INGREDIENCE: 1/2 kg velkých brambor, 2 vejce, 15 g droždí, šálek mléka, sul, 3 lžíce hladké mouky, 2 stroužky česneku, lžičku majoránky, špetku pepře. POSTUP PŘÍPRAVY: Z vlažného mléka a droždí uděláme kvásek. Syrové brambory nastrouháme, přidáme k nim vejce, kvásek, dobře rozmícháme, osolíme, podle chuti okořeníme, vmícháme mouku, aby vzniklo těsto jako na litou buchtu. Těsto nalijeme na rozpálené sádlo do pekáče a v troubě zvolna dozlatova opečeme. Povrch vydatně mastíme, aby vznikla vysoká če ..
INGREDIENCE: 8 kusu velkých brambor, 100g anglické slaniny, 1 větší cibule, sůl, pepř, ml. pálivá paprika, 250g tvrdého sýra, 50g Ramy Classic, alobal, 1 kelímek Ramy Cremefine zakysaného krému, 5 stroužků česneku. POSTUP PŘÍPRAVY: Brambory omyjeme a asi 30 minut vaříme ve slupce. Scedíme a necháme trochu vychladnout. Bramborům vodorovně seřízneme vršky a vydlabeme je. Na pánvi rozškvaříme na kostičky pokrájenou slaninu, přidáme najemno nasekanou cibuli. Necháme vychladnout. Předehřejeme si trou ..
INGREDIENCE: 1 kg větších podlouhlých brambor, 60g husího nebo kachního sádla, půl skleničky vlažné vody, menší palička česneku, sůl.POSTUP PŘÍPRAVY: Brambory omyjeme kartáčkem, osušíme, po délce nakrájíme na plátky tlusté 1 -1 cm. Srovnáme na plech potřený sádlem a dáme do horké trouby péci. Vlažnou vodu rozmícháme se sádlem a s česnekem utřeným se solí. Tímto oukropem pomocí mašlovačky potřeme brambory, jakmile se z nich vypaří trochu vody tj. asi za deset minut po vložení do trouby. Během peč ..
INGREDIENCE: 500g oloupaných syrových brambor, 100g sójových vloček, 40g hladké mouky, 2 lžíce mléka, 1 vejce, majoránka, mletý pepř, česnek, olej na smažení.POSTUP PŘÍPRAVY: Brambory jemně nastrouháme, přidáme k nim vejce, mléko, sójovou hladkou mouku a sójové vločky. Kořeníme podle chuti. Necháme chvíli ustát a na teflonové pánvi potřené lehce olejem pečeme malé bramboráčky. Podáváme jako samostatný pokrm potřený kečupem, hořčicí a cibulkou nebo jako přílohu k různě upraveným masům. ..
INGREDIENCE: 500 g brambor, 150 g celeru, 3 vejce, 2 dl mléka, 80 g hrubé mouku, 2 stroužky česneku, 100 g oleje na smažení, sůl, KečupPOSTUP PŘÍPRAVY: Oloupané brambory a celer rozstrouháme, přidáme vejce rozšlehaná v mléce, sůl a mouku. Okořeníme prolisovaným česnekem, dobře rozmícháme a pečeme ve vymazané pánvi. Upečené omelety potřeme kečupem nebo hořčicí. Doplníme zeleninovým salátem. ..
INGREDIENCE: 1 kg brambor, 50 g másla, 1 cibule, 1 stroužek česneku, sůl, citrónová šťáva, hovězí vývar, petrželka.POSTUP PŘÍPRAVY: Oloupané brambory uvaříme v osolené vodě, ocedíme a rozšťoucháme. Na másle osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli a utřený česnek a nalijeme na brambory. Nakonec zakapeme citrónovou šťávou a trochou procezeného horkého vývaru. při podávání sypeme petrželkou. Podáváme jako přílohu ke grilovaným masitým pokrmům. ..
INGREDIENCE: 1 kg brambor, 120g hladké mouky, 1 vejce, 0,1 l mléka, 4 stroužky česneku, sůl, pepř, majoránka, sádlo na smažení.POSTUP PŘÍPRAVY: Brambory oškrábeme, nastrouháme na struhadle, necháme ustát a pak trochu scedíme. Do nastrouhaných brambor přidáme horké mléko, vejce, hladkou mouku, utřený česnek, osolíme, opepříme a okořeníme drcenou majoránkou. Těsto dobře promícháme. Na pánvi rozehřejeme sádlo, vlijeme sběračkou těsto a rozetřeme je po celé pánvi. Pečeme dozlatova po obou stranách. ..
INGREDIENCE: 1 kg menších brambor, sůl, olej, 200g slaniny nebo uzeného bučku , 5 cibulí, kostka brynzy, alobal nebo pečící papír, petrželka. POSTUP PŘÍPRAVY: Syrové brambory důkladně omyjeme kartáčkem, opláchneme a osušíme. Nakrájíme je i se slupkou na silnější kolečka (asi 1 cm). Slaninu nebo bůček nakrájíme na plátky a cibuli na tenká kolečka. Na jehlici napichujeme postupně plátky brambor, slaniny a cibule, až jehlici naplníme. Pak vše lehce pokapeme olejem, osolíme , můžeme i lehce opepřit. ..
INGREDIENCE: 3/4 kg brambor, l lžička soli, 3 stroužky česneku, majoránka, l lžička kmínu, 2 vejce, l dl horkého mléka, 150 g hladké mouky, tuk na smažení.POSTUP PŘÍPRAVY: Brambory oloupeme a nastrouháme na jemném struhadle do mísy. Uvolněnou vodu z brambor vymačkáme a vylijeme a brambory ihned přelijeme horkým mlékem, aby neztmavly. Vmícháme majoránku, kmín, utřený nebo ustrouhaný česnek, přidáme vejce a směs zahustíme moukou. Osolíme a dobře promícháme. Na pánvičce nebo v lívanečníku na horkém ..
INGREDIENCE: 1 kg brambor, 1 vejce, 120 g krupice, 250 g hrubé mouky, sůl, 250 g strouhané housky, moučkový cukr, 1 lžíce másla na osmažení strouhané housky, máslo nebo sádlo na pomaštění pokrmu.POSTUP PŘÍPRAVY: Opláchnuté brambory ve slupce dáme vařit doměkka. Ještě teplé je oloupeme a necháme vychladnout. Vychladlé brambory nastrouháme a nebo umeleme na masovém strojku, osolíme, přidáme vejce, krupici, hrubou mouku (část odložíme na vyválení šišek) a dobře propracujeme v tužší těsto. Z brambor ..
B
BRAMBORY
D
DOBRÁ RADA
DOBRÁ RADA KUCHYNĚ
DOBRÁ RADA KUTILOVÉ
DOBRÁ RADA ZAHRÁDKA
DOBRÁ RADA ZDRAVÍ
DRŮBEŽ
DRŮBEŽ DROBY
DRŮBEŽ HUSA
DRŮBEŽ KACHNA
DRŮBEŽ KROCAN KRŮTA
DRŮBEŽ KUŘE
DRŮBEŽ SLEPICE
G
GULÁŠ
GULÁŠ HOVĚZÍ
GULÁŠ RŮZNÝ
GULÁŠ SKOPOVÝ
GULÁŠ VEPŘOVÝ
GULÁŠ ZVĚŘINOVÝ
H
HOUBY
HOVĚZÍ PŘEDNÍ ZADNÍ
HOVĚZÍ ROŠTĚNKY
HOVĚZÍ RŮZNÉ
HOVĚZÍ SVÍČKOVÁ
HOVĚZÍ VNITŘNOSTI
J
JITRNICE JELITA A PREJT
K
KNEDLÍKY
KNEDLÍKY BRAMBOROVÉ
KNEDLÍKY HOUSKOVÉ
KNEDLÍKY KYNUTÉ
KNEDLÍKY OVOCNÉ
KNEDLÍKY RŮZNÉ
KOŘENÍ
KRÁLÍK
L
LÉČIVÉ ROSTLINY
LUŠTĚNINY
M
MASO HOVĚZÍ
MASO SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
MASO TELECÍ
MASO UZENÉ
MASO VEPŘOVÉ
MOUČNÍKY
MOUČNÍKY DORTY
MOUČNÍKY KYNUTÉ
MOUČNÍKY SLANÉ
MOUČNÍKY TŘENÉ
MOUČNÍKY VÁNOČNÍ CUKROVÍ
N
NÁPOJE
NÁPOJE KOKTEJLY
NÁPOJE LIKÉRY
NÁPOJE POHÁRY
NÁPOJE ŠŤÁVY
O
OD BABIČKY
OMÁČKY
OVOCE
P
POLÉVKA DRŮBEŽÍ
POLÉVKA HOUBOVÁ
POLÉVKA HOVĚZÍ
POLÉVKA RŮZNÁ
POLÉVKA Z VNITŘNOSTÍ
POLÉVKA ZELENINOVÁ
POLÉVKY
POMAZÁNKY
PŘEDKRMY
PŘÍLOHY
R
RECEPTY
RYBY
RYBY CANDÁT
RYBY FILÉ
RYBY KAPR
RYBY LOSOS EXOTICKÉ
RYBY MAKRELA
RYBY PSTRUH
RYBY RŮZNÉ
RYBY ŠTIKÁ
RYBY TRESKA
RYBY ÚHOŘ
RÝŽE
S
SALÁTY
SEKANÁ
SÓJA
SPECIALITY
SPECIALITY DRŮBEŽ
SPECIALITY HOVĚZÍ TELECÍ
SPECIALITY RŮZNÉ
SPECIALITY SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
SPECIALITY VEPŘOVÉ
SPECIALITY VNITŘNOSTI
SPECIALITY ZELENINA
SPECIALITY ZVĚŘINA
STARÉ RECEPY
SÝRY
T
TĚSTOVINY
V
VEPŘOVÉ RŮZNÉ
VEPŘOVÉ SVÍČKOVÁ
VEPŘOVÉ VNITŘNOSTI
VEPŘOVÉ ŽEBRO
VNITŘNOSTI
Z
ZABIJAČKA ASPIKY A HUSPENINY
ZABIJAČKA DOMÁCÍ
ZABIJAČKA GULÁŠ
ZABIJAČKA MASO
ZABIJAČKA OMÁČKA
ZABIJAČKA PAŠTIKY
ZABIJAČKA POLÉVKA
ZABIJAČKA PŘÍLOHY
ZABIJAČKA SÁDLO A ŠKVARKY
ZABIJAČKA TLAČENKY A GALATINY
ZABIJAČKA UZENÉ
ZABIJAČKA UZENINY A KLOBÁSY
ZABIJAČKA VNITŘNOSTÍ
ZAVAŘOVÁNÍ OVOCE
ZAVAŘOVANÍ POVIDLA DŽEM
ZAVAŘOVANÍ ŠŤÁVY SIRUPY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA HOUBY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA NÁLEVY
ZELENINA
ZVĚŘINA