INGREDIENCE: 125g vařených bramborů, 2 -3 malé cibule; 50g másla, 10g hladké mouky, trochu hovězí polévky, 2 - 3 lžíce kyselé smetany. POSTUP PŘÍPRAVY: Rozsekáme na drobno cibuli a dusíme ji na másle do světle hněda. Přidáme lžíci mouky, chvíli ještě dusíme, poté přimícháme vařené prolisované brambory a trochu polévky, soli a pepře. Nakonec zahustíme omáčku kyselou smetanou a necháme ji ještě chvíli povařit. ..
INGREDIENCE: 750g šunky, 2 šalotky, lžička jalovce, 1/2 ! hnědé polévky, 1/8 1 červeného vína, citrónová šťáva.POSTUP PŘÍPRAVY: Nakrájíme šunku na drobné kousky, přidáme nasekanou šalotku jalovec, na všechno nalijeme polévku a necháme 1/2 hodiny vařit. Pak přilijeme skleničku červeného vína, necháme znovu vařit prolisujeme, zakapeme citrónovou šťávou a podáváme k divoké drůbeži či pečeni. ..
INGREDIENCE: 1/2 l hovězí polévky, 4 - 5 velkých brambor, 2 - 3 mrkve, 1 celer, máslová jíška, ocet. POSTUP PŘÍPRAVY: Do hovězí polévky dáme vařit oloupané a na kostky rozkrájené brambory mrkev a celer. Po uvaření mrkev a celer odložíme pro jiné jídlo, jen brambory protlačíme sítem, nalijeme na n8 zbylou polévku, v níž se vařily, přidáme máslovou jíšku, osolíme a okyselíme octem. ..
INGREDIENCE: 125g másla, 4 lžíce strouhaného černého chleba, 1 lžička mletého jalovce, bílý pepř, citrónová kůra, 1/41 hovězí polévky a 1/8l červeného vína.POSTUP PŘÍPRAVY: Strouhaný černý chléb smažíme na másle, přidáme mletý jalovec trochu soli, bílého pepře a kousek citrónové kůry. Usmažený chléb podlijeme hovězí polévkou a necháme dobře provařit. Nakonec přidáme ještě sklenku červeného vína a podáváme ke kančí pečeni. ..
INGREDIENCE: 1/2 celeru, 30g másla, 30g mouky, trochu hovězí polévky, 2 lžíce bílého vína, trochu cukru, pomerančové kůry, pepř, 2 lžíce kyselé smetany, sůl.POSTUP PŘÍPRAVY: Očištěný celer nakrájíme na kostičky a v másle udusíme do měkka. na něj nasypeme mouku, kterou necháme zežloutnout, zalijeme hovězí polévkou, přidáme bílé víno, cukr, sekanou pomerančovou kůru, mletý pepř a omáčku povaříme. Pak ji procedíme a zamícháme jí kyselou smetanu. ..
INGREDIENCE: 1/8 I vody, sůl, 1 lžička majoránky, 1/8 l hovězí polévky, světlá máslová jíška, sůl.POSTUP PŘÍPRAVY: Hovězí polévku smícháme s vařící vodou, osolíme a přidáme do ní majoránku. Mezitím co se vše vaří, připravíme si světlou máslovou jíšku, kterou polévku zahustíme. Až se jíška úplně rozvaří, podáváme k hovězímu. ..
INGREDIENCE: 400g celeru, 40g másla, 60g mouky, 100g rajského protlaku, 3 d1 mléka, trochu cukru, soli.POSTUP PŘÍPRAVY: Očištěný, umytý a pokrájený celer uvaříme ve slané vodě. Z másla a.mouky připravíme světlou jíšku, kterou zalijeme vodou z celeru, a přidáme rajský protlak. Toto přilijeme k celeru a necháme povařit. Vše rozmícháme a přidáme mléko s cukrem. ..
INGREDIENCE: 200g cibule, 200 másla, 120 g hladké mouky, 1 l hovězího vývaru, ~ divokého koření, 30g soli, 3 cl octa, 100g cukru, 350g sterilovaných okurek, 1/2 1 kyselé smetany.POSTUP PŘÍPRAVY: Na másle osmahneme nakrájenou cibuli s hladkou moukou zlatova, zalijeme hovězím vývarem, přidáme bobkový list, celý pepř, nové koření, sůl, cukr, slupku z oloupaných sladkokyselých okurek. Dobře provařenou omáčku procedíme sítem, zjemníme kyselou smetanou a nakonec přidáme kostičky oloupaných okurek, kte ..
INGREDIENCE: 2 žloutky, 3 lžíce sladké smetany, 20g mouky, 1 /8 l sladké smetany, 3 lžíce petrželky, sůl.POSTUP PŘÍPRAVY: Dva syrové žloutky dáme do 3 lžic studené sladké smetany a rozkvedláme s 2 lžícemi mouky. Potom přidáváme za stálého míchání horkou smetanu a mícháme na plotně tak dlouho, až se začne vařit. Vhodíme do ní sekanou petrželku, necháme chvíli povařit a podáváme ..
INGREDIENCE: 150g cibule, 100g másla, 50g hladké mouky, 1 l hovězího vývaru, sůl, 1 dcl sladké smetany, mletý pepř, 100g čerstvých hříbků, snítka šafránu, 150g černého chleba, 1 dcl světlého piva, 2 žloutky.POSTUP PŘÍPRAVY: Drobně pokrájenou cibuli smažíme na másle s hladkou moukou do zlatova. Zalijeme silným hovězím vývarem, osolíme, opepříme, přidáme čerstvé hříbky, šafrán a nakonec zahustíme chlebovou kůrkou, máčenou v plzeňském pivě. Dobře povařenou omáčku přecedíme jemným sítem a zjemníme s ..
B
BRAMBORY
D
DOBRÁ RADA
DOBRÁ RADA KUCHYNĚ
DOBRÁ RADA KUTILOVÉ
DOBRÁ RADA ZAHRÁDKA
DOBRÁ RADA ZDRAVÍ
DRŮBEŽ
DRŮBEŽ DROBY
DRŮBEŽ HUSA
DRŮBEŽ KACHNA
DRŮBEŽ KROCAN KRŮTA
DRŮBEŽ KUŘE
DRŮBEŽ SLEPICE
G
GULÁŠ
GULÁŠ HOVĚZÍ
GULÁŠ RŮZNÝ
GULÁŠ SKOPOVÝ
GULÁŠ VEPŘOVÝ
GULÁŠ ZVĚŘINOVÝ
H
HOUBY
HOVĚZÍ PŘEDNÍ ZADNÍ
HOVĚZÍ ROŠTĚNKY
HOVĚZÍ RŮZNÉ
HOVĚZÍ SVÍČKOVÁ
HOVĚZÍ VNITŘNOSTI
J
JITRNICE JELITA A PREJT
K
KNEDLÍKY
KNEDLÍKY BRAMBOROVÉ
KNEDLÍKY HOUSKOVÉ
KNEDLÍKY KYNUTÉ
KNEDLÍKY OVOCNÉ
KNEDLÍKY RŮZNÉ
KOŘENÍ
KRÁLÍK
L
LÉČIVÉ ROSTLINY
LUŠTĚNINY
M
MASO HOVĚZÍ
MASO SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
MASO TELECÍ
MASO UZENÉ
MASO VEPŘOVÉ
MOUČNÍKY
MOUČNÍKY DORTY
MOUČNÍKY KYNUTÉ
MOUČNÍKY SLANÉ
MOUČNÍKY TŘENÉ
MOUČNÍKY VÁNOČNÍ CUKROVÍ
N
NÁPOJE
NÁPOJE KOKTEJLY
NÁPOJE LIKÉRY
NÁPOJE POHÁRY
NÁPOJE ŠŤÁVY
O
OD BABIČKY
OMÁČKY
OVOCE
P
POLÉVKA DRŮBEŽÍ
POLÉVKA HOUBOVÁ
POLÉVKA HOVĚZÍ
POLÉVKA RŮZNÁ
POLÉVKA Z VNITŘNOSTÍ
POLÉVKA ZELENINOVÁ
POLÉVKY
POMAZÁNKY
PŘEDKRMY
PŘÍLOHY
R
RECEPTY
RYBY
RYBY CANDÁT
RYBY FILÉ
RYBY KAPR
RYBY LOSOS EXOTICKÉ
RYBY MAKRELA
RYBY PSTRUH
RYBY RŮZNÉ
RYBY ŠTIKÁ
RYBY TRESKA
RYBY ÚHOŘ
RÝŽE
S
SALÁTY
SEKANÁ
SÓJA
SPECIALITY
SPECIALITY DRŮBEŽ
SPECIALITY HOVĚZÍ TELECÍ
SPECIALITY RŮZNÉ
SPECIALITY SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
SPECIALITY VEPŘOVÉ
SPECIALITY VNITŘNOSTI
SPECIALITY ZELENINA
SPECIALITY ZVĚŘINA
STARÉ RECEPY
SÝRY
T
TĚSTOVINY
V
VEPŘOVÉ RŮZNÉ
VEPŘOVÉ SVÍČKOVÁ
VEPŘOVÉ VNITŘNOSTI
VEPŘOVÉ ŽEBRO
VNITŘNOSTI
Z
ZABIJAČKA ASPIKY A HUSPENINY
ZABIJAČKA DOMÁCÍ
ZABIJAČKA GULÁŠ
ZABIJAČKA MASO
ZABIJAČKA OMÁČKA
ZABIJAČKA PAŠTIKY
ZABIJAČKA POLÉVKA
ZABIJAČKA PŘÍLOHY
ZABIJAČKA SÁDLO A ŠKVARKY
ZABIJAČKA TLAČENKY A GALATINY
ZABIJAČKA UZENÉ
ZABIJAČKA UZENINY A KLOBÁSY
ZABIJAČKA VNITŘNOSTÍ
ZAVAŘOVÁNÍ OVOCE
ZAVAŘOVANÍ POVIDLA DŽEM
ZAVAŘOVANÍ ŠŤÁVY SIRUPY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA HOUBY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA NÁLEVY
ZELENINA
ZVĚŘINA