Recepty na xkuchtik.cz

POLÉVKA RŮZNÁ | ZELŇAČKA

INGREDIENCE: 1 kg uzeného, celý pepř, celé nové koření, bobkový list, 1 kg kysaného zelí, 5 brambor, 10 dkg slaniny (špeku), 2 cibule, 2 lžíce sladké červené papriky, 2 lžíce mouky, smetana. POSTUP PŘÍPRAVY: Uzené maso vaříme s bobkovým listem, celým pepřem a celým novým kořením. Maso vyndáme a pokrájíme na kousky. Do vývaru dáme provařit pokrájené propláchnuté kysané zelí a brambor. Mezitím na slanině orestujeme cibulku, přidáme červenou papriku, mouku a vytvoříme jíšku. Tu přidáme do vývaru ..

GULÁŠ RŮZNÝ | FAZOLOVÝ GULÁŠ II

INGREDIENCE: 2 velké cibule, 150 g slaniny, 15 dkg uzeniny, sádlo, ml. paprika sladká, 300 g namočené fazole, 200 g brambory na kostičky, sůl, polévkové koření, bujónová kostka, mouka na zahuštění. POSTUP PŘÍPRAVY: Nakrájenou cibuli zpěníme na sádle, přidáme nakrájenou slaninu, následně uzeninu a lehce osmažíme. Pak přidáme ml. papriku, lehce osmažíme. Přidáme namočené fazole a dolijeme vodou. Přidáme bujónovou kostku. Vaříme tak dlouho, aby fazole byly měkké, potom přidáme na kostičky nakráje ..

KNEDLÍKY BRAMBOROVÉ | SLOVENSKÉ HALUŠKY SE ZELÍM

INGREDIENCE: 4 střední brambory, 500 g polohrubé mouky, 250 g libové anglické slaniny, 100 g špeku, 200 ml vody, 1 vejce, 1 sklenice kysaného zelí, 1 cibule, sůl, pepř. POSTUP PŘÍPRAVY: Syrové brambory najemno nastrouháme a přidáme do nich vajíčko, sůl, pepř, mouku a vše zamícháme. Těsto dáme do síta s velkými oky a protlačíme do osolené vařící vody. Poté, co potřetí vyplavou na povrch, jsou hotové. Na kostičky nakrájenou slaninu a špek osmahneme na oleji a přidáme dušené zelí. Směs promícháme ..

MOUČNÍKY SLANÉ | ŠKVARKOVÉ PLACKY III

INGREDIENCE: 300 g hladké mouky, 200 g škvarků se sádlem, 2 vařené brambory, 1 kostka droždí, 200 ml mléka, kmín, sůl. POSTUP PŘÍPRAV: Placky připravíme takto: smícháme nastrouhané, vařené brambory, kmín, sůl, droždí a mléko. Necháme vykynout, přidáme škvarky se sádlem a vypracujeme těsto. Necháme kynout 45 minut a pak tvoříme menší placičky, které položíme na plech a pečeme v předehřáté troubě do zlatova. ..

HOVĚZÍ SVÍČKOVÁ | PRAVÁ SVÍČKOVÁ

INGREDIENCE: 1 kg hovězího zadního, zmražená slanina nakrájená na klínky (na špikování), 3 mrkve, 1 celer, 1 petržel, 3 cibule, 2 lžíce plnotučné hořčice, brusinky nebo marmeláda z nich, 1-2 lžíce octa, tymián, bobkový list, pepř, nové koření, 2 kuličky jalovce, 1 citron – okrájený, rostlinný olej, 120 g másla, krupicový cukr. Na dokončení: 30% smetana 200 - 250 ml, 2 lžíce mléka, 2 lžíce hladké mouky. POSTUP PŘÍPRAVY: Maso prošpikujeme slaninou - nožem uděláme díry "po vláknu" a zmražené kou ..

POLÉVKA RŮZNÁ | VLOČKOVÁ POLÉVKA

INGREDIENCE: 1 a 1/2 l vývaru z masoxu nebo bujónové kostky 2 lžíce másla, šálek mléka, 100 g ovesných vloček, 1 vrchovatá lžíce hladké mouky, špetka pepře, špetka muškátového květu, 1 lžičky polévkového koření Vitana, petrželka. POSTUP PŘÍPRAVY: Vločky propláchneme na sítě vodou, vložíme do hrnce, zalijeme studeným vývarem nebo vodou s kostkou masoxu a vaříme asi půl hodiny. Mezitím na pánvičce rozehřejeme máslo, vsypeme mouku a usmažíme světlou jíšku. Přidáme ji k vařícím vločkám, prošleháme ..

DRŮBEŽ KACHNA | KACHNA NA ČERVENÉM VÍNĚ PO FRANCOUZSKU.

INGREDIENCE: 1 kachna, 250 g bůčku, 1 l červeného vína, 150 g žampiónu, 16 malých cibulek, 1 menší cibule, 3 stroužeky česneku, špetka tymiánu, bobkový list, strouhaný muškátový oříšek, 250 g másla, sklenka vodky, lžička hladké mouky, trochu cukru, ocet, citrón, pepř, sůl. POSTUP PŘÍPRAVY: Kachnu naporcujeme na menší kousky. Bůček pokrájíme na kostky, které necháme přejít varem v osolené vodě a pak z nich v kastrole na mírném ohni vyškvaříme tuk. Vyjmeme je a na tuku krátce opečeme kousky kach ..

HOVĚZÍ PŘEDNÍ ZADNÍ | SMAŽENÝ ŘÍZEK Z MLETÉHO HOVÉZÍHO

INGREDIENCE: 500g zadního hovězího masa, 1 dl mléka, 1 lžíce mouky, strouhanka a olej na smažení. POSTUP PŘÍPRAVY: Maso dvakrát umeleme, zalijeme mlékem, osolíme a necháme 1 až 3 hodiny stát. Pak děláme placičky, které obalíme v mouce, ve vejci a ve strouhance a smažíme na oleji. ..

HOVĚZÍ RŮZNÉ | SLOVÁCKÝ ZELENINOVÝ PAPRIKÁŠ S HOVĚZÍM MASEM

INGREDIENCE: 1 konzerva hovězího ve vlastní šťávě, 4 zelené papriky, malý celer, sůl, cibule, pepř. POSTUP PŘIPRAVY: Maso vyjmeme z konzervy a nakrájíme na kousky. Na tuku zpěníme cibuli nakrájenou nadrobno, přidáme očištěné a na nudličky nakrájené papriky a na kostičky nakrájený celer a dusíme pod pokličkou do měkka. Přidáme maso z konzervy, aby se prohřálo, podle chuti osolíme a opepříme a před podáváním zjemníme kouskem másla. ..

MOUČNÍKY TŘENÉ | VALAŠSKÉ BRAMBORY

INGREDIENCE: 1 kg vařených brambor, 100g sádla se škvarky, 100g cibule, zelená petrželka. POSTUP PŘÍPRAVY: Vařené brambory nakrájíme na plátky, opečeme je na osmažené nakrájené cibulce se škvarky a sádlem. Do opečených brambor vmícháme nakrájenou pažitku. Podáváme k plněným minutkám. ..

 

 

 

Nejnovější na xkuchtik.cz

 

Kategorie na xkuchtik.cz