INGREDIENCE: 120 g másla nebo Hery, 2 vejce, 70 g cukru, 250 g hladké mouky, l lžička prášku do pečiva 3 lžíce meruňkové marmelády. Náplň: 500 g oloupané a pokrájené tykve, šálek vody na podlití, 3 lžíce cukru, 1/2 lžičky kyseliny citrónové nebo l citrón, l lžička rumu, 1-2 lžíce Solamylu rozmíchaného v trošce vody. POSTUP PŘÍPRAVY: Máslo utřeme s cukrem a vejci (včetně bílků) do pěny, pak přidáme mouku s práškem do pečiva a těsto rozložíme do vymaštěné a hrubou moukou vysypané větší dortové f ..
INGREDIENCE: 600g vepřových jater, 2 cibule, 2 stroužky česneku, 2 lžíce kečupu, 1 lžíce kokosové moučky, 1 lžíce mouč. Cukru, 1 lžíce sojové omáčky, 2 lžíce oleje, sůl, pepř, chilli. POSTUP PŘÍPRAVY: Játra nakrájíme na tenké plátky, naklepeme a opepříme. Na oleji osmažíme 1 cibuli nakrájenou na kolečka, přidáme česnek utřený se solí. Vložíme játra a rychle je po obou stranách osmažíme. Ochutíme kečupem, cukrem, chilli, přidáme kokosovou moučku, sojovou omáčku a chvíli podusíme. Hotové posypem ..
INGREDIENCE: 250 g syrových brambor, 100 g celozrnné pšeničné mouky, vodu (podle potřeby), sůl, 3 stroučky česneku, 2 lžičky kořenin. POSTUP PŘÍPRAVY: Nastrouhané brambory zpracujeme s rozetřeným česnekem a ostatními surovinami na řídké těsto, které klademe lžicí na suchou plotnu, tvarujeme a pečeme.Obměna: Můžeme péci na plechu (suchém nebo vymaštěném) nebo smažit na oleji. Vhodné kořeniny: Kmín, majorán, dobromysl a j. ..
INGREDIENCE: 1 slepice, 300 g rýže, 100 g másla, 20 g soli, 50 g cibule, 2 g mletého pepře, petrželka. POSTUP PŘÍPRAVY: Ze slepice připravíme slepičí polévku a dále slepici dušenou v rýži. Slepici vaříme jako na polévku s příslušnými přísadami, jen přidáme o tři čtvrtě litru vody více. Tím získáme vývar, z kterého připravíme slepičí polévku. Ze zbývajícího vývaru slepičího masa připravíme slepici dušenou v rýži. Maso nakrájíme na kousky. Rýži nejprve odměříme odměrkou, například šálkem na polé ..
INGREDIENCE: 400 g brambor, 250 g telecího nebo libového vepřového masa, 3 rajčata, 15 g másla, 5 g hladké mouky, 1 vejce, mléko, pažitka, sůl. POSTUP PŘÍPRAVY: Do vymazaného pekáčku dáme vrstvu uvařených oloupaných a na plátky nakrájených brambor, vrstvu dušeného mletého masa, posypeme pažitkou, poklademe plátky oloupanými rajčaty, na ně dáme opět vrstvu masa, plátky rajčat a brambor. Osolíme, poklademe kousky čerstvého másla a dáme zapéci. Během pečení poléváme nákyp omáčkou. Pečeme asi 30 ..
INGREDIENCE: 300 g žampionů, l šlehačka, 30 g hladké mouky 30 g másla, citrónová šťáva, sůl. POSTUP PŘÍPRAVY: Žampiony očistíme, pokrájíme a dusíme bez tuku asi 20 minut. Mezitím si připravíme světlou jíšku z másla a mouky. Podušené žampiony přidáme do jíšky, rozředíme vodou a přidáme šlehačku. Za stálého míchání vaříme asi 10 minut. Dochutíme citrónem a solí. ..
INGREDIENCE: 300 g vepřového masa, 50 g tuku, 350 g rýže, 3 cibule, 3 stroužky česneku, 3 lžíce sójové omáčky, sůl, pepř, petrželka, kečup. POSTUP PŘÍPRAVY: Tuk prohřejeme, osmahneme na něm nadrobno nakrájenou cibuli, vhodíme připravené maso, osolíme, opepříme a opékáme. Pak podlijeme trochou vody nebo vývaru a dusíme doměkka. Mezitím si uvaříme rýži tak, že ji zalijeme vodou nebo zbylým vývarem, přivedeme k varu a 15 minut dusíme na malém plameni, aby se nepřipálila. Pak ji necháme ještě chví ..
INGREDIENCE: 300g hrubé mouky, 2 vejce, 5 lžic bílého vína, sůl, 50g šunky od kosti, 10 zelených oliv, 2 snítky oregana, 200g ricotta (nebo lučiny), 3 lžíce smetany, pepř, paprika, 1 bílek. POSTUP PŘÍPRAVY: Smísíme mouku, vejce, víno, a sůl. tužší těsto necháme alespoň hodinu odležet. Šunku nakrájíme na kostičky. Vypeckujeme a drobně pokrájíme olivy. Otrháme lístky oregana. Jednu snítku odložíme stranou, zbytek nasekáme. Vše utřeme se sýrem a zjemníme smetanou. Ochutíme solí, pepřem a paprikou ..
INGREDIENCE: 2 krabičky uzeného drceného lososa, 100 g majolky, 4 snítky kopru, citrónová šťáva. POSTUP PŘÍPRAVY: Z lososa slijeme přebytečný olej a vyklopíme jej do misky. Přidáme majolku a umícháme dohladka. Opláchnutý kopr nasekáme najemno a přidáme do misky. Dle potřeby dochutíme citrónovou šťávou. Pomazánku mažeme na plátky černého chleba. ..
INGREDIENCE: 4 vepřová žebírka, 1 lžíce oleje, 2 lžíce másla, 1 cibule, 300 g žampiónů nebo 30 g sušených hub, 1 lžíce kopru, hl. mouka na poprášení, mletý kmín, špetka dobromysli, pepř, sůl. POSTUP PŘÍPRAVY: Vepřová žebírka naklepeme a na okrajích nařízneme, aby se nekroutila. Pak je osolíme, okořeníme, poprášíme moukou a v rozehřátém oleji z obou stran opečeme. Hotové maso vyjmeme a dáme do teplé trouby. Do šťávy přidáme maso a zpěníme na něm jemně pokrájenou cibulku. Pak přidáme plátky žamp ..
B
BRAMBORY
D
DOBRÁ RADA
DOBRÁ RADA KUCHYNĚ
DOBRÁ RADA KUTILOVÉ
DOBRÁ RADA ZAHRÁDKA
DOBRÁ RADA ZDRAVÍ
DRŮBEŽ
DRŮBEŽ DROBY
DRŮBEŽ HUSA
DRŮBEŽ KACHNA
DRŮBEŽ KROCAN KRŮTA
DRŮBEŽ KUŘE
DRŮBEŽ SLEPICE
G
GULÁŠ
GULÁŠ HOVĚZÍ
GULÁŠ RŮZNÝ
GULÁŠ SKOPOVÝ
GULÁŠ VEPŘOVÝ
GULÁŠ ZVĚŘINOVÝ
H
HOUBY
HOVĚZÍ PŘEDNÍ ZADNÍ
HOVĚZÍ ROŠTĚNKY
HOVĚZÍ RŮZNÉ
HOVĚZÍ SVÍČKOVÁ
HOVĚZÍ VNITŘNOSTI
J
JITRNICE JELITA A PREJT
K
KNEDLÍKY
KNEDLÍKY BRAMBOROVÉ
KNEDLÍKY HOUSKOVÉ
KNEDLÍKY KYNUTÉ
KNEDLÍKY OVOCNÉ
KNEDLÍKY RŮZNÉ
KOŘENÍ
KRÁLÍK
L
LÉČIVÉ ROSTLINY
LUŠTĚNINY
M
MASO HOVĚZÍ
MASO SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
MASO TELECÍ
MASO UZENÉ
MASO VEPŘOVÉ
MOUČNÍKY
MOUČNÍKY DORTY
MOUČNÍKY KYNUTÉ
MOUČNÍKY SLANÉ
MOUČNÍKY TŘENÉ
MOUČNÍKY VÁNOČNÍ CUKROVÍ
N
NÁPOJE
NÁPOJE KOKTEJLY
NÁPOJE LIKÉRY
NÁPOJE POHÁRY
NÁPOJE ŠŤÁVY
O
OD BABIČKY
OMÁČKY
OVOCE
P
POLÉVKA DRŮBEŽÍ
POLÉVKA HOUBOVÁ
POLÉVKA HOVĚZÍ
POLÉVKA RŮZNÁ
POLÉVKA Z VNITŘNOSTÍ
POLÉVKA ZELENINOVÁ
POLÉVKY
POMAZÁNKY
PŘEDKRMY
PŘÍLOHY
R
RECEPTY
RYBY
RYBY CANDÁT
RYBY FILÉ
RYBY KAPR
RYBY LOSOS EXOTICKÉ
RYBY MAKRELA
RYBY PSTRUH
RYBY RŮZNÉ
RYBY ŠTIKÁ
RYBY TRESKA
RYBY ÚHOŘ
RÝŽE
S
SALÁTY
SEKANÁ
SÓJA
SPECIALITY
SPECIALITY DRŮBEŽ
SPECIALITY HOVĚZÍ TELECÍ
SPECIALITY RŮZNÉ
SPECIALITY SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
SPECIALITY VEPŘOVÉ
SPECIALITY VNITŘNOSTI
SPECIALITY ZELENINA
SPECIALITY ZVĚŘINA
STARÉ RECEPY
SÝRY
T
TĚSTOVINY
V
VEPŘOVÉ RŮZNÉ
VEPŘOVÉ SVÍČKOVÁ
VEPŘOVÉ VNITŘNOSTI
VEPŘOVÉ ŽEBRO
VNITŘNOSTI
Z
ZABIJAČKA ASPIKY A HUSPENINY
ZABIJAČKA DOMÁCÍ
ZABIJAČKA GULÁŠ
ZABIJAČKA MASO
ZABIJAČKA OMÁČKA
ZABIJAČKA PAŠTIKY
ZABIJAČKA POLÉVKA
ZABIJAČKA PŘÍLOHY
ZABIJAČKA SÁDLO A ŠKVARKY
ZABIJAČKA TLAČENKY A GALATINY
ZABIJAČKA UZENÉ
ZABIJAČKA UZENINY A KLOBÁSY
ZABIJAČKA VNITŘNOSTÍ
ZAVAŘOVÁNÍ OVOCE
ZAVAŘOVANÍ POVIDLA DŽEM
ZAVAŘOVANÍ ŠŤÁVY SIRUPY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA HOUBY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA NÁLEVY
ZELENINA
ZVĚŘINA