROVÁ OMÁČKA.

POSTUP PŘÍPRAVY: Celer nakrájíme na kostičky a dusíme ho na másle do měkka. Lehce poprášíme moukou, necháme slabě osmahnout, přilijeme trochu vývaru, přidáme asi 2 lžíce bílého vína, trochu cukru, kousek drobně nasekané pomerančové kůry, opepříme a dobře povaříme. Pak scedíme a přimícháme 2 lžíce kyselé smetany. ..

OMÁČKY | ČESNEKOVÁ OMÁLČKA.

POSTUP PŘÍPRAVY: Do světlé jíšky přidáme jemně nastrouhanou cibulku, 3 až 4 stroužky utřeného česneku, zalijeme polévkou, osolíme, opepříme a dobře povaříme. Podle chuti můžeme přikapat citrónu. ..

OMÁČKY | BYLINKOVÁ OMÁČKA.

POSTUP PŘÍPRAVY: 1/41 vývaru z masoxu, 2 žloutky, lžičku octa, špetku cukru, sůl a vrchovatou lžíci jemně usekané petrželky, pažitky, kopru nebo mladých lístků z jarních pampelišek rozkloktáme v hrnečku. V horké vodní lázni mícháme, dokud omáčka nezhoustne - nesmí se vařit! pak odstavíme a necháme v omáčce rozpustit hrudku másla. ..

OMÁČKY | HOUBOVÁ OMÁČKA ZE SUŠENÝCH HUB I

POSTUP PŘÍPRAVY: Z másla a mouky připravíme jíšku, rozmícháme ji v 1/8 1 vody a za stálého míchání povaříme. Sušené houby, které jsme den předtím namočili do mléka, jemně usekáme, přidáme do omáčky a chvíli povaříme. Nakonec vmícháme kyselou smetanu, ale už nevaříme, aby se nesrazila. ..

OMÁČKY | VÍNOVÁ OMÁČKA.

POSTUP PŘÍPRAVY: Očistíme petržel a cibuli, drobně je nakrájíme a zpěníme na lžíci másla se lžíci mouky. Pak zředíme dvěma sklenicemi vývaru, osolíme a povaříme 7 až 10 minut. Během vaření přidáme 2.lžíce bílého vina a několik kapek citrónové šťávy, ale pozor na překyselení! Pak odstavíme, vmícháme do omáčky syrový žloutek rozetřený se lžící dobrého másla, dobře promícháme a procedíme. ..

OMÁČKY | GULÁŠOVÁ OMÁČKA.

INGREDIENCE: 30g slaniny, 1 lžíce sádla, 1 menší cibule, 2 lžičky mleté sladké papriky, 150g hovězího masa, sůl, kmín, majoránka, 1 stroužek česneku mletý pepř 8 dl vývaru nebo vody, 11/2/ lžíce hladké mouky.POSTUP PŘÍPRAVY: Na malé kostičky nakrájenou slaninu rozehřejeme na sádle, přidáme drobně nakrájenou cibuli a dozlatova osmažíme. Potom přidáme mletou sladkou papriku, po zpěnění na malé kousky nakrájené maso, osmahneme, podlijeme trochou vývaru nebo vody a dusíme, až je maso poloměkké. Poto ..

OMÁČKY | KŘENOVÁ OMÁČKA S CHLEBEM.

INGREDIENCE: 120g křenu, víc než 1 l hovězího vývaru, 100g másla, 60g hladké mouky, 50g bílého chleba sůl, 30g hořčice, ocet, 3 žloutky a mletý pepř.POSTUP PŘÍPRAVY: Jemně nastrouhaný křen necháme povařit v silném hovězím vývaru, zahustíme máslovou zásmažkou a strouhaným bílým chlebem. Ochutíme mletým pepřem, hořčicí, solí, octem a provařenou a procezenou omáčku zjemníme rozšlehanými žloutky. ..

OMÁČKY | RAJSKÁ OMÁČKA DE LUXE.

INGREDIENCE: 200g másla, 50g celeru, 50g petržele, 50g mrkve, 50g cibule, 100g hladké mouky, 1400 g rajských jablíček, 20g divokého koření, 1 a 1 /2 1 hovězího vývaru, sůl, ocet, 140g cukru, 2 g skořice, kousek citrónové kůry, 5 cl rumu.POSTUP PŘÍPRAVY: Na másle osmažíme celer, petržel, mrkev, cibuli a hladkou mouku do světle zlatova. Přidáme rozkrájená rajská jablíčka, bobkový list, nové koření, celý pepř, tymián, mletou skořici. Přikryjeme poklicí a necháme vydusit do tuku. Zalijeme hovězím vý ..

OMÁČKY | CUMBERLANDSKÁ OMÁČKA PO ČESKU KE ZVĚŘINĚ.

INGREDIENCE: 150g meruňkové a 120g rybízové zavařeniny (ještě lepší je šípková či brusinková zavařenina), šťáva z 1/2 citrónu a 1/2 pomeranče, 1 lžička hořčice, 1 lžička strouhaného křenu, 3 lžíce rumu, 1/8l červeného vína, trochu cukru, bílý pepř a trochu na nudličky rozkrájené citrónové kůry (popřípadě i pomerančové, která musí být ale předem zbavena bílé kůry a uvařena), několik kapek worcesteru a velmi málo soli.POSTUP PŘÍPRAVY: To vše dobře promícháme a podáváme ke zvěřině. ..

OMÁČKY | KAPAROVÁ BÍLÁ OMÁČKA.

INGREDIENCE. 100g másla, trochu mouky, 1/4 l hovězí polévky, 1/8l bílého vína, citrónová kůra, 2 lžíce kaparů, citrónová šťáva 2 žloutky.POSTUP PŘÍPRAVY: Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, podlijeme ji hovězí polévkou, přidáme skleničku bílého vína, kousek citrónové kůry, osolíme a necháme vařit. Po chvíli ji zakapeme citrónovou šťávou, odměříme do ní 2 lžičky kaparů a.necháme dál vařit. Nakonec zakvedláme do omáčky 2 žloutky a necháme ji stát na teplém místě. Hodí se k telecímu a drůbeži ..

 

 

 

Nejnovější na xkuchtik.cz

 

Kategorie na xkuchtik.cz