Recepty na xkuchtik.cz

SALÁTY | SALÁT Z NAŤOVÝCH CIBULEK A JABLEK.

INGREDIENCE: 10 naťových cibulek, 5 jablek, 4 lžíce oleje,2 lžíce citrónové šťávy, špetka cukru, sůl.POSTUP PŘÍPRAVY: Z oleje, citrónové šťávy, cukru a soli umícháme zálivku. Naťové cibulky nakrájíme na tenká kolečka. Jablka oloupeme, vyjmeme z nich jádřince a nakrájíme je na malé kostičky. Rozkrájenou cibuli a jablka vložíme do zálivky, promícháme a necháme alespoň 1 hodinu odležet. ..

SALÁTY | SALÁT MNOHÁ CHUTÍ.

INGREDIENCE: 2 mrkve, 1 salátovou okurku, 1 svazek kopru, 250g rajčat, 1 svazek ředkviček, 1 svazek naťových cibulek nebo menší pórek, 3 listy hlávkového salátu, 1 lžíce sekaných lístkových ořechů, 1 stonek čerstvé bazalky či 1 lžičku sušené, petrželku na ozdobení.NA ZÁLIVKU: 4 lžíce octa,sůl, mletý pepř, na špičku nože hořčice, 1 cibuli, 4 lžíce oleje.NA HUSTOU OMÁČKU: 4 lžíce salátové majonézy 175g netučného jogurtu sůl, pepř sladkou papriku,cukr.POSTUP PŘÍPRAVY: Mrkev nakrouháme nahrubo, okur ..

SALÁTY | KVĚTÁKOVÝ SALÁT.

INGREDIENCE: 150g mraženého hrášku, 500g květáku. 500g brokolice, sůl, 4 vejce, 4 rajská jablíčka, 2 lžíce slunečnicových jader, 1 svazek kerblíku, 1/2 svazku petrželky, 100ml mléka,75g plnotučného jogurtu, 3 lžíce arašídového másla.PŘÍPRAVY: Hrášek necháme rozmrazit. Květák a brokolici dobře očistíme a rozebereme na velmi malé růžičky. Všechno vložíme do vařící osolené vody a asi4 minuty blanšírujeme. Vejce vaříme zhruba deset minut natvrdo. Potom je oloupeme a nakrájíme na osminky. Rajská jabl ..

SALÁTY | SALÁT Z CUKÍN.

INGEDIENCE: 400g mladých cukín, sůl, šálek smetany, několik lžic biokysu, citrónová šťáva, kopr,4 rajčata.POSTUP PŘÍPRAVY: Dobře omyté neloupané cukíny nastrouháme na hrubší nudličky a osolíme. Smetanu trochu zředíme biokysem, ochutíme citrónovou šťávou a promícháme jemně s jemně nakrájeným koprem. Rozdělíme do misek a ozdobíme osminkami rajčat. ..

SALÁTY | BRAMBOROVÝ SALÁT S RYBOU PO NORSKU.

INGREDIENCE: 500g brambor vařených ve slupce, 250g zmrazeného rybího filé, 40g másla nebo oleje, sůl, lžíce citrónové šťávy, trochu jemně nasekané pažitky, 150g okořeněné majonézy, 2 lžíce mléka.POSTUP PŘÍPRAVY: zmrazené filé pokapeme citrónovou šťávou, posypeme pažitkou a necháme částečně rozmrazit. poté rybou osušíme, osolíme a v rozehřátém tuku upečeme. To trvá asi 10 minut. Upečenou rybu necháme vychladnout. Uvařené brambory oloupeme, vychladlé nakrájíme na kostičky, přidáme k nim vychladlou ..

SALÁTY | PESTRÝ ZELNÝ SALÁT.

INGREDIENCE: 200g sterilovaného zelí v sladkokyselém nálevu, 2 lžíce octa, 3 lžíce oleje, lžička cukru, 2 lžíce spařených rozinek, 1 křehké jablko a 1 pomeranč.POSTUP PŘÍPRAVY: Zelí překrájíme, dáme do mísy, přidáme ocet, olej, cukr, rozinky, na kostičky nakrájené jablko, na plátky nakrájený pomeranč a lehce promícháme. Hotový salát upravíme do hlubší skleněné misky a ozdobíme dílky pomeranče nebo grapefruitu. Podáváme k studené pečené drůbeži, k paštice z králíka, k pečenému srnčímu hřbetu, k p ..

SALÁTY | SALÁT ZE SYROVÉHO KVĚTÁKU.

INGREDIENCE: 1 květák, 1 sterilovaná okurka, 1 cibule, trochu kopru nebo petrželky, sůl, 2 lžíce citrónové šťávy a 200g okořeněné majonézy. PŘÍPRAVY: Květák vložíme na chvíli do osolené,slabě okyselené vody. Očištěný květák i s košťálem a okurkou nastrouháme na hrubším struhadle, dáme do mísy, přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, jemně nasekaný kopr nebo petrželku, osolíme, pokapeme citrónovou šťávou a promícháme s majonézou. Hotový salát upravíme na mísu a zdobíme hl.salátem, ředkvičkou, paprik ..

SALÁTY | SALÁMOVÝ SALÁT S BRAMORÁKY.

INGREDIENCE: 350g měkkého salámu(junior), 3 cibule, 3 kyselé okurky, 2 lžíce octa, 4 lžíce oleje, sůl, pepř, 1kg brambor, 1 svazek kopru, 2 vejce, 2 lžíce polohrubé mouky, máslo.POSTUP PŘÍPRAVY: Salám nakrájíme na nudličky. Oloupeme 2 cibule a spolu s okurkami je nakrájíme na drobné kostičky. Vše společně smícháme, zakápneme olejem s octem, dostatečně osolíme a opepříme. Oloupeme brambory a jemně je nastrouháme. Oloupeme zbylou cibuli a nakrájíme ji na drobné kostičky. Opereme a osušíme kopr. Je ..

SALÁTY | ZELENINOVÝ SALÁT SE ŠPAGETAMY.

INGREDIENCE: 200g mrkve, 1 salátová okurka, 200g špaget, 1 žloutek, 60g oleje, ocet nebo citrónová šťáva, lžička cukru, mletý pepř, sůl.POSTUP PŘÍPRAVY: Špagety uvaříme v osolené vodě, scedíme, propláchneme teplou vodou a necháme odkapat. Potom promastíme olejem a necháme vychladnout. Mrkev uvaříme do měkka a rozkrájíme ji šikmo na nudličky, salátovou okurku na tenké plátky. Ze žloutku a oleje připravíme majonézu ochutíme špetkou cukru, mletým pepřem, octem a solí. Studené špagety promícháme s r ..

SALÁTY | ŘEDKVIČKOVÝ SALÁT S KEDLUBNOU.

INGREDIENCE: 2 svazky ředkviček, 2 kedlubny, pažitka nebo petrželka, 1bílý jogurt nebo biokys, sůl.POSTUP PŘÍPRAVY: Oloupané ředkvičky a kedlubny nakrájíme na tenké plátky, smícháme se sekanou pažitkou, osolíme, přelijeme bílým jogurtem a dobře vychladíme ..

 

 

 

Nejnovější na xkuchtik.cz

 

Kategorie na xkuchtik.cz