INGREDIENCE: 4 žloutky, 200 g cukru, l vanilinový cukr, 160 g rostlinného tuku, 2 dl vlahého mléka, 80 g kokosové moučky, 280 g polohrubé mouky, 1/2 prášku do pečiva, sníh ze 4 bílků.POSTUP PŘÍPRAVY: Změklý rostlinný tuk třeme s cukrem, přidáme žloutky a utřeme do pěny. Pak přidáme vlažné mléko střídavě s kokosovou moučkou a polohrubou moukou s práškem do pečiva. Nakonec vmícháme sníh z bílků. Těsto vlijeme do vymaštěné a moukou vysypané bábovkové formy a pečeme v předehřáté troubě při 180°C asi ..
INGREDIENCE: 600 g hladké mouky, 200 v cukru, 2 vejce, l prášek do pečiva, 6 lžic mléka, 150 g másla.Náplň: 150 g másla, 150 g cukru, 2 šálky silné oslazené kávy, 5 lžic rumu, kávová nebo rumová poleva.POSTUP PŘÍPRAVY: Změklé máslo utřeme s cukrem, přidáme vejce, mléko, nakonec zahustíme moukou s práškem do pečiva a vypracujeme těsto. Rozdělíme ho na tři díly, vyválíme na tenké placky a upečeme na pomaštěném a hrubou moukou vysypaném plechu. Příprava náplně a dokončení: změklé máslo utřeme s cuk ..
INGREDIENCE: 4 vejce, 100 g cukru, l lžíce oleje, l lžíce horké vody, 100 g mletých vlašských ořechu, 50 g piškotové strouhanky, půl lžičky skořice, tuk a mouka na formu.Krém: 50 g másla, 3 lžíce rumu, 50 g cukru a l balíček vanilkového cukru, 50 g hrubě mletých ořechů na posypání, několik ořechových půlek na ozdobu.POSTUP PŘÍPRAVY: Žloutky s cukrem Ušleháme, přidáme olej a vodu a do hustého krému zašleháme mleté ořechy, piškotovou strouhanku, skořici a lehce vmícháme hustý sníh z bílků. Upečeme ..
INGREDIENCE: 4 vejce, 4 lžíce pískového cukru, hrstka rozinek, lžíce citronátu, lžíce oranžátu, 50 g nakrájené čokolády, 4 lžíce polohrubé mouky, l lžíce Solamylu, 50 g nasekaných ořechu, citrónová kůra, špetka tlučeného anýzu, tuk a mouka na formu. POSTUP PŘÍPRAVY: Bílky Ušleháme s cukrem dohusta, zašleháme žloutky, přidáme mouku, ořechy a ostatní přísady a umícháme těsto. Vlijeme ho do vymaštěné a moukou vysypané formy na chlebíček a upečeme v horké troubě dozlatova. Krájíme až druhý den. (Muž ..
INGREDIENCE: 500g hladké mouky, 100g moučkového cukru, 100g medu, 100g másla, 1 vejce, 1 sáček kypřícího prášku do perníku, tuk a mouka na plech, bílek na potření, čokoládová a bílková poleva (z bílku utřeného s moučkovým cukrem) na ozdobení. POSTUP PŘÍPRAVY: Mouku prosejeme na vál, přidáme cukr, rozehřáté máslo a med, vejce a kypřící prášek a vypracujeme pevné těsto. Vyválíme je na silnější plát, ze kterého vykrájíme tvary zajíčků, přeložíme je na vymaštěný a moukou vysypaný plech a pečeme asi ..
INGREDIENCE: 5 vajec, 200 g cukru, 100 g mletých ořechů, 160 g hladké mouky, lžička prášku do pečiva, 4 lžic horké vody, l vanilkový cukr do sněhu, citrónová kůra, tuk a hrubá mouka na formu.POSTUP PŘÍPRAVY: Žloutky utřeme s cukrem dohusta, přidáváme po lžících horkou vodu a poté mouku s práškem do pečiva a mleté ořechy. Nakonec těsto zlehčíme dohusta ušlehaným sněhem z bílků. Formu na beránka vymastíme tukem, vysypeme hrubou moukou, těsto do ní vlijeme a přiklopíme vrchním dílem beránka, který ..
INGREDIENCE: 3 vejce, 150 g cukru, 5 lžic oleje, 5 lžic horké vody, 150 g polohrubé mouky, l lžička prásku do pečiva, l vanilkový pudink, citrónová kůra, l lžička citrónové šťávy, špetka soli, máslo na vymaštění a hrubá mouka na vysypání formy, rozinky.POSTUP PŘÍPRAVY: Žloutky třeme s cukrem, přidáváme olej a horkou vodu a vyšleháme do husté pěny. Mouku smícháme s práškem do pečiva a vanilkovým pudinkem, přidáme citrónovou kůru a vmícháme do žloutkové pěny. Bílky Ušleháme s několika kapkami citr ..
INGREDIENCE: 100g tuku, 400g moučkového cukru, 4 lžíce medu, 4 celá vejce, 1 kg hladké mouky, 1 lžíce tlučeného fenyklu, 1 lžíce mleté skořice, půl kytičky badyánu, 2 malé lžičky jedlé sody, tuk na plech, žloutek na potření. POSTUP PŘÍPRAVY: Tuk, cukr a med rozehřejeme, necháme vychladnout a vmícháme celá vejce. Na vál si připravíme přesetou mouku se sodou a kořením. Přidáme rozehřáté suroviny. Vypracujeme těsto. Hněteme tak dlouho, až je těsto lesklé. Pak těsto vyválíme na plát o síle stébla a ..
INGREDIENCE: 250g hladké mouky, 250g cukru, 250g mandlí, 6 žloutků, skořicový cukr na posypání. POSTUP PŘÍPRAVY: Z mouky, cukru, umletých oloupaných mandlí a žloutků vypracujeme těsto, z něhož vyválíme jako malíček silné tyčinky, které stáčíme do tvaru preclíků. Pečeme je na pomaštěném plechu ničím nepotřené a ještě horké obalujeme ve skořicovém cukru. ..
INGREDIENCE: 1 větší čokoláda Margot, 2 hrnky polohrubé mouky, 1 hrnek pískového cukru, 1 vanilkový cukr, 1 prášek do pečiva, 2 vejce, 3 lžíce oleje, 3 lžíce vlažného mléka, 1 šlehačka. POSTUP PŘÍPRAVY: Čokoládu nastrouháme, smícháme s moukou, práškem do pečiva a cukrem. Rozmícháme vajíčka, mléko, šlehačku a olej a přilijeme k mouce. Umícháme hladké těsto, které vlijeme na menší vymazaný a moukou vysypaný plech. Upečené řezy můžeme potřít rybízovou zavařeninou a polít čo ..
B
BRAMBORY
D
DOBRÁ RADA
DOBRÁ RADA KUCHYNĚ
DOBRÁ RADA KUTILOVÉ
DOBRÁ RADA ZAHRÁDKA
DOBRÁ RADA ZDRAVÍ
DRŮBEŽ
DRŮBEŽ DROBY
DRŮBEŽ HUSA
DRŮBEŽ KACHNA
DRŮBEŽ KROCAN KRŮTA
DRŮBEŽ KUŘE
DRŮBEŽ SLEPICE
G
GULÁŠ
GULÁŠ HOVĚZÍ
GULÁŠ RŮZNÝ
GULÁŠ SKOPOVÝ
GULÁŠ VEPŘOVÝ
GULÁŠ ZVĚŘINOVÝ
H
HOUBY
HOVĚZÍ PŘEDNÍ ZADNÍ
HOVĚZÍ ROŠTĚNKY
HOVĚZÍ RŮZNÉ
HOVĚZÍ SVÍČKOVÁ
HOVĚZÍ VNITŘNOSTI
J
JITRNICE JELITA A PREJT
K
KNEDLÍKY
KNEDLÍKY BRAMBOROVÉ
KNEDLÍKY HOUSKOVÉ
KNEDLÍKY KYNUTÉ
KNEDLÍKY OVOCNÉ
KNEDLÍKY RŮZNÉ
KOŘENÍ
KRÁLÍK
L
LÉČIVÉ ROSTLINY
LUŠTĚNINY
M
MASO HOVĚZÍ
MASO SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
MASO TELECÍ
MASO UZENÉ
MASO VEPŘOVÉ
MOUČNÍKY
MOUČNÍKY DORTY
MOUČNÍKY KYNUTÉ
MOUČNÍKY SLANÉ
MOUČNÍKY TŘENÉ
MOUČNÍKY VÁNOČNÍ CUKROVÍ
N
NÁPOJE
NÁPOJE KOKTEJLY
NÁPOJE LIKÉRY
NÁPOJE POHÁRY
NÁPOJE ŠŤÁVY
O
OD BABIČKY
OMÁČKY
OVOCE
P
POLÉVKA DRŮBEŽÍ
POLÉVKA HOUBOVÁ
POLÉVKA HOVĚZÍ
POLÉVKA RŮZNÁ
POLÉVKA Z VNITŘNOSTÍ
POLÉVKA ZELENINOVÁ
POLÉVKY
POMAZÁNKY
PŘEDKRMY
PŘÍLOHY
R
RECEPTY
RYBY
RYBY CANDÁT
RYBY FILÉ
RYBY KAPR
RYBY LOSOS EXOTICKÉ
RYBY MAKRELA
RYBY PSTRUH
RYBY RŮZNÉ
RYBY ŠTIKÁ
RYBY TRESKA
RYBY ÚHOŘ
RÝŽE
S
SALÁTY
SEKANÁ
SÓJA
SPECIALITY
SPECIALITY DRŮBEŽ
SPECIALITY HOVĚZÍ TELECÍ
SPECIALITY RŮZNÉ
SPECIALITY SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
SPECIALITY VEPŘOVÉ
SPECIALITY VNITŘNOSTI
SPECIALITY ZELENINA
SPECIALITY ZVĚŘINA
STARÉ RECEPY
SÝRY
T
TĚSTOVINY
V
VEPŘOVÉ RŮZNÉ
VEPŘOVÉ SVÍČKOVÁ
VEPŘOVÉ VNITŘNOSTI
VEPŘOVÉ ŽEBRO
VNITŘNOSTI
Z
ZABIJAČKA ASPIKY A HUSPENINY
ZABIJAČKA DOMÁCÍ
ZABIJAČKA GULÁŠ
ZABIJAČKA MASO
ZABIJAČKA OMÁČKA
ZABIJAČKA PAŠTIKY
ZABIJAČKA POLÉVKA
ZABIJAČKA PŘÍLOHY
ZABIJAČKA SÁDLO A ŠKVARKY
ZABIJAČKA TLAČENKY A GALATINY
ZABIJAČKA UZENÉ
ZABIJAČKA UZENINY A KLOBÁSY
ZABIJAČKA VNITŘNOSTÍ
ZAVAŘOVÁNÍ OVOCE
ZAVAŘOVANÍ POVIDLA DŽEM
ZAVAŘOVANÍ ŠŤÁVY SIRUPY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA HOUBY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA NÁLEVY
ZELENINA
ZVĚŘINA