INGREDIENCE: 10 naťových cibulek, 5 jablek, 4 lžíce oleje,2 lžíce citrónové šťávy, špetka cukru, sůl.POSTUP PŘÍPRAVY: Z oleje, citrónové šťávy, cukru a soli umícháme zálivku. Naťové cibulky nakrájíme na tenká kolečka. Jablka oloupeme, vyjmeme z nich jádřince a nakrájíme je na malé kostičky. Rozkrájenou cibuli a jablka vložíme do zálivky, promícháme a necháme alespoň 1 hodinu odležet. ..
INGREDIENCE: 2 mrkve, 1 salátovou okurku, 1 svazek kopru, 250g rajčat, 1 svazek ředkviček, 1 svazek naťových cibulek nebo menší pórek, 3 listy hlávkového salátu, 1 lžíce sekaných lístkových ořechů, 1 stonek čerstvé bazalky či 1 lžičku sušené, petrželku na ozdobení.NA ZÁLIVKU: 4 lžíce octa,sůl, mletý pepř, na špičku nože hořčice, 1 cibuli, 4 lžíce oleje.NA HUSTOU OMÁČKU: 4 lžíce salátové majonézy 175g netučného jogurtu sůl, pepř sladkou papriku,cukr.POSTUP PŘÍPRAVY: Mrkev nakrouháme nahrubo, okur ..
INGREDIENCE: 150g mraženého hrášku, 500g květáku. 500g brokolice, sůl, 4 vejce, 4 rajská jablíčka, 2 lžíce slunečnicových jader, 1 svazek kerblíku, 1/2 svazku petrželky, 100ml mléka,75g plnotučného jogurtu, 3 lžíce arašídového másla.PŘÍPRAVY: Hrášek necháme rozmrazit. Květák a brokolici dobře očistíme a rozebereme na velmi malé růžičky. Všechno vložíme do vařící osolené vody a asi4 minuty blanšírujeme. Vejce vaříme zhruba deset minut natvrdo. Potom je oloupeme a nakrájíme na osminky. Rajská jabl ..
INGEDIENCE: 400g mladých cukín, sůl, šálek smetany, několik lžic biokysu, citrónová šťáva, kopr,4 rajčata.POSTUP PŘÍPRAVY: Dobře omyté neloupané cukíny nastrouháme na hrubší nudličky a osolíme. Smetanu trochu zředíme biokysem, ochutíme citrónovou šťávou a promícháme jemně s jemně nakrájeným koprem. Rozdělíme do misek a ozdobíme osminkami rajčat. ..
INGREDIENCE: 500g brambor vařených ve slupce, 250g zmrazeného rybího filé, 40g másla nebo oleje, sůl, lžíce citrónové šťávy, trochu jemně nasekané pažitky, 150g okořeněné majonézy, 2 lžíce mléka.POSTUP PŘÍPRAVY: zmrazené filé pokapeme citrónovou šťávou, posypeme pažitkou a necháme částečně rozmrazit. poté rybou osušíme, osolíme a v rozehřátém tuku upečeme. To trvá asi 10 minut. Upečenou rybu necháme vychladnout. Uvařené brambory oloupeme, vychladlé nakrájíme na kostičky, přidáme k nim vychladlou ..
INGREDIENCE: 200g sterilovaného zelí v sladkokyselém nálevu, 2 lžíce octa, 3 lžíce oleje, lžička cukru, 2 lžíce spařených rozinek, 1 křehké jablko a 1 pomeranč.POSTUP PŘÍPRAVY: Zelí překrájíme, dáme do mísy, přidáme ocet, olej, cukr, rozinky, na kostičky nakrájené jablko, na plátky nakrájený pomeranč a lehce promícháme. Hotový salát upravíme do hlubší skleněné misky a ozdobíme dílky pomeranče nebo grapefruitu. Podáváme k studené pečené drůbeži, k paštice z králíka, k pečenému srnčímu hřbetu, k p ..
INGREDIENCE: 1 květák, 1 sterilovaná okurka, 1 cibule, trochu kopru nebo petrželky, sůl, 2 lžíce citrónové šťávy a 200g okořeněné majonézy. PŘÍPRAVY: Květák vložíme na chvíli do osolené,slabě okyselené vody. Očištěný květák i s košťálem a okurkou nastrouháme na hrubším struhadle, dáme do mísy, přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, jemně nasekaný kopr nebo petrželku, osolíme, pokapeme citrónovou šťávou a promícháme s majonézou. Hotový salát upravíme na mísu a zdobíme hl.salátem, ředkvičkou, paprik ..
INGREDIENCE: 350g měkkého salámu(junior), 3 cibule, 3 kyselé okurky, 2 lžíce octa, 4 lžíce oleje, sůl, pepř, 1kg brambor, 1 svazek kopru, 2 vejce, 2 lžíce polohrubé mouky, máslo.POSTUP PŘÍPRAVY: Salám nakrájíme na nudličky. Oloupeme 2 cibule a spolu s okurkami je nakrájíme na drobné kostičky. Vše společně smícháme, zakápneme olejem s octem, dostatečně osolíme a opepříme. Oloupeme brambory a jemně je nastrouháme. Oloupeme zbylou cibuli a nakrájíme ji na drobné kostičky. Opereme a osušíme kopr. Je ..
INGREDIENCE: 200g mrkve, 1 salátová okurka, 200g špaget, 1 žloutek, 60g oleje, ocet nebo citrónová šťáva, lžička cukru, mletý pepř, sůl.POSTUP PŘÍPRAVY: Špagety uvaříme v osolené vodě, scedíme, propláchneme teplou vodou a necháme odkapat. Potom promastíme olejem a necháme vychladnout. Mrkev uvaříme do měkka a rozkrájíme ji šikmo na nudličky, salátovou okurku na tenké plátky. Ze žloutku a oleje připravíme majonézu ochutíme špetkou cukru, mletým pepřem, octem a solí. Studené špagety promícháme s r ..
INGREDIENCE: 2 svazky ředkviček, 2 kedlubny, pažitka nebo petrželka, 1bílý jogurt nebo biokys, sůl.POSTUP PŘÍPRAVY: Oloupané ředkvičky a kedlubny nakrájíme na tenké plátky, smícháme se sekanou pažitkou, osolíme, přelijeme bílým jogurtem a dobře vychladíme ..
B
BRAMBORY
D
DOBRÁ RADA
DOBRÁ RADA KUCHYNĚ
DOBRÁ RADA KUTILOVÉ
DOBRÁ RADA ZAHRÁDKA
DOBRÁ RADA ZDRAVÍ
DRŮBEŽ
DRŮBEŽ DROBY
DRŮBEŽ HUSA
DRŮBEŽ KACHNA
DRŮBEŽ KROCAN KRŮTA
DRŮBEŽ KUŘE
DRŮBEŽ SLEPICE
G
GULÁŠ
GULÁŠ HOVĚZÍ
GULÁŠ RŮZNÝ
GULÁŠ SKOPOVÝ
GULÁŠ VEPŘOVÝ
GULÁŠ ZVĚŘINOVÝ
H
HOUBY
HOVĚZÍ PŘEDNÍ ZADNÍ
HOVĚZÍ ROŠTĚNKY
HOVĚZÍ RŮZNÉ
HOVĚZÍ SVÍČKOVÁ
HOVĚZÍ VNITŘNOSTI
J
JITRNICE JELITA A PREJT
K
KNEDLÍKY
KNEDLÍKY BRAMBOROVÉ
KNEDLÍKY HOUSKOVÉ
KNEDLÍKY KYNUTÉ
KNEDLÍKY OVOCNÉ
KNEDLÍKY RŮZNÉ
KOŘENÍ
KRÁLÍK
L
LÉČIVÉ ROSTLINY
LUŠTĚNINY
M
MASO HOVĚZÍ
MASO SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
MASO TELECÍ
MASO UZENÉ
MASO VEPŘOVÉ
MOUČNÍKY
MOUČNÍKY DORTY
MOUČNÍKY KYNUTÉ
MOUČNÍKY SLANÉ
MOUČNÍKY TŘENÉ
MOUČNÍKY VÁNOČNÍ CUKROVÍ
N
NÁPOJE
NÁPOJE KOKTEJLY
NÁPOJE LIKÉRY
NÁPOJE POHÁRY
NÁPOJE ŠŤÁVY
O
OD BABIČKY
OMÁČKY
OVOCE
P
POLÉVKA DRŮBEŽÍ
POLÉVKA HOUBOVÁ
POLÉVKA HOVĚZÍ
POLÉVKA RŮZNÁ
POLÉVKA Z VNITŘNOSTÍ
POLÉVKA ZELENINOVÁ
POLÉVKY
POMAZÁNKY
PŘEDKRMY
PŘÍLOHY
R
RECEPTY
RYBY
RYBY CANDÁT
RYBY FILÉ
RYBY KAPR
RYBY LOSOS EXOTICKÉ
RYBY MAKRELA
RYBY PSTRUH
RYBY RŮZNÉ
RYBY ŠTIKÁ
RYBY TRESKA
RYBY ÚHOŘ
RÝŽE
S
SALÁTY
SEKANÁ
SÓJA
SPECIALITY
SPECIALITY DRŮBEŽ
SPECIALITY HOVĚZÍ TELECÍ
SPECIALITY RŮZNÉ
SPECIALITY SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
SPECIALITY VEPŘOVÉ
SPECIALITY VNITŘNOSTI
SPECIALITY ZELENINA
SPECIALITY ZVĚŘINA
STARÉ RECEPY
SÝRY
T
TĚSTOVINY
V
VEPŘOVÉ RŮZNÉ
VEPŘOVÉ SVÍČKOVÁ
VEPŘOVÉ VNITŘNOSTI
VEPŘOVÉ ŽEBRO
VNITŘNOSTI
Z
ZABIJAČKA ASPIKY A HUSPENINY
ZABIJAČKA DOMÁCÍ
ZABIJAČKA GULÁŠ
ZABIJAČKA MASO
ZABIJAČKA OMÁČKA
ZABIJAČKA PAŠTIKY
ZABIJAČKA POLÉVKA
ZABIJAČKA PŘÍLOHY
ZABIJAČKA SÁDLO A ŠKVARKY
ZABIJAČKA TLAČENKY A GALATINY
ZABIJAČKA UZENÉ
ZABIJAČKA UZENINY A KLOBÁSY
ZABIJAČKA VNITŘNOSTÍ
ZAVAŘOVÁNÍ OVOCE
ZAVAŘOVANÍ POVIDLA DŽEM
ZAVAŘOVANÍ ŠŤÁVY SIRUPY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA HOUBY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA NÁLEVY
ZELENINA
ZVĚŘINA