INGREDIENCE: 50g másla, 25g celeru (kořen),15g petržele (kořen),50g mrkve, 25g hladké mouky, 75g krupice, sůl, petrželová nať.POSTUP PŘÍPRAVY: Zeleninu nakrájím na tenké nudličky a uvaříme v osolené vodě do měkka. Krupici s hladkou moukou opražíme nasucho. Pak zalijeme vývarem ze zeleniny, osolíme a zvolna vaříme. Do hotové dáme vařenou zeleninu, přidáme drobně nakrájenou zelenou petrželku a čerstvé máslo. ..
INGREDIENCE: Směs různých zelenin v celkové váze asi 100 g - užívá se mrkev, květák, brambor, pór, celer, hrách, brukev.POSTUP PŘÍPRAVY: Zeleninu očistíme, nakrájíme na hrubo a vaříme pod pokličkou asi 1 hodinu.Část tekutiny odlijeme do čistého hrnečku, zeleninu se zbytkem vývaru rozmixujeme. Z umixované směsi použijeme na 1 porci 2 lžíce zeleninové kaše, přilijeme 1/4 l vývaru, přidáme 1 malou lžičku jemné krupice. necháme 15 minut stát a 10 minut povaříme. Podle potřeby osladíme. Dětem od 6. m ..
INGREDIENCE: 200 g hrachu, 500 ml vody, 30 g mrkve, 30 g petržele, 30 g celeru, 30 g másla, 30 g hladké mouky, špetka majoránky, špetka soli, česnek, špetka pepře, petrželka POSTUP PŘÍPRAVY: Žlutý nebo zelený hrách namočíme před použitím na dvě hodiny do vody. Potom jej v té samé vodě uvaříme do měkka, prolisujeme a rozředíme zvlášť uvařenou zeleninovou polévkou. Povařenou hrachovou polévku zahustíme řídkou jíškou, přidáme sůl, majoránku a ještě chvíli povaříme. Před podáváním polévku okořeníme ..
INGREDIENCE: Hovězí vývar, 100g kořenové zeleniny, sůl, 300gbrambor uvařených ve slupce, 20g másla, 1 vejce, petrželka, 40g cibule, rostlinný tuk ceres soft na osmažení knedlíčků, strouhanka na obaleníPOSTUP PŘÍPRAVY: Do přecezeného vývaru přidáme drobně nakrájenou nebo nastrouhanou zeleninu, osolíme a uvaříme do měkka. Brambory oloupeme rozstrouháme, přidáme sekanou petrželku sekanou cibuli zpěněnou na másle, vejce, špetku soli a dobře promícháme. Můžeme okořenit pepřem. Ze směsi lžičkou odkraj ..
B
BRAMBORY
D
DOBRÁ RADA
DOBRÁ RADA KUCHYNĚ
DOBRÁ RADA KUTILOVÉ
DOBRÁ RADA ZAHRÁDKA
DOBRÁ RADA ZDRAVÍ
DRŮBEŽ
DRŮBEŽ DROBY
DRŮBEŽ HUSA
DRŮBEŽ KACHNA
DRŮBEŽ KROCAN KRŮTA
DRŮBEŽ KUŘE
DRŮBEŽ SLEPICE
G
GULÁŠ
GULÁŠ HOVĚZÍ
GULÁŠ RŮZNÝ
GULÁŠ SKOPOVÝ
GULÁŠ VEPŘOVÝ
GULÁŠ ZVĚŘINOVÝ
H
HOUBY
HOVĚZÍ PŘEDNÍ ZADNÍ
HOVĚZÍ ROŠTĚNKY
HOVĚZÍ RŮZNÉ
HOVĚZÍ SVÍČKOVÁ
HOVĚZÍ VNITŘNOSTI
J
JITRNICE JELITA A PREJT
K
KNEDLÍKY
KNEDLÍKY BRAMBOROVÉ
KNEDLÍKY HOUSKOVÉ
KNEDLÍKY KYNUTÉ
KNEDLÍKY OVOCNÉ
KNEDLÍKY RŮZNÉ
KOŘENÍ
KRÁLÍK
L
LÉČIVÉ ROSTLINY
LUŠTĚNINY
M
MASO HOVĚZÍ
MASO SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
MASO TELECÍ
MASO UZENÉ
MASO VEPŘOVÉ
MOUČNÍKY
MOUČNÍKY DORTY
MOUČNÍKY KYNUTÉ
MOUČNÍKY SLANÉ
MOUČNÍKY TŘENÉ
MOUČNÍKY VÁNOČNÍ CUKROVÍ
N
NÁPOJE
NÁPOJE KOKTEJLY
NÁPOJE LIKÉRY
NÁPOJE POHÁRY
NÁPOJE ŠŤÁVY
O
OD BABIČKY
OMÁČKY
OVOCE
P
POLÉVKA DRŮBEŽÍ
POLÉVKA HOUBOVÁ
POLÉVKA HOVĚZÍ
POLÉVKA RŮZNÁ
POLÉVKA Z VNITŘNOSTÍ
POLÉVKA ZELENINOVÁ
POLÉVKY
POMAZÁNKY
PŘEDKRMY
PŘÍLOHY
R
RECEPTY
RYBY
RYBY CANDÁT
RYBY FILÉ
RYBY KAPR
RYBY LOSOS EXOTICKÉ
RYBY MAKRELA
RYBY PSTRUH
RYBY RŮZNÉ
RYBY ŠTIKÁ
RYBY TRESKA
RYBY ÚHOŘ
RÝŽE
S
SALÁTY
SEKANÁ
SÓJA
SPECIALITY
SPECIALITY DRŮBEŽ
SPECIALITY HOVĚZÍ TELECÍ
SPECIALITY RŮZNÉ
SPECIALITY SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
SPECIALITY VEPŘOVÉ
SPECIALITY VNITŘNOSTI
SPECIALITY ZELENINA
SPECIALITY ZVĚŘINA
STARÉ RECEPY
SÝRY
T
TĚSTOVINY
V
VEPŘOVÉ RŮZNÉ
VEPŘOVÉ SVÍČKOVÁ
VEPŘOVÉ VNITŘNOSTI
VEPŘOVÉ ŽEBRO
VNITŘNOSTI
Z
ZABIJAČKA ASPIKY A HUSPENINY
ZABIJAČKA DOMÁCÍ
ZABIJAČKA GULÁŠ
ZABIJAČKA MASO
ZABIJAČKA OMÁČKA
ZABIJAČKA PAŠTIKY
ZABIJAČKA POLÉVKA
ZABIJAČKA PŘÍLOHY
ZABIJAČKA SÁDLO A ŠKVARKY
ZABIJAČKA TLAČENKY A GALATINY
ZABIJAČKA UZENÉ
ZABIJAČKA UZENINY A KLOBÁSY
ZABIJAČKA VNITŘNOSTÍ
ZAVAŘOVÁNÍ OVOCE
ZAVAŘOVANÍ POVIDLA DŽEM
ZAVAŘOVANÍ ŠŤÁVY SIRUPY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA HOUBY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA NÁLEVY
ZELENINA
ZVĚŘINA